Çok iğrenç akrabaların var arsızlar resmen , siz de oldukça yumuşak yüzlüsünüz sanırım 1 kuruş vermeyinSelam kızlar içimi dökmek istedim size. Benim ailemin maddi durumu pek iyi değildi çiftçilik yapıyorlar bi köyde. Durumlarının iyi olmamasının nedeni biraz da kendileri! Üniversiteyi kendi ımkanlarımla okudum öğrenciyken çalıştım. Sonra evlenirken işi bıraktım tazminat aldım 8 bin tl kadar onla da evimin ufak tefek ihtiyaçlarını giderdim. Biz de yatak odası ve Mutfağın küçük eşyalarını kız tarafı alır ben yatak odasının. Bi kısmı hariç aldım hepsini. Neyse düğünüme bi 10 gun falan var babam arıyor tazminatını aldın mı??? Aldım evet harcadım. Niye harcamışım ona lazımmış o para sonra geri verecekmiş. Be adam ben neyle alıcam o zaman o kadar eşyayı??? Sen alican mi sanki?? Neyse bozuldu biraz ben sinir oldum tabi oldum olası böyleler. Öğrenciyim çalışıyorum kredi cektırmeler falan filan. O zaman okul harcımı ver bari veririz bakalım. Veririz bakalımla olmuyo işte vermen gerekiyor o tarihte. Ayy kaç yıllık olaylar tek tek aklıma geliyor sinir oluyorum. Neyse evlendim durumumuz iyiydi şükür lüks bi hayat yasamıyorduk kazandığımız yetiyordu 5000 civarı. Bu sefer eşimden borc istemeleri başladı 500-1000. Elimizde varsa verdik allah var eşim bi kere lafını etmedı tabi bu paralar hiç geri gelmedi. Biliyordum zaten gelmeyeceğini ben. Abim dükkan açacakmış 30000 istedi. Yuh bizim borcumuz yok ama paramız da yok yani öyle ahım şahım 25000tl değerinde bi arabamız bi de maasımız var sen de bana yakın kazanıyorsun yani paranın kıymetini bil. Yok diyosun e kredi cekıver sanki ben çalışıyorum ki çalışsam bile ben evimin rızkını sana niye vereyim canım? Sen çek krediyi. Banka vermiyormuş. Bankanın vermediğini ben niye vereyim. . Kv 3 tane bilezik taktı bana düğünden çok sonra içinden gelmiş kadının. Onlara göz koydular e bilezikleri bozdursan biz sana sonra alırız yine 3 ay içinde. Biliyorum almayacaklar. Kv min onlar ben takıyorum sadece veremem dedim. Sonra biz çocuk tedavisine başladık tabi oluk oluk para harcıyoruz kimsenin haberi yok. Pahalı bi özel hastanede ameliyat olmak zorunda kaldım 25 000 kadar para harcadık ki hala taksit ödüyoruz. Halamın kocası eniştem bu akşam eşimi aramış 20000 borç istemiş yılbaşında veririm demiş. Yok demiş eşim de ki gerçekten yok kendimiz zar zor idare ediyoruz bi kaç ay daha böyle gidecek. Kredi cekıver demiş tövbe yarabbim benim ekstradan 1 lira harcayacak ödeyecek durumum yok adam benden 20000 istiyor. Belki ben kendi carkımı döndürmek için cekıcem krediyi düşünüyoruz yani. Sinir oldum akşam akşam.hayır utanıyorum artık onlar istedikçe ben utanıyorum!!! Eşim de olsa verirdim diyo sorun etmiyo ama sinir oluyorum yaaa. Ortalama bi hayat yaşıyoruz yani herkes gibi. Nedir bu yaa
Ya o kadar parası olsa verir gerçekten ve bunu biliyorlar. Şu an yok ve kredi cekıver kısmı beni deli ediyor artık. En başından aileme anne bana sizin düzenli gelırınız yok sıkısırsanız arayın beni hallederiz dedi. Nitekim aradılar da küçük miktarlar gözüme de görünmedi ama artık abartıyorlarBen olsam bende utanirdim yerin dibine girerdim esimin karsisinda.
