Acaba ben yanlış yere mi baktım?Zaten yerli bir internet sitesinde satışı yok sanırım o ürünün.Aslında bana nereden aldığını söylersen çok müteşekkir olacağım.Bir de bu orijinal aloe vera ürünleri yapan,bu sertfikayı barındıran bildiğin bir marka var mı acaba,güvenebileceğimiz bir aloe vera markası?
Acaba ben yanlış yere mi baktım?Zaten yerli bir internet sitesinde satışı yok sanırım o ürünün.Aslında bana nereden aldığını söylersen çok müteşekkir olacağım.Bir de bu orijinal aloe vera ürünleri yapan,bu sertfikayı barındıran bildiğin bir marka var mı acaba,güvenebileceğimiz bir aloe vera markası?
Merhaba.
Bir önceki yazınızda bahsettiğiniz bir marka vardı.
Aldığınız ürünle ilgili olarak bence demoralize olmanıza ve kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Çünkü bildiğim kadarıyla bu firma özellikle aloe vera bazlı ürün gamlarıyla ön planda olan ve yine aynı şekilde oldukça hatırı sayılır bir marka. Muhtemelen daha başka bir çok firmaya göre ürünlerinin daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bilgi sahibi değilim bakın, sadece kendimce yürüttüğüm bir fikri paylaşmak adına yazdım bu düşüncemi. En azından ürünlerinde bir takım diğer raf ürünlerine göre, kalite kontrol anlamında mutlaka iyi sayılabilecek belgeleri vardır diye tahmin ediyorum.
Benim çevremde de, tanıdıklarım veya tanımadığım bir dolu insan özellikle aloe vera bazlı olduğu için ve iyi firma olduğunu düşündükleri için, bu firmanın ürünlerine yoğunlaşmış durumda.
Açıkçası ben, aynı zamanda kesinlikle "aloe bilim konseyi sertifikalıdır" diye tahmin ediyordum bu firmanın ürünlerini. Bu nedenle, sonuç beni gerçekten hem çok şaşırttı ve hem bir o kadar da çok üzdü diyebilirim.
Sevgili fadaldanger;
Gerek bu başlıkta, gerekse zaman zaman farklı konularda sık sık ifade etmeye çalıştığım hususlar vardır benim, genellikle bunları kısmen de olsa yazmadan edemiyorum bazen.
Evet, biz tüketicilerin işi zor görünüyor. Çünkü çok fazla seçenek var her sektörde.
Lakin, buna rağmen doğru soruları sormayı başarabilirsek ve eğer gerçekten istersek hepimizin olabildiğince en doğru ürün veya firma seçeklerine ulaşabileceğimiz kanaatindeyim.
Daha doğrusu bunu başarmak zorundayız. Çünkü aksi taktirde, sadece bizim görmemiz istenilen ve hassasiyetimiz olan konularda bizi tatmin eden şeylerin ön plana çıkarıldığı ve bizlerin de sadece bu hususlara yoğunlaşarak bunun dışındaki unsurları gözardı ettiğimiz durumlar ortaya çıkıyor ister istemez.
Hal böyle olunca, işte bir dönem hayvanlar üzerinde yapılan testlere endeksleniyoruz, bir başka dönem örneğin bir parabene endeksleniyoruz gibi gibi.
Üstelik, bunlara hakikaten dikkat eden ve gereğini yerine getiren tüketici sayısının azlığını da gözönüne alırsak, üreticilerin işlerinin ne kadar kolaylaştığını rahatlıkla görebiliriz.
Yani, ürünlerin içeriğinde olması gerekenlerden uzaklaşmış durumda ve sadece dikkat edilebilecek konularda bir iki iyileştirmeyi ön plana çıkartmaları fazlasıyla yeterli oluyor üreticiler için ve ne yazık ki ticari kaygılarla hissi ve etiksiz şeyler zaten malumunuz. Arzın kalitesi taleple ve bu talepteki bilinç düzeyiyle paralel aslında, kabul etsek de etmesek de sonuç maalesef böyle.
Aloe vera söz konusu olduğunda ise, herşeyiyle emin olduğum ve bildiğim, bu konuda tek geçeceğim bir şirket dışında, yukarıda da yazdığım gibi bence kesinlikle bilim konseyi onaylıdır diye düşündüğüm ikinci firmayla ilgili olarak sizin tespitinize hem çok üzüldüm hem de gerçekten çok şaşırdım. Ve o firmanın bendeki sadece tahmini olan kesin güvenirliği de şu an tamamen sarsıldı açıkçası.
Bir de şu var ki, standartlara bağlı ürün oldukça maliyetli ve zor bir iştir, ürün fiyatlarını da büyük ölçüde arttırır. Her sektörde bu böyledir. Ancak söz konusu olan aloe vera olunca durum çok daha zorlaşır. Bu nedenle gerçekten alanında rakipsiz olabilmek ve ticari kaygılarını yenebilmiş olabilmek, aynı şekilde fiyat politikasında gerçekten kaliteye göre minumum satış fiyatı belirleyebilmek lazımdır. Taktir edersiniz ki tüm bunları birarada bulabilmek de neredeyse imkansıza yakındır.
İşte böyle olan firmalar dışındaki bir çok firma, piyasa koşullarında fiyat avantajı sağlamak bakımından belli standartları veya sertifikaları var olduğu beyanında bulunabiliyorlar.
Daha doğrusu evet belki de sınırlı veya sadece bir kaç ürün için bu standartları belirleyerek, o belli başlı bir kaç ürün gamı için bu tür yeterlilik belgelerini alabiliyorlar. Öte yandan sanki tüm ürünlerinde bu sertifika veya belgelere sahip bir firma imajıyla hareket edebiliyorlar ve biz tüketiciler de farkındaysanız zaten genellikle bu şekilde olduğunda, direk olarak bu firmaları kendi kriterlerimiz ölçüsünde yeterli olduğunu düşünerek her bir ürününe sanki aynı şekilde olduğu kanaatiyle yaklaşıyoruz öyle değil mi?
Gerek karşılıklı yazışmamıza neden olan aloe vera lı ürünlerle veya sizin de bir şekilde ürününü kullandığınız ve adı geçen firmayla ilgili olarak, gerekse diğer her tür konuda belirlenen standartları var olarak bildiğimiz tüm firmalarla ilgili olarak, bizlerin asıl dikkat etmemiz ve araştırmasını o şekilde yapmamız gereken en önemli nokta işte burada ortaya çıkıyor.
Bazen yüzlerce ürün gamı olan bir şirketin, referansı olan sertifika veya standartlara uygunluk belgeleri, sadece bir kaç ürünleri için alınmış olabiliyor. Sonuçta da ne yazık ki yine olan tüketiciye oluyor. İnsanlar, gerek kalite ve sağlık için gerçekten fedakarlık ederek belli anlamda fazladan bütçe ayırmak suretiyle bilinçli bir davranış sergileyebilmek adına, gerekse hayvanları ve doğayı korumak adına birşeyler yapmak isterken, farkında olmadan aslında birileri için sadece kasalarını daha da fazla doldurma mekanizması olarak görülmeye devam ediyorlar.
Üzücü olan yanı da bu zaten. Bu kelimeyi sevmiyorum ve ne kendim ne de hiç bir tüketici için kullanılmasını da uygun bulmuyorum lakin, hele de önem verip dikkat ettiğini düşündüğü halde düştüğü durumlardan ötürü, insan bazen kendini hakikaten enayi gibi hissedebiliyor.
Galiba, birşeyi sorgularken sadece firma veya marka olarak değil de, hem bu şekilde hem de gerekirse firmanın her bir ürününün içeriği üzerinden giderek sorgulamaya veya araştırmaya çalışmak, yapacağımız en doğru ve en bilinçli şey gibi görünüyor diye düşündüm ve bir kez daha böyle bir sonuca ulaştım kendi kendime.