Hayvanseverler Lütfen Buraya - Soru ve Sorunlarını Paylaşın

merhabalar buda benim pammık kızım oluyo teyzeleri 1 aydır benimle eski sahibi bakamıyomuş netten buldum onu aldım birde kusum var şipşip kamlumbagalarım vardı 2 tane öldüler uyustıspa ile delitısba tavsan besledim kayboldu büyük ihtimal dilim varmıyo ama babam yedi bigün ögrenirsem asla affetmem hep derdi kızıyolardı bana ondan vazgecmemi bigün kayboldu ve yokkkk pufpufum ben hayvanları seviyorum amma aileler nedense büyük tepki veriyo eve almak istemiyolar salı günü izine ayrılıyoruz memlekete gitmek istemiyorum pamugumu eve almak istemiyolar bu konuda cok sinirleniyorum herkes ısrarla hayvan bakacagına bebek bak fikrinde ilginç ama gercek bu malesef bence karsılıksız sevginin tek adresi minik dostlarımız

Son düzenleme:
Onu bulduğumuzda (mercan) fare yapıştırıcısına düşmüştü gözünün biri ağzının kenarı yüzünün büyük bir bölümü yapışmıştı...tek kelimeyle rezil haldeydi ve büyük ihtimal henüz 2-3 aylıktı...bahçe kapısından avluya girmişti burnu ve gözü akıyordu imdat diler gibi miyavlıyordu...babamın tüm karşı çıkmalarına rağmen alıp beslemeye başladık...1.2.3.gün derken gözü bir türlü düzelmiyordu durumumuz fazla iyi olmadığından veterinerede götüremiyorduk !!!
Derken bigün annemin evini temizlemeye gittiği hanım bize yardım edebileceğini söyleyip bi veteriner arkadaşıyla görüştü ama veteriner yapılacak bişeyin olmadığını en iyisinin kediciğin gözünün bi pamuk yardımıyla ılık suyla yolunarak temizlenebileceğini söyledi...
maalesef yapıştırıcıdan daha fazla zarar görmemesi için böyle yapmak zorunda kaldık ama yaptığımıza değdi ortaya bal rengi gülle gibi bir çift göz çıktı:))
hayatta kedi sevmeyen ben her gece veterinerin verdiği göz damlasıyla önce gözünü silip temizliyor sonra da göz merhemi sürüp bırakmadan önce onun akan burnunu siliyordum!!!:)
bu işlem 2 ay sürdü...hiç durmadan her gece yaptık bunu annemle...
kendime inanamıyordum ama mercansız da olamıyordum...
çok sevdim onu okadar çok sevdimki önceleri eve gelmek istemeyen ben gittiğimiz yerlerde ona bişe olacak korkusuyla 1 geceden fazla kalamaz oldum...malum ya içerde değildi bahçedeydi ve herşey olabilirdi kızıma:))
sonra 2006 martta bir çift erkek yavru dünyaya getirdi...
2007 haziranda 4 tane...
2008 şubatta 3 tane..
ve 1.5 ay öncede 4 tane:)
(annem hayret ediyor kedi bu kadar doğururmu diyor!!!)
mercan şuan evimizde fare ve hamamböceğinden eser bırakmıyor bizi okadar sahiplendiki bahçeye yaklaşan köpeklerin burnunu yoluyor:)) başka kedileri sevdiğimizde hatta kendi yavrularını bile bi kıskanıyor anlatamam...:) ayrıca resmen benle konuşuyor !!!o benim herşeyim!!!

durumumuz olmadığı için ve ablam gıcık olduğu için içerde bakamıyoruz bahçedeler ve çok tatlılar 2 dişi ve 1 erkek yavrumuz var onlara yuva arıyoruz şuan...annem atıcam diyor yoksa
benim bi ricamda lütfen böyle zararlılar için zehir veya yapıştırıcı koyacaksanız bi yerlere lütfen çok dikkatli olun ki böyle şirin hayvanlarında canı yanmasın...
herkese iyi günler umarım allah herkese hayvan sevgisi verirde onlarda huzur içinde yaşayabilirler aramızda...

Sevgili aysima, öncelikle bir yavruya yuva verdiğiniz için teşekkürler, sizi kutluyorum.

