Arkadaşlar sağolun beni sormuşsunuz hep, 24 saatlik banlanmışım, ilk defa bi sitede banlanmış oldum :) konu dışı msj yazmışım
Bugün evyap, hayat kimya ve dermokil- ezel kozmetiği aradım..ürünlerinin arkasında neden tavşan logosu bulunmadığını sordum
EVYAP, ile gayet olumlu bir görüşme geçti..yetkili bayana hayvanlar üzerinde test yapmamanın da bir tercih nedeni olduğunu söyledim..olumlu karşıladı yetkililere ileteceğini söyledi..
HAYAT KİMYA, en çok bilinen markaları molped, molfix, bingo olan grup ile tartışmalı bir görüşme geçirdim..olayı aynen yazıyorum sizinde yorumlarınızı bekliyorum..
hayat kimya yı aradım öncelikle operatörden konuyla ilgili görüşebileceğim yetkili birine bağlamasını istedim..bir bayan çıktı derdimi anlattım..markete girdiğimde sizin ürünlerinizi öneriyorum hayvanlar üzerinde test yapmadığı için dedim..en azından bir logo bulunursa insanların görmesi için daha kolay olur dedim çünkü herkes internete girip de bunun için araştırma yapmaz ama o an görüp tercih ederler dedim..ilkin olumlu karşıladı sonrasında bakanlığın böyle bir zorunluluğu olmadığından,zaten türkiyede de hayvanlar üzerinde testin yasak olduğunu,Avrupa standartlarında da yapılmadığını söyledi, ben de bunları bildiğimi ancak dove,pantene gibi ürünler yapıyor ama onlarda piyasada dedim yani tr de yasak olması bunu engellemiyor ve tüketici de bunu maalesef bilemeyebiliyor dedim..bayan bir saniye müdürüme vereyim dedi telefonu müdürüne verdi..
şirket yöneticisiyle konuşmaya devam ettim..ürünlerin üzerinde bir logo bulunursa daha bilgilendirici olacağını ve insanların bu tip ürünlere yönelebileceğini düşünüyorum dedim hımm dedi (gülümsedi) düşünüyosunuz dedi..orda bir cevap vermedim bu yaptığına sonrasında devam etti bakanlık bizden çeşitli raporlar istiyor böyle bir logo basmamız için dedi bende rapor sunabilirsnz dedim, bakanlık böyle bir şeyi zorunlu tutmuyor, her ne kdr ab ye üye değilsek de o standartlara bağlı olduğumuzu söyledi..türkiyede hayvanlar üzerinde testin yasak olduğunu söyledi..ben de her ne kdr yasak olsada üniversitelere bağlı enstitülerde yapıldığını nitekim gebzede bir tane bulunduğunu söyledim
başka yerden bir cvp verdi tr de logo zorunlu değil gibi bişey dedi..anlıyorum ama markete girdiğimde sizin ürünlerinizden öneriyorum (gerçekten de öyle) en azından arkasında bir tavşan görseler onlar içinde daha inandırıcı olacak dedim..(sonucta ben kötü bişey demiyorum ki, markanızı eleştirmiyorum da bu terslikler niye anlamadım) ayrıca çok lakayt konuşuyorsunuz dedim..haha düşünüyosunuz dediniz bana dedim..benim üslubum öyle dedi bende sizin üslubunuz beni ilgilendirmez konuşmanız gereken bir üslup vardır o şekilde konuşmalısınız dedim..herkesin burada ayrı bir görevi var ben telefonlara bakmıyorum ama size cevap veriyorum dedi bende ben tüketiciyim elbette vericeksiniz dedim,ayrıca sizin göreviniz değilse o bayanı yeterince bilgilendirin telefonu size vermek zorunda kalmasın dedim..bize görevimizi öğretmeyin dedi..böyle hararetli bir şekilde son buldu konuşma, en sondada netten talebinizi iletin dedi..ben neti bırak aramışım seni sen beni tekrar nete yönlendiriyosun olacak iş mi bu anlamadım
bir kişiye karşı koca firmayı mı batıracaksın modundaydı..tabiki bu benim düşüncem..ama en nihayetinde iyi niyetli şekilde aradım sadece bir logo bulunmasını istedim tepkileri gereksiz yere çok aşırı oldu..o nedenle ped alacaksam gidip evylady alıcam molped yerine, bebek bezinde de evybaby alıcam, molfix yerine..sen tüketicine karşı böyleysen ben de böyleyim..
DERMOKİL- EZEL KOZMETİK, ile konuşmamız çok ilginç oldu..olayı aynen yazıyorum yine..telefonu açan bayana ürünlerin üzerinde neden logo bulunmadığını sordum..geçen gün dermokilin duş jellerini gördüm ama arkasında logo bulunmadığından almadım dedim..hayvanlar üzerinde test yapmıyorsunuz değil mi dedim..anti aging kremler için zorunlu olduğunu biliyorum ama diğer ürünleri bilmiyorum dedi, ve anti aging kremlerde hayvanlar üzerinde testin zorunlu tutulduğunu toplamda 2-3 kere söyledi.. konuşma birsüre böyle gittikten sonra bayan bana siz hayvanlar üzerinde test yapılsın mı istiyorsunuz yapılmasınmı istiyorsunuz, yani daha önce böyle bir talep hiç gelmediğinden soruyorum dedi..bayan bu konulardan tamamen bagımsız biriydi..sonrasında siz bana numaranızı verin ben bilgi alıp döneyim dedi bir türlü kendi numaram aklıma gelmedi,neyse ben arayayım 15 dk sonra o zmn dedim, yine aradım, bayan ürünlerinin hiçbirinde hayvanlar üzerinde test yapılmadığını bu konularda anlaştıkları insanların olduğunu onlar üzerinde test yaptıklarını söyledi..ama anti aging kremlerde zorunlu demiştiniz dedim..ben bilmediğim için zaten bilgi alıp arayayım sizi dedi..ürünlerimizin hiçbirinde hayvansal içerik bulunmadığından test yapmıyoruz dedi..bende hayvansal ürün bulunması gerekmiyor insan üzerinde sakıncalı sonuç doğuran herhangi bir kimyasal madde de hayvanlar üzerinde test edilebiliyor sülfat, paraben gibi dedim..anladım ama biz test yapmıyoruz dedi..ama önceki konuşmada anti agingte yapılmasının zorunlu olduğunu biliyorum demiştiniz o nedenle ben pek emin olamadım açıkçası dedim..ben bilmiyordum öğrendim vs dedi..gayet kibar konuştu bayan hatta adını da biliyorum ama yinede söylemeyeyim ekmeğiyle oynamak gibi olmasın..böyle bir konuşma geçti ne kdr inandırıcı orası tartışılır ama dermokildende şimdilik uzak durmak taraftarıyım..
sonrasında KOPAS KOZMETİK i de aradım ama sanırım öğle arasına denk geldi açan olmadı..