- Konu Sahibi mavigece07
-
- #2.401
Anladim canim. Ben gul agacina asilan dilek kagidina takildim. Bu tamamen manasiz.. ama onemli zatlari vesileederek Allahtan istemek elbette guzel bir sey. Zaten bu konu ile ilgili hadis-i serifler var.
Rabbim o mubarek zatlarin hurmetine dileklerini kabul etsin insallah.
tamam canım değiştirelim.. ben eş için yine okutmak istiyorum...ilkinde karambole geldi
estagfurllah canım ne salaklıgınormal bu düşünceler daha yeni çünkü yaşadıkların, bir de bekledigin bişey degildi eski nişanlını da en iyi sen tanıyorsundur, geri döner mi dönmez mi değişir mi değişmez mi en iyi sen biliyorsun sonuçta
ben ayrıldıgımız gün bile dedim bir gun beni mutlaka arayacak diye, yanılmadım da 9 ay sonra aradı ama yaptıklarını unutamadım, geri dönmedim. tek bir gun bile de bu kararımdan pişman olmadımbiliyrum Rabbim daha büyük mutluluklar verecek bana doğru zamanı bekliyor sadece
Ben hiçbir çıkarımda bulunamıyorum açıkçası kuzum. Tanıyamamışım demek ki. Yada o çok değişti.
Ama inanılmaz çok isterim bir gün beni aramasını. :26:
sen aramayacakmış gibi devam et hayatınaama erkekler en azından geçmişte bıraktıkları enkazı merak eder de döner bakarlar ve sen onları beklemeyip de hayatına devam ettiysen sinir olurlar ki bence en keyifli zamanda o zamandır
eski nişanlım 9 ay sonra beni aradıgında ben onun bıraktıgından tamamen farklı bir durumdaydım mesela.. okuluma geri dönmüştüm, yepyeni arkadaşlarım vardı, kaybettigim herşeyi geri kazanmıştım. beni gecenin 5 inde aradı, çok ağladı telefondaonun adına üzüldüm, ama geri dönmek aklımın ucundan geçmedi ama bunun için senin ilerlemen lazım kuzum :26: umarım söylediklerimden bilmişlik yapıyor gibi durmuyorumdu, ama yaşadıgım için söylüğyorum, sen istersen, sen onu arkanda bırakırsan, sen devam edersen geçecek
İşte çok zor o söylediğin benim için. Hayatımda yolunda giden başka iyi şeyler olsa belki biraz toparlanırım, düşünmemeye çalışırım ama her şey onu özlememe sebep oluyor. O olsaydı böyle olmazdı diyorum sürekli.
o beni bırakıp gittiginde okulu bırakmıştım, bütün arkadaşlarımla görüşmeyi keseli seneler oluyordu, ailem desen babamla 1 seneye sakındır konuşmuyordum, annem desen yanımdaydı tamam ama babama sözü geçmiyordu, evden haftalarca çıkmadıgımı bilirim. HOUSE MD dizisi vardır bilir misin bilmem, sabah kahvaltı edip odama geçip diziyi açıyordum, tuvaletim gelmese yerimden kalkmam o derece, sırf beynim uyuşsun diye..
komşumuzun oglu vardı o zaman 2 3 yaşındaydı, arada annesi bize yolluyordu onu bilgisayar başından kalkayım diye
aradan 1 ay falan geçti face de bi baktım, yasin profiline bi kızla resmini koymuş, ben aynenkaldım dedim ki afferin kızım sana, sen onu düşünmemek için kendini eve hapset, beynini uyuştur, tek muattabın komşunun bebesi ve izledigin dizi olsun, o bak çevreye açılmış, kendine yeni kız bulmuş hayatı devam ediyor
geçtim babamın karşısına ( ki benm babam asker emeklisidir, öyle yumuşak bir adam degildir yani) dedim ki bak ben çürüyorum sen gördün mü hiç beni, evet hatalarım oldu, evet ben bittim mahvoldum ama ayaga kalkmam lazım sen bana destek degilsin, kabul bana kızıyorsun eyvallah ama destek olmuyorsun köstek de olma artık bana. ben okuluma geri dönecem, sen istesen de dönecem istemesen de.. ya bana destek olursun, yada ben gidiyorum hakkını helal et bana ki diyorum ya bu cümleleri benim babama kimse kuramaz, ben artık kaybedecek bişeyim yok moduyla yaptım bu konuşmayı. tabi kolay olmadı ikna etmek, bi sürü kavga gürültü evde derken ikna oldu, okula geri döndüm. ben soğuk asık suratlı biri degilim, ama düşün okula 3. sınıftan geri döndüm, bana en yakın yaşı olan benden 5 yaş küçük ona da alıştım öyle öyle sıfırdan bi hayat kurdum kendime. ki anlattıklarımın yanında anlatmadıgım da çok şey var
demem o ki fundacım, hiçbişey zor degil inan bana, sen inançlı bi insansın, bunu tek bi gun bile kaybetme, aklından çıkarma. var bütün bunların bir sebebi, o adamla evlenseydin bu sıkıntıları evlendiginde de yaşamayacakmıydın öyle düşüntek bir an bile çıkarma aklından, geçecek tüm bunlar geçecek, dünyada aşk acısından ölen kimse yok şimdiye kadar, geçecek bunlar da ama nasıl geçecegi sana baglı, bu seçim senin
İşte malesef benim senin gibi cesaretim yok. O kadar çok kavga gürültü oldu ki bu evde, bir gram daha fazlasına tahammülüm kalmadı. Aklıma hep deli deli şeyler geliyor çünkü. Hiçbirini yapamayacağıma göre susup oturacağım bu evde işte.
Ama bana dua et olur mu? Asla istemediğim bir işe girmem için çok diretiyor babam. Bugün o adamı aramış, adam da elimden geleni yapacağım falan demiş. İnşallah unutur gider almaz beni işe. Beni hayatta tutan tek şey şu an inancım. Eğer başımı da açtırırlarsa bana "zorla" bilmiyorum yaşayan ölü falan olurum herhalde.
profilimden
kuzum herkesin aile yapısı farklıdır, ama inan bana benm babam çok sert bi adamdır. dışarıdan herkes bayılır ama gel içini bize sor yani. asker disipşini var neticede öyle diyimama bazen gerçekleri duymaya ihtiyaçları oluyor, yoksa kendilerini evrenin efendisi zannediyorlar. tabi şimdi yanlış bişey de söylemek istemem sana ama ben kendi adıma konuşayım, eğer o gün o resti çekmeseydim babama, şuan üniversite terk, en iyi ihtimalle açık öğretimde okuyan biriydim ( asla küçüksemek için söylemiyorum bu durumu, ama daha iyisi olabilecekken neden elimde bu olsun ) şimdi ben mimarım, evet belki işsizim şuan ama en azından hayatımı yoluna koyabilirim, gelecegim o zaman olması muhtemel gelecegimden daha umut verici
yani ya babana karşı çıkacaksın, ya da kabul edeceksin, çok fazla bi seçenegin yokkitabiki dualarım da seninle ayrıca, dilerim Rabbim güzzelini iyisini çıkarsın karşına
Sen de dua etsene bize. Dün okumam vardı buraya destan gibi bir dua metni yazdım. Amin dersen kabul olma ihtimali yükselebilir. Bir kişi bir kişidir.
Benimki de emekli polis canım. Acaba meslek alışkanlığı mı bu despotluk :26: Geçen yıl aşağı yukarı bu zamanlar ben ona bir rest çektim. Ki nişanlımla falan alakalı değildi, sadece onun tavrıyla alakalıydı. Beni teyzem ve eniştemin yanında azarladı. Çok basit bir sebepti, tv nin ekranı biraz sola mı kaymış baba dediğim için bağırmıştı düşün. (Ki benimki senin baban gibi dışarıdan çok şeker falan değildir. Herkes çok sever ama bu huyundan da illallah etti tüm sülale. ) Ben utandım gözlerim doldu, bu defa da ağlamayacaksın mahvederim seni dedi. Kendimi sıktım hiç kıpırdamadan duruyordum. Sonra annem gelip ne oldu niye bağırdın dedi, bu böyle kıvırmaya başladı bu defa. İşte tv kaymış diyor bir şey de anlamadım ben nasıl düzelteyim, kızmadım ben sana öyle gelmiş falan. Ramazandı, biraz da oruç başıma vurdu sanırım. O an yaşadığım şey muhtemelen sinir kriziydi çünkü çoğu şeyi hatırlamıyorum bile, teyzem anlatıyor şimdi. Ben bir bastım çığlığı. Ama gerçekten sabrım taştı ve araya girenler olmasa öz babamı öldürebilirdim. O kadar gözüm döndü. Tamam dedim çıldırdım ben sonunda. Delirme hali gibiydi ama doğruları söyledim hep, saçmalamadım. Bıktım dedim bağırıp çağırmandan, çocuk değilim ki ben... Ne hakkın var beni teyzemin eniştemin yanında aşağılamaya... Baba olarak hiç mi hakkım yok, hiç mi bir şey söylenmeyecek sana dedi. Bak dedim, yanındaki adam da baba ama ben kızına bağırdığını hiç duymadım. İçimde ne varsa ağlaya ağlaya anlattım ona. O an odada bulunan herkes sustu dinledi, eniştem hala anlatırken gözleri dolar çocuğun hiçbir suçu yoktu, haklıydı diye. Ama kendisi asla burnundan kıl aldırmadı. Bu çocuk bu yaşında öfkeden gözü dönecek hale nasıl geldi, ben mi getirdim demedi. Hatta o olaydan sonra her seferinde bir bahane bulup azarladı, başka insanların yanında aşağılamay bağırmayaa devam etti.
Çok uzun ve karışık yazdım farkındayım ama benim babam karşına alınca seni anlayabilecek bir insan değil. Belki kendince çok haklı sebepleri var, muhtemelen benim iyiliğim için çabalıyor ama her ne olursa olsun bunun adı baskı, ve bana sormadan kendi kendine çizdiği hayatı yaşatmaya çalışıyor.
dedigim gibi canım herkesin huyu farklıdır, babanı en iyi sen tanırsın sonuçta :26: keşke elimdden bişey gelebilse :26:
peki ne yapmayı düşünüyorsun canım sana ısrar ederse o iş yeri için :26:
Valla orada çalışmaktansa (başımı açmam sebep olacağı için ve inançla alakalı başka bir çekincem daha var) Allah canımı alsın diye dua ediyorum sürekli. Dua etmekten başka hiçbir şey yaptığım yok, çünkü elimden gelen başka bir şey yok. Bir B planım yok ne yazık ki.
nasıl edicem sadece amin mi diyecemSen de dua etsene bize. Dün okumam vardı buraya destan gibi bir dua metni yazdım. Amin dersen kabul olma ihtimali yükselebilir. Bir kişi bir kişidir.
canım sen daha iyi bilirsin tabi de canımı alsın diye de bir dua olmaz bencemutlaka bunun bir çözümü var. acaba aile büyüklerinizden birisi babanla konuşsa bu konuda, işe yaramaz mı :26:
nasıl edicem sadece amin mi diyecem
Canım seni alıntılamayı unuttum ben sanırım. Garanti olsun bir daha alıntılayayım. :)
Resûl-ü Ekrem (S.A.V.) duasına
"Subhâne Rabbiyel'Aliyyil âlel Vehhâb" sözüyle başlardı.
Seleme bin Ekvâ (R.A.) şöyle diyor: "Resûl-ü Ekrem (S.A.V.)in
"Subhâne Rabbiyel'Aliyyil âlel Vehhâb'' demeden hiç bir duâya başladığını görmedim.
1. Duâya Resûlullâh'm (S.A.V.) başladığı gibi başlamak.
2. Duâya Besmele ile başlamak.
3. Duâya Allâhü Teâlâ'ya hamd ederek başlamak.
4. Salevâtı Şerife getirerek başlamak.
5. Kendi dileklerini sonra söylemelidir.
***Alıntıdır.***
Kızlar gördüğüm herkesi alıntıladım. Duamı aşağıya yazdım.
Subhâne Rabbiyel'Aliyyil âlel Vehhâb (Yüce, ulu ve lütufkâr olan Rabbimi tesbih ederim )
Elhamdülillah Elhamdülillah Elhamdülillah
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bismillahirrahmanirrahim
Yüce arşın sahibi, esirgeyen ve bağışlayan, dualarımıza ol deyince oluveren Rabbimiz
Bütün hamd ve senalar sanadır.
Ya Rabbi! Huzuruna geldik, dualarımızın kabulünü senden niyaz ediyoruz.
Burada bu salavatları okuyan ve dua eden herkesin gelmiş, geçmiş, bilerek yahut bilmeyerek işlediği, büyük küçük tüm günahlarını affet Ya Rabbi.
Hiç kimseden merhametini, adaletini esirgemezsin, bize de merhametinle davran güzel Allahım.
Dua eden herkese gönlündekini ver, onlardan razı ol, iki dünyada da onları darda koyma Allahım.
4444 adet okumaya gayret ettiğimiz salavatları Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)ın ruhuna hediye eyledik, kabul eyle Allahım.. Diğer peygamberlerin, sahabelerin, Salihlerin, ölmüşlerimizin de ruhunu şad eyle Allahım
Ya Rabbim, bu salavatları duasının kabulü için okuduğumuz Funda kulunun gönlüne ferahlık ver. Gönlündekini hayırlı eyle, hayırlı gördüğüne de onun gönlünü razı eyle.
Eski nişanlısı onun için hayırlı bir eşse, hatalarını kabul ederek ve telafi ederek yeniden karşısına çıkar, ama değilse Fundanın kalbini ondan soğut, hatırına gelmesin. Ama her şekilde onun bir başkasıyla evlendiğini Fundaya gösterme Allahım
Hayırlı değilse karşısına hiçbir şekilde eski nişanlısını aratmayacak, özletmeyecek, her anlamda ondan daha hayırlı, ailesinin de razı olacağı, her gün varlığına şükredeceği, iki dünyasını da cennete çevirecek, onu çok sevecek ve onun da seveceği; senin de seveceğin bir eş çıkart Allahım
İçiyle dışıyla, maddi manevi her özelliğiyle, ailesiyle her şeyiyle içine sindir, yanına yakıştır Ya Rabbim.
Rahmansın, Rahimsin, ol dersin oluverir. Mucib ismin ile Amin dediğimiz duamıza ol de güzel Allahım
Amin
Hepsi aynı fikirde canım. Onlara göre iş seçme lüksüm yok. Yani diyemiyorum bile ben bankada çalışmak istemiyorum diye açıkça. Hepsi çok iyi biliyor asla istemediğimi ama dediğim gibi dile getiremiyorum. Sadece birkaç kişiye söyleyebiliyorum aileden.
Canımı alma kısmında da abarttığım sanılmasın canım. Cidden öyle hissediyorum. Ben 22 yaşında örtündüm ve inanılmaz içimden gelerek yaptım bunu. Uzun zamandır huzur bulduğum tek karar da bu oldu. Ve öyle sindirdim ki içime, aksini hayal etmek bile istemiyorum. Gerçekten benim için daha iyi açılmaktansa ölmek. Bunu da lütfen yanlış anlama kapalı mısın açık mısın bilmiyorum ama eğer açıksan inandığın şeyin tam tersini yapman için sana baskı yaptıklarını düşün, o zaman anlarsın beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?