Hayvanseverler Lütfen Buraya - Soru ve Sorunlarını Paylaşın

merhaba arkadaşlar daha önce yıllarca kedi baktım evde ona kapalı kedi tuvaleti almıştım kedi kumu alıyordum, her gün değiştirmem gerekiyordu. ama o zamanlar evim büyüktü şuanda küçük evim var. ve eskisine oranla burnum çok daha hassas. sizler pisiciklerimizin tuvaletleri için neler yapıyorsunuz? kokmasını nasıl önlüyorsunuz? gazete mi kum mu kullanıyorsunuz? bana bu konuda biraz yardımcı olursanız, tekrar evime kedi alma cesaretini bulacağım...a.s.

Arkadaşlar benimde çookk tatlı bi kızım var, iran kedisi duman renkli adıda pati..

Geçen gün İstanbul'da dolaşırken paketlerin üzerine uzanmış bu kediciğe rastladım. Kedicik diyemem tombik bir şeydi garfield gibi.Yanına kim yaklaştıysa yavaşça gözlerini kaldırıp baktı, sonra hiç istifini bozmadan keyfine devam etti...
Turist kızlara poz veriyordu. Ben de çektim....:1rolleyes:

Son düzenleme:
su kaplumbağam var benim ama 20 gündür hareket etmiyor yem yemiyor bacaklarını uzatıp öylece yatıyorakvaryumunda adacık gibi bir yer var oraya çıkıp yatıyor ve kuruyup kalıyor orda kış uykusu gibi bir olaymı acaba yoksa intihar falanmı ediyor acaba?bilgisi olanlar lütfen yardım edebilirmi . hayvanın bu hali beni çok üzüyor:çok üzgünüm:

Yanılıyorsam düzeltin.

Kaplumbağanızı plastik kaplarda yani nam-ı diğer ölüm fanusunda besliyorsunuz.

dolayısı ile su soğuk.

Havalarda soğudu hayvan hayatta kalabilmek için yaşam kalitesini sıfıra indirgedi.

Olacakları söylileyim hayvan belki kurtulurum umudu ile kış uykusuna yatacak ve kalkamayacak kabuğu çürümeye başlayınca öldüğü anlayacaksanız.

Kaplumbağa plastik kapta beslenmes bir heves alınmaz, önce araştırılır, nasıl beslenir nasıl bakılır.

Petshopçulara göre ölüm fanusunda yaşar, yaşar tabi ay bilemedin 2 ay.

Ya hemen bir akvaryum ısıtıcı edinip belki hayvanın hayatını kurtaracaksınız yada ölümünü izleyeceksiniz vicdanınıza kalmış.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim yaklaşık 5-6 yaşlarında fıstık yeşili bir muhabbet kuşum *FISTIĞIM* var
Geçen sene dışardan bir kuş geldi camımıza kaçmış sanırım fıstığın yanına koyduk kuşun hep tüylerini yoldu istemedi.Ayırdık biz de.
Bizim kuşun aynası var ve hiç inmio aynalı salıncağından.
Benim merak ettiğim yanına kuş alsak yine aynısını yaparmı?
Acaba aynı cinsiyette değillermiydi de ondanmı yaptı?
Yaşlandı da şimdi.Almasak daha mı iyi?
:uhm:

Öncelikle deneme - alışma süresi yaptırmadan aynı kafese koyarsanız birbirlerini yolarlar maalesef

Şimdi sanıyorum kuşunuzun cinsiyetini bilmiyorsunuz? Gaga rengi mavi ve tonları ise erkektir, beyaz ve tonları ise dişidir.

Ve dişiler kızgınlık dönemi hariç hiç bir şekilde yanına eş getirmez kavga çıkar.

Tabi misal yavruyken 2 tane alınıp beslenenler değil ki sizin ki 5 yaşına gelmiş alışması zor.a.s.

Ayrıca bu konunuzu

http://www.kadinlarkulubu.com/8226-hayvanseverler-lutfen-buraya-8226-t33400/index.html buraya taşıyorum evcillerimiz hakkında soru ve sorunlarımıza buradan devam edelima.s.

Erkek bizimkisi.
Yeni alırsak da yavru olmamalı değilmi?
O da yaşlanmış olması gerekir.
Ama belki canlanır bizimkisi:roflol:Yavrum aynayı öpe öpe ayna 2 günde pislenio:roflol:

Arkadaslar lütfen dua edin Jack'im yaşasın.Az önce veterinerden geldik.Yaşaması mucize dedi ama elimizden gelen herseyı yaptık dedi.Vucudunda damla kan kalmamış,2 haftadır kayıptı hiç bir şey yememiş Serum verdiler 3 tane iğneler yaptılar.1 saattir sadece nefes alıyordu baygın i şekilde ,biraz önce kutusundan dısarı cıkıp yürüdü yalpalaya yalpalaya .Biraz olsun umutlandım.Allahım lütfen mucize olsun yaşasın jack.Vicdan azabından ölücem yoksa.1,5 Ay önce sokakta yeni dogmus buldum.Eve getirmiştim ama evdeki kedim hayatında kedi görmediğinden parcalıycaktı sankı.Bende kutuda besledim asansor daıresınde.Sonra artık sokaga alısması ıcın bahcemıze koydum.3gun besledım .Oradaydı hep.Sonra kayboldu bırden Dua ettim Allahım ya biri evine almış olsun ya da karsıma cıkar Jack'i diye .Duydu sesimi ve dün çöpün kıyısında buldum onu.2 haftadır hiç bir şey yememiş.Cok kotu usutmus cigerlerini.Götürdüm veterinere .Hastalıgın en son safhasında dedi.Kurtulması zor dedi.Ama dua edıyorum mucıze olsun diye.Allahım hayata dönsün lütfen...

