Onu bulduğumuzda (mercan) fare yapıştırıcısına düşmüştü gözünün biri ağzının kenarı yüzünün büyük bir bölümü yapışmıştı...tek kelimeyle rezil haldeydi ve büyük ihtimal henüz 2-3 aylıktı...bahçe kapısından avluya girmişti burnu ve gözü akıyordu imdat diler gibi miyavlıyordu...babamın tüm karşı çıkmalarına rağmen alıp beslemeye başladık...1.2.3.gün derken gözü bir türlü düzelmiyordu durumumuz fazla iyi olmadığından veterinerede götüremiyorduk !!!
Derken bigün annemin evini temizlemeye gittiği hanım bize yardım edebileceğini söyleyip bi veteriner arkadaşıyla görüştü ama veteriner yapılacak bişeyin olmadığını en iyisinin kediciğin gözünün bi pamuk yardımıyla ılık suyla yolunarak temizlenebileceğini söyledi...
maalesef yapıştırıcıdan daha fazla zarar görmemesi için böyle yapmak zorunda kaldık ama yaptığımıza değdi ortaya bal rengi gülle gibi bir çift göz çıktı:))
hayatta kedi sevmeyen ben her gece veterinerin verdiği göz damlasıyla önce gözünü silip temizliyor sonra da göz merhemi sürüp bırakmadan önce onun akan burnunu siliyordum!!!:)
bu işlem 2 ay sürdü...hiç durmadan her gece yaptık bunu annemle...
kendime inanamıyordum ama mercansız da olamıyordum...
çok sevdim onu okadar çok sevdimki önceleri eve gelmek istemeyen ben gittiğimiz yerlerde ona bişe olacak korkusuyla 1 geceden fazla kalamaz oldum...malum ya içerde değildi bahçedeydi ve herşey olabilirdi kızıma:))
sonra 2006 martta bir çift erkek yavru dünyaya getirdi...
2007 haziranda 4 tane...
2008 şubatta 3 tane..
ve 1.5 ay öncede 4 tane:)
(annem hayret ediyor kedi bu kadar doğururmu diyor!!!)
mercan şuan evimizde fare ve hamamböceğinden eser bırakmıyor bizi okadar sahiplendiki bahçeye yaklaşan köpeklerin burnunu yoluyor:)) başka kedileri sevdiğimizde hatta kendi yavrularını bile bi kıskanıyor anlatamam...:) ayrıca resmen benle konuşuyor !!!o benim herşeyim!!!
durumumuz olmadığı için ve ablam gıcık olduğu için içerde bakamıyoruz bahçedeler ve çok tatlılar 2 dişi ve 1 erkek yavrumuz var onlara yuva arıyoruz şuan...annem atıcam diyor yoksa
benim bi ricamda lütfen böyle zararlılar için zehir veya yapıştırıcı koyacaksanız bi yerlere lütfen çok dikkatli olun ki böyle şirin hayvanlarında canı yanmasın...
herkese iyi günler umarım allah herkese hayvan sevgisi verirde onlarda huzur içinde yaşayabilirler aramızda...