Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

hayırlı olsun canım kaç haftalık hamilesin?
ayrıca kalp atışları normalse doktor sorun görmediyse üzülecek bişeyin yok çok şükür belki daha hareketlenme zamanı gelmemiştir bebişinin? bende 14. hafta içindeyim geçen haftaki kontrolde gördük ilk hareketlerini 5-6 haftalıkken gittiğimizde sadece kalp atımını izleyebilmiştik. sağlıklı hayırlı hamilelikler dilerim.

12.haftamdayım ne biliyim işte hareket eder diye bekledim ya etmeyince korktum

merhaba arkadaşlar şimdi doktorumdan geliyorum....bebişimi gördük kıpır kıpırdı....parmakları uzun kafası yusyuvarlaktı....gelişimi çok iyiymiş sata göre 12 haftalık ama 13 haftalık çıktı....hocam dedim cinsiyeti belli oluyomuş bazen bu haftalarda....daha çok erken yanılma payımız var dedi....söylemek istemedi....hocam dedim bana herkes seninki oğlan diyorlar erken canlanmış diyorlar dedim....oda demez mi bence kız diye....bende dedim valla benim gönlümden geçende oydu.... :)))))inşallahhhh önce sağlıklı sonra da işte gönlümüzden geçen:))))yarın tekrar gidicem ikili test için....vitamin filan yazacak....

hayırlı olsun, hayırlı olsun, hayırlı olsun,
ben de 5 eylülde gittim, 13+0 dedi doktor, ilk defa ultrasonda gördük babasıyla, ense ölçümü için kıpırdaması lazımdı, uğraştırdı bizi yaramaz, sanki ekranın karşısına geçmiş el ense yapmış bize bakıyor gibiydi, doktor azıcık dürttü falan kıpırdadı sonunda, ölçümü iyi çıktı, çarşamba günü de test sonucunu aldım, o da risksiz çıktı, inşallah ölçümler doğrudur da hayırlı ve sağlıklı bebekler doğururuz, hepimiz. bu arada folik asiti bıraktım elevite başladım. şimdi de her gece resmine bakıp yatıyorum, ama bizim ki üçgen surat, pek ilginç bir yüzü ver, elmacık kemikleri daha çıkık gibi, çirkinler işte ama çoooooook değerliler.

12.haftamdayım ne biliyim işte hareket eder diye bekledim ya etmeyince korktum

canım tedirgin olmana gerek yok bende en son 11+5ken gitmiştim benimkide uyuyodu sonra doktor karnıma hafifce dokununca kıpraşmaya başladı ellerini oynattı bebişim:21:doktorum bu haftalarda cok fazla hareket etmez dedi tedirgin olma dedi bende baya korkmuştum hareketsin görünce

günaydın çıtır anneler....

bulantılarım geçti demiştim :( geçmemiş meğer 3 4 gündür yoktu dün gece bi bulandıki hemde ne bulantı... dayanamadım.. hap içtim o da beni erkenden uyuttu tabi :))

bu arada 11 12 hafta civarı anneleri telaşa almış kımıldamadı diye.. benimkide başta uyuyordu.. biraz göbekli olduğumdan doktor net görmek isteyince azıcık bastırdı bebişimde sıçramaya basşladı tepikledi durdu yani muhtemelen doktor zorlamasa bende sabit görücektim... uyanıp korktu zannımca :)) banada aynı şey söyledi.. 15 gün sonra 2 li test ense kalınlığına gittiğimde hep kıpır kıpır olacakmış.. telaşa yapmayın.. bi aksilik olsaydı söylerlerdi.. doktorlar en ufak şüpheleri varsa bile hiç acımadan dan diye söylüyorlar zaten.. inşallah bir dahaki kontrollerde bebişi uyuyan kalmazda herkes rahatlar :)))

günaydın çıtır anneler....

bulantılarım geçti demiştim :( geçmemiş meğer 3 4 gündür yoktu dün gece bi bulandıki hemde ne bulantı... dayanamadım.. hap içtim o da beni erkenden uyuttu tabi :))

bu arada 11 12 hafta civarı anneleri telaşa almış kımıldamadı diye.. benimkide başta uyuyordu.. biraz göbekli olduğumdan doktor net görmek isteyince azıcık bastırdı bebişimde sıçramaya basşladı tepikledi durdu yani muhtemelen doktor zorlamasa bende sabit görücektim... uyanıp korktu zannımca :)) banada aynı şey söyledi.. 15 gün sonra 2 li test ense kalınlığına gittiğimde hep kıpır kıpır olacakmış.. telaşa yapmayın.. bi aksilik olsaydı söylerlerdi.. doktorlar en ufak şüpheleri varsa bile hiç acımadan dan diye söylüyorlar zaten.. inşallah bir dahaki kontrollerde bebişi uyuyan kalmazda herkes rahatlar :)))

ayyy yavrum nasıl korkutmuşlarrrr:26: çok sevindim senin için benimkini okadar çok sarstı ki dr hiiiiççç tıınnn yani miskin olacak benim ki:60:

günaydın kızlar
dün akşam evde uzanırken bebişimin kıpırtısını hissettim. sanki biri dürter gibiydi. o kadar güzel bir duyguki anlatamam. bütün gece duygusal duygusal birdaha yapmasını bekledim ama yapmadı. bu kadar güzel olacağını tahmin edemezdim. bu arada gece 2.30 ve 4.30 tuvalet saatimiz oldu. her gece aynı saatte kalkıyorum buda bebeğinde doğduğu zaman uyanma ve emme saatlerini gösteriyormuş. demekki benim bebiş saat 10:30 gibi derin uykuya geçecek ve diğer saatlerde uyanacak.

