Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

Oh Oh erkekler çoğunlukta..Hadi hayırlısı bakalımBenim de erkek.Göktürk'ümüz geliyoooo:>

özellikle kansızlıkla uğraşanlar gebeşler için bir önerim var ben bu tarifi sonbahardan ilkbaharın sonlarına kadar özellikle gripten korunmak için uyguluyorum son 3 senedir ve oldukça başarılı, kansızlık için ise tarifin mucizevi tarafı kırmızı pancar :)

katı meyve sıkacağınız olmalı öncelikle,

malzemeler,

havuç
elma
kırmızı pancar
zencefil

bu dört malzeme olmazsa olmazlarım, bunların dışında evde sıkılabilecek ne varsa atıyorum makineye, kavun,karpuz,armut,mürdüm eriği,üzüm taneleri,soyulmuş portakal, soyulmuş greyfurt...

mevsimine göre ne varsa elimde atıyorum dediğim gibi...

bir makaleden alıntı: "kansızlığa iyi gelenler:
Kırmızı pancar salatası yemek ve kırmızı pancar suyu içmek, elma yekk.mek ve suyunu içmek, ısırganotu yemek ve suyunu içmek,- taze veya doğal kurutulmuş kırmızı üzüm yemek,- üzüm, kara dut ve keçiboynuzundan yakk.pılmış doğal pekmez içmek (bilhassa kan gurubu "A" taşıyıcıları için),- bol yeşillik ve zeytinyağı yemek,"

Kırmızı pancar alyuvarların oluşmasında rol oynar. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günde 400 gr. içildiğinde alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir.

Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar. Böbrek ve safrakesesi temizler.

Pişirilmiş ve ezilmiş kırmızı pancar şişliklere sarılırsa, şişlikleri indirir.

Kırmızı pancar suyu içmek, rahmin fibromlarını ve miyomları ile göz perdelerini eritir, yüksek kan şekerini ve tansiyonu indirir.

Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır.

Ilık pancar suyu kulağa damlatılırsa, ağrısını keser ve iltihaplanmayı durdurur.

Kafa derisine sürülürse kepeğe karşı çok iyi gelir.

Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır.

Kemik zafiyeti olanlara çok fayda verir.

Karaciğer hastalıklarına karşı koruyan özelliği ile tanınır ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. B vitaminleri ve fosfor ile sinirleri yatıştırır.

İçinde bulundurduğu radyoaktif madde ile vücudu şeker hastalığına, vereme ve kansere karşı koruyor.

Almanya’da Dr. Sigmund Schmidt ve Macaristan’da Dr. Ferenczi bu bitkiyi lösemi ve kanserde önleyici ve tedavi edici olarak kullanmaktadırlar.

pekmezde artık ticari sebeplerden dolayı şeker eklemesi yapıyorlar bu yüzden hamilelikte pekmez tüketimi sanıldığı kadar fayda getirmemekle beraber, şeker yükselmesi ve idrar yolu enfeksiyonu artırıcı etkisi var sebep şeker...

Harika bir paylasım olms malkoc_ga benm gıbı kansızlık cekenler ıcın guzel bı tarf benımde yıllrdır katı meyve sıkacgm bı kosede durur kocam halıme acırsa bıseyler sıkr getırırdı ama sımdı bu kıs baska mınk bebegm ıcın ıcıcem:)) pancrn mevsımı nezmnkı ben hıc bılmem alıp ıcmek lazım kan ılacı vermstı dr bana ama bulantılrımdn dolayı kullanamamıstm sımdı artık kana ıhtycm olan bı doneme gırıyorum o yuzden ılaca baslamyı dusunmustum ama bu dedıgınıde yapıcm inşallah paylasım ıcın tekrar teskkurler

Kızlar selam, gündüz giremiyorum pek foruma işler yoğun olduğu için.Akşamlarıda pek giren olmuyor bakınıyorum öyle :) Daha öncede yazmıştım ama tekrar yazayım dedim.Benimde kızım olacak teyzeleri, isim olarakta Ceylin düşünüyorum nasıl sizce

Hayırlı olsun canım ne guzl kızın olcak cok sanslısın:) ceylın cok guzel bır ısım yakısır mınık prensese:)

canım kırmızı pancar çıktı artık pazarlarda bulabilirsin, birde katı meyve sıkacağı için hayati bir ip ucu vereyim sana, meyve suyunu sık bardağa koy ve önce makineyi temizle, önce içersen makineyi temizleme işini dahada ertelersin ve senin için meyve suyu sıkmak bir süre sonra işkence haline gelir ve sıkılır bırakırsın.