Sakami bu aile ya?
Acaba esini cokmu saf goruyorlar? Merak ettim. Belkide tum sebep bu. Cok yumusak goruyorlar hayir diyemez diyolardir belkid.e
Çok teşekkür ederim. Evet ben de bunu anlamıyorum. Mesela biz köye giderken eşim bi dünya gıda alışverişi yapar köyde bulunmaz bunlar diye. Alma derim yine de alır. Sonra anneme harçlık bırakmamı ister yanımda varsa. Sanırım bunlardan ötürü çok var dağıtıyoruz zannediyorlar halbuki öyle değil eşim aileye çok değer verdiği için elinde olanı paylaşıyor sadece. Onların duası yeter diyor ama artık bazı şeyler de aklıma geldikçe çatlıyorum resmen. Kuzenimin düğünü vardı çeyrek takacaktık. Esim dedi ki annenlerın parası yoktur daha sezon başlamadı bi sor istersen yoksa onların takısını da al dedi. Neyse ben aldım salon da.verdım babama da bi çeyrek. Teşekkür edeceğine eee bu kadar mı???? Ne bekliyordun ki baba beşi bi yerde mi? İmkanım olsa be kendim takarım sana niye vereyim? Vs vs...Sizi ciddi ciddi zengin saniyorlar herhalde. Bu kaniya nasil varmislar acaba cok merak ettim.
Ayrica tedaviniz sonuc vermis sanirim tebrik ediyorum.
İşte benden istemiyorlar zaten eşimden istiyorlar daha elimizde hiç paramız yok şu an kalmadı eniştem 2-3 bin ısteseymıs eğer bi yerden borç bulup verirdim diyo hala bunu diyor. giden geri gelmiyor ki. Bakalım dogumda ben para ıstıcem bakalım ne yapacaklarİlk evlendiğimizde bizden de eşimin bi akrabasi tarafindan 20000 borç istendi. Kredi çekip verecekmişiz. Kp verin diyor o ne karisiyorsa bizim alacak verecek isimize!. Isteyen evde de 4 kisi calisiyor hepsi de memur.
Bana ne elalemin borcundan, eşek miyim, milletin borcunu ödemeye mi atandım dedim. Esime at benim ustume dedim. Kesin tavrimi gösterdim. Kötüyse kötü olalim para icin. Kimse bisey demedi. Bir dahada isteyen olmadi.
Ayy değil mi yaa biz de öyleyiz eşimle verdiğimizi de ısteyemıyoruz ki zaten gelmeyecek diye veriyoruz yani ama artık bizim de öyle bi durumumuz yok ki. Olsa da benim de.bı hayatım var.sen dünya zenginide olsan istenmez yani. ben verdigim borcu isteyemiyorum, millet bi tuhaf
Allah razı olsun hiç bi şeyi içimde bırakmadı ailemin de öyle ama ben olsam catlardım ve artık ondan da korkuyorum yani bu mutluluğumun bozulmasını istemiyorumTek yorum yapacağım esin gerçekten çok iyiymiş maşallah kıymetini bil..
