- 19 Nisan 2011
- 384
- 183
- 123
CANIM HADİ GÖZÜN AYDIN
2 haftaya kadar da kalp atışını duyduuum diye haberlerimizi verelim inşallah birbirimize kızlarr..
insallah canim hepimiz guzel haberler verecez
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
CANIM HADİ GÖZÜN AYDIN
2 haftaya kadar da kalp atışını duyduuum diye haberlerimizi verelim inşallah birbirimize kızlarr..
kızlar yarın ultrasonum var bakalım keseyi görebilecekmiyiz okadar heyecanlıyımki anlatamam.:18::18:
arabaya bindiğimde sanırım sarsıntıdan dolayı olsa gerek kasıklarımda bi ağrı hissediyorum çok endişelendirmeye başladı bu durum beni. buna benzer bi şikayeti olan varmı aranızda??
5+6 yım canım ya.. Sıcaktan diye düşünüyorum birde pazardan beri uzun saatlerde çalışıyorum herhalde bugün yoruldum artık umarım yarın normale dönerim canım bişey yemek , içmek istemiyorum. yaaaa ben böyle hamiş olmak istemiyorum
akıntı kan vs yok ise hiç endişelenme, rahim genişlemesinden dolayı, ağrılar kasılmalar oluyor. Bendede bu sabah nefes alıp verirken oluyordu şiddetli şiddetli ama öğlene doğru geçti, geçen haftada kasıklarımda çok ağrı oluyordu, onlarda geçti :)
kızlarrrr
mercimeğimizzi gördük,2 hafta sonra fasülyemizi görmeye gidicez
kızlar yarın ultrasonum var bakalım keseyi görebilecekmiyiz okadar heyecanlıyımki anlatamam.:18::18:
arabaya bindiğimde sanırım sarsıntıdan dolayı olsa gerek kasıklarımda bi ağrı hissediyorum çok endişelendirmeye başladı bu durum beni. buna benzer bi şikayeti olan varmı aranızda??
AMA AMA BEN SANA CEVAP YAZDIM
sen görmemişsin kuzucukkk
dedim ki ikinci çizgi çoook silik de olsa yok mu
günaydın kızlarrr nasılsınız ben güne çubuk krakerle başladım bugün
6. haftaya girer girmez çubuk kraker seansları, takvim sende tam tutuyor :) inşallah kalıcı olarak gelmemiştir, birkaç haftaya geçer...
bende de garip birşeyler var ama daha adını koyacağım şekilde değil, mesela dün mercimekli bulgur pilavı ve nohut yemeğim vardı ve yiyemedim midemi bulandırdı, şimdi yazarken yine bulandı az önce suyu içtim aç karnına ve yine bulandı ki hiç olmaz birşeydi yıllardır yataktan kalkar dişlerimi fırçalar ve koca bir bardak su içerim...
ufaktan başlıyor birşeyler sanırsam :)
SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, yeşil biber, dereotu v.b
ARA:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek
ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve
ARA:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve
AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek
GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar
Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.
Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.
Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.
Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.
UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.
günaydın kızlarrr nasılsınız ben güne çubuk krakerle başladım bugün
Selam kızlar bugün nasıldınız bakalım? Bende bugün acayip kasilmalar sancılar hissettim af edersiniz idrara çıktığımda bile kasilmalar hissettim rahmimde sanırım Rahmi'nin büyümesinden kaynaklanıyor . Ya ben uykuyu çok seven birisi olarak uykularımı kaybettim yaaaa gece kaç defa uyanmama rağmen erkenden kalkıyorum tabi bu kez de 4-5 arası is yerinde uyukluyorum!!!! Kokuyu da artık çok iyi alıyorum sabah buz dolabını açtığımda turk kahvenin kokusu felaket geldi ağzı kapalı olmasına rağmen!!!! Artık yavaş yavaş hamilelik belirtileri çoğalıyor kızlar ha birde belimde ağrıyor ara ara sizin belirtileriniz varmi nasıl hissediyorsunuz kendinizi??