Hayvanseverler Lütfen Buraya - Soru ve Sorunlarını Paylaşın

evet cnm haklısın dişisi 8 yasında olmasaydı da yavru olsaydı o zaman eş almak olurdu.kafesin tepesine çıkıyo ve çoğu zaman öylece duruyo orda
Senin muhabbet kuşun yavru mu? kaybettiğim mavisim yalnızken bize daha yakındı.4 sene yalnızdı,herseyi o zaman öğretebilmiştik.Eş alınca öyle olmuyo.

kıslar ya 3 gün oldu muhabbet kuşu alalı.pe ötmüyo.acaba ortama alışma evresinimi yaşıyo.bilgi verin sizinkilerde bölemiydi.sonradanmı açılıyorlar:)

kıslar ya 3 gün oldu muhabbet kuşu alalı.pe ötmüyo.acaba ortama alışma evresinimi yaşıyo.bilgi verin sizinkilerde bölemiydi.sonradanmı açılıyorlar:)

Lütfen bu tür konular için ayrı başlık açmayalım şuan birleştirdim bu konudan devam edelim ki geçen bu konuda soran arkadaşa cevap vermiştim bakınız üsttea.s.

Hmm evet canım bayağı ilerlemiş senin kuşunun yaşı artik belki o da yeni bir eş istemeyebilir. O dönemde hafiften yaşlanmaya başlıyorlar. Benim bundan önceki kuşum 8 yaşında artik ögrendiği kelimeleri falan unutmaya başlamıştı.

Benim kuşum 2,5 yaşinda falan. Ama ilk andan itibaren bize alışmadı. Biraz benim de hatam oldu çok fazla ilgilenemedim. Biraz da bazı kuşlar böyle oluyor işte diğerlerine göre biraz yavaş kalıyorlar zeka açısından. Ama biz onu böyle de olsa çok seviyoruz :1rolleyes: hep yanlız olduğu için dedik ki bari eş alalım. Bize de alışmadı yapayanlız yaşamasın dedik. Ama işte o konuda da çekincelerim oluştu sonradan.

Hiç bir kuş ve türü zeka açısından diğerine göre yavaş kalmaz bir kere bunu düzelteyim çünkü yanlış. Akıl almaz derece akıllıdırlar ki bundan dolayı her sahiplerine samimi olmazlar. Nedeni de tamamen sizin davranışınızdır. İlk eve geldiğinde bir ufak hareketiniz bile onu ürküttüyse size bir daha yanaşmaz. Onlar hem sıcak dost hem de ürkek ceylan gibidirler. Bu nedenle hep diyorum yeri gelmişken birkez daha diyeyim; Bir evcil almadan önce mutlaka yaşam tarzı, beslenmesi, alışkanlıkları, gelenekleri araştırılıp sonra alınmadır. Bu bir fanus içinde ki balık bile olsa böyle olmalı

Kim Suçlu?

Kuzenimin şahit olduğu bir olayı üzülerek aktarmak istiyorum..

Yer: Didim Öğretmenler Sitesi
Adamın biri bi'gün köpek sahibi olmak ister.. Bir akşam eve iki aylık, St. Bernard cinsi köpek yavrusuyla döner. Aradan zaman geçer. Şaşırtıcı ama, köpek büyür..
"Ama çok büyüdü bu.. Bununla evde yaşamak zor" der, adam..
Sonra aklına muhteşem bir fikir gelir. Köpeği yazlık evlerinin bulunduğu siteye bırakacaktır.

Bu arada köpek altı aylık olmuştur. Köpekle, adam yazlığa giderler. Adam, köpeği evin bekçisi olarak bırakır. Sitenin bekçisine de durumu izah der, sen bunu besle. Bizim evi beklesin, arada göz kulak olursun, der.

Köpeği, yazlıkta bırakır ve evine, ailesinin yanına geri döner.

...

