Haydiiii çalışan anneler burada topanalım,dertleşelimmmm

offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff+
bu ne yaaaaaaa
senin eşinde kusura bakma kazmanın önde gideniymiş
medem yıktılar borcu size
çeyrek ve paraları senden almakta neyin nesi
kıyameti koprsaydın keşke
bu nasıl bir densizliktir

yok sadece pasif kaldı ödeye biliriz sandı çeyrekleri geri alacak zaten bu ay duruyormuş sözde duruyorsa bende kelebek değilim kayınbabam öyle demiş ama bende öyle bir kaynana var ki yalancının teki kesin harcamıştır ama alacağım en azından istedip ne kadar haklı olduğumu göstereceğim ona..
ödemelere gelince maksimum 2 ay ödeye biliriz ondan sonra zora düşeriz birdefa sosyal hayatım bitti,
ayda 10 kitap alırdım kendime tek lüksüm buydu bu aydan sonra oda bitti..
ama 2 ay sonra anlayacak herkesin ne mal olduğunu annesiyle küstü konuşmuyor şuanda bi babası ile konuşuyor herşeyde annesinin başının altından çıkıyor zaten..
ama o kadar cadoloz ki bişey desen suçlu olursun bana bıraksa eşim ben elli defa halletmiştim ama bende yüz göz olmak istemiyorum..

off yaaa çok kötü olmuş çokkk tabiki eşine karşı tavır alırsın neden çünkü o hayır diyebilse ailesi bunların hiçbirini yapamazdı

ama ne diyelim ki olan sana olmuş, annen canım yaa hala uğraşıyor

allah sabır versin sana tez zamanda sıkıntılarını atlatırsın inşallah

bor ödenir biterde kalp kırgınlıkları her daim sürüyor iştee

borcu adam gibi ödeyin deselerdi başta öderdim zaten ama onlar adice iş çevirdiler arkamdan..

borcu adam gibi ödeyin deselerdi başta öderdim zaten ama onlar adice iş çevirdiler arkamdan..

çok haklısın böyle insanlarla uğraşma zor borç olmasa başka bir şey olur en iyisi mümkün olduğu kadar mesafeli olmak

uzak olsun kafan rahat olsunnn

aramıyor demişsin bırak aramasın sende aramaa

düğünde bayramda görüşürsün

en iyiyisini yapıyonnn

işte bizde böyle yaptık kv kp para yok pul yok bizim düğünden 2 ay sonra evine bakım yaptırdııı

benim ailem verdikçe eksik gidercik karşı taraf yanı kocam hep daha fazlasını istedi eee musluk kapanınca bana sarmaya başladı bahaneler ürettii

sen sen ol hiç ailenden aldığın bir lirayı bile eşine söyleme sana tavsiyemmmm

biz eve

doğru dürüst mutfak alışverişi yapmayız hepsi köyden gelirrrrrrrr

ee adama şunu al dedim oda köyden gelmedi ?????

ben eşimden yana şanslıyım ailemden bir kuruş bile kabul etmez ama düşünüyor olmalarına mutlu oluyor annem arada bana hediye kitap ayakkabı pantol alır eşimede aynı şekilde eşim bana çok kızar söyle anneme almasın yazık ben alamıyom mu hem sana felan der hep..

evet hasta oldum sağol kuzummm,kocişde hasta o bana ben ona baktım akşam:(((hasta olunca pek duygusal olurum ben ağlarım hep:((

hoşgeldinnn o zaman canım çayımı senin çıkışının şerefine kaldırıyorummmm :))

ayy kıyamma sana canım benim çok geçmiş olsun..

iyide benim anneme babama borç bıraktı onların günahı ney o zaman onların kinide ödeyecektik..
bu haksızlık bize bir iğne bile almayıp ortalıkta oğluma çok güzel düğün yaptım evini çok güzel dizdim diyemezler bunlar zoruma gidiyor artı ben evlenmeden önce herşeyi konuşup evlendim ve kabul ettiler düğünümün ertesi günüde 43 çeyrek ve 7-8 bin kadar nakit paramı aldılar.
arı dier nakit paralarla borçları 5 aylık ödedik ee beş ay bitti bu ay gene ödemelere başlayacağız.
10.000 tl kredi çektiler bunla 3 bilezik 2 çeyrek bi set aldılar taş çatlasa ki imkasız 7.000 tl takılar tutsa geri kalan 3 bin nereye gitti belli değil onuda ödeyeceğiz.

eşya taksitleri kredi kartları ev kirası faturalar..