bende her gece 3 kere 2 saat aralıklarla aynı saatlerde uyanıyorum ve eşimde geçen gün bak şimdiden vücudun emzirme saatlerine alışıyor diye dalga geçmişti benimle, demek doğruymuş :)

yaaaa kıslar bu bulantılar nasıl bir illettir nefes aldırmıyor bana.bu arada ben birşey danışmak isttiyorum 12 haftalık gebeyim folik asiti bırakıyım mı ???

canım bana doktorum 12. haftada bıraktırdı ve calsiyum ile demire başlattı, demirin içindede folic asid var fakat sen lütfen kafana göre bırakma, bu aralar gitme zamanı zaten doktora bırak kararını o versin,onlara emanetiz...

slm arkadaşlar....ya kıyafet konusunda napıyorsunuz?? benim pantolonlar olmaz oldu...eşofman giymekten fenalık geldiği için gittim kendime kot hamile pantolonu aldım....fıstık gibi oldu....zaten lastiğinden daraltılabiliyor...varmı benim gibi yapan??

ben uzun zamandır pantolon şort giyemiyorum canım, sıkıp canımı acıtıyor, bende birkaç tane elbise almıştım mini olanları tayt ile giyiyorum, uzunları öle giyiyorum :) yalnız benim en büyük sorunlarım göğüslerim, 75 D kullanırken evvelki ay 80 E aldım ve şuan oda çok rahatsız etmeye başladı, bu sebeple göğüs altından büzgülü vs li elbiselerdede rahat edemiyorum, özellikle yemeklerden sonra mide kapakçığının tam kapanmamasından dolayı inanılmaz bir acı hissediyorum, sağ göğsümün altında, mide başlangıcının orada.
Pantolonlara 1 ay sonra bakmayı planlıyorum ben, havalar böyle giderse daha birsüre tayt ile çok mutlu yaşıyorum :)

paranoya deyince aklıma geldi yaa içinizde şimdiden benim gibi olan var mı,mesela toceye diyorumki tabağındakini bitir mutlaka yoksa çocuğa nasıl öğretiriz,öyle yapma,şöyle yap,şunu sorarsa nasıl cevap veririrz falan filan.

bizdede var o, dışarıda bir çocuk görünce öyle değilde böyle davranalım, her zaman aynı fikirde olmasakda söz birliğimiz olsun, birimiz evet dediyse diğeri hayır demesin, işten eve gelince önce beni sonra bebişi öp gibi kıskançlık kokan harketlerde yok diil :)

Soramazsınız der kapatırdım heralde ben :41:Şahsen beni rahatsız etti bu durum. Sanane yani kardeşim devletsen doğurup doğurmamamdan sanane ki? Ben talep etmedikçe kişisel haklarıma saldırı gibi algılıyorum böyle müdahaleleri, taciz gibi geliyor, geriliyorum.:30:

ben gebelik testimi sağlıko cağında yaptırmıştım,o zaman öğrendiler zaten.Hatta il dışından geldiğim için kaydım farklı bir ilde görünüyordu hemen not yazıp kaydınızı acil buraya aldırın,biz de sizi takip edicez dediler.Kaydı Aldırdıktan sonra uğradım 12. haftada gidicekmişim,orada da kalp atışını dinliceklermiş bir de 16 haftada aşı için geliceksin dediler.Sanırım bu aşı rutin bir şey hamilelikte ,hastanelerde de yapılıyormuş galiba,yanlış bilmiyorsan tetanoz aşısı,ama ben forumlarda aşıyı sağlık ocağına yaptırın, sürekli gezici olarak da aşı yaptıkları için ve bakanık sürekli yeni aşı gönderdiği için aşı stokları hep taze aşı oluyor diye yazanları okudum buradaki forumlarda,bana da mantıklı geldi doğrusu.Bir hastanedeki tetanoz aşısı olan kişi sayısı ile rutin aşılama yapmak zorunda olan bir kurumun stokları tazelik açısında farklı olabilir belki.Ben öyle okudum yani.Doktoruma da aşıyı zorunlu mu diye sorucam (hamile arkadaşım aşı var demişti sanki,öyle hatırlıyorum ama sorucam yine de),eğer zorunluysa sağlık ocağında da yaptırabilirim.İlgilenmeleri de güzel aslında,eskiden anasağlık derdi annelerimiz,eskiden de takip ediyorlardı diye biliyorum ben.