Böyle yapan insanin umru olur mu sence bulmuslar mis gibi kizla oglani kusura bakma ama herkes sizi sağmaya calisiyor.Ben olsam halamla annemle konuşurum yüzüm kalmadı kocama bakmaya yeterin artık diye sitem ederim
Eşin çok iyi niyetli. Bak bebeğin olacak. Ona harcayin. Hic bilemediniz kredi ceker şunu ödüyoruz dersiniz. Ben o dönemde 30000 kadar araba kredisi cekmistim isteyemesinler diye.İşte benden istemiyorlar zaten eşimden istiyorlar daha elimizde hiç paramız yok şu an kalmadı eniştem 2-3 bin ısteseymıs eğer bi yerden borç bulup verirdim diyo hala bunu diyor. giden geri gelmiyor ki. Bakalım dogumda ben para ıstıcem bakalım ne yapacaklar
bir defa verince hep istiyorlar işte. gerçi biz henüz vermedik ama hala dvamlı istiyorlar belki bir gün verirler diye düşünüyor eşimin ailesi herhalde :))Yani küçük miktarlar gözümüze görünmedi o zaman vardı verdik ama bunlar nedir yaa vallahi sinir oluyorum artık
Çok teşekkür ederim. Evet ben de bunu anlamıyorum. Mesela biz köye giderken eşim bi dünya gıda alışverişi yapar köyde bulunmaz bunlar diye. Alma derim yine de alır. Sonra anneme harçlık bırakmamı ister yanımda varsa. Sanırım bunlardan ötürü çok var dağıtıyoruz zannediyorlar halbuki öyle değil eşim aileye çok değer verdiği için elinde olanı paylaşıyor sadece. Onların duası yeter diyor ama artık bazı şeyler de aklıma geldikçe çatlıyorum resmen. Kuzenimin düğünü vardı çeyrek takacaktık. Esim dedi ki annenlerın parası yoktur daha sezon başlamadı bi sor istersen yoksa onların takısını da al dedi. Neyse ben aldım salon da.verdım babama da bi çeyrek. Teşekkür edeceğine eee bu kadar mı???? Ne bekliyordun ki baba beşi bi yerde mi? İmkanım olsa be kendim takarım sana niye vereyim? Vs vs...
Selam kızlar içimi dökmek istedim size. Benim ailemin maddi durumu pek iyi değildi çiftçilik yapıyorlar bi köyde. Durumlarının iyi olmamasının nedeni biraz da kendileri! Üniversiteyi kendi ımkanlarımla okudum öğrenciyken çalıştım. Sonra evlenirken işi bıraktım tazminat aldım 8 bin tl kadar onla da evimin ufak tefek ihtiyaçlarını giderdim. Biz de yatak odası ve Mutfağın küçük eşyalarını kız tarafı alır ben yatak odasının. Bi kısmı hariç aldım hepsini. Neyse düğünüme bi 10 gun falan var babam arıyor tazminatını aldın mı??? Aldım evet harcadım. Niye harcamışım ona lazımmış o para sonra geri verecekmiş. Be adam ben neyle alıcam o zaman o kadar eşyayı??? Sen alican mi sanki?? Neyse bozuldu biraz ben sinir oldum tabi oldum olası böyleler. Öğrenciyim çalışıyorum kredi cektırmeler falan filan. O zaman okul harcımı ver bari veririz bakalım. Veririz bakalımla olmuyo işte vermen gerekiyor o tarihte. Ayy kaç yıllık olaylar tek tek aklıma geliyor sinir oluyorum. Neyse evlendim durumumuz iyiydi şükür lüks bi hayat yasamıyorduk kazandığımız yetiyordu 5000 civarı. Bu sefer eşimden borc istemeleri başladı 500-1000. Elimizde varsa verdik allah var eşim bi kere lafını etmedı tabi bu paralar hiç geri gelmedi. Biliyordum zaten gelmeyeceğini ben. Abim dükkan açacakmış 30000 istedi. Yuh bizim borcumuz yok ama paramız da yok yani öyle ahım şahım 25000tl değerinde bi arabamız bi de maasımız var sen de bana yakın kazanıyorsun yani paranın kıymetini bil. Yok diyosun e kredi cekıver sanki ben çalışıyorum ki çalışsam bile ben evimin rızkını sana niye vereyim canım? Sen çek krediyi. Banka