- Konu Sahibi mavigece07
- #1.481
Bu olmadı işte hanımlar. Fetva vermek bana düşmez fakat fal bakmanın ve baktırmanın günah olduğunu bilmeyeniniz yoktur. İnançla alakalı bir konu olduğu için müdahale etme hakkım da yok bana göre ama burası bir dua topiği ve hepinizin inançlı insanlar olduğunu düşündüğüm için söylüyorum bunu. İnanmadan, eğlencesine fal baktıran insanın 40 gün boyunca ettiği ibadet kabul olmaz. Düşünsenize o kadar uğraşıp çırpınıyorsunuz burada dua etmek, salavatları tamamlamak için ama aslında kabul olmayacağını bile bile boşuna yapıyorsunuz.
Üstelik insanın psikolojisini olumsuz etkiliyor bence. Bu yukarıda yazdıklarımı bilmiyorken benim de fal merakım vardı ama tövbe ettim. Çünkü inanmıyorum deseniz de ciddi manada kafanızı meşgul ediyor.
Kesinlikle katılıyorum hatta kendimden şöyle bir örnek veriyim ben hayatımda hiç fal baktırmamıl ve fal baktıranlara gülen dalga geçen bir insandım..sonra bir dönem arkadaşlarımla birlikte fala öyle bir dadandımki gitmediğim falcı kalmadı 2 yıl boyunca..evet bazı şeyler bildiler tanışacağım aşık olacağım adamın adına kadar söyleyende oldu ama o kadar..bilip bilmemelerininde hiçbir önemi yok o fal baktırdığım dönem hayatımda öyle felaketler oldu ki hatırlamak bile istemiyorum..başıma gelmeyen kalmadı..hayatım tepetaklak oldu..hiç iyi birşey olmadı hayatımda..ve ben çocukluğunda bile zifiri karanlıkta uyuyan insan geceleri uyuyamaz hatta gündüzleri korkudan evde yalnız kalamaz hale geldim..karabasanlar vs lerde cabası..
Bence bana iyi oldu çünkü Allah özellikle de inançlı olan bir kulunun fal baktırmasının cezasını böyle verdi..
Seytan bizi merakımızdan vuruyor..falcıların hepsinde kötü enerji var..ve baktırdığınızda size geçiyor..o sayede hayatınızdaki bazı şeyleri bilebiliyorlar..Allaha tevekkül edip bu kadar meraklı olmamak gerekiyor..
Nefsimiz zayıf işte birşeyler duymak istiyoruz belirsizlik her insana sıkıntı veriyor..