zamanında söyledik o forumda, hem inanmak istemediler hem de site yöneticisi mesajlarımızı sildi zaten. boşver uğraşma, o kadar inanmamak için programlanmışlar ki elinde kanıtla gitsen inanmazlar. bu kadar araştırmadan bi firmayı aklayarak vicdan nasıl eder bilemiyorum.
Çin'de üretilen kozmetik ürünleri için hayvan deneyleri yasal olarak zorunlu, oriflame'in de çin de fabrikası var. NOKTA.
Burada yapıyor denmişti.
Ben de oriflame başlığında paylaştım tabi mini fırtına koptu.ustume geldiler baya.
Kızlar bı söyleyin eger yapmıyorsa gidip kızlardan özür dileyim yok yapıyorsa da biriniz gelip söyleyin.yoksa linç edecekler beni
oriflame'in de çin' de üretim merkezi var..çin' de kozmetik sektöründe hayvan deneyleri yapmak yasalarla zorunlu hale getirilmiştir...oriflame vd. hiçbir marka ilgili soru sorulduğunda doğrudan doğruya "hayvan deneyleri yapıyoruz" demezler ancak "kanunların zorunlu gördüğü haller" diyerek bu kapıyı aralamış olurlar...
LUSH markasıyla ilgili kesin bilgimiz var mı? acil makyaj malzemesine ihtiyacım var, fondöten vs...
TEMİZ KOZMETİKLER
- LUSH
- INGLOT(Cevahir AVM
Metrocity AVM
Forum Marmara AVM
Boyner Capitol
Kadıköy Optimum
City's Nişantaşı
Capacity
İSTANBUL'DAKİLER)
- NYX (DOUGLAS PARFÜMERİLERİNDE)
- SONYA (FOREVER LIVING ÜRÜNÜ)
- VALENTINA BY KEJAL PALETLERİ (GRATİS)
- TREFFINA PALETLERİ (GRATIS)
- EVERYDAY MINERALS
- BELLA PİERRE COSMETİCS (CEVAHİR,CAROUSEL,ONLİNE SATIŞ)
- FRESH MINERALS
- GLO MINERALS
- LOGONA
- TOO FACED (SEPHORALARDA)
- YOUNGBLOOD
- TARTE KOZMETİK (SEPHORA LARDA)
Bu imza kampanyası ise eskişehir elmalı konaklarında avukatın çocuk parkında bir köpeğe ateş etmesiyle ilgili..avukatlar meslekleri gereği ruhsatlı silah taşıyabiliyorlar..avukat turgay balabanında silahı vardı üzerinde..avukat beyin çocuğu, yatmış vaziyette olan belediyece kısırlaştırılmış küpeli sokak köpeğine taş atıyor ve bunun üzerine köpek havlıyor..çocuk koşarak babasına söylüyor bunun üzerine avukat turgay balaban silahını çıkararak birkaç kez ateş ediyor köpeğe..köpek de hızla ordan kaçıyor Allahtan köpeğin hayati bir tehlikesi yok ama boynundan yaralandığı tespit edilmiş..şuan itibariyle 5400 kişi imzalamış daha da artması için lütfen katkıda bulunun..
imza kampanyasına katkı için link : BİR AVUKAT ELMALI KONAKLARINDA HEMDE ÇOCUK PARKINDA KÖPEK VURDU...!!! İMZA KAMPANYASI - imzakampanyam.com
Eki Görüntüle 473213
bu da o kuzucuk..ne kadar saldırgan duruyor dimi ısıracak gibi sanki(!)
O eskisehirdeki olay bir çocuk parkinda gerçeklesiyorO avukat olacak adam(!) cocuklarin oynadigi bir parkta silahini çikarip ates edebiliyor.. bu olayi çok iyi biliyorum çünkü benim küçük kardesimde o sirada parkta oynayan çocuklardan biriydi...
ınglot da mı temizmiş???
süpersin princess, çok teşekkür ettim. ama niyeyse Lys hiç bahsetmemişti diye benim aklımda deneyci diye kalmış. öyle değilse çok memnun olurum :)))))
LUSH markasıyla ilgili kesin bilgimiz var mı? acil makyaj malzemesine ihtiyacım var, fondöten vs...
pure beauty de bir logo veya ibareye rastlamadim diye hatirliyorum ama yine de arastiralim..
INGLOT benim aklimda yoktu soyledigin cok iyi oldu..
hayvanlar uzerinde test edilmemistir ibaresi varsa sorun yok gibi geliyor bana..cunku o ibarenin dogrulugu da ilgili bakanlik tarafinndan kontrol ediliyor..buav sertifikasinin olmamasi urunun yeni cikmasiyla alakali olabilir mi ? Bu konuda profesyonel olmadigimiz icin net bisey soyleyemiyoruz..arastirmak lazim
slm:) inglot logo taşımıyordu geçmişte,,,şuan taşıyor mu bilmiyorum..o nedenle bahsetmemişimdir...%100 emin olmadan kesinlikle yazmıyorum ama ben de bi kaç yerde cruelty-free olduğunu okumuştum,,kanıtı nedir bilemediğimden hala tavsiye edemem.... bir de mineral ürünlerin crulty-free olması bişiy ifade etmiyor çoğu deney yapan grupların değişik ürün gamlarından....bella pierre türk malıysa ona yönelinebilir,,,,youngblood çine gönderiliyor,,,
ek:tarte'ın vegan ürünleri de var fakat %100cruelty-free değildir,,,bkz.fırça mevzuu.....toofaced tercih edebilirsiniz ama..(sephoralrda satılıyor)
lush deney yapmaz hatta dünyada animal testing olayını İngilterede canlı canlı mağazalarında temsili voyunlarla protesto eder..gönül rahatlığıyla kullanabilirsniz,,,,
koyuyla yazdığım yer doğru değildir,,,,okuyan herkesin dikkatine....bakanlık kontrolü felan yok,,nerden çıkarılıyor bu:)ayrıca ibare taşıyor olması cruelty-free olduğunu göstermez çünki yasal olarak yaptırımı dünya üzerinde yok,,ama tersi doğru değil,,,,akredite logo taşıyan ürünlerde bu sorun bir şekilde çıkarsa(ki çıkma olasılığı esasen yoktur) muazzam para cezaları var şirketlere avrupada....türkiyeye gelince,bu konuda ceza meza yok,,sadece gıda kodeksine uygunluk parametresi ve kozmetik mevzuatı var....o mevzuatta da ayrı başlık olarak hayvan deneyi konu edilmez,,,,
not:evet banım sona erdi fakat siteye girmeyi düşünmüyorum arkadaşlar...mailime siteden mail gelince girmiş bulunduk:)....adım geçiyordu çünki,,,lys nikine soru sorulmazsa sevinirim...zaten princess arkadaş benimle irtibata geçiyor twitter üzerinden,,,,söylediklerimi size aktarıyor...o nedenle eskisi gibi devam etmesi tercihim,,,,,herkese cruelty-free günler,,,,,öğrendiklerinizi çevrenizle paylaşmayı unutmayın,kendinize saklamayın,,,,hatta yer yer satıcıları da bilgilndirin kısaca,,,,,talep bu şekilde uzun vadede yönlenirse,ithalatçı firmalar dikkate mutlaka alacaklardır,,,3-5 sene sonra,,,,bu konuda herkes birere misyonerdir,,,lütfen unutulmasın,,,,teşekkürler,,,LYS
unilever markasına ait hiç bir ürünü almıyoruz arkadaşlar..anestezi bile yapılmıyor acı çeke çeke can veriyorlar ya..nolursunuz almayın bu ürünleri nolursunuz......
Eki Görüntüle 473301
Eki Görüntüle 473314