vermiyormuş. Bankanın vermediğini ben niye vereyim. . Kv 3 tane bilezik taktı bana düğünden çok sonra içinden gelmiş kadının. Onlara göz koydular e bilezikleri bozdursan biz sana sonra alırız yine 3 ay içinde. Biliyorum almayacaklar. Kv min onlar ben takıyorum sadece veremem dedim. Sonra biz çocuk tedavisine başladık tabi oluk oluk para harcıyoruz kimsenin haberi yok. Pahalı bi özel hastanede ameliyat olmak zorunda kaldım 25 000 kadar para harcadık ki hala taksit ödüyoruz. Halamın kocası eniştem bu akşam eşimi aramış 20000 borç istemiş yılbaşında veririm demiş. Yok demiş eşim de ki gerçekten yok kendimiz zar zor idare ediyoruz bi kaç ay daha böyle gidecek. Kredi cekıver demiş tövbe yarabbim benim ekstradan 1 lira harcayacak ödeyecek durumum yok adam benden 20000 istiyor. Belki ben kendi carkımı döndürmek için cekıcem krediyi düşünüyoruz yani. Sinir oldum akşam akşam.hayır utanıyorum artık onlar istedikçe ben utanıyorum!!! Eşim de olsa verirdim diyo sorun etmiyo ama sinir oluyorum yaaa. Ortalama bi hayat yaşıyoruz yani herkes gibi. Nedir bu yaa
Bizimkilerin durumu yok. Ama bu onların kabahati. Beni ne bir dershaneye gönderdiler ne bir veli toplantıma geldiler. Sınava gırıcem e sen kazanamazsın zaten ne gerek var! Şimdi ne istiyosun benden. Bi keresinde bize geldiler babam traş olmaya gitti eşim aradı o sırada geldikleri falan diye. Dedim böyle böyle babam gitti. Hemen berberi aramış tanıyorlar artık para alma demiş ben veririm. Adam bunları düşünüyor bizimki de berbere 10 tl fazladan vermiş benim adıma iddaa oyna diye yemin ediyorum sinir oldum.!!! Sanki çok parası var cebinde en iyi telefon var aşağısı da kurtarmaz. Esim de benim eski telefonumu kullanır gereksiz gördüğü için. Bıktım artık bu durumdanSizin hikayeniz ayni anneme benziyor. Annemin babasi olan dedem zor durumdayiz vs diye babamdan surekli borc aldi. Arada eline toplu paralar gecti bina yapti araba satin aldi ama babami unuttu resmen. Ve bu durum 25 seneden fazla surmus. Benim dogdugumda bana yapilan bilezik bile gitmis. Bu arada dedemin tarlalari topraklari 4 tane de oglu var. Babam kendi yaginda kavrulan alinteriyle kazanan bir isci. Babam bir gun arabayi degistirecegi icin dedeme verdigi paralari istemis. Dedemin verdigi cevap su: "ne parasi ne altini" Babam demis hani deftere yaziyordun ya. "Kaybettim onu ben". Sonradan annem oyun yapti kocam beni bosayacak falan dedi sonunda bes para etmez arsalarindan birini borcun karsiligi olarak anneme verdi. Sonradan ogullarina mal paylastirdi olmeden ve o arsayi da kiza verdim diyormus sanki borcun karsiligi degilmis gibi.
Neyse bu arada bizimkiler oraya ne zaman gitse etini tavugunu sekerini yagini meyve sebzesini alir goturur. Gecenlerde anneannem annemi aramis. Annem de beni ozlediler galiba diye sevinmis. Telefonda demis ki gelmiyor musunuz. En son geldiginizde dolabi doldurmustunuz bizim dolap yine bosaldi. Hani ozledim gelin artik demek yok! Annem cok uzuldu tabii.
Ama suc tamamen bizimkilerde. Yani bir iki borc verirsin gelmiyorsa devam etme degil mi? Hem uc bes bir sey al da marketten dolabi doldurmak nedir malvarliklari bizden iyi olan ve gayette iyi kazanan 4 oglu oldugu halde. Miras paylastirirken 4 oglu var yardim isterken 1 kizi var. Bizimkiler alistirmis yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?