bu forumu kim kurduysa allah razi olsun ondan :)
birsuru sey ogrenip paylasabiliyoruz yardimci oluyoruz birbirimize.
kizlar benim de ostrojenim dusuk, endokrinologum bana hayit otundan ziyade soya urunleri onerdi. soya fasulyesi, soya filizi, soya sutu gibi.
yabanci kaynaklari okudum da orda da en fazla kullanilanlar soya urunleri ve tofu(soyadan yapiliyor).
soya sutunun zararlari gdosu falan henuz kanitlanmis degil oyle soylentiler var, hatta bazi amerikan yayinlari en gdosuz urun falan diye yazmislar soya sutunu. yani bunlarin kesinlesmesi icin heralde daha yillar boyu denenmesi test edilmesi gerekiyor. ona bakarsaniz hayit otunun da uzun donemli sonuclari belli degil belki ostrojenimizi yukseltirken baska seylere zarar veriyordur?
diyecegim o ki ben de hayit otunu deneyecegim ama ondan ziyade soya sutunun daha etkili oldugunu soylemek istedim, tabi abartmadan gunde 1 bardak kadar icmek lazim sanirim. herseyin fazlasi zarar.
herkese gecmis olsun.
belkide hamilesindir....:79::79::79::79:
Soya sütünü ben hiç biyerde bulamadım yalnız siz nerden alıyosunuz ne markette var ne aktarda:S
evet cnm hamileyimhayırlısıyla bebeğim geldi rabbim herkese nasip etsin hayıttan kaçmayın hayıt bana çok yaradı
çok tşk ederim hayırlısı olur inş tabi sorabilirsihayırlı olsun cnm Allah kucağınada almayı nasip etsin.bende de pko var.sana bikaç soru sorabilirmiyim?hayıtı sen ne zamandır kullanıyosun,ne zamanlar ve ne kadar içiyosun?hamile olduğunu öğrenene kadar içmeye devam ettinmi?tekrar hayırlı olsun.cvplarını bekliyorum.
cnm msj atamıyorum özelden.msj sayım yeterli değilmiş.çok tşk ederim hayırlısı olur inş tabi sorabilirsi
cnm 3 ay kullandım
sabah aç karnına akşam yatmadan 1 su bardağı içiyordum
ben hamile olduğumu bilmiyordum tam 3 ay içtim hamile olmasaydımda bırakacaktım zararlı falan denildi ben bıraktım bi kaç gün sonra test pozitif çıktı
yapılışı 1 bardak kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı hayıt tohumu atıyordum çay altlığıyla kapatıyordum üstüne 5 10 dk bırakıyordum demlendkten sonra ılık içiyordum
umarım sendede işe yarar merak ettiklerini sorabilirsin
evet cnm hamileyimhayırlısıyla bebeğim geldi rabbim herkese nasip etsin hayıttan kaçmayın hayıt bana çok yaradı
canım hiç umutsuzlanma bebişler geleceği zamnı çok ii bilir ama yerinde olsam tedaviye ara ver birz benim adetlerim düzensizde ya ilaçla adet görüyordum yada 3 4 ayda bir görüuordum tüylenme vardı kilo artışı vardı tsh yüksekti ama çok şükür şuan tsh içinde tadavi görüyorum adetler duzeldi bebişim geldi ben tedaviye başladım 3 ay klomen kullandım baktım olmuyor en büüyen yumurtam 7 mm oluyordu ve dahaa gelişmiyordu ara verdim bi kaç ay ve hayıtı duydum başladım rabbim sana ve bizim gibilere nasip eder inşllahcnm msj atamıyorum özelden.msj sayım yeterli değilmiş.
msjına çok sevindim.bende pko var ve ot çöp ilaç bişey içmeden adet olamıyorum.yumurta gelişimi yapan ilaçlarla ancak gelişiyo ve 2 tane falan yumurta ancak gelişiyor.bi çözüm arıyorum.hayıtı bende 3-4 hafta içtim.sonra aşılama yapıldı bişey olur die içmeyi bıraktım.tabi aşılama tutmadı.senin yazdıklarını okuduktan sonra geri başladım içmeye. senin pko hangi seviyedeydi?ne gibi belirtileri oluyodu?
sen bana umut oldun..
çok sevindim allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin...:)))))))))))
hayırlı olsun cnm Allah kucağınada almayı nasip etsin.bende de pko var.sana bikaç soru sorabilirmiyim?hayıtı sen ne zamandır kullanıyosun,ne zamanlar ve ne kadar içiyosun?hamile olduğunu öğrenene kadar içmeye devam ettinmi?tekrar hayırlı olsun.cvplarını bekliyorum.
BENDE AKTARDAN HAYIT SUYUNU ALDIM 15 GÜN İÇERİSİNDE ETKİSİNİ GÖSTERDİ.21. GÜNÜMDE ADET OLDUM BU KADAR İŞE YARAYACAĞI AKLIMA BİLE GELMEZDİ.15 GÜN HİÇ AKSATMADAN SABAH VE AKŞAM YEMEKTEN HEMEN SONRA İÇTİM.ADET DÜZENSİZLİĞİ YAŞIYORUM 2 YILDIR İLAÇLA ADET GÖRÜYORDUM.7 AYLIK EVLİYİM VE BEBEK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN ADET OLMAMI SAĞLADI HEMDE Bİ TANE BİLE İLAÇ İÇMEDEN BUNU SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM 3 AY BOYUNCA DÜZELİ OLARAK KULLLANMAYA DEVAM EDİCEM İNŞALLAH BEBEK SAHİBİ OLURUM ALLAHIN VERDİĞİ Bİ MUCİZE BU BİTKİ HERKESE KULLANMASINI ÖNERİYORUM ....[/COLOR][/COLOR]
cnm benm umarım sende mutlu sona ulaşırsın düzenli iç inşllah bende olduğu gibi sendede işe yarar
benim fsh 70 idi şimdi 11 e düştü bakalım daha düşecekmi ben hayıt aslan pençesi civan perçemi adaçayı içiyorum canım.
mrb hayıt kullanıp prolaktinini düşüren var mı?