Sımdı soylekı:))) ben hıc onunla bısey sıkmadım kocm sıkıp getırıo temzlıgınıde hıc yapmadm cok zor temzlıgı onu temzlerken goruodum:)) gecen bı tanıdıgmza aldık arkadsnda cop kovası vr poset gecırıosun copu orda brkıo ısın bıtnce cıkarıp atıosun bı an dusundm acaba bızımkını verıp bunumu alsak dıye neyse artk yapcz bı sekıl o pancrın tadını en cok ne bastırır mıdem hayyyyyyla cok saglıklı sayılmaz:)))

benimkide çöp kovalı ve çok memnunum ama dediğim gibi temizliğini hemen yaparsan :) bazen üşeniyorum akşam sıkmışsam sabah yıkarım diyorum, o sabah olıyor öğleden sonra ve sonuç felaket, kokusundan makineyi eşim açıp posaları atmak zorunda kalıyor

bu arada söylediğim malzemeleri kullanırsan zaten pancarın direkt tadını almıyorsun, mide bulantılarımın çok yoğun olduğu dönemlerdede elma havuç zencefil sıkıyordu eşim bana o zaman pancar çıkmamıştı daha ve özellikle zencefilin o baskın tadı midemi rahatlatıyordu.

hele birde havuç zencefil elma ve pancar dışında kavun vs koyarsan tadı bambaşka oluyor :)

ben 2 kişi için 4-5 havuç, 4 elma, 5-6 cm uzunluğunda zencefil ve 1 büyük veya 2 orta boy kırmızı pancar kullanıyorum, umarım makinenin sürahisinin köpük ayırıcısı vardır, köpüklü içmek pek güzel olmuyor ağır geliyor.

nasılsınız bakalım?? yine cinsiyetlerimiz belli olmuş maşallah erkekler hala çoğunlukta :)) kasık ağrısı şikayeti olan arkadaşlar... bende son bir kaç gündür var ama sanırım normalmış panik yapmıyorum.. dün arkadaşım geldi memeleketten.. bir kaç gün kalacak :))) çok mutlu oldum gelmesine :)) bide beni görünce şaşırdı karnın çıkmış dedi durdu :)) kociş şişko oldu bizim hanım dedikçe arkadaş hayır aynı sadece karnı büyümüş dedi... çok sevindirik oldum :)))

sevgili aynurmurat arkadaşım bende katılıyorum benim facede çok kalabalık.. öğrenciler filan dolu.. açıkçası bende bu yüzden çekiniyorum ... ama kapalı grup kuaralım demiş bi arkadaş öle olursa olabilir..

canım bende senin gibi düşünüyorum burası çok daha iyi.

günaydın minik bebişlerin güzel anneleri....nasılsınız bakalım?göbekler çıkmaya başladı artk demi:)valla benimde sivri sivri belli oluyor dar bişey giydiğimde...aynadan yan durup baktığımda çok bariz belli sivrilmiş resmen:))bu arada benim çatlaklar oluşmaya başlayacak sanırım.karnım bazen çok kaşınıyor ve kuruluk hissediyorum....çatlaklar için krem önerileriniz varmı yada alan varsa marka ismi verirse sevinirim...perşembe kontrol vr doktorumada sorabilirim...az kaldı minişimi görmeye:)çok özledimmmm sormayınnnnn.........

Lierac jel kullan canım, benim çevremden duyduğum bunu kullananlar hiç çatlamıyor.. Biraz pahalı tüpü 75 tl falan ama 1,5 - 2 ay gidiyor...

evet bende artık daha net hissediyorum bebişimin hareketlerini, ama bazen saatlerce hisetmediğim oluyor o zaman korkuyorum biraz.. :44:

Aman maşallah göbişlere :) eee bebişlerimiz büyüdükçe göbişler de fırlıyor haliyle, aynı kuruluk ve kaşınma hisleri bende de başladı, doğrusu kozmetik ürünlere dünya kadar para dökmeden önce güvenmem lazım o yüzden ben de bişey kullanmaya başlamadım henüz. Badem yağı sürüyorum çok gerildiği zaman anlık rahatlama sağlıyor iyi geliyor ama uzun vadede çatlaklara önlem olur mu bilemiyorum.. İlk hamileliğimde de ki 11 yıl olmuş çatlaklarla savaşmak için bikaç kozmetik ürün denediğimi hatırlıyorum, baya bi masraf etmiştim ama o kadar özenmeme rağmen popomda ve belimde derin çatlaklarım oluşmuştu ne yazık ki Hala beyaz beyaz izlerini görebiliyorum zaten bi kere oldumu düzelmiyor..
O yüzden pek inancım yok benim dışardan sürülen şeylerin çok da çatlakları önleyeceğine, doktorum bol su içmenin sıvı tüketip cildi nemli tutmanın çok önemli olduğunu söylemişti. Ki zaten çok sıvı tüketiyorum onun dışında 11 yıl sonra yeni teknoloji ürünü bişeyler çıktıysa bilenlerden öğrenirsek deneyelim en azından yeni çatlaklarım oluşmaz...

