hayır bız mı cok zengın gorunuyoruz??? ınsanlar hep bı beklentı ıcınde

İlk evlendiğimizde bizden de eşimin bi akrabasi tarafindan 20000 borç istendi. Kredi çekip verecekmişiz. Kp verin diyor o ne karisiyorsa bizim alacak verecek isimize!. Isteyen evde de 4 kisi calisiyor hepsi de memur.
Bana ne elalemin borcundan, eşek miyim, milletin borcunu ödemeye mi atandım dedim. Esime at benim ustume dedim. Kesin tavrimi gösterdim. Kötüyse kötü olalim para icin. Kimse bisey demedi. Bir dahada isteyen olmadi.

Siz babanizdan halanizdan borc isteyin.
Sizi borc icin arayan oldygunda bende tam seni arayacaktim bize kredi cek durumumuz sikisik borc ver diyin.
Bir kez verince beklenti artiyor vermeuin kim isterse bende tam senden iateyecektim diyin.

Çok iğrenç akrabaların var arsızlar resmen , siz de oldukça yumuşak yüzlüsünüz sanırım 1 kuruş vermeyin

Ben olsam bende utanirdim yerin dibine girerdim esimin karsisinda.
Sakami bu aile ya?
Acaba esini cokmu saf goruyorlar? Merak ettim. Belkide tum sebep bu. Cok yumusak goruyorlar hayir diyemez diyolardir belkid.e
Ya o kadar parası olsa verir gerçekten ve bunu biliyorlar. Şu an yok ve kredi cekıver kısmı beni deli ediyor artık. En başından aileme anne bana sizin düzenli gelırınız yok sıkısırsanız arayın beni hallederiz dedi. Nitekim aradılar da küçük miktarlar gözüme de görünmedi ama artık abartıyorlar

Sizi ciddi ciddi zengin saniyorlar herhalde. Bu kaniya nasil varmislar acaba cok merak ettim.

Ayrica tedaviniz sonuc vermis sanirim tebrik ediyorum.
Çok teşekkür ederim. Evet ben de bunu anlamıyorum. Mesela biz köye giderken eşim bi dünya gıda alışverişi yapar köyde bulunmaz bunlar diye. Alma derim yine de alır. Sonra anneme harçlık bırakmamı ister yanımda varsa. Sanırım bunlardan ötürü çok var dağıtıyoruz zannediyorlar halbuki öyle değil eşim aileye çok değer verdiği için elinde olanı paylaşıyor sadece. Onların duası yeter diyor ama artık bazı şeyler de aklıma geldikçe çatlıyorum resmen. Kuzenimin düğünü vardı çeyrek takacaktık. Esim dedi ki annenlerın parası yoktur daha sezon başlamadı bi sor istersen yoksa onların takısını da al dedi. Neyse ben aldım salon da.verdım babama da bi çeyrek. Teşekkür edeceğine eee bu kadar mı???? Ne bekliyordun ki baba beşi bi yerde mi? İmkanım olsa be kendim takarım sana niye vereyim? Vs vs...

İşte benden istemiyorlar zaten eşimden istiyorlar daha elimizde hiç paramız yok şu an kalmadı eniştem 2-3 bin ısteseymıs eğer bi yerden borç bulup verirdim diyo hala bunu diyor. giden geri gelmiyor ki. Bakalım dogumda ben para ıstıcem bakalım ne yapacaklar

sen dünya zenginide olsan istenmez yani. ben verdigim borcu isteyemiyorum, millet bi tuhaf
Ayy değil mi yaa biz de öyleyiz eşimle verdiğimizi de ısteyemıyoruz ki zaten gelmeyecek diye veriyoruz yani ama artık bizim de öyle bi durumumuz yok ki. Olsa da benim de.bı hayatım var.

Tek yorum yapacağım esin gerçekten çok iyiymiş maşallah kıymetini bil..
Allah razı olsun hiç bi şeyi içimde bırakmadı ailemin de öyle ama ben olsam catlardım ve artık ondan da korkuyorum yani bu mutluluğumun bozulmasını istemiyorum
Ya da bi gün bozuldu diyelim bunların yüzüme vurulmasını istemiyorum

Yok demeye devam edin, siz verdikçe isteyeckler zaten. Bazı insanların huyu bu. resmen senelerdir sizin üstünüzden geçinmişler

Eşin çok iyi niyetli. Bak bebeğin olacak. Ona harcayin. Hic bilemediniz kredi ceker şunu ödüyoruz dersiniz. Ben o dönemde 30000 kadar araba kredisi cekmistim isteyemesinler diye.