Günaydın güzel anneler ve tatlı bebişler,nasılız bugün????????

Ben ve bebişim iyiyiz ,aranızda 3 lü test yaptıracak olan var mı acaba benim 2li test sonucu iyi çıkmişti 18000/1 di ama dr 3 lü testi de istiyormuş bunda farklı bir hastalık daha bakılıyormuş spina bifida diye..
Bu arada bebişin hareketlerini ben de hissetmeye başladım minik minik tıktıklar ,çok şekerler dimi yaaa

canım tedirgin olmana gerek yok bende en son 11+5ken gitmiştim benimkide uyuyodu sonra doktor karnıma hafifce dokununca kıpraşmaya başladı ellerini oynattı bebişim:21:doktorum bu haftalarda cok fazla hareket etmez dedi tedirgin olma dedi bende baya korkmuştum hareketsin görünce

doktor bikaç kez karnıma sertçe vurdu uyansın diye ama hiç tepki vermedi ama doktor hiç tedirdgin olmadı normal dedi bilmiyorum kafam çok karıştı

344uj5z.jpg

2zq6alf.jpg
teyzelerimiz bebişimin ilk cicileri dün dolaşırken gördüm dayanamadım aldım daha cinsiyetimizi bilmiyoruz ama olsun ben iki seçeneğide kullanayım dedim:9:

344uj5z.jpg

2zq6alf.jpg
teyzelerimiz bebişimin ilk cicileri dün dolaşırken gördüm dayanamadım aldım daha cinsiyetimizi bilmiyoruz ama olsun ben iki seçeneğide kullanayım dedim:9:

anaaaaaaammmmmmmmm yerim ben onu da hem beşiktaş hem fenerbahçe çorabı yoksa sizdemi bizdensiniz:124:

aynen aynen diyoki beşiktaşlı tulum alıcam bende kızıyorum o zaman bende fenerli alırım diyorum yok ya diyo bu seferde:63:

Son düzenleme:
ya kızlar benim canım patatesten başka hiiiççç bişey istemiyo ne yapıcam ya sabah öğle akşam patates yiyesim var:56:

bende aynı durumdayım... sabah öğle akşam patates yiyebilirim özellikle burger king te patatese doyamıyorum evde bişey yemeyen ben orda 2 kutu rahat yiyorum :)) sürekli karbonhidrat yiyorum.. puaça simit patates hamur işi :((( ama şimdilik akşamları çok iştahsız olduğumdan genelde hiç e yakın yiyorum kilo almayışım o yüzden herhalde.. hamile kaldığımı öğreneli 1 buçuk kilo vermiş durumdayım.. halende geri almadım... ama bi yerde patlicamda bakalım ne zaman :)) normalde iştahlıyımdır..

bende aynı durumdayım... sabah öğle akşam patates yiyebilirim özellikle burger king te patatese doyamıyorum evde bişey yemeyen ben orda 2 kutu rahat yiyorum :)) sürekli karbonhidrat yiyorum.. puaça simit patates hamur işi :((( ama şimdilik akşamları çok iştahsız olduğumdan genelde hiç e yakın yiyorum kilo almayışım o yüzden herhalde.. hamile kaldığımı öğreneli 1 buçuk kilo vermiş durumdayım.. halende geri almadım... ama bi yerde patlicamda bakalım ne zaman :)) normalde iştahlıyımdır..

ayyy aynı durumdayız poğaça simit hayatta yemeyen ben her sabah poğaça simit vs yiyorum ben de kilo verdim diyordum ki 3 ayda 1.5 kilo almışım ama çok sağlıksız besleniyorum

ayyy aynı durumdayız poğaça simit hayatta yemeyen ben her sabah poğaça simit vs yiyorum ben de kilo verdim diyordum ki 3 ayda 1.5 kilo almışım ama çok sağlıksız besleniyorum

:)))patates canavarları sizi.
ilk 3 ay verdiğiniz kilolar 15 haftadan itibaren dönüş yapıyo bende öyle oldu verdiğimi şimdilik aldım ama üstüne daha bişi koymadım :))
sadece simit poğça yiyorsanız bu iyi bişi dil araya meyveler sıkıştırın ben valla kabzımal gibi geziyorum çantamda elma erik muz şeftali taşıyorum burdaki esnaf ablalar sevcan o ne çanta sen den büyük diyo abla meyve dolu meyve diyince üstüme gülüyorlar cumartesileri artırdığım meyveleri pasthanedeki ablanın oğluşuna veriyoru eve götürmemek için :))) :1:

ben allahtan henüz almadım ama mesela az önce acıktım evde canım hiç bişey istemedi pide söyledim :)) çeyreğini anca yiyebildim ama :)) sonra midem bulaandı :(( sabahta simit yemiştim :)) böle kötü bi beslenme işte benimki.. hatta tırstım dün usg ye göre bebek daha geride çıkacak diye ama allahten bebişim benden 1 gün ilerde :)) ee anası normalde iştahlı olduğundan örgüç sağlam tabi ordan besleniyo yavrucak :)))

Back