Açtığınız konu, bu alt başlığa uygun olduğu için buraya taşındı bilginizea.s.

bende hayvanları çookkk seviyorum ama uzaktan:çok üzgünüm: yanlarına yaklaşamıyorum sanki yiyecekler :tomato:küçüklükten beri korkarım halbuki ailem küçüklükten beri alışmamı istediler ama koca kız oldum hala yanlarına yaklaşım sevip okşayamam:mymeka:hele köpeklere bayılıyorum :teytey:

bende hayvanları çookkk seviyorum ama uzaktan:çok üzgünüm: yanlarına yaklaşamıyorum sanki yiyecekler.......

Size bir ipucu vereyim.. Herhangi bir köpekle karşılaştığınızda, onların iletişim aracı olarak kullandıkları kuyruklarına bakmanız yeterli. Eğer havaya dikilmiş bir kuyruk görüyorsanız yaklaşmayın. Ve asla gözlerine bakmayın. O an kızgındır, korunma içgüdüsüyle, göz göze gelmenizi bir tehdit olarak algılayacaktır..

ve bir şey daha.. Köpekler hiç bir zaman sağ gösterip, sol vurmaz..

Bence insanlara yaklaşırken dikkatli olmak lazım.. doğanın rol yapma kabiliyetindeki tek türü..

Bugüne kadar pek çok arkadaşıma sokakta köpekler saldırmış.

Ama bana mı denk gelmedi bilmiyorum yoksa yaklaşmayla mı alakalı onu da bilmiyorum.

Ben yolda ister devasa ister küçük bir köpek göreyim soluğu yanında alırım. Ve hemen yere yatıp yuvarlanmaya başlarlar:asigim:

Sokakta uyaranlar oluyor kızım dikkat et bişey yapmasın diye ? Bende siz yaklaşmazsanız bişey olmaz diyorum:roflol:

Ayrıca Püsküüt hanım sadece köpek değil kedilerede alıştıralım taraf tutmuş olmayalım:dilcikar::roflol:

...Ayrıca Püsküüt hanım sadece köpek değil kedilerede alıştıralım taraf tutmuş olmayalım:dilcikar::roflol:

Bittabii efen'im ne demek? Benim bilgi alanım köpekle sınırlı olduğu için bunları yazıyorum.. Taraf tuttuğumdan değil..şakkıdı

Bu konudaki yönlendirmeleri de sizden bekliyoruz ki bizim de dağarcığımız genişlesin..

Şimdi bu konuyla alakalı komik bir tespitte bulunmak istiyorum. Bu tespitim asrın olayıdır, okumadan önce uyarayım..

Soru : Kedi ve köpekler neden anlaşamaz?
Cevap : Çünkü aynı dili konuşmazlar.
Soru : Nasıl yani?
Cevap : Kediler mutlu, huzurlu ve sakin olduklarında kuyruklarını havaya dikerler.
Soru : Peki ne olur kuyruklarını diktiklerinde?
Cevap : Köpeklerde durum tam tersidir. Köpekler mutsuz, huzursuz, endişeli ve kızgın olduklarında kuyruklarını havaya dikerler.
Soru : :bbo: Yani?
Cevap : Kuyruğunu sallayarak neşeyle dolaşan bir köpek, kuyruğunu dikmiş neşeyle dolaşan bir kediyle karşılaştığında "Eyvah kuyruk havada, kesin saldıracak bana bu" der ve olanlar olur....
Soru : Peki bu geleneksel savaşa son vermek için bundan sonra bütün kedi ve köpeklerin kuyruğunu kessek çözüm olur mu?
Cevap : Ha'di size iyi günleeeerrr

Soru : Kedi ve köpekler neden anlaşamaz?
Cevap : Çünkü aynı dili konuşmazlar.
Soru : Nasıl yani?
Cevap : Kediler mutlu, huzurlu ve sakin olduklarında kuyruklarını havaya dikerler.
Soru : Peki ne olur kuyruklarını diktiklerinde?
Cevap : Köpeklerde durum tam tersidir. Köpekler mutsuz, huzursuz, endişeli ve kızgın olduklarında kuyruklarını havaya dikerler.
Soru : :bbo: Yani?
Cevap : Kuyruğunu sallayarak neşeyle dolaşan bir köpek, kuyruğunu dikmiş neşeyle dolaşan bir kediyle karşılaştığında "Eyvah kuyruk havada, kesin saldıracak bana bu" der ve olanlar olur....
Soru : Peki bu geleneksel savaşa son vermek için bundan sonra bütün kedi ve köpeklerin kuyruğunu kessek çözüm olur mu?
Cevap : Ha'di size iyi günleeeerrr [/COLOR][/B][/I][/QUOTE]

çok hoştu teşekkürler:1hug:

arkadaşlar ben hayvanları çok seviyorum.evdede beslemek istiyorum.ama annem pek olumlu bakmıyo.sizce hangi hayvanı alabilirim.vede nasıl.yormlarınız için şimdiden teşekkürler[/B]

Konunuz buraya alındı.