5 yıl çocuk yapmayı düşünmüyoduk ev alalım diye ama bu borçlar yüzünden artık en az 7 yıl düşünemeyeceğiz eee benim hayatım ne olacak geriye düşen benim bu bana haksızlık değil mi..

ki ben iyi niyetliyim nişan alış verişinde bile dedim ki yazık çok yüklenmeyeyim yazık ben kendime alırım ilerde dedim kendime saten gecelik nişan sandığı bile aldırtmadım çünkü ben bi gerizekalıyım iyi niyetimin kurbanı oldum birde üstüne para ve altın verdim bujnlara ..
düğünden önce vermem diye konuşmuştum halbuki ama onlar yüzsüzlük edip isteyince hayır diyemedim..
eşimde üzülsün istemedim ama ben çok mutsuzum eşimle aram iyi ama bu haksızlığı hazmedemediğim için ara ara soğukluk düşüyor yüreğime ..

19 bilezik takıldı bana sadece 4 tanesi eşimin tarafından onlarda 3ü kaynanam kayın babam kaynım 1 taneside eşimin amcası geri kalan benimkiler..
çeyrekler paralar gene öyle hep benim annem ile babamın sayesinde hep benim tarafımdan takıldı.
annem geçen diyor ki 5 bin para biriktirdim senin için ev alınca sana vereceğim halada biriktiriyo..
bunları duydukça iyice parçalanıyor yüreğim iyice nefret ediyorum herkesden herşeyden öfke seline kapılıyorum annem o kadar düğün borcu ödüyor ve hala beni düşünüp bizim için para biriktiriyor..

ne bilmesi vefa herşeyi peşin peşin konuştum ben bunlarla kandırdılar beni bu yüzden bu kadar zoruma gidiyor.

kadın görümcemin derdi yüzünden beni sabahın köründe arıyordu şimdi aramıyor neden çünkü sema derdi çözdü iş bitti..
ama dün kayın babama telde söyledim annem beni aramasın şu satten sonra kızı söz konusu olunca arra saatlerce konuşur sorun çözülünce kelebek unutulur bi kerede nasılsın diye arasaydıda kendimi bu kadar kullanılmış hissetmeseydim dedim..
seninkide zaten bi garip anacım

al birini vur ötekine kelebek,,,bak canım ele karışmanın 4/4 lük tarafı yok,,,sen bundan çekiyosun ben başka yerden,,herkesin kendine göre sıkıntısı oluyor işte ,,eşlere yansıtmayalım desem olmuyor rol ne kadar yapabilir insan ki ben hemen yansıtıyorum bazen kötü yaptığımıda düşünüyorum,,akıllı kadın iki tarafıda işlemesini bilir ama bende o meziyet yok,,haksızlığa tahammülüm yok maalesef,,,sen çok haklısınn annenede kıyamıyorsun insan gururlanabileceği bi eşinin ailesi olması istiyor fıssss biyerden patlak veriyo işte,,bizimkilerinde kültür görgü çatışması var ama ailem bana hiç bunu konu etmesede ben üzülüyorum,,ailemi yemeğe aldılar kırı bi pideyle başka bişey yokk,,benim annem benim evimde geldiğinde evimin gelini gibi yapar pişirir sunar yedirir eşimin sülalesine,,memleketimdede öyle sofralar hazırlar sunar onlara am yok nato mermer nato kafa