Bu arada ben ilk üc ay aşırı kusmalarım nedeniyle ciddi zayıf düşmüştüm, hastanelik bile oldum hatta. Doktorum elevit verdi takviye olarak demir hapıyla birlikte. Dünkü kontrolümde bi gördük ki bir ayda tam 4 kilo almışım! :)
Tabi inanılmaz bi kilo ve doktorum da şaşırıp vitamini kesti. Neyse ki kilo bebişimede gitmiş, haftasıyla uyumlu olmakla beraber iri bir bebecik olucak dedi mutlu oldum:) Ama kilomu da kontrol altında tutmak istiyorum tabii. Rejim yapıp bebeğimi riske atmak istemediğimden hafif spor yapmak istiyorum. Doktoruma o telaşla sormayı unuttum bir ay daha beklemem gerekiyor bunun için. Ama yakınlarda gidecek olanlarınızdan biri danışabilir mi acaba, herhangi bir düşük riskimiz yoksa, hastalığımız yoksa hafif kardiyo aletleri ile kendimizi çok zorlamadan spor yapmanın bir zararı olur mu diye? Evde eliptik bisikletim var ama korkuyorum kullanmaya bişey olur mu diye. En azından formumu korur sağlığımı da bozmamış olurum.

evet bende artık daha net hissediyorum bebişimin hareketlerini, ama bazen saatlerce hisetmediğim oluyor o zaman korkuyorum biraz.. :44:

cnm sende kıpırdadığını hissettiğin anda komik bir şekilde hareketsiz kalma eğilimi oluyor mu hani o oynasın rahatsız olmasın diye..antalyanın güneşi bu aylarda çok tatlı olur.dün bacaklarımı balkonda güneşe uzattım ve kuzu kıpırdanmaya başladı yine. o kadar güzeldiki su içmeye bie kalkamadım...

seni çok iyi anlıyorum :))) benim bebişte ilk hareketlerinde yıllık izinde idim kocişim işten gelince sanki onun sesine tepki verip hareket ediyor gibi geldi bana gün içi hiç sesi çıkmıyor akşam babişkoyu duyunca tekmelerin ardı arkası kesilmiyordu. aa şimdi gece gündüz hiç farketmiyor 2 saate bir hemen hemen 6 yada 7 şidetli onun haricinde tek tük daha az kuvette tekmeler hisetmeye ve saymaya bile başladım. akşamları koltuğa uzanıp dinliyorum şimdi vurdu vuracak derken kapılıyorum bi hayal alemine tekmeyi yiyincede kociş soruyo huu alis harikalar diyarınamı gittin gine gülüyosun kendi kendine :)) bende ya şu tv deki adama güldüm yok bişi diyip kaynatıyorum durumu. allah sağlıklı bir şekilde kucağııza almak nasip etsin inşallah.
ben bu arada hem face yi hem burayı idare ediyorum o konuda endişeniz olmasın baya aktifim bilgisayar başında :)))

Lierac jel kullan canım, benim çevremden duyduğum bunu kullananlar hiç çatlamıyor.. Biraz pahalı tüpü 75 tl falan ama 1,5 - 2 ay gidiyor...

kızlar çatlak kesinlikle yapısal birşey..ilk hamileliğimde hiçbirşey sürmedim ,17 kilo aldığım halde hiç olmadı çatlağım..ama kakao yağının çok iyi olduğunu duydum,denemekte fayda var..

Selam bacılarr:) nasılsınz ne var ne yok?? ne guzel bebklerınz oynamaya baslams ben daha hıcbısey hısstmıorum 15. haftadaym annemler daha var sımdı sen anlyamazsın dıyolr:)) buarada hasta oldum burnm akıo tam zamanıydı yaa suan hafıf gecırıorum ınsallah ılerlemez hüü

tatlım bende o tepikleri hissedeceğim günü iple çekiyorum çok heyecanlı olsa gerek :)

bu arada geçmiş olsun canım bi hastalanmayan benim sanırım herkes sonbahardan nasibini aldı

haftaya perşembe gidiyoruz doktor amcamıza bakalım neler yapacak bu sefer bizim minik güneşimiz:)

bir önceki randevuda pek tembeldi doktorumuz sarsmasa uyanmayacaktı bu sefer onu kıpır kıpır görmeyi hayal ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…