Yaz gelmiştir. Adam ve ailesi güle oynaya ve hafiflemiş olarak yazlıklarına giderler. St. Bernard gergin karşılar onları.. Niyeyse?!

Eve almazlar, kapının önünde yaşamaya devam eder köpek..

Günler geçmekte, köpek de gitgide agresif tavırlar sergilemeye başlamaktadır.

.....

Bir gün olanlar olur.. Köpek, bir site sakininin çocuğuna saldırır.

......

Köpeği vururlar..............................................................

Bu dangalak, acaba hayatının diğer bölümlerinde de bu kadar sorumsuz ve rahat tavırlar sergiliyor mu merak ediyorum..
Bu dangalak, acaba canı sıkılınca sırtını kolayca dönüp gidiyor mu her şeye?
Bu dangalak, St. Bernard cinsi köpeği, tüylerinin rengi ev mobilyalarına uygun renkte diye mi seçti?

Neyse.. Dangalağı bi'tarafa bırakayım..

St. Bernard ırk olarak; insanlara dost köpektir. Koruma geni yoktur. Sürüleri, koyunları korumayı saymazsak... Yani bir St. Bernard alıp, onu yapayalnız bırakıp, binayı korusun diye görevlendiremezsiniz. Görevlendirirseniz, onun insanlarla olan güven zincirini bozacak bir yanlış yaparsanız, tehlikeli sonuçlara sebep olursunuz.

Eğer bekçi arıyorsanız; Kangal, Rottweiler, Doberman, Kurt... seçiniz.

Bir köpek sahibi olmadan önce, lütfen ve de lütfen; neden köpek sahibi olmak istediğinizi, hangi amaçla köpeği yaşamınıza dahil ettiğinizi iyice düşünün..

Irk özelliklerini bi'zahmet araştırıp, öğrenin.. ki bir canlının ölümüne sebebiyet vermeyin.

Bu dangalak gibi serbest dolaşan katillerden olmayın.. lütfen..

Başını görünce okumadım püsküütüm okumam, okuyamam okursam haftalarca belki aylarca etkisinde kalacağım bundan dolayı okumadım.

ne hain insanlar var hiçmi vijdanları yok bunların yaa yazın bir hafta tatile gittiğimde bakması için emanet ettiğim uzun yıllardır tanıdığımız kişiye günde yüz kere telefon açıyorum yinede içime sinmiyor mamalarını yedilermi iyilermi diye şu anda yazlık mevsimi bitti ve buradki sokaklar yazlık dönüşü sokağa atılan cins köpek dolu nasıl bir düşünce tarzıdır anlamam mümkün değil

arkadaşlar; kardeşim rottweiler cinsi köpek almış. bu ilk köpeği olacak. işyerinde bakacak köpeğe. 50 günlükmüş henüz.
bu köpek hakkında doğruluğuna inandığınız tüm bilgileri benimle paylaşır mısınız? bakımı ve eğitimi için nelere dikkat etmek gerekir?

ekstra bilgi alabileceğimiz site isimlerini özel mesajla bildirirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

Benim de ilk köpeğim Rottweiler di.. Öncelikle erkek mi dişi mi? Dişiyse işiniz kolay. Erkekse çok ama çok özenli ve dikkatli eğitilmesi gerekir..
Genetik olarak korumaya yönelik köpekler oldukları için çok dikkatli eğitmeli, özetle liderliğinizi hissettirmeli ama bunu, ona şiddet/korkutma uygulayarak yapmamalısınız.

Küçükken en fayda alacağınız yöntem "Hayır" derken (sert tonla) bir yandan da boynundaki deriden tutup, hafifçe yerden kaldırmaktır.
Anne köpekler, yavrularını bu şekilde azarlarlar çünkü..

Ancak bu hareketi sadece sahibi yapacak. Komutları sadece sahibi verecek ve maması/gezmesi ile sadece sahibi ilgilenecek. Özellikle ilk altı ay çok önemli.

Google da arama yaptırarak bir çok siteye ulaşabilirsiniz. Hatta Rotweiler kulübü bile var..

Benimde evde 3 tane kedim var. Arabanın arkasında kedi maması ile dolaşıyorum. Barınaklarda gönüllü çalışıyorum. Özellikle bazı köpek barınaklarının durumu çok kötü. 7 bin hayvan bir arada, hastalık açlık soğuk derken telef oluyorlar. O kadar hayvan için birşey yapamamak çok zor geliyor insana. Bir gün şöyle şehirden uzak bir yer bulup hiç bir hayvanın zarar görmeyeceği bir çiftlikte yaşamak tek hayalim..

yaa kızlar 4 aylık bir köpeğim var ve ben ona tuvalet alışkanlığını öğretemedim
nasıl öğreteceğimi de bilmiyorum bana yardım edin sırf bu yüzden vermeyi bile düşünüyorum ama onu çocuklar ve ben çok seviyoruz devamlı evde elimizde paspasla dolaşıyoruz :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Canım bu işe 2 aylıkken başlamak gerekirdi ama yine de geç değil.Oturduğun odada bütün kenarlara gazete kağıdı koy .Bu gazeteler tuvalete kadar uzansın .Ayrıca girebileceği bütün yerleri engelle (masa altı ,koltuk altı vb...) Eğer ortaya çiş yaparsa gazetelerden birine bulaştır .Çiş yaptığı yeri çamaşır suyunla sil koku kalmasın.O daha sonra büyük ihtimalle çiş kokan gazeteye yapacaktır .Başka gazeteye yaparsa diğer gazeteyi kaldıracaksın .Her çiş yapışta bir gazete eksilecek ve sen onu tuvalate yönlendireceksin .Yani gazete kağıtları hep tuvalet yönünde aksilecek .Böylece bir süre sonra odada gazete olmayacak ve köpüşün tuvaletin oradaki gazeteye gidecek.En sonunda tuvalat kapısında tek gazete kalacak ve artık tuvalatini oraya yapacak .Ben köpüşüme bu şekilde öğretmiştim .Yavrum 1 ayda öğrendi .2,5 aylıkken aldım , 3 yaşına kadar hiç çiş kaka problemi olmadı .Sonra felç geldi 5 yıldır felçli ve ben iki çocuk büyütmüş bir anne olarak onunda annesi oldum .5 yıldır altını bezliyorum .Çünkü çişini ,kakasını tutamıyor .
Canım ukalalık olarak algılama ama bir hayvan alıyorsak baştan bazı şeyleri kabul etmemiz gerekir .Lütfen sabırlı ol dediklerimi uygulamaya çalış .Ben köpüşümü iyi gün ve kötü gün için aldım .Sende eminim çok seviyorsundur .Biraz sabır ve fedakarlıkla tuvaleti öğrenecektir.Yeterki sabırlı ol , hemen bıkma .Sevgiler canım :1hug:

canım normalde bile gazeteleri parçalıyor gazeteleri koyduğum yerde tutmazki
onunla oyun oynar birçok defa altına gazete koydum ama olmadı

Öncelikle köpeğinizi gözlem altında tutun..
Çiş yaparken yakaladığınız anda sert bir sesle "Hayır" derken bir yandan da gürültü çıkaracak bir şey yapın.. Örneğin yere şangırtılı bir şey fırlatın..
Ama bunları O AN yapmanız önemli..
Hafızasını kullanarak öğretemezsiniz çünkü.. Yanlış yaptığı anda onda koşullu öğrenmeyi uyandıracak bir pekiştirme yaratmanız gerekiyor..

Sevgili rosenoire arkadaşımıza katılıyorum ve eklemek istediğim şu: Amonyak da bir çözümdür. Çiş yapmasını istediğiniz yere amonyak damlatın. Sokak kapısının yanına bir gazete koyun, üzerine amonyak damlatın. Sonra yukarıda anlattığım gibi, başka bir yerde çiş yaparken yakaladığınız anda "HAYIR + GÜRÜLTÜ" ile ürkütün ve hemen oradan alıp kucaklayarak amonyaklı gazeteye götürün.
Bırakırken "ÇİŞ" deyin.

Ve en önemlisi doğru adrese çiş yaptığında ödüllendirin. Çok doğru olmamakla beraber, ne yazık ki artık 4 aylık olduğu için ödül olarak mama kullanabilirsiniz. Ödül bisküvisi, kaşar peyniri vs.. olabilir..

Üzerine eğilin, mutlaka çözeceksiniz.. Kolay gelsin.. a.s.

sevgili püsküüt dediklerini yapacağım dua edinde öğretebileyim
çalıştığım için akşamdan akşama yapacağım

vet.teki resmi

bu kedişe dua edin:Saruboceq: sevgili arkadaşlarım 2-3 güne kadar çok ciddi bir ameliyat geçirecek
dışarıda baktığım kedişlerden biri biraz hırçın mamasını uzaktan önüne koyar hemen kaçardım en son 3 hafta önce gördüğümde hamileydi öyle bir karnı vardıkı en az 10 bebiş var diye düşündüm hiç bir yerden sığmıyordu merak ettim gelmiyor diye ama dün apartmanın önündeyi şok oldum önce tanıyamadım ama sonra fark ettimki hırçın kızımdı
yanına yaklaştırmıyor ve çok kötü görünüyordu sadece önüne mama koydum doğurmuşmuydu acaba kafamda binbir düşünce karnı aşağa inmiş ama şişlik olduğu gibi duruyordu acaba geri kalan bebişleri doğuramamışmıydı veterinere götürmem gerekiyordu nasıl yakalardım ve amaleyat olursa ya doğurduğu bebişleri bulamazsam:1no2: ve onlar ölürse açlıktan kabus gibi düşüncelerden sonra karar verdim kedişi götürmezsem hepsi ölecekti senağlama
balıkçı kepçesi buldum hemen kedişi zorla yakaladım en büyük yardımcım annem:asigim: hemen evden kafes almaya gitti içine zor bela soktuk
minübüse atladık doğru vet yetiştirdik muayne sonucu rötgen ve bebişler oluşamadan karnında kist oluşmuş ve sıvıyla dolmuş acil çok riskli bir ameliyat antibiyotiği yapıldı yani hiç doğum yapmamış :1no2: bugün durumunu sordum çok iyi yarın yada öbür gün amaliyata alınacak ama risk çok çok büyük ne olur arkadaşlarım bütün kalbinizle dua edin:Saruboceq::1hug: bu hırçın kızım için sağlığıyla tekrar bahçesine arkadaşlarının arasına dönsüna.s. çok korkuyorum

Gerçekten şu an mahvoldum ya:1no2:bu minicik şey ne hastalıklarla boğuşuyor,dilerim en kısa zamanda iyileşir,saglıgına kavuşur,çünkü o kadar masum ki...Sen de çok sağol yeşimcim,ilgileniyorsun,keşke herkes senin gibi olsa...Şu hayvancıklara bizler gibi herkes sahip çıksa hiç biri bakımsız kalmaz...Sevgilersenağlamasenağlamasenağlama

hırçın kızım bugün ameliyat oldu durumu çok krıtik :Saruboceq:kısırlaştı tamamen içi temizlendi doktorlar içini görünce şok geçirmişler:1shok: o kadar kötüymüş bebişleride varmış ama malesef ölmüşler senağlamatam zamanında yetişmiş yani keşke önceden bana gelseydi keşke:1no2: durumu yarın belli olacak ne olur dua edin:Saruboceq: sağlığına kavuşsun kızım bugün onun için çok önemli :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Altın kalplim benim .İnşallah düzelir canım .Sen herşeyi yapmışsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…