E yani abetüşcüm.. bitirdin yazıyı.. gözümde canlandırmış, keyifle okuyordum ki........ İnsan girdi işin içine, olay bitti yine..mahalledekiler çok korktuğu için onlar işteyken dinoyu malesef zehirlediler:çok üzgünüm:
evet püsküütüm işin içine malesef insan girdi ve üstelik bu ikinci ilk köpekleride aynısıydı danua onuda zehirlemişlerdi ve bu ikincisenağlama ve o ablam bu sayede artık üzülmek istemeiği için köpek beslemiyor. ben köpekleri çok severim ancak biraz iri olanlar olunca uzaktan severim:roflol: cinslerinden pek anlamam ama onlarda bir mahluk ve bazıları biz insanlardan daha düşünceli daha dost ve daha ssadık biliyormusun okadar iri olmasına rağmen ve bana göre ürkütücü olmasına rağmen çok güzel maceralarım geçti dinoyla :roflol: zavallı hayvancık ben onlara gidince zemin kattan yukarı merdivenlere adım atamıyordu bende ablamın 3 yaşında oğlunun arkasında dolanıyodum benim kalkanımdı:roflol: evde birkeresinde ata (çocuğun adı) düşmüştü bende wc deydim ablam üst kattaydı hayvancağız çocuğun ağlamasını duyunca can havliyle mıntıkasından çocuğun yanına koştu bende wc den çıkıp koştum ve karşılaşmamız müthişti:roflol: ben ciyak ciyak bağırıyorum dinocuk çocuğa bakmaya çalışıyo ablamda koşarak geldi dino benim korktuğumu görünce 1 adım bile atmadı ama ben hala bağırıyodum:roflol: ve ablamın kızmasıyla mıntıkasına döndü garibim sonuçta korkuyor ve istemiyorsan uzak dur kötükedihüso ne istiyorsun ki hayvancıktan zehirliyorsunuz şimdi 3 yaşında bi oğlum var oda kocaaaammaaan bi köpek istiyo büyük bi köpek ve ben napıcam bilmiyorum oğluşumuda kırmak istemiyorum sanırım bu fobimi yenmek zorundayım ama nasılE yani abetüşcüm.. bitirdin yazıyı.. gözümde canlandırmış, keyifle okuyordum ki........ İnsan girdi işin içine, olay bitti yine..
bende duyduğumda donmuştum insanlar bukadar nasıl cani olabilirsinirlerim çok:mymeka: bozuldu harfiyen katılıyorum sözlerine senağlama tebessümüm dondu kaldı yüzümde
Bu konuda diyecek bir kaç çift sözüm olacak abetüşcüğüm.........şimdi 3 yaşında bi oğlum var oda kocaaaammaaan bi köpek istiyo büyük bi köpek ve ben napıcam bilmiyorum oğluşumuda kırmak istemiyorum sanırım bu fobimi yenmek zorundayım ama nasıl
Bu konuda diyecek bir kaç çift sözüm olacak abetüşcüğüm..
...
Sana köpek almanı şiddetle öneririm, özellikle de büyük köpek.. Allah bağışlasın, minik oğluşun da karakter gelişimi bakımından bundan mutlaka olumlu yönde etkilenecektir.
Ama her şeyden evve, bu konuyla ilgili, hayvan doğasını öğrenmeye yönelik kitaplar alarak işin iç boyutunu öğrenmeni tavsiye ederim.
Sevgili abetül, püsküütüme katılmakla beraber eklemek istediğim bir şey var ki.
En çok sokağa bırakılan hayvanlar, çocukları istiyor diye alınan hevesi geçince bakımı zor gelen evciller.
O nedenle iyi düşünün öncelikle. Ortalama dersek 15 yıl bir boyunca bir çocuğunuz daha olacak.
Keşke herkes bir gün bir evcil sahibi olsa:çok üzgünüm:
İşte tatlım.. Benim de tam olarak anlatmaya çalıştığım bu.. Eğer okuyup bilinçlenme yolunu seçersek hayvan doğasında; anne ve yavrularının yanına yaklaşmamız gerektiğini öğrenebiliriz. Burada kardeşinin yaşı çok küçük olduğu için hata onda değil.. Beni bağışla ama hata annende.. ya da diğer büyüklerinizde. Köpeğiniz doğum yapma sürecindeyken öğrenilmesi ve öğretilmesi gereken şeyler bunlar..daha 5 yaşındaydı oda bizim gibi canı gibi severdi fakat tam o anda ayğı takıldı ve kulubeye doğru sert bir şekilde tam kulubenin kapısına doğru yüz üstü düştü köpeğimizde haliyle annelik iç güdüsüyle yavrulara zarar verecek diye bi anda havlayarak atladı ve kolunu ufak bi şekilde ısırdı
Not: Nevbaharcım, konuyu başlığın dışına taşıdık, kusura bakma... Okunduktan sonra silebilirsin.. a.s.