- 19 Şubat 2015
- 370
- 583
İlaç firması olmasıyla bir alakası yok ki.İlaçla kozmetik farklı şeyler.kozmetik ürünlerinin içerdiği maddelerin hayvanlar üzerinde denenmesini gerektiricek maddeler değil.Özellikle de otacı gibi zaten fazla zararlı madde içermeyen firmalar için.Onlarca türk firmasının söyleyemediği şeyi deney yapmıyor diye açık açık belirtip ürünlerinin ambalajı üzerine dahi yazabiliyorsa yapmıyordur.Güvenebilirsiniz.Gratiste gosh ve wetn wild var onların peta sertifikası da var.Canım otacınin hayvan deneyi yapmadığını duyup aldım teşekkür ederim zaten. Fakat konuyu araştıra araştıra yok o ilaç firmasına aitmiş yok sertifikalı değilmiş güvenilmemeliymiş.Blogları okuyunca da konu bayağı derinleşiyor işin içinden çıkılmaz bir hal aldı böyle kasaba gibi küçük bir yerde oturunca ve bütçesi yetersiz bir insan olunca insan ha deyince gidip istediği markayı bulamıyor. Oturduğum yerde mini bir gratis var onun dışında bim şok gibi yerlerden alırım alacağımı ne yapayım imkanım bu kadar bırakacak gibi oldum artık.Ama artık otacı dalan himalaya herbals gibi markalar kullanırım bende imkanım kadarıyla.
Uzun zamandır böyle bir yazı bekliyorum ped markası iyi oldu canım fakat ben amerika ürünlerini de kullanmıyorum ve bu beni sizden iki kat daha kısıtlıyor ben zaten ilk olarak kozmetik ürünlerini araştırırken yahudi malı mı İsrail'le ne bağı var diye başladım hayvan deneyleri de sonradan eklendi işte mesela logona önerilmiş ben kullanamıyorum otacı temiz derken de ilaç firmasının çıktı o da gitti migrosda mehmet aydın sabunları var zıplayan tavşan vardı arkasında onu alacağım yakında.Makyaj malzemesi wet n wild gratiste;
Ped şok marketten miss rozi;
Kozmetik krem vs watsonsdan superdrug;
Sabun Saloon;
Banyo sabunu Mehmet Aydın Defne sabunu;
Deostik cyristal , marks@spencer(fiyatı uygun );
Vücut spreyi Superdrug;
Saç ürünü sprey vs Superdrug;
Şampuan gratisten Giovanni, watsonsdan Superdrug;
Diş macunu Desert essence( piyasadaki sensodynle benzer kalite ve fiyatta )
Saç boyası Naturtint var şu anda araştırıyorum bulunca yazıcam...
Ben kullandığım ve bildiğim markaları yazdım.Rossmanlara da bakın bence orda çok marka var..
Maddi açıdan sıkıntıdayım çok pahalı dşyen arkadaşlara fikrimi söyleyeyim; benim de maddi durumum çok iyi değil ama bu hayvan eziyetleri bizim maddi durumlarımızdan çok çok öte bir vahimlikte..Amacınız vahşete karşı durmak olduğu zaman emin olun ki Allah bir şekilde fazla verdiğiniz parayı size geri döndürüyor paranız bereketleniyor..
Kimse mecbur değil zaten bu herkesin vicdanıyla arasında olan bir mesele..
Ama birşey ya güvenilirdir yada değildir.Burda güvenilir dediğimiz şey pahalı diye bize kızmaya hakkınızın olmadığını düşünüyorum.
Bende kısıtlı inkanımla alıyorum , gerekirse başka şeylerden kısıyorum ama şüpheli ürünlerden uzak duruyorum çünkü tek kuruşumun kanlı ürünlere gitmesini istemiyorum...
Marketten hiç deterjam almıyorum umursamasam kolayıma gider ne uğraşıcaö derim internetle ama öyle olmuyor içim elvermez ki
Bu katlanılan zorluklar bizi diğerlerinden ayıran şey..
Yine dediğim gibi kimse mecbur değil silah zoruyla mı aldırıcaz sanki
Otacı hakkında da şunu söylemek istiyorum ben ilaç kozmetik diye ayırmam hayvana zarar verebiliyorsa benim için marka bitmiştir.Hayvanda denenme gerekliliği diye bişeyi savunursanuz zaten bilimsellikten uzaklaşırsınız çünkü hayvan deneyleri bilimsel bir uygulama değil alternatifleri ve daha objektif uygulamaları var .Amaç ucuza kaçmak firmanın yükünü hafifletmek...
Otacı yada başkası farketmez ürününü beğeniyorsundur kullanmak istiyorsundur o ayrı ama lütfen markayı burda göz göre göre aklamaya çalışmayın kendi vicdanınızı rahatlatmaya çalışırken burda insanları yanlış yönlendirmeyin kaç kişi dışardan okuyor burayı...Kullanmak istiyorsanız gidip kullanın kimse karışamaz sonuçta.
İlçede köyde yaşamak da bir bahane değil benim teyzem köy yerinde cruelty free yaşamaya çalışıyor arkadaşlar niyet önemli...
İnşallah marketlerde rahatça ve çok ucuza satılır hale gelir cruelty free markalar ve biz de dertsiz tasasız alışverişimizi yapabiliriz günün birinde...
Kalbinde merhamet taşıyan ve çabalayan herkese kucak dolusu sevgiler :)
Markanı kendin seç vicdani sorumluluk kampanyası bu..herkes kendi alışverişinde dikkat ederse, işkenceyle can cekişerek ölen tüm hayvanlar kurtulur, imkansız değil,
talep yoksa arz da yok !
o hayvanların canlarını aslında biz yakıyoruz.. Işte şimdi buna son verelim..
Belki bilmeden alıyorduk,belki deney diyorduk ama böylesine tablolar olabileceğini düşünmemiştik vs. Işte şimdi o tablolar sizlerin önünde..bunlara ragmen o ürünleri almaya vicdanınız elverecek mi ? Her aldığınız ürün,onlara verdiğimiz her para o canilere gidiyor..caniler çünkü öldürene kadar sürüyor bu deneyler..hiçbiri yaşamayacak sonunda..öldürücü dozu nedir saptanmak için hergün daha fazla madde veriliyor..onların seçim hakkı yok, zorla toplanıyorlar, zorla bilmedikleri maddeler vucutlarına enjekte ediliyor, vücutlarında tümörler oluşuyor, zorla gözlerine saç spreyleri sıkılıyor, çamaşır suları damlatılıyor, gözleri yanıyor iltihaplar akıyor hatta kör oluyorlar, zorla vücutlarındaki tüyler jiletleniyor heryerleri kan yara içinde kalıyor, küçük bedenli hayvanlar tüplerin içine sokuluyor kapakları kapatılarak zorla sigara dumanını teneffüs etmek zorunda kalıyor..köpeklerin yüzlerine zorla maske takılıyor sigara dumanı solutuluyor bunun gibi binlerce yolla onlara işkence ediliyor..kaçma şansları yok kurtulma şansları yok, mecburlar, seçim hakları yok ama çok canları yanıyor çok........................ Peki neden ? Onlar sigara mı içiyor? Alkol mü alıyor? Saç spreyi, makyaj ürünü, kozmetik ürünler, jilet, çamaşır suyu mu kullanıyor ? Yo hiç birini kullanmıyorlar ama insanların kullanımına sunulacak her ürün onlar üzerinde denemeden geçiyor, üstelik başka türlü sonuçları görmek mümkünken..onların suçu ne?
bir daha evimize bu ürünleri sokmayalım kullanmayalım..yerine hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardan alışveriş yapalım..her aldığımız ürün milyonlarca hayvanın can çekişe çekişe ölmesine neden oluyor..evet milyonlarca..eğer kullanmaya devam edersek, işte bu görüntüler de devam edecek..bu resimlerde onların korkularını,canlarının yanışlarını görebilirsiniz..hepsi anne kuzusu hepsi korkuyor hepsi ağlıyor birdahaki deneme saatinin gelip de o adamların kendilerini kafeslerinden çıkarmalarını hiçbiri istemiyor belkide ilk denemede can çekişerek ölüyorlar..buna razı mısınız? Hayvanlar üzerinde test yapan ve yapmayan markalar burada belirtilecek..eğer ilk kez duyduysanız böyle bir konuyu çok çok şaşıracağınız markalar yer alıyor ama o cani markaların muadili hayvansever markalarda var ve hiç bir marka vazgeçilmez değildir..peki sizce çok begendiğimiz,kokusuyla,temizliğiyle,leke çıkarmasıyla vs son derece memnun kaldığımız ama o can alan markaları kullanmak bu kadar önemli mi?
Markanı kendin seç vicdani sorumluluk kampanyası bu..herkes kendi alışverişinde dikkat ederse, işkenceyle can cekişerek ölen tüm hayvanlar kurtulur, imkansız değil,
talep yoksa arz da yok !
o hayvanların canlarını aslında biz yakıyoruz.. Işte şimdi buna son verelim..
Belki bilmeden alıyorduk,belki deney diyorduk ama böylesine tablolar olabileceğini düşünmemiştik vs. Işte şimdi o tablolar sizlerin önünde..bunlara ragmen o ürünleri almaya vicdanınız elverecek mi ? Her aldığınız ürün,onlara verdiğimiz her para o canilere gidiyor..caniler çünkü öldürene kadar sürüyor bu deneyler..hiçbiri yaşamayacak sonunda..öldürücü dozu nedir saptanmak için hergün daha fazla madde veriliyor..onların seçim hakkı yok, zorla toplanıyorlar, zorla bilmedikleri maddeler vucutlarına enjekte ediliyor, vücutlarında tümörler oluşuyor, zorla gözlerine saç spreyleri sıkılıyor, çamaşır suları damlatılıyor, gözleri yanıyor iltihaplar akıyor hatta kör oluyorlar, zorla vücutlarındaki tüyler jiletleniyor heryerleri kan yara içinde kalıyor, küçük bedenli hayvanlar tüplerin içine sokuluyor kapakları kapatılarak zorla sigara dumanını teneffüs etmek zorunda kalıyor..köpeklerin yüzlerine zorla maske takılıyor sigara dumanı solutuluyor bunun gibi binlerce yolla onlara işkence ediliyor..kaçma şansları yok kurtulma şansları yok, mecburlar, seçim hakları yok ama çok canları yanıyor çok........................ Peki neden ? Onlar sigara mı içiyor? Alkol mü alıyor? Saç spreyi, makyaj ürünü, kozmetik ürünler, jilet, çamaşır suyu mu kullanıyor ? Yo hiç birini kullanmıyorlar ama insanların kullanımına sunulacak her ürün onlar üzerinde denemeden geçiyor, üstelik başka türlü sonuçları görmek mümkünken..onların suçu ne?
bir daha evimize bu ürünleri sokmayalım kullanmayalım..yerine hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardan alışveriş yapalım..her aldığımız ürün milyonlarca hayvanın can çekişe çekişe ölmesine neden oluyor..evet milyonlarca..eğer kullanmaya devam edersek, işte bu görüntüler de devam edecek..bu resimlerde onların korkularını,canlarının yanışlarını görebilirsiniz..hepsi anne kuzusu hepsi korkuyor hepsi ağlıyor birdahaki deneme saatinin gelip de o adamların kendilerini kafeslerinden çıkarmalarını hiçbiri istemiyor belkide ilk denemede can çekişerek ölüyorlar..buna razı mısınız? Hayvanlar üzerinde test yapan ve yapmayan markalar burada belirtilecek..eğer ilk kez duyduysanız böyle bir konuyu çok çok şaşıracağınız markalar yer alıyor ama o cani markaların muadili hayvansever markalarda var ve hiç bir marka vazgeçilmez değildir..peki sizce çok begendiğimiz,kokusuyla,temizliğiyle,leke çıkarmasıyla vs son derece memnun kaldığımız ama o can alan markaları kullanmak bu kadar önemli mi?
Bu LR ürünleri üye olunup internetten alınamıyor mu
Bunlar organik olduğunu gösteren sertifikalar..Hayvanlarla ilgili bişey değil yani..Sitesine henüz bakmadım..Kızlar iva natura diye bir marka duydum isterseniz internette kendi sitelerine var bir bakın sertifikalı olduklarını iddia ediyorlar anlayan varsa bir açıklasın sertifikaları Eki Görüntüle 1731144 Eki Görüntüle 1731143 Eki Görüntüle 1731140
Burda reklam yapmayın hayvanlar üzerinde deneniyor oriflame çinde !!!!!Hayvanlar üzerinde kesinlikle deney yapmayan bir marka da ORIFLAME !!!
Bir İsveç markası olan oriflame urunlerini bitki özleri kullanılarak 8 yıllık deneme süreciden geçirerek bizlere sunuyor.ayrica bu konuyla ilgili birçok yerden onayı var...