hayır bız mı cok zengın gorunuyoruz??? ınsanlar hep bı beklentı ıcınde

Ben şunu gözlemledim.Her ailede mutlaka böyle bi sömürgen borç takan tipler oluyor.
Ya amca,ya dayı, ya kv ,ya kardeş vs. ama mutlaka var bitane numunelik.
Bizde de eşimin abilerinden birtanesi böyle.Adam düzenli olarak insanlara borç takıyor ve aldığı borçları da geri vermiyor.
Eşime de takmış borç birkez biz nişanlanırken.
Tabi ki geri ödemedi.Biz artık eşimle karar aldık.Adam balayında bile arayıp borç istedi.
Çok net bir şekilde hayır abi ben de para yok diyor kapatıyor.
Hiç istifini bile bozmuyor.
Defalarca aradı defalarca hayır dedik.Sonuç mu artık bıktı ve istemiyor.

Aslında çözüm çok basit.İyilikmiş insanlıkmış bunları geçiniz.
Borç bir kere verilir geri ödendi mi ödendiyse tekrar verilir ama ödenmediyse bir daha asla o insana borç verilmez.
Bundan sonra eşinizde siz de herkese soğuk bi tavırla hayır para yok deyin açıklama bile yapmayın yani.
5 lira için de 5000bin lira için de tavrınız aynı olmalı.
Aman küçük bi miktar verelim nolcak demeyin.
Çünkü bunu alışkanlık haline getirmişler.Ama tabi burda sizde de hata var söylemek zorundayım.
Diyorsunuz ki durumum olsa yardım ederim.Mesele sizin çok zengin olmanız değil ki bu noktada.
Mesele insanların bu olaya bakış açısı karşısındakini sömürme isteği.
İyi niyetli bi insan aldığı borcu azar azar da olsa geri vermeye gayret eder çabalar ama pek iyi niyet göremedim ben burada.

Esin ile konuş. Bu duygularını anlat. Sen kV ye altın bozdur verdiğin için kendini mahçup hissedip sizinkilere karşı eli açık olmaya çalışıyor olabilir.

Asla baba sormadan benim ailemden kimseye borç verme diye konuş bence.

Aslında biz araba alırken kv den 5000 borç aldık sonra ben o parayı topladım kv aradım anne paran hazır ister hesabına göndereyim ister gelince vereyim dedim ayrı sehırlerdeyız. O da şimdi bana lazım değil dedi sonra bendeki parayı aldı üzerine biraz daha koyup bana bilezik olarak verdi. Ben de onlar araba alırken paraya ihtiyaçları vardı nasıl olsa onların parası diye onlara verdim. Esim bundan mahcup olmaz ama konustuk eşimle de bundan sonra bizim de borcumuz kredi çektik onu ödüyoruz. Annemle de konuştum biraz dert yandım borclancaz herhalde falan diye.

Eşinin cömertligi ailesinden geliyor belli ki
Ben takdir ettim, burada genelde tam.tersi konular olur
Ailen de bence biraz cahilliginden öyleler artik hos görmek ve yerine gore hayir demekten başka caren yok gibi

Eşinin cömertligi ailesinden geliyor belli ki
Ben takdir ettim, burada genelde tam.tersi konular olur
Ailen de bence biraz cahilliginden öyleler artik hos görmek ve yerine gore hayir demekten başka caren yok gibi
Evet ben de genelde tam tersi konular okuyordum burda. Yani evet cahiller annem çok çok pasif kalıyo babam da hesabını pek bilmez annem de ne desen ona inanır. Birlik yok açıkçası dirlik de yok. Rahatladım inan kendimden şüphe etmeye başladım acaba normal bi durum da ben mi paramı kıskanıyorum diye de :)

Aynen malımı da vermem paramı da. İsteyince bile suçlu oluyorsun kendi paranı. Ben nasıl lüks takılmıyorum sende sık kendini paranı biriktir.

Haklısın aslında ama bazen insan her şeye rağmen kıyamıyor ailesine ben özellikle anneme kıyamıyorum. Ama verdikçe de isteniyor benim gücüm varsa üstünden elimi çekmiyorum zaten fazlasını isteme işte!

Yok kıskançlık değil sadece zoruna gidiyor belki de esine karsi mahcup oluyorsun
Ailene de elinden geleni yap ama yapamadığında da param yok de
Çünkü bir tane anne babamiz var ne yapalim iyi de olsa kotu de olsa, bakmakla yükümlüyüz
Benimkiler de gelir eksik ne varsa alırlar ki ben istemem, ama evladımıza harciyoruz diye sevinirler ben de sesimi çıkaramam
Ha evli olsam mahcup olurdum tabii simdi bekarken yapsinlar ileride isteseler de yapamazlar diyorum heveslerini kirmiyorum

Eşinize, net tavrinizi koyun. Anne babanızın istediği ufak tefek miktarlar dışında kimseye evet dememesini isteyin.
Eşiniz belli ki iyi biri ve sizin için veriyor.

kesinlikle verme insan cekinir ya yarin iki gun sonra kizimin basina kalkabilirler diye iyi niyet su istimal resmen hayir demeye devam

Evet ama ben ilkokula giderken bile önüme bi kahvaltı koyulmadı kız cocukmusum alısmalıymısım kendim yapabılırmısım vs vs. Yani bi destek görmedim haa annem babamdır o ayrı konu tabi ki varlıkları yeter diyorum hep. Ama işte can sıkıcı oluyor bi yerden sonra

Benim ailem de aynı terane. 10 günlüğüne tatile geldim annem günde 10 kere para meselesi açıyor. Ben de babam öldüğü için yetim maaşıyla ve kendim çalışarak okudum. Emekli sandığının yatırdığı ara paraları bana duyurmadan gelinine bilezik falan aldı, işe başlayınca yetim maaşına abime araba kredisi çektirdiler burnumdan getirdiler ordan beri tövbeliyim mezardan babam çıksa krediye tövbe..evleneli 4 yıl oldu bıkmadan usanmadan hala borç ağzıyla para istiyorlar ben de ısrarla yok diyorum. Şöyle bir mantık var bizimkilerde eve giren, oğlan a gelen para kardır. Bu ister dışardan gelsin ister kız olarak benden. Bu arada benim ne evim ne arabam ne de çocuğum var. Bana ev, araba, çocuk lazım değil. Bütün yatırım oğlana yapılır
Israrla yok demeye devam et, elbet vazgeçerler.

Yalnız değilmişim. Umarım vazgeçerler... gerçi annemle konustum bugün biraz dert yandım kredi cekıcez doğum için de lazım yetıstıremıyoruz bebeğin masrafları da olacak dedim. Ki yalan da değil yani. Bakalım nolacak bundan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…