• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

Herkese slm.Evet artık iice zorlanıyorum.Ben de bugün itibariyle artık izindeyim.Ctesi günü rapor alıcaz,yarı da kar tatili:>yani artık ev hanımıyım:>

bu dönemlerde el ayak şişmesi normal cnm...tuzu azaltıp bol su iç..önemli olan yüzde ve el bileklerinde şişme olmaması..sende bnm gibi izne 32.haftada çıkanlardansın sanırım..walla normal doğum yapmayacak olanlar için en iyisi bu...ben fazla hareket etsemde bir yararı yokmuş sezaryen olacağım için..zaten ev işleri anamı ağlatıyor hergün..bir de okulla uğraşamazdım walla...ohhhh gel keyfim gel..

Evet sanırım ben dayanamazdım son üç haftaya kadar. Benim sanki yüzümde de şişme var biraz. Yüzdeki şişmelerin tehlikesi neymiş acaba doktora bir sorayım. Boyum kısa olduğundan banada sezaryen dedi gittiğim tüm doktorlar ama bakalım ben daha kararsızım:14::14:

dün çok moralim bozuldu kakao yağlarına o kadar para dökememe düzenli kullanmama rağmen çatlamaya başladım.zaten selülitler aldı başını gitti 17 kilo aldım ve karnımın altında çatlaklar başladı offf yaaa çok mutsuzum

aynı dertten muzdaribiz galiba bende 17 kilo aldım boyumda kısa olunca top gibi oldum valla:19::19:Aynalara küstüm artık resmen ya. Neyseki son 1 ayımız...

yaa bende doğum tarihim belli olsun istiyom yaaaa.. henüz bişi konuşmadık doktorla... önümüzdeki hafta gidicem o zaman 33+ 3 olucam... acep dan diye konuya girip ben tısıyom normalden sezaryan istiyom mu dessem?? aceba normale ikna etmeye çalışır mıkiii?? bide sezaryan olunca yinede çatı muaynesi var mı?? zaman daraldıkça stres oldum ben... bide önceden doğum yapmışlara sorayım.. ben spinal anestezi istiyorum... süreç nasıl işliyo ayrıntılı anlatacak olan var mııı??? of ne çok sordum gece gece :))

yaa bende doğum tarihim belli olsun istiyom yaaaa.. henüz bişi konuşmadık doktorla... önümüzdeki hafta gidicem o zaman 33+ 3 olucam... acep dan diye konuya girip ben tısıyom normalden sezaryan istiyom mu dessem?? aceba normale ikna etmeye çalışır mıkiii?? bide sezaryan olunca yinede çatı muaynesi var mı?? zaman daraldıkça stres oldum ben... bide önceden doğum yapmışlara sorayım.. ben spinal anestezi istiyorum... süreç nasıl işliyo ayrıntılı anlatacak olan var mııı??? of ne çok sordum gece gece :))

Canım ilk önce sen bi karar ver normal mi sezeryan mı diye?Yazdıklarından ben anlayamadım ne istediğini:>Ben normal istiyorum sezeryandan korkuyorum ama hayırlısı tabi,Bunun da hayırlısını şstemek lazım:>
Normal istediğimden doğum tarihim belli SAT'a göre 15 mart.Ama tabi önce mi gelir yoksa çook sonra mı gelir bilemiycem ama noolur çok geç gelme diye konuşuyorum oğlumla.DÜşünsenize 41-42 haftaya kadar beklediğini offf çook zor beklemek yaa:>

normal doğum için ikna etmeye çalışan doktor kalmış mı yaa:26: Genelde doktorlarda para almak için sezeryanı öneriyorlar. Hatta normal doğum yaparsan mesai saatleri dışındaysa doğuma gelmem diyen doktorlar bile varmış.

Canım ilk önce sen bi karar ver normal mi sezeryan mı diye?Yazdıklarından ben anlayamadım ne istediğini:>Ben normal istiyorum sezeryandan korkuyorum ama hayırlısı tabi,Bunun da hayırlısını şstemek lazım:>
Normal istediğimden doğum tarihim belli SAT'a göre 15 mart.Ama tabi önce mi gelir yoksa çook sonra mı gelir bilemiycem ama noolur çok geç gelme diye konuşuyorum oğlumla.DÜşünsenize 41-42 haftaya kadar beklediğini offf çook zor beklemek yaa:>

ben verdim kararı sezaryan istiyom ama acep doktor diretir mi diyorum illa gel normal yapalım diye :))

bende çok geç olsun istemiyom gelişim tamamlansın yeterli kiloya gelsin tamam... doğuncada büyüp kilo alır :)) hakkımızda hayırlısı valla...

normal doğum için ikna etmeye çalışan doktor kalmış mı yaa:26: Genelde doktorlarda para almak için sezeryanı öneriyorlar. Hatta normal doğum yaparsan mesai saatleri dışındaysa doğuma gelmem diyen doktorlar bile varmış.

ben zaten eğitim araştırmada doğuracağım için saat kaçta olursa olsun doktor girmeyecek doğuma :(( sezaryan olursa girecek... benim doktorum hoca ve saolsun doğrucu davuttur.. yani herşey yolunda gel normal yap bu işi diye gaza getirmeye çabalayabilir...