Yani imkanım olsa yine yardımcı olayım. Ya da ne bileyim geri gelse verdiklerim yine vereyim ama yok gelmiyo zaten. Kv araba alırken paraları yetmedi ben de bana aldığı bilezikleri çıkardım verdim o demeden. Zaten o almıştı bana ve biliyorum ki borcu bitsin yine alır o konuda içim rahat. Ve eşimin ailesi böyleyken benimkiler de böyle yapınca ister istemez kıyaslıyorum ve ezılıyorum. Ben de çalışamıyorum şimdi kendim çalışsam yine biraz içim rahatlayacak. Esim hiç bi şey demiyor ama eminim onun da aklından bu tarz şeyler geçiyordur.

Aile sini seçemiyor insan çok iyi anlıyorum sürekli anne babanın senden maddi beklenti içinde olması berbat birşey benimde başımda hiç bıkmadılar Allah yardım etsin biz gibilere

Sizin hikayeniz ayni anneme benziyor. Annemin babasi olan dedem zor durumdayiz vs diye babamdan surekli borc aldi. Arada eline toplu paralar gecti bina yapti araba satin aldi ama babami unuttu resmen. Ve bu durum 25 seneden fazla surmus. Benim dogdugumda bana yapilan bilezik bile gitmis. Bu arada dedemin tarlalari topraklari 4 tane de oglu var. Babam kendi yaginda kavrulan alinteriyle kazanan bir isci. Babam bir gun arabayi degistirecegi icin dedeme verdigi paralari istemis. Dedemin verdigi cevap su: "ne parasi ne altini" Babam demis hani deftere yaziyordun ya. "Kaybettim onu ben". Sonradan annem oyun yapti kocam beni bosayacak falan dedi sonunda bes para etmez arsalarindan birini borcun karsiligi olarak anneme verdi. Sonradan ogullarina mal paylastirdi olmeden ve o arsayi da kiza verdim diyormus sanki borcun karsiligi degilmis gibi.

Neyse bu arada bizimkiler oraya ne zaman gitse etini tavugunu sekerini yagini meyve sebzesini alir goturur. Gecenlerde anneannem annemi aramis. Annem de beni ozlediler galiba diye sevinmis. Telefonda demis ki gelmiyor musunuz. En son geldiginizde dolabi doldurmustunuz bizim dolap yine bosaldi. Hani ozledim gelin artik demek yok! Annem cok uzuldu tabii.

Ama suc tamamen bizimkilerde. Yani bir iki borc verirsin gelmiyorsa devam etme degil mi? Hem uc bes bir sey al da marketten dolabi doldurmak nedir malvarliklari bizden iyi olan ve gayette iyi kazanan 4 oglu oldugu halde. Miras paylastirirken 4 oglu var yardim isterken 1 kizi var. Bizimkiler alistirmis yani.

Afedersiniz ama insanlar 'yolunacak kaz' sandigi icin etrafindakileri hic sasirmadim ailenizin bu sekilde davranmasina. Yalniz bir kere tamam dersen o gider de gider. Benim de ablamla esi oyle. Annem hayir diyemedigi icin surekli kadina kredi cektirip parayi harcayip geri odemiyorlar... En son 30000 tl cektirmisler odedikleri yok ki annemin aylik kredi borcu maasini asiyor... Kadinin parasinin olmadigini bile bile neden kredicektirip iyice zor duruma dusuruyorlar anlamadim bi turlu. Sizin aile de o hesap anladigim kadariyla, para gelsim de nasil gelitse gelsin. En guzel kesin bir sekilde tepki koymak, insanlara hazir para kolay geliyor ne yazik ki

Bizimkilerin durumu yok. Ama bu onların kabahati. Beni ne bir dershaneye gönderdiler ne bir veli toplantıma geldiler. Sınava gırıcem e sen kazanamazsın zaten ne gerek var! Şimdi ne istiyosun benden. Bi keresinde bize geldiler babam traş olmaya gitti eşim aradı o sırada geldikleri falan diye. Dedim böyle böyle babam gitti. Hemen berberi aramış tanıyorlar artık para alma demiş ben veririm. Adam bunları düşünüyor bizimki de berbere 10 tl fazladan vermiş benim adıma iddaa oyna diye yemin ediyorum sinir oldum.!!! Sanki çok parası var cebinde en iyi telefon var aşağısı da kurtarmaz. Esim de benim eski telefonumu kullanır gereksiz gördüğü için. Bıktım artık bu durumdan

Düğünümde de utandırdılar beni mahcup ettiler. Yatak odamı babam alıcaktı. Ben peşinat verdim kalanı da taksit yaptırdık. Senetler benim adıma!!! Babam eşime siz alın ben öderim dedi. Biliyordum odemeyecegını ama bi şey diyemedim. Ve ödemedi zaten. Sadece son taksitte biz de sıkısmıstık istedim bi kaç defa onu verdiler. Kına gecemde abiye gıymeyecegım dedim annem başladı vay efendim ne demek gıymeyecegım herkesin bi sanı şerefi var!!! Ne alaka ya?? Sen üstüne düşeni yaptın da gelenek görenek de onlar yapmadılar sanki sen aldın mı damada bi altın saat? Damatlıgından bile haberin olmadı hepsini tek başıma aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…