Utanmak da haksız değilim di mi? Daha bunlar bazıları üstelik... dahası da varBuna rağmen hala istiyorlar mı?
Yanlış anlamayın haddimi aşmak istemem,direkt şahsınıza söylemiyorum. Ama böyle yazıları okudukça insanı ailesinin bile kullandığını görüyorum resmen çok şaşırıyorum.
Madem öyle açın annenizi arayın açıkça konuşun. Biz de taksit ödüyoruz anne diye.
Hayır bir de eşinizi aramasınlar en azından sizinle iletişim kursunlar illa isteyeceklerse
Çok sağol canım inşallah aralıkta alıcaz kucağımıza çok zorlu bı surecten geçiyoruz. Yarın arayıp konuşmayı düşünüyorum artık.Oncelikle gecmis olsun cnm.tez zamanda bebek haberini alirsin insallh
Cok gicik bi durum ya
Valla tersleyin gitsin
Yoksa sonu gelmez istemelerinin
Hem para al hem verme
Cok dusuncesizce bi davranis
Tedavi oldugunuzu soyleyin
En azindan borcunuzun oldugunu bilirler de isteyemezler
Kesinlikle haklısınız. Allaha çok şükür eşiniz iyi bir insanmış,gönlü zenginmiş ki sorun etmemiş. Başkası olsa bence çok sert tepkiler verirdi.Utanmak da haksız değilim di mi? Daha bunlar bazıları üstelik... dahası da var
Selam kızlar içimi dökmek istedim size. Benim ailemin maddi durumu pek iyi değildi çiftçilik yapıyorlar bi köyde. Durumlarının iyi olmamasının nedeni biraz da kendileri! Üniversiteyi kendi ımkanlarımla okudum öğrenciyken çalıştım. Sonra evlenirken işi bıraktım tazminat aldım 8 bin tl kadar onla da evimin ufak tefek ihtiyaçlarını giderdim. Biz de yatak odası ve Mutfağın küçük eşyalarını kız tarafı alır ben yatak odasının. Bi kısmı hariç aldım hepsini. Neyse düğünüme bi 10 gun falan var babam arıyor tazminatını aldın mı??? Aldım evet harcadım. Niye harcamışım ona lazımmış o para sonra geri verecekmiş. Be adam ben neyle alıcam o zaman o kadar eşyayı??? Sen alican mi sanki?? Neyse bozuldu biraz ben sinir oldum tabi oldum olası böyleler. Öğrenciyim çalışıyorum kredi cektırmeler falan filan. O zaman okul harcımı ver bari veririz bakalım. Veririz bakalımla olmuyo işte vermen gerekiyor o tarihte. Ayy kaç yıllık olaylar tek tek aklıma geliyor sinir oluyorum. Neyse evlendim durumumuz iyiydi şükür lüks bi hayat yasamıyorduk kazandığımız yetiyordu 5000 civarı. Bu sefer eşimden borc istemeleri başladı 500-1000. Elimizde varsa verdik allah var eşim bi kere lafını etmedı tabi bu paralar hiç geri gelmedi. Biliyordum zaten gelmeyeceğini ben. Abim dükkan açacakmış 30000 istedi. Yuh bizim borcumuz yok ama paramız da yok yani öyle ahım şahım 25000tl değerinde bi arabamız bi de maasımız var sen de bana yakın kazanıyorsun yani paranın kıymetini bil. Yok diyosun e kredi cekıver sanki ben çalışıyorum ki çalışsam bile ben evimin rızkını sana niye vereyim canım? Sen çek krediyi. Banka vermiyormuş. Bankanın vermediğini ben niye vereyim. . Kv 3 tane bilezik taktı bana düğünden çok sonra içinden gelmiş kadının. Onlara göz koydular e bilezikleri bozdursan biz sana sonra alırız yine 3 ay içinde. Biliyorum almayacaklar. Kv min onlar ben takıyorum sadece veremem dedim. Sonra biz çocuk tedavisine başladık tabi oluk oluk para harcıyoruz kimsenin haberi yok. Pahalı bi özel hastanede ameliyat olmak zorunda kaldım 25 000 kadar para harcadık ki hala taksit ödüyoruz. Halamın kocası eniştem bu akşam eşimi aramış 20000 borç istemiş yılbaşında veririm demiş. Yok demiş eşim de ki gerçekten yok kendimiz zar zor idare ediyoruz bi kaç ay daha böyle gidecek. Kredi cekıver demiş tövbe yarabbim benim ekstradan 1 lira harcayacak ödeyecek durumum yok adam benden 20000 istiyor. Belki ben kendi carkımı döndürmek için cekıcem krediyi düşünüyoruz yani. Sinir oldum akşam akşam.hayır utanıyorum artık onlar istedikçe ben utanıyorum!!! Eşim de olsa verirdim diyo sorun etmiyo ama sinir oluyorum yaaa. Ortalama bi hayat yaşıyoruz yani herkes gibi. Nedir bu yaa
Esım de öyle demiş zaten biz de zor durumdayız kredi çekme hakkımı kendimize saklıyoruz diye konuşmuş. Ama üzülüyorum ben artık yaaHadi annen baban neyse diyelim de halanın kocası nasıl istiyor.Hem de kredi çek belki sen çekeceksin belki ev alacaksın.
Bi süre sonra küsüp darılacaklar diye bekliyorum zaten. Var da vermiyorum diye dusunuyorlardır belki. Ki olsa da vermek zorunda değilim de mi sırf ailem diye?? Hani ben her şeyi kendim yaptım diye aileme maddi yönden hiç mınnetım yok öyle düşünüyorum yanlış mıyım?
Siz onlara evlatlık etmekle yükümlüsünüz.Bi süre sonra küsüp darılacaklar diye bekliyorum zaten. Var da vermiyorum diye dusunuyorlardır belki. Ki olsa da vermek zorunda değilim de mi sırf ailem diye?? Hani ben her şeyi kendim yaptım diye aileme maddi yönden hiç mınnetım yok öyle düşünüyorum yanlış mıyım?
Öyle olsa içim yanmayacak ona bile hakları yok aslında ama ben her şeyi kendim yaptım ki başıma daha 18 yaşındaydım okula başladım başka bi şehirde evimi tuttum işimi buldum gecelı gündüzlü çalıştım çok zor geldim bugünlere..Halanızın kocası ne alaka ya? Nereden geliyorsa bu rahatlık, şaşırdım valla ben.
Kısacası kız evlat büyüttük, okuttuk(!), o da bizi finanse edecek kafası galiba.
Haklısın canım sonuna kadar sen haklısın. Hic acıma lap diye söyle bende olsam bende vermezdim. Bizde de maddi durum degilde yurt dısında yasıyoruz diye evimizi misafirlere açtılar bende resti cektim burası bizim evimiz diye. Kimse bir sey diyemedi öyle olcan. Bir sey demedikce tepene cıkıyorlar.Selam kızlar içimi dökmek istedim size. Benim ailemin maddi durumu pek iyi değildi çiftçilik yapıyorlar bi köyde. Durumlarının iyi olmamasının nedeni biraz da kendileri! Üniversiteyi kendi ımkanlarımla okudum öğrenciyken çalıştım. Sonra evlenirken işi bıraktım tazminat aldım 8 bin tl kadar onla da evimin ufak tefek ihtiyaçlarını giderdim. Biz de yatak odası ve Mutfağın küçük eşyalarını kız tarafı alır ben yatak odasının. Bi kısmı hariç aldım hepsini. Neyse düğünüme bi 10 gun falan var babam arıyor tazminatını aldın mı??? Aldım evet harcadım. Niye harcamışım ona lazımmış o para sonra geri verecekmiş. Be adam ben neyle alıcam o zaman o kadar eşyayı??? Sen alican mi sanki?? Neyse bozuldu biraz ben sinir oldum tabi oldum olası böyleler. Öğrenciyim çalışıyorum kredi cektırmeler falan filan. O zaman okul harcımı ver bari veririz bakalım. Veririz bakalımla olmuyo işte vermen gerekiyor o tarihte. Ayy kaç yıllık olaylar tek tek aklıma geliyor sinir oluyorum. Neyse evlendim durumumuz iyiydi şükür lüks bi hayat yasamıyorduk kazandığımız yetiyordu 5000 civarı. Bu sefer eşimden borc istemeleri başladı 500-1000. Elimizde varsa verdik allah var eşim bi kere lafını etmedı tabi bu paralar hiç geri gelmedi. Biliyordum zaten gelmeyeceğini ben. Abim dükkan açacakmış 30000 istedi. Yuh bizim borcumuz yok ama paramız da yok yani öyle ahım şahım 25000tl değerinde bi arabamız bi de maasımız var sen de bana yakın kazanıyorsun yani paranın kıymetini bil. Yok diyosun e kredi cekıver sanki ben çalışıyorum ki çalışsam bile ben evimin rızkını sana niye vereyim canım? Sen çek krediyi. Banka vermiyormuş. Bankanın vermediğini ben niye vereyim. . Kv 3 tane bilezik taktı bana düğünden çok sonra içinden gelmiş kadının. Onlara göz koydular e bilezikleri bozdursan biz sana sonra alırız yine 3 ay içinde. Biliyorum almayacaklar. Kv min onlar ben takıyorum sadece veremem dedim. Sonra biz çocuk tedavisine başladık tabi oluk oluk para harcıyoruz kimsenin haberi yok. Pahalı bi özel hastanede ameliyat olmak zorunda kaldım 25 000 kadar para harcadık ki hala taksit ödüyoruz. Halamın kocası eniştem bu akşam eşimi aramış 20000 borç istemiş yılbaşında veririm demiş. Yok demiş eşim de ki gerçekten yok kendimiz zar zor idare ediyoruz bi kaç ay daha böyle gidecek. Kredi cekıver demiş tövbe yarabbim benim ekstradan 1 lira harcayacak ödeyecek durumum yok adam benden 20000 istiyor. Belki ben kendi carkımı döndürmek için cekıcem krediyi düşünüyoruz yani. Sinir oldum akşam akşam.hayır utanıyorum artık onlar istedikçe ben utanıyorum!!! Eşim de olsa verirdim diyo sorun etmiyo ama sinir oluyorum yaaa. Ortalama bi hayat yaşıyoruz yani herkes gibi. Nedir bu yaa
Evet bunu da düşünüyorum allaha şükür şimdi hiç bir sorunumuz yok ama yıllar bize ne getirir bilmiyorum bi de bunlarla uğraşmak ıstemıyorumYok artik halanin kocasina bak sen ne alaka yani.. ama kabahat halanizda ki kocasina bu cesareti vermis. Yani iyi adammis esiniz yolunacak kaz saniyorlar beni dememis. Ama bir önlemini almalisiniz aileniz sizin yuvanizi ve huzurunuzu düsünmüyorsa biraz daha sert olmalisiniz. Acikca ifade edin tekrarlanmasi halinde iletisiminizi koparacaginizi söylesin. Esiniz simdi bir sey demiyor belki ama yarin öbür gün basiniza da kakabilir bunlari ince ince düsünmek lazim.
Hadi hayirlisiÇok sağol canım inşallah aralıkta alıcaz kucağımıza çok zorlu bı surecten geçiyoruz. Yarın arayıp konuşmayı düşünüyorum artık.
Evet akşam bunu konuştuk eşimin bi arkadaşı da borç istemişti 5000 tl o zman vardı verdik. Sonra ben aniden ameliyat oldum sıkıştık mecburen istedik adamın verdiği cevap ben bu kadar erken isteyeceğini bilmiyordum!!! Hadi yaa istemeden ver o zaman. Senin sorman gerekmez mi geçmiş olsun var mı bi ihtiyacınız diye daha paramızı vermeyecek neyse 1 hafta içinde verdi en azından. Dedik ki biz bi yere borclanalım gerçekten çünkü bu devirde borclanmadan bi şeye sahip olunmuyor zaten. Öyle bi karar aldık bakalım bi de bu yolu denicez bunların önüne geçmek içinHer zaman hazır bir cevabınız olsun eşinle.
Kredi borcumuz var, vallahi esas siz bize yardım etseniz çok makbule geçer falan de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?