Hoşbulduk :13:
Arkadaşlar benim bebişim 34+ haftasında 2400gr ve 46cm çıktı sizinkiler nasıl???:49:

bence kilosu gayet iyi.. 3 küsür olur doğuma kadar annesi maşalla bebişine :))

yaa bu arada sabah bi kalktım yine kar yine kar... sıkıldım artık evde oturmaktan şiştikçe şiştim.. 1 haftadır tartımda bozuk :(( hareketlerde kısıtlandı dışarıda çıkamıyom ayağım kayar filan diye... çok sıkıldım ben yaaaaaaaaaaaaaa

yaa bu arada sabah bi kalktım yine kar yine kar... sıkıldım artık evde oturmaktan şiştikçe şiştim.. 1 haftadır tartımda bozuk :(( hareketlerde kısıtlandı dışarıda çıkamıyom ayağım kayar filan diye... çok sıkıldım ben yaaaaaaaaaaaaaa[/QUOTE]

aynen yaaaa...çok sıkıldım artık...hamileyim die sporu bıraktım 1aydan fazladırda yürüyüşü bırakmak zorunda kaldım kar sebebiyle.10kilo ile hamileliği tamamlarım diodum 35.haftadayım sabah baktım 10kilo almışım bile:(hareketsizlikten.bugün işe bile gitmedim baktım yine kar gözüm yemedi.

bence kilosu gayet iyi.. 3 küsür olur doğuma kadar annesi maşalla bebişine :))

yaa bu arada sabah bi kalktım yine kar yine kar... sıkıldım artık evde oturmaktan şiştikçe şiştim.. 1 haftadır tartımda bozuk :(( hareketlerde kısıtlandı dışarıda çıkamıyom ayağım kayar filan diye... çok sıkıldım ben yaaaaaaaaaaaaaa

İnş. canım bu arada demekki dışarı çıkınca gezecek yerin var burda kar yok ama çıkılacak küçücük bir cadde var :(:(

aynen yaaaa...çok sıkıldım artık...hamileyim die sporu bıraktım 1aydan fazladırda yürüyüşü bırakmak zorunda kaldım kar sebebiyle.10kilo ile hamileliği tamamlarım diodum 35.haftadayım sabah baktım 10kilo almışım bile:(hareketsizlikten.bugün işe bile gitmedim baktım yine kar gözüm yemedi.

arkadaşım sen yat kalk dua et bence ben 17 kilo aldım :50:ne olacak sonum bilmem:50::50:

takılmayın kızlar kiloya..isteyince gidiyo..ee doğumdada gidiyor zaten..bende 160 boyundayım,12.5 kilo aldım.daha 37 gün var.rahat 3 kilo alırım..önemli olan sağlık..kilolar gidiyor.[/QUO

bende kilo takıntısı var normalde bir kilo bile alsam hemen dikkat etmeye başlardım:) doğumda epey bi gider umarım:)

kızlarr hazırlıklarınız ne durumda bittimi...benim bi terliğim kaldı süslü bişi arıyorum ama bulamadım hala siz aldınızmı ahh şu kar yaktı beni doğrudüzgün gezemedimdee...

merhaba hanımlar

bir arkadaşım kafamı karıştırdı da kime soracağımı bilemedim
bileniniz varsa lütfen cevaplayın

32.haftamda 37.haftama kadar çalışabilir raporu aldım
şimdi 35.haftalığım mesela şimdi doğum yapmış olsam
doğum öncesi izin hakkım yanıyor mu yoksa 16 haftalık doğum iznim
bu günden itibaren mi başlamış oluyo

bilen cevap yazarsa çok mutlu olurum

merhaba hanımlar

Ben bu durumun sadece kamu gorevlileri icin gecerli oldugunu biliyorum ozel:-)sektor calisanlari icin yok boyle birsey sanirim burdaki bir rkadas aktariliyor falan dedi ama ben hic bir arkadasimin aktardigini gormedim calistibim sirketin insan kaynaklarina sordum aktarilmiyor dedi ama onlarin isine oyle geldigi icinde bana oyle demis olabilir
Ben iznim bitmeden sgk ya maas islemlerimi halletmek icin gittigimde sgk ya soracagim umarim aktariliyordur ama hic sanmiyorum bizim devlette hersey kamu calisanlari icin. Onlar anne biz degiliz sanki sinir oluyorum

merhaba hanımlar

Canım ne zaman doğum yaparsan,o tarihe kadar ne kadar çalışabildiysen o geçerli.Örnek vereyim bir arkadaşım 37. haftaya kadar çalıştı ve izne geçti doğum yaptı.37. haytaya kadar 5 hafta çalışabilmişti o kadar iznini ekletebildi.Umarım yardımcı olmuşumdur.Aklın karıştıysa sor yine:>

Bu arada arkadaşlar ben de bugün kontrole gittim.İlk defa nst'ye girdim.Bebeğimin kalp atışlarını dinlemek harikaaa:>Kontrolum de Allaha şükür güzel geçti.Bebiş 2700 gr çıktı maşallah oğluşuma:>Boyunu söylemiyorlar benim hastanede.Ama Formülle hesaplayınca,yani FLsini 7 ile çarpınca 49 cm çıkıyor.Bakalım şimdilik Göktürkümüz ii gidiyor.Hayırlısı çoook heyecanlı,meraklı,telaşlı bir bekleme ile onun geleceği günü düşünüp duruyoruz:> 2 hafta sonra gidicez tekrar.Bu arada bu ay sadece 1 kilo aldım diye üzülüyordum ve kuşkularım vardı bebek gelişmedi mi acaba diye.Halbuki bu ay sadece bebek kilo almış ben almamışım.Bir önceki ay gittiğimizde 1700 kgdı,şimdi 2700 olmuş :>Çok mutlu oldum:>

Back