Bu küçük haliydi .Bebeğim benim

Ayy canım yaa çok üzüldüm umarım bi mucize olur iyileşir.
Yazık ona yaasenağlama
Bizde bugün sokakta bulduk siyah beyaz bi yavrucuk ama çok zayıf.
Kumların arasına atmış annesi,hiç emememiş belliki.Hiç kafasını kaldırmıyor hareket çok az ediyor.Kaç gündür çok soğuktu hava Bursada hergün yağmur vardı çok şiddetli
Bide mahallenin salak çocukları yıkamış hayvanı bu soğukta.Sabaha çıkmaz gibi ama.
Çok üzgünüm.
.senağlamasenağlamasenağlama
DUA EDİN NOLUR!!senağlama

Arkadaslar sagolun.
Veterıner eve gidene kadar çıkmaz demişti ya o gün.Eve geldi zar zor uyudu baya hiç açmadı gözlerini.Ama yaşadı ertesi gün götürdüğümüzde şaşırdılar hepsi hatta.Şimdi iyi yani ilk güne nazaran iyi.4gündür serum + iğneler yaşatmaya çalıştılar .Şu anda ishali kesildi ve kendi isteğiyle tavuk yiyor.Ama serumdan dondugumuzde cok yorgun oluyor.Şimdi uyuyor kutusunda.Yırttı kefeni şimdilik.Ciğerlerinde hırıltı devam ediyorBurnundanda nefes alamıyor,zorlanıyor yani.Artık evde ilaç tedavisi görücek.Antibiyotik ve vitamin.Veteriner bagırsaklarındakı parazıtı temizledik,ishalini geçirdik serumlarla,şimdide antıbıyotık ve vitamınle cigerlerini iyileştiricez dedi.Daha tam tehlikeyi atlatmış değil ama yinede yaşadıgına ve birazcıkta olsa kendını toparladıgına şükrediyorz.

bebişcik o gece ölmüşsenağlamasenağlamasenağlama
madem ölcektin sen niye dünyaya geldin ne suçun vardıkisenağlama
senağlama

Canım çok sevindim emekleriniz boşa gitmemiş.
Gitgide inşallah daha iyi olur pisicik.
İyi haberlerini bekliyoruz
:1rolleyes:

hihoyyytkıslar yeni bir muhabbet kuşu aldık.çok tatlı.ısırmıyo.elime alabiliyorum zarar vermiyo.bugün ilkgün dışarı çıktı elime kondu ama uçarak değil.ben elimi uzattığımda çıkıyor.yalnız bi sorun var ötmüyor.bu onun için ortama alışma evresimi acaba.yoksa hep susucakmı.ve konuşmaları uzun sürermi.cvplarsanız sevinirim.bu arada adına naşık koyduk:)hihoyyyt

Muhabbet kuşlarını seven ve ilgilenen biri olarak cevaplayım hemen..Ötmemesi çok normal henüz alışmadı çünkü 1 hafta kadar ötmeyebilirde.Kafesini açmayın 1 hafta 10 gün kadar hep kafeste kalsın size daha çabuk alışır.Sürekli onunla konuşun ve avucunuzun içine yem koyup ordan yedirin çabuk alışması açısından.Yavru mu yoksa büyük mü aldığınız kuş?

Elinize gelebilir ama zorlamayın eğer ürkerse size hep yabancı kalır.

Sakın yanında yüksek sesle konuşmayın.

Kafesini açtığınızda zorla dışarı çıkartmayın sakın kendisi çıksın.

Etrafı tanıyacak , güvenecek bir baktınız ki ötüyor.

Ama en önemlisi lütfen üstüne gitmeyin.

Bir süre önce 12 senelik muhabbet kusum öldüsenağlama cocuklugumdan beri evde varolan canım kusumun ölümü beni inanılmaz etkiledi.disisi yalnız kaldı ama evdekiler istemiyolar ona es almamı.Ama bu gidişle onu da kaybedicem,ölümden sonra çok durgunlaştı

Canım şimdi eş alsan birbirlerini sevdiler diyelim, bu sefer bir süre sonra dişi olan vefat edecek bu sefer öteki üzülecek. Gene de sen bilirsin.

Ben de muhabbet kuşuma eş alsam mı diye düşünüyorum yavrum çok yanlız. Bizle de ilgilenmiyor bütün gün aynasının önünde oturuyor aynasına bakıyor onu öyle görünce içim acıyor ama bende ne yapsam bilemiyorum. İki kuş biraz fazla olacak sanki sonra bir de yavru yaparlarsa o yavrulara bakamayiz ölürler o da vebal. Bu yükün altına girmekte istemiyorum doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…