çok haklısın böyle insanlarla uğraşma zor borç olmasa başka bir şey olur en iyisi mümkün olduğu kadar mesafeli olmak

uzak olsun kafan rahat olsunnn

aramıyor demişsin bırak aramasın sende aramaa

düğünde bayramda görüşürsün

canım evime geldimide can ciğer kuzu sarması bunuda kaldıramıyorum neysen o olacaksın düzenbazlık yapma ben tavrımı koyuyorum sende oyun oynama adam ol diyesim gelir çok 3 kağıtcı bak benim annem bu hastaydı bu pisliği 3 gün üst üste aramış kadın ne açmış teli nede dönüş yapmış haberim yoktu annem ağzından kaçırdı artık arattırmıyom anneme bu kadarda iğrenç bir insan işte..
annem arayıp söyleyince kendisini bende aradım açmadı kayın babama anlattım oda bıkmış ondan insan değil diyor

bu saaten sonra yapacak bişey yok

allaha havale et

yok canım bak benim öyle güzel planlarım var ki hiç bişey olmasa bile utanacaklar
artı allaha havale ettim bundan 3 hafta önce hesap yaptık eşimle o gece çok üzüldüm ağladım sonra annemin teline cvp vermedi diye daha çok öfkelenip Allaha havale ediyorum dedim anneni daha beteri olsun fazlası çıksın ondann dedim aynı gecenin sabahı saat 5 buçukta kayın babam aradı görümcemin kuaför dükkanına hırsız girmiş bunlar tesadüfmü ama kimse bişey görmüyor..

Valla benim düğünde kız evi erkek evi altınlar ayrıldı çünkü kv dediki ben altınları alırım düğün salonu borç falan kapatırım.annemde dediki ozaman bizim altınları vermem dedi.öylede oldu takı merasimnden sonra annem kendi çeyreklerini aldı kv dede kendininkini bi tane bile koklatmadı bana....

canım evime geldimide can ciğer kuzu sarması bunuda kaldıramıyorum neysen o olacaksın düzenbazlık yapma ben tavrımı koyuyorum sende oyun oynama adam ol diyesim gelir çok 3 kağıtcı bak benim annem bu hastaydı bu pisliği 3 gün üst üste aramış kadın ne açmış teli nede dönüş yapmış haberim yoktu annem ağzından kaçırdı artık arattırmıyom anneme bu kadarda iğrenç bir insan işte..
annem arayıp söyleyince kendisini bende aradım açmadı kayın babama anlattım oda bıkmış ondan insan değil diyor

Allah sana boll sabır versin canımmmm

ama en mantıklısı mesafeli olmak gibi görünüyor

çünkü on yılda geçse başka başka sebeplerden yine canını sıkar bu kadın belli....

yok canım bak benim öyle güzel planlarım var ki hiç bişey olmasa bile utanacaklar
artı allaha havale ettim bundan 3 hafta önce hesap yaptık eşimle o gece çok üzüldüm ağladım sonra annemin teline cvp vermedi diye daha çok öfkelenip Allaha havale ediyorum dedim anneni daha beteri olsun fazlası çıksın ondann dedim aynı gecenin sabahı saat 5 buçukta kayın babam aradı görümcemin kuaför dükkanına hırsız girmiş bunlar tesadüfmü ama kimse bişey görmüyor..

annanem hep der

kızım ele karışanın hali perişan derdi

aslında çok doğru bir sözzzzz

Valla benim düğünde kız evi erkek evi altınlar ayrıldı çünkü kv dediki ben altınları alırım düğün salonu borç falan kapatırım.annemde dediki ozaman bizim altınları vermem dedi.öylede oldu takı merasimnden sonra annem kendi çeyreklerini aldı kv dede kendininkini bi tane bile koklatmadı bana....

neyse canım sizin paylaşım en azından adaletli olmuşşş

sizin işte iyimiş

ben anlamıyorumm ya

bu altınlar size takılır ve sizin olurrrrr

kimsenin karışmaması lazımm

hoş benım kv karışmadı salonu falan eşim ödedii

al birini vur ötekine kelebek,,,bak canım ele karışmanın 4/4 lük tarafı yok