merhabalar ben uzun sure duzenlı olarak hayıt tohumunu demleyerek içtim adetlerım duzenlı surdu sonra yasadıgım yogunluktan dolayı kendıme bakamadım ve bıraktım.. ve henuz daha yenı ıcmeye basladım..
benım tuylerım hayıt sayesınde gec cıkmaya ve eskıye oranla daha az cıkmaya basladı. doktorumla da paylastım hayıt ıcmemı tavsıye ettı. bende pko rahatsızlıgı var..
ayrıca hayıtın yanında bırde cıvanpercemı var.
yakın bır aıle dostumuz ( bılım adamı) cıvan percemının bu turevdekı adet duzensızlıgıne adet sancılarına bozukluklarına duzenlı kullanıldıgı surece cok ıyı geldıgını soyledı.. ben ıkısını aynı anda demleyıp ıkındı sıralarında yada genelde aksamları oda benım yogumlugumdan oturu tuketıyorum.
tadı cıvanpercemını kattıgında hayli acı oluyor ama ben hurma yıyerek tolere edıyorum dogrusu.
hayıtın dozunu fazla kacırdıgınızda bendede bı kac kere olmustu dızlerımde ve basımda karıncalanma oldu.kesınlıkle tohumları parcalamayın aynı tohum hali ile tuketın kaynamıs suya cay demler gıbı demleyın..
şifa Rabbımden şifa niyetiyle içerseniz ve iyi geleceğine inanarak içerseniz zaten inşaaalah sıkıntılarınıza cözum getırır duzene koyarsınız.. benım tecrubelerım bunlar.umarım yardımcı olabılmısımdır.