Öncelikle annenizin rızası olmayan bir evcile sahip olmayın, sonrasında o ve siz üzülebilirsiniz.

Ya ikna edeceksiniz. Şöyle diyeyim benim annem kedi köpeğe yaklaşamaz dokunamazken bu eve kedi giremez derken şuan evimizde 2 kedimiz var. Yani ya ikna edeceksiniz ya da kuş, su kaplumbağası(yalnız bakımı çok zordur:), papağan vs. gibi küçük hayvanlar besleyeceksiniz.

Bir de kuşu salmayacaksanız da hiç almayın derim. Ben evine süslük gibi alıp küçücük kafeste yaşamak zorunda bırakılan kuşlara çok üzülüyorum. Benim kuşum Fıstık'ımın kafesi 24 saat açıktır mesela.

Umarım yardımcı olabilmişimdira.s.

Çok üzgünüm.

Benim arkadaşım köpeği epilepsiydi ama onda gençken başlamıştı.

Ara ara kriz geçirip bayılıyordu. 14 yaşında hiç bişey yokken bir araba çarptı ve kaybettin:çok üzgünüm:

Allah zorbaya biran önce şifa versin.

epilepsi insanlarda da hayvanlarda da yaslandikca buyuk oranda belirtilerini kaybeder tabii yok olmaz ama kriz hangi ortamlarda ne sartlarda gerceklesiyor bunu belirlerseniz ilerleyen yaslarda siz bile unutabilirsiniz bu hastaligi

bnm de 4 tane kuşm oldu şimdiye kadar bide şimdi bahçede beslediğim 12si yavru 14 kedişim var ama şimdiye kadar hiç birine elimi süremedimm (kedilerin):roflol:birascık yabanilerdee yiyip yiyipp kacıolar yanımdann-tatlicadiarzu- bidee bugün mahallemizdeki bi köpeğe çarpıp kaçtılarsenağlama zavallım o kadar çok ağlayıp inledikiii balkona çıkıp ne halde die bakmaya korktum kesin parçalandı hayvan dedim ama sonra dayanamayıp baktım görünürde bişeyi yoktuu bi kaç kişi kaldırıp veterinere götürdüler dönmelerini bekledm fazla sürmedi hmn 5 dkda döndülerr köpeğin bacağı kırılmış veterinerde ağrıları azalsın die sadece bi iğne yapmış . yan apartmanın bahçesine koydular köpeği bnm de içim rahat etmedi belki yer die bi avuç kedi maması aldım köpeğin yanına indimm yemleri önüne koydum hapur hupur yedi ama bazıı gerizekalı apartman sahipleri yem koyup bahçemizi kirletme die azarladılar o sinirle çarptm bahçe kapısını çıktm . bi 10 dk sonra belediyeden veterinerler geldi alıp götürdüler köpeğiiii hele bi dönsün onada bundan sonra bn bakıcmm onun için dua edin kütfn

Erkek kedilerde sistit hastalığı olurmuş. Ne yazık ki bunu geçen sene acı bir şekilde yaşadım. Kedimi kaybettim. Şimdi dişi bir kedi besliyorum. Tek tedirginliğimin bu olayı tekrar yaşarmıyım acaba? Dişi kedilerde bu hastalık olur mu? Önceki kedim Van ve 4 yaşında idi. Bu kedim Ankara ve şu anda 1 yaşında. Tüm iğneleri tam. Ama hala korkuyorum. Onada birşey olacak diye tedirginim.:çok üzgünüm:

Öncelikle kaybınız için baş sağlığı dilerim.. İnşallah dişi kediniz uzun ve sağlıklı bir ömür geçirir sizinle birlikte..

Konuya gelince.. Internette şöyle bir bilgi buldum..
Kedi sistit olursa

Eğer kediniz kum kutusuna girdiğinde, sürekli kumunu kazıyıp bağırıyor, sık sık ve az miktarda idrar yapıyorsa dikkatli olun. Bunlar idrar yollarıyla ilgili ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir.

Bu haftaki konumuz özellikle kedilerde sıkça rastladığımız, FUS feline urolojik sendrom) olarak adlandırdığımız bir hastalık. Eğer kediniz kum kutusuna girdiğinde sürekli kumunu kazıp bağırıyor, sık sık ve az miktarda idrar yapıyorsa dikkatli olun. İdrarında kan görür veya kum kutusunun dışında herhangi bir yere idrar yaptığını fark ederseniz vakit kaybetmeden veterinere başvurun. Hayvan sahipleri bu tip semptomları kabızlıkla karıştırıp veterinere başvurmakta gecikebilir ve çok acil müdahale gerektiren idrar yolu tıkanıklıkları ölümle sonuçlanabilir. İdrardaki kristal miktarının artışı ile birlikte ilerleyen dönemlerde, özellikle erkek kedilerde idrar yollarında tıkanıklık ve idrar kesesinin yırtılma riski artar. Erken müdahalelerde tıkanan idrar yolları daha basit manüplasyonlarla açılabilecekken, ilerlemiş olgularda cerrahi müdahale gerekebilir. Dişi kedilerin idrar yollarının kısa ve daha geniş olması nedeniyle tıkanıklık riski çok düşüktür, ancak sistit (idrar kesesi enfeksiyon ve yangısı) olasılığı yüksektir. Sürekli kum döken ve tedavi edilmeyen bir kedi, inatçı idrar yolu enfeksiyonlarına meyilli hale gelir.

Öncelikle Püsküüt'e teşekkür ederim. Yeni kedim, 3 ay önce kızgınlık dönemine girdi. Bunu veterineri ile paylaştım. Bana yapmam gerekenleri açıkladı. Yalnız bu aralar kedim kızgınlık dönemini sıkça yaşıyor ve bu durum beni endişelendirmeye başladı. Doktorumuz bu kadar sık olacağı hakkında bana bilgi vermedi. Kızgınlığı 15 gün ara ile oluyor. Bu sizce normal mi? Yavrulatmayı düşünmüyorum. Doktorumuz 1,5 yaşına gelince kısırlaştıralım demişti. Yalnız kedimde bende yıprandık. O bağırdıkça ben huzursuz oluyorum. Acaba ilaç kullanılabilir mi? İlacın bir sakıncası olabilir mi? Lütfen beni aydınlatın. Geceleri uyumak istiyorum artık.:çok üzgünüm:

slm arkadşlar.ben de bir hayvansever olarak aranızda olmaktan mutluluk duyarım.hayvan sevgisinin aileden geldiğine inanıyorum.benim babam da hayvanları çok severdi.sokakta kedi köpek bulsa karınlarını doyururdu.evimizde köpek kedi kuş çok besledik...biz 5 kardeşiz ve hepimiz hayvanları çok seviyoruz.bizimde tıger boxer cinsi 3 tane köpeğimiz var.eşim de tam bir köpek tutkunu.evlendiğimizde 2 tane boxer köpeği vardı.köpek yazıyorum ama onlar bizim çocuklarımız ...şimdi ise bir yawru oğluşumuz var oda boxer.henüz 3 aylık, diğerleri biri 11 aylık diğer ise 4 yaşında.ALLAH uzun ömürler versin kızlarımıza ve oğlumuza.adları çino( 4 yaşında),şila(11 aylık) ve tekila( 3 aylık)onlarla yaşadığım olayları zaman zaman burda paylaşmaktan zevk duyacağım.sevgiler.bu kadar çok hayvan severibir arada görmek beni ayrıca çok mutlu etti..tabi daha da fazla olmasını da istemiyor değilim...

Son düzenleme:

öncelikle kolaylıklar diliyorum.benimde 2 tane kızım var.biri kızgınlık dönemini baya ağır geçiriyordu.miyavlaması ve peşimizde dolanıp durması karşısında duyduğumuz çaresizlik ayrıca yıpratıyodu bizi.doktor hap verdi ama bununla 1 hafta kafamız rahat ediyodu. haptan kedilerimiz herhangi bir zarar görmedi ve nasıl olduysa hap bittiğinden beri kedimizde kızgınlık belirtisi yok.umarım kısırlaştırana kadar da olmaz a.s

Son düzenleme:
Benim oğlumda kızgınlık döneminde ama 2-3 hafta sürer demişlerde hala geçmedibenneyaptımki

Her sabah ve akşam düzenli olarak köşede kalebodura az bir şey idrarını bırakıyor:sm_confused:

Ama kızım daha çok küçük gerçi doktorumuz bu ay içinde cindy de kızar demiş ki çok şükür şimdilik bişey yok:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…