Anket Hayır işlerinde bulunan insanların kimliği gizli mi kalmalı, yoksa açıklanm

Hayır işlerinde bulunan insanların kimliği gizli mi kalmalı yoksa açıklanm

• Ankete Katılan
    32

kardelen18

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
345
Puanlar
363
Hayır işlerinde bulunan insanların kimliği gizli mi kalmalı, açıklanmalı mı?

Son düzenleme:
yapılan hayır allahla kul arasında kalmalı yaptığın iyilikleri birilerine ispatlamak için yapmamalısın

Bence gizli olmali hayir isleri bir elin verdigini diger el gormemeli.

insanın içinde varsa zaten yapar örneğe gerek yok
gizli kalmalı kanımca

''Sag elin verdigini sol el bilmesin'' diye bosuna dememisler...
Allah la kul arasinda kalmali bence.

örnek olması açısından, söylenmesinden yanayım. bunu duyan insanların,heveslenip yardım yapacaklarını düşünüyorum.

Yapılan hayır ve iyilikler Allah`la kul arasında kalmalı

ben her ıkısınıde ısaretledım
Yapılan iyilikler açıklansın ki başka insanlara örnek olsun
a.s

En eftali,gizli yapılan hayır ve iyiliklerdir..Hem yardım edenin enaniyeti kabarmaması hem de yardım edilenin mahcup olmaması açısından..
Örnek almayan isteyen hayata bakıp ve yüreğinin asıl sahibine koşarak bunu başarabilir zaten..

Hayır işlerinde bulunan insanların kimliği kesinlikle gizli kalmalı!

bence açıklanmamalı..bir insan ben şuna yardım ettim diyorsa gerçekte yardım etmemeiştir bence..manevi anlamda yani

bencede gizli yapilmali, cünkü bir elin verdigini diger el bilmemeli !!!!

iyilik gösteri yarışı değildir insanın vicdanı ile yaptığı bşeydir ....

erkek arkadaşım din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği okuyor ve gizlikalması gerektiğini savunuyor birelin verdiğini diğeri görmiycekmiş çok hassas bir konuymuş bence bu konuda osmanlıdaki sistem çok iiymiş oraya elini sokan kişinin para koyduğunu yada ordan aldığını kimse anlamıyormuş üstüne üstlük gerçekten ihtiyacı olmayan kimsede ordan o paraları almıyormuş şimdi insanların evlerine kadar girip soyuyolar ne kadar acı

Açıklanmamalı çoğu zaman iyilik yaptım diyebilmek için yapılıyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…