Hayvanseverler Lütfen Buraya - Soru ve Sorunlarını Paylaşın

İlginiz için çok teşekkür ederim. İlaç konusunda bizi korkutmuşlardı. Bu yüzden sordum. :çok üzgünüm:Şimdi biraz içim rahatlamış oldu.a.s.

o dönem hiç geçmiyor ablam bizimkinin aklı başına geldikten sonra aylarca sürdü neyseki seninki az ve kalebodura yapıyor o konuda şanslısın kaydirigubbakcemile2

"İlginiz için çok teşekkür ederim. İlaç konusunda bizi korkutmuşlardı. Bu yüzden sordum. Şimdi biraz içim rahatlamış oldu"

rica ederim. ama uzun dönem ilaç kullanımını bizim doktor da önermedi.yani bu dönemi atlatmamız için hap verdi ama en kısa zamanda kısırlaştırmamızı söyledi.a.s.

hepinize teşekkürler yazıma göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı:)) herkes bi sokak hayvanı alıp baksın nolur tek dileğim bu asi güzel annen hayvan beslemene izin vermiyorsa besleme güzelim çünkü sonradan onu atıp çaresiz bırakmakta var hem sen üzülürsün hem baktığın hayvan telef olur(

püsküütüm ve nevcim bayadır giremedim biz sonunda kararı verdik sizede danışmak istedim tercih doğrumu diye golden rot riwer umarım yanlış yazmadım ::)) hem oğluşum hemde benim için ne çok büyük ne çok küçük yavru alıcaz böylece bizim elimizde büyüdükçe benimde büyük evcil fobim gidecek ne dersiniz tercih konusunda hepinizi öpüyorum

Bu konuda bana laf düşmez Püsküüt'üm açıklama yapar:dance:

Ama şunu demeliyim ki Golden'ler en oyuncu, akıllı köpeklerdir. Ailesini sahibi benimser çocukları çok sever.

Onu herşeyiyle kabullenmeye razı olduktan sonra evinizde bir çocuğunuz daha olacak bunu unutmayına.s.

Abetüşcüğüm.. Öncelikle doğru yazılışını ileteyim: Golden Retriever
Golden salon köpeğidir. Yani; işi gücü oyundur. Kemirgenliğe müsaittir. Bunu önlemek için evinize gelmeden önce çeşitli tedbirler alabilirsiniz.
Evdeki bütün kabloları limonla ovalayın. Limon kokusunu sevmediği için olası tehlikelerden bu şekilde uzak kalır. Dişler çıkmaya başladığında "diş ipi" diye isimlendiren oyuncaklardan alın. Ve ne zaman başka bir şeyi kemirmeye kalkışırsa sert tonlu bir "Hayır" komutundan sonra bu oyuncağı verin.
Ve ayrıca istenmeyen huyların oluşumunu engellemek için yere attığınızda şangur şungur ses çıkartacak bir zincir, kemer, vs.. gibi bir malzemeyi de edinin..

Dediğim gibi.. kemirgenliği daha yüksektir Goldenin.

En önemlisi; çok insancıldır asla ve de asla yalnız bırakılmaya uygun değildir. Küser ve istenmediği düşüncesine kapılır.

Ruh hallerini tüy dökümüne yansıtır. Oldukça uzun tüylü olduğundan bir elinde süpürgeyle yaşaman gerektiğine de kendini şimdiden hazırlaman gerekir.

İlk köpek tecrübeniz olacağından "erkek" köpek işine girmemeni tavsiye ederim.
Dişi köpek daha uyumludur, daha sadıktır, daha kolay yola gelir.
Erkeklerle sürekli lider savaşı yaparsın, kazanman için bütün taktikleri öğrenmen lazım..

Büyüdüklerinde 35 kilo civarına erişebiliyorlar.. Bu da aklında olsun.. yerimseniben

Şimdilik aklıma bunlar geldi.. Aklına takılan olursa sorarsın, memnuniyetle yanıtlarım.. a.s.

Benimde 9 yaşında terrier bir kızım var.Canımın içi o benim.O sevgiyi anlatamam.Ben çantamda köpek maması ve kuşlar için buğday taşıyorum.Lütfen herkes taşısın.Çok aç köpeklere rastlıyorum yolda.Bir öğün yiyecek buluyorlar en azından.

püsküütüm çok teşekkür ederim Şeniz bir kaç gündür giremiyorum hatta neredeyse 1 hafta bildirimleri ancak yapabiliyorum biraz yoğundum ilgin için teşekkürler siteyi daha detaylı sakin kafayla incelicem ama terciğimiz kötü değil dimi şimdi geriye kalan evdeki ve bahçedeki hazırlıklar birde yavru ben yavru düşünüyorum eşimde eğitilmiş varsa alalım dedi ama direk kocaman alıp alışmak zaman alır diye düşünüyorum bizimle büyümeliki bende daha rahat olmalıyım bazen kendime gülüyorum eskiden oğluşum doğmadan önce tüm bebek eşaları satan mağazaları dolanarak elime ne geçerse alırdım şimdide pet shop dolaşıyoruz:roflol: eşim ümitsiz vaka olarak bakıyo:roflol: köpeğimize şunuda alalım bunuda alalım sanki eve yeni bi çocuğum daha gelecek:asigim: umarım herşey istediğim gibi gider

abetüşcüm bahçede mi bakacaksınız.Bahçe ise bence cooker ya da golden al.Golden eğitimi en kolay olandır.Bebek bakıcısı ve hasta bakıcı olarak eğitiyorlar.Çocuklarla da arası iyidir.Ben cookerlara da bayılıyorum.O da oyuncu bir köpüş.Pet shopları hiç onaylamıyorum.minikpati.com da barınak hayvanları evlat ediniliyor.Bir bakın isterseniz.Ticari amaçlı hayvanları çiftleştirip kafeslerde satan yerleri hiç sevmiyorum.Eğitimlerde de pozitif eğitim deseler de köpekleri acayip şekilde dövüyorlar.Bebeğinizin dayak yemesini istemezsiniz herhalde:mymeka:

canım bahçede deği bahçe zaten site bahçesi pek sorun olmaz ama yavruyu bahçede bırakmaya kıyamam zaten oğluşumda izin vermez bahçede olursa tüm geceyi bahçede geçiririz :roflol: sonra oğluşada bi kulube almak lazım:roflol: ama arada götüremiyeceğim yerler olursa havalar iyiyken bahçede bırakmak için barınma evleri diyorsun onlara baktım bursada var ama genelde sokağa terk edilmiş biraz büyümüş ve yaşı geçmiş yani nasıl bi eğitim aldı bilmiyorum adapte olabilirmiyiz o bize biz ona eski sahibiyle yaptıklarını arayabilir ama biz bunları bilmiyoruz sorun yaşarız diye düşündüm yavru almalıyımki oğluşumla büyüsün eğitimini biz verelim biz ona oda bize daha iyi adapte olsun diye düşündüm yanlış düşünmedim sanırım eğer barınaktan büyük alırsam eve sokamam bende bilmiyorum başları okudunmu ama fobimi yenemem benle büyümeli diye düşünüyorum tabi sizler evcil konusunda daha tecrübelisiniz ama epey düşünüp kendimi hazırladıktan sonra buna karar verdim

püsküüt çok güzel bir bilgi vermiş bende şunu eklemek istiyorum erkek kedi kısırlaştırılırsa
idrar yapamama problemi yaşarmış bizde oğlumun erkek kedisini kısırlaştırmak zorunda kaldık şimdi veterineri mamasına karıştırmak için kristalize bir yemde vermiş o bu olayı engelliyormuş

ya kızlar birde benim aklıma takılan birşey oldu bugün siz köpeklerinize kalp ilacı veriyormusunuz benim kızım amerikada yaşıyor 2,5 aylık bir cocker aldılar veterineri ayda bir verilecekbir kalp ilacı vermiş sivrisinekler köpekleri sokarsa kalplerinde solucanlar olur demiş ben şimdiye kadar hiç böyle birşey duymadım bu konuda bilgisi olan varmı acaba

abetüşcüğüm..
Alabileceğiniz en küçük köpek 1.5 aylık olmalı.. İlk altı hafta, kemik gelişimi için çok önemli. Ancak bu altı haftanın nerede geçtiğinden emin olmalısınız. Sevgili (!) insanoğlu, bu işi de paraya çevirmeyi becerdiği için bebişleri annelerinden ve ne yazık ki kardeşlerinden ayırıyorlar.
Önemli : En alt sınır 1.5 ay + Bu dönem kesinlikle anne ve kardeşlerle birlikte geçmeli.

Küçük köpek almanızın avantajı şu: evet siz tedirgin olmazsınız ama önemli olan onun ne hissettiği.. Sizi, sahibi olarak daha kolay kabullenir.

Nispeten daha büyük köpek almanızın da bir avantajı vardır.. O da ırktan veya genetikten kaynaklanan sağlık sorunlarının nispeten gözlemlenebilir olmasıdır. Örneğin kalça çıkığı varsa genlerinde bu zaten 4 aylıktan önce kendini belli etmez.

Şahsi fikrim : Tüm pet shoplara ölüm!
Asla ve de asla... Hem bedensel hem de ve asıl önemli olan (çünkü tedavisi çok zor) ruhsal sağlığı bozuk köpek almış olursunuz.. Sakın ha.. Köpek üretim çiftliklerini gezin, barınakları gezin.. Ne yazık ki sevgili (!) insanoğlu barınaklara çöp atar gibi köpek atıyor.. Kimsesiz bir çocuğu sahiplenme şansınız da olabilir.. Onların da siteleri ve ilanları var.

Eğitim; sizin gibi aileler için önemli olabilir. Onda da yapmanız gereken tek şey şu: Sahibi ve köpeğinin birlikte gittiği eğitim okullarını araştırın. Köpeğinizi kimseye bırakmayın! ve yine sevgili (!) insanoğlu "ben çok güzel köpek eğitirim" böbürlenmesi ile elektrik bile verebiliyor.. Aman diyeyim..

Yani..... siz dersinizi iyice çalışın.. Bir bebişi görüp "a-aa ne şeker" diyip almayın.. Bütün olasılıkları öğrenmeye zaman ayırmanız şart..

a.s.

Sevgili SCHATZİ nin söylediklerine bir ekleme yapacağım..
Cooker da bazı problemler var..
1 - Genetik olarak koku problemi olan bir ırktır. Ne yaparsanız yapın, kokusunu gideremezsiniz.

2 - Genetik olarak kulak hastalıklarına çok yakındır. Çok dikkatle bakılması gerekir.. Sıklıkla iltihaplanır, mikroplara elverişli bir kulak yapısı var.. Uzun sıcacık kulaklar.. yerimseniben

İmza : Uzman Vet. Profiteröl püsküüt :roflol:
Yahu kim dedi bana git işletme oku diye.. Mis gibi veterinerlik dururken.. Deliymişim demek ki..

Abetüşcüğüm bu satırları da oku lütfen...

Hiç duymadım böyle bir şey.. :1shok:
Araştırayım..

Araştırayım..

allah allah bende hiç duymadım benimde bir alaman kurdum ve bır iran kedim var. ikiside erkek. öncelikle şu konu? erkek kedileri kısırlaştırınca sistit olup ölüyorlarmış? allah aşkına bunu bılen bırı acabılırmı? doğrumu ne yapmam lazım? zaten kısırlaştırınca ben bır hafta kendime gelemedim:mymeka::mymeka:
ve diğer oğlum köpeğim, onunada kalp için ilaç gerektiğini yazmışsınız?nasıl yanıııı

Araştırayım..

püsküütüm tavsiyelerin için sağol canımŞeniz ama şu cümleye çok güldüm:roflol: :roflol: çünkü her türden evcil hakkında herşeyi biliyosun yani filozofum benim ama bunu nasıl duymadın hayret:roflol: valla kızma bak köpecikler hakkında bilmediğin bişey olduğuna inanamadım hele gözlerini açmana:1shok: :roflol: demekki ihtisasını tam bitirmemişsin masterda kaldın yani:roflol:

Hiç duymadım öyle bişey.Ama sivri sinek niçin kurt yapsın?Başka bir veterinere de danışsın bence.Kalp ilacı diyorsunuz çünkü.Yanlış kullanıma gelmez.Yavruların ilk 2 yıl beslenmesi çok önemli.Fazla protein karaciğerlerini bozabiliyor.Ve tüy dökümünde de ilk 2 yıldaki beslenmesi önemli

Bugüne dek beslediğim,hayatıma ortak ettiğim,hayatlarına ortak oldugum dostlarım oldu..
Kuşum-Mutlu
Balığım-Balık:)
Kaplımbagalarım-Manuella ve Eduvardo
Şahinim-şahin:)
Tavsanım-Pıhpıh
Civcivim-Civciv
Papaganım-Karga
Kara melekim köpekim Prensesim Şirinim

Şirin son durağımız oldu...yasakkelime onun şımarıklığı,aşırı kıskanclığı bazı dostlarımızı istemeyerek de olsa evden uzaklaştırmamıza sebep oldu..
Şimdi Şirin 16 yasında.. 1 Kasımda doğum gününü kutlayacağız..
O benim en iyi oyun arkadasım,en sessiz ve dikkatli dinleyicim,ben ezber yaparken seyircim,hislerine çok güvendiğim hareketlerinden anlam cıkardıgım ve hiç beni yanıltmayan Falcım..öz kardeşim a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…