hayırsever arıyorum:)

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
19.420
23.889
598
merhaba bdv people
ben gunlerdır ıstıhareye yatıyorum malesefkı bısey goremedım benım yerıme ıstıhareye yatmak ısteyen bı hayırsever cıkarmı acaba?:26:

Ben 1 kere yatmistim ama uyaninca ruyami hatirlayamadim daha sonra bir arkadasimi gorunce birden hatirlamistim anlamsiz bir ruyaydi ama her yer beyazdi ruyamda ben de olumlu diye kabul etmistim.
Isterseniz yatabilirim ama yine hatirlamazsam

Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihare yapmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hâkim]

Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.

Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] "Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin" demelidir.

Önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, "Ya Rabbi! Buluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekâtta, Sübhaneke ve Fatiha’dan sonra, Kâfirun, ikinci rekâtta Fatiha’dan sonra İhlâs okunur. İstihare namazı bittikten sonra şu dua okunur:

(Allahümme innî estehîrüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve es’elüke min fadlikel azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve ta’lemü ve lâ a’lemü ve ente allâmül-guyûb.)

Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.] Gusül sadece ilk gün alınır. Diğer günler gusle gerek yoktur.

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifa etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulabilir. Aslında her zaman, yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur.

İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüya görse de, görmese de, 7 gün istihareye devam edilir. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. Eğer, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir. Karar veremeyen, birkaç defa daha istihare yapmalıdır.

Ben yatardim ama kızım yüzünden 11 aydır uykuya hasretim zaten

Ben 1 kere yatmistim ama uyaninca ruyami hatirlayamadim daha sonra bir arkadasimi gorunce birden hatirlamistim anlamsiz bir ruyaydi ama her yer beyazdi ruyamda ben de olumlu diye kabul etmistim.
Isterseniz yatabilirim ama yine hatirlamazsam

kızlar zorlama yok ama ıcınden gelen ve ben daha once yattım ve gorebıldım dıyen varsa yatarsa benım yerıme sevınırım

Ben de bi kere yatmistim alakasiz şeyler gördüm o.o simdi malum gunumdeyim
O tarz konulara da pek yatkin değilim maalesef hep bi vesvese icindeyim. namazi içten kilacak temiz kalpli biri yapar senin için umarim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

3 turlu istihare var kizlar. Ve bunun icin birine ihtiyaciniz yok istedigniz zaman kendiniz yapablirsiniz daha makbuldur :)

1. Istihare ruya gormek icn yapilir.

2. Istihare hissetmek icn yapilir. Yani istihareden sonra gun icinde ki duygulariniza bakacaksiniz. Sebepsiz yere huzurluysaniz hayirli, agresifseniz hayirsizdir.

3. Istihare ise allaha birakmaktir. Ondada istihare yapildiktan sonra duamjz soyle olcak. Eger hayirliysa allahim engelleri kaldir bana kolaylastir, hyrli deilsede engel cikar beni bundan sogut dioruz kendi cumlelerimizle tbiki.

Ben ruya goremiorum hic hissedememistmde.. 3. Cuyu denedim ve allaha biraktim. Hayatima devam ettim hicbir degisiklik yapmadn. Ve kisa surede neye yptiysam hayrli oladgni gordum hemde 1 hafta icnde ve bitirdim.

Arkdslar ibadetlerimizi baskalarina yaptirmayalim kendimiz yapsak cok daha dogru olur kolay gelsin :) insllah hersey gonlumuzce olur hayirlisi olur kolay gelsin. 3. Istihareyi istedigimiz kadr istedigimiz vakit yapabiliriz hicbir sakincasi yoktur. Onemli olan allaha tamamen guvenmektir bu kdr

oluyor yanı ben yapan duydum ama:26:

Evet canım ben de öyle duydum. Hatta kendi adımıza yapınca işin içine duygular karisabilirmis o yüzden yabancı birinin yapması daha iyu olurmuş. Canım ben yapabilirim hatta karşılıklı yapalım mı? Ben senin için sen de benim için?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…