• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

evet canım salam sosis sanırım sucuk ve pastırmada zararlı akşam araştırdım bayağı bi çiğ köfte az pişmiş etler yasak mesela maydonoz çok az yenicekmiş şaşrıdım bende demir var yeşilli,klerde die habire yemeye çalışıodum

bende senin notlara bişiler eklim hamiş arkadaşlar bilgilensin maydonuz fazla tüketmek zati idrara çok çıktığımız bu dönemde böbrekleri yoracağı için yasak. salam sosiz vs ürünleride yememek yada pişirerek yeme az pişmiş et tavuk balık tüketmemek gerek ve sevze ve meyveleri bol su ile yıkayıp öyle tüketmek gerekiyor malum bağırsak parazitlerine yol açıyor hele yaz ayında salam tam körükleyicisi bildiğiniz üzere bağırsak parazitleri hamilelik sürecinde ilaç alınmadığı için sıkıntılı durular oluşturuyor riskli yani birde ben bişi daha öğrendim doktorumdan ben süt içemiyorum süt ten ziyade yoğurt tüketmek çok daha faydalıyış çünkü süt fazla tüketildiği için anemi yani kansızlığa neden olabiliyor hamilelikte de kan seviyesi önemli kalp çünkü daha fazla kana ihtiyaç duyuyor bu dönemde..:nazar::nazar::nazar:

canım 2 yumurta çok değil mi yaf??
ben haftada 2 yumurta yiyorum

Yumurta, yağda çözünebilen A, D ve E vitaminleri ve suda çözünebilen B grubu vitaminlerce zengindir. Yumurta ayrıca tiroid hormonlarının sentezi için gerekli olan iyot ile sağlıklı diş ve kemikler için ihtiyaç duyulan fosfor bakımından da, beslenme açısından yeterlidir. Hamilelik döneminde artan kırmızı kan hücresi formasyonu için gereksinim duyulan demir bakımından da zengin olan yumurtada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gerekli olan çinko ve selenyum elementleri de bolca bulunmaktadır. Yumurta, yine hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince de oldukça zengindir.''

Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, ''Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle hamilelerin günde en az bir yumurta tüketmeleri son derece önemlidir'' dedi.

yukarıda yazanlardan dolay ve zatende sevdiğimden yiyebildiğim sürece 2 tane yiyorum, mide bulantısı olma durumunda belki yiyemeyebilirim o yüzden depo yapıyorum yiyebildiğim sürece

ben sabahları 2 tane haşlanmış yumurta, 8-10 tane zeytin,kalınca büyük bir dilim beyaz peynir, yarım litre süt, salatalık domates ve roka, nane, fesleğen yiyorum, 1 dilim tam tahıllı ekmek ile beraber :)

sonrada akşama kadar acıkmıyorum :) ama bugün hiç iştahım yok, 1 dilim kek ve yarım litre süt içtim ara verdim kendime , normalde hayatta sabah kahvaltısı yapmazdım, tek başıma masanın başına oturmazdım şimdi bebbiş için yapıyorum işte , sigarayı bile bıraktırdı ya bana, helal olsun ona :)

canım sigarayı hiç mi içmiyorsun ya bende günde 2 tane içiyorum oda yarım yarım inşallah tiksinirim içerken çok üzülüyorum ama içmeyincede çok kötü oluyorum.sen nasıl bıraktın ilerleyen aylarda zaten içemem ama şimdi çok zor lanıyorum aklımdan uzaklaştırıyorum habire

yaaa buna çok sevindim rizbay5369 ağzına sağlık

süt içemiyorum ben de resmen midemi bulandırıyor, hamilelikten önce de böyleydi..

yoğurt en güzel meyveli yoğurdum vardı bak yiyeyim aklıma gelmişken :24:

Yumurta, yağda çözünebilen A, D ve E vitaminleri ve suda çözünebilen B grubu vitaminlerce zengindir. Yumurta ayrıca tiroid hormonlarının sentezi için gerekli olan iyot ile sağlıklı diş ve kemikler için ihtiyaç duyulan fosfor bakımından da, beslenme açısından yeterlidir. Hamilelik döneminde artan kırmızı kan hücresi formasyonu için gereksinim duyulan demir bakımından da zengin olan yumurtada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gerekli olan çinko ve selenyum elementleri de bolca bulunmaktadır. Yumurta, yine hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince de oldukça zengindir.''

Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, ''Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle hamilelerin günde en az bir yumurta tüketmeleri son derece önemlidir'' dedi.

yukarıda yazanlardan dolay ve zatende sevdiğimden yiyebildiğim sürece 2 tane yiyorum, mide bulantısı olma durumunda belki yiyemeyebilirim o yüzden depo yapıyorum yiyebildiğim sürece

bende haşlanmışı severim ama günde 2 tane bu yaz ayına isilik döktürür insana allerji olma. bu arada şu depolama olayı süper acaip hoşuma gitti :)) benim bacımda hamiş ama 4 aylık onun 6 haftadan itibaren bulantıları başlamıştı bende 6 haftaya girdim bi pazartesi çok kötü oldum ama iyiyim şimdi çubukkırakerre dadandım habire yiyorum tuzlu tuzlu pazartesi gibi olurum diye aklım çıkıyor :)) verdiğin bilgi içinde teşekkür ederim bilmediğimiz şeyleri bir birimizle paylaşmak süper buda bilgi depolama olsun :) faydalı bilgileri ve sizleri merak içinde takip ediyorum kızlar.. :66::66:

salam,sosis ve çiğ olarak sucuk yasak, çok iyi pişmiş sucuktanda 2-3 yuvarlar dilimden fazla yemeğin, mangalda pişmiş sucuk hiç yemeyin içi pişmiyor çünkü pazar günü denedim :)

çiğ köfte ve midye dolma manyağı biri olarak biliyorumki bunlarda maalesef yasak,

maydanoz,adaçayı,yeşilçay ostrojen içerdiğinden hamileliğin özellikle son 4 ayında yasak, doğum başlatabiliyor çünkü ve ben şuandada eve sokmuyorum bunları,
derotu anne sütü artırmada inanılmaz etkili şimdiden aklınızda bulunsun,

beyin gelişimi için çinko çok önemli ve deposu kabak çekirdeği, akşamları çitletiyorum güzel oluyor :)

tatlısu balıklarını tercih edin, hamileler için en uygunu uskumru,somon ve alabalıkmış

şimdilik bu kadar geldi aklıma...

canım paylaşımın için çok saol ....
aynen bende çiğköfte ve midye hastasyım hatta geçen öyle bi canım çekti ki midye yedim walla dayanamadım bu arada ben etsiz çiğköfte sewiyorum onun bi zararı olmaz galiba etlisi zararlı diye biliyorum ....

kızlar çatlasanız da patlasanız da sigara içmeyin noluuuuuuur
minicik masum bebişinizi düşünün en zararlı şey sigara :50:

doğru okumuşsun canım malkoc_ga arkadaşımız bırakmış sigarayı bende ona nasıl bıraktığını sordum

bende bıraktım aklıma sigara geldikçe ağzıma ceviz bida geldikçe meyve tıkıştırıorum:) ama içen olursada bi nefes için çabalıorum:17:

yaaa buna çok sevindim rizbay5369 ağzına sağlık

süt içemiyorum ben de resmen midemi bulandırıyor, hamilelikten önce de böyleydi..

yoğurt en güzel meyveli yoğurdum vardı bak yiyeyim aklıma gelmişken :24:

ne demek arkadaşım..
bende çocukluğumdan beri içemiyorum nezaman içmeye kalktıysam hastanelik oluyorum bağırsak parazitlerine yakalanıyorum o yüzden süt içmek yok benim hayatımda 30 senedir anamıda zorla içmişim zati kırkgün. yoğurt ekşi olmadığu srece yerim ama oda feci uykumu getiriyor ayranda tükete bilirsiniz süt out yoğurt int :)))
bu arada favorim tava yoğurdu :8:

kızlar ben kilo almaya çok müsaitim o yüzden günde 1 dilim ekmek yiyiyorum bide makarna ve pilavı haftada 1 sefer yyiyorum sizce bebişime zararı olurmu

canım sigarayı hiç mi içmiyorsun ya bende günde 2 tane içiyorum oda yarım yarım inşallah tiksinirim içerken çok üzülüyorum ama içmeyincede çok kötü oluyorum.sen nasıl bıraktın ilerleyen aylarda zaten içemem ama şimdi çok zor lanıyorum aklımdan uzaklaştırıyorum habire

canım bende idrar testini yapıp beklediğim sırda 1 tane içtim o günün akşamı yarım içtim ve tam 1 haftadır ağzıma sürmüyorum. Eşimde yanımda içmiyor, her içişinden sonra dişlerini fırçalıyor vs vs çok dikkatliyiz yani.

Canım istemiyor diyemicem, istiyor :( ben sigarayı alışkanlığın yanısıra içerken keyif aldığımdan içiyordum ve bırakmak hiç istemiyordum. geçen hafta çarşamba öğrendim hamile olduğumu, perşembe günü de kafam dumanlı gibiydim, sanki görmüyorum, konuşamıyorum gibiydi, ama ertesi gün yani cuma günü çok çok azaldı bu durumlar, hatta bir ara kendimi oruç tutuyormuşum gibi hissediyordum, sigara içemiyorum ya yemek yemek garip geliyordu oruç bozuyormuşum gibi :)
şuanda sadece sigaranın keyfini özlüyorum , arada bir bi tane yakayım yarım içeyim diyorum sonrada diyorum ki içsem bana ne faydası olacak anlık bir tatmin ama bebeğimi düşürme riskine değermi, yada doğduğunda yarık damaklı veya dudaklı olmasına katlanabilecekmiyim, o zaman benim anlık tatmin duygumun tatmin edilmesine hiç gerek yok...

Sana söylüyorum, yaşayacağn 2 gün sonrası sadece özlem fiziksel olarak ilk iki günlü durumu birdaha yaşamıyorsun...

kızlar evet az kilo almaya gayret etmeliyiz, hamileliğin sağlıklı geçmesi için, sonrasında rahat kilo vermek için değil... çok çeşitli yemeliyiz,koca bir tabak pilav yerine 2 kaşık pilav yanında baklagil yanında küçük bir et vs vs aşağıda besinleri gruplandırdım, baya bir araştırdım günlerdir şöyle bir tablo çıktı ortaya..

HERGÜN EN AZ 1 ÖĞÜN YEMEMİZ GEREKENLER....

• BROKOLİ, LAHANA ,BİBER, GREYFURT, PORTAKAL, DOMATES, YEŞİL SEBZELER, ÇİLEK, KAVUN

GÜN AŞIRI EN AZ 1 ÖĞÜN....

• HAVUÇ, KABAK, PATATES

GÜNDE 3 ÖĞÜN ALINMASI GEREKENLER...

• ET, BALIK, KÜMES HAYVANLARI, YUMURTA, KURUBAKLAGİL

hayırlı olsun canım kan tahlilin ne zaman 207 çıktı?
sağol cnm iki gün geçmişti reglim...

ne tarafta oturuyorsun anadolu yakasında ?
Ümraniye tarafında cnm,sen erdem hastanesine gidiyorsun galiba değil mi?
canım benımde 4 hazıran bende gıtmedım beklıyorum hem keseyı hemde kalp atısını bırden duymak ıcınnn
Ne zaman gitmeyi düşünüyorsun peki,bende merak ediyorum ama gidipte bi daha dönmek istemiyorum

Selam kızlarr topic çok kalabalık maşallah yaa:nazar:
Ya kızlar bişe sorucam bende derin anemi vardı bitkisel olarak önerebileceğiniz birşeyler var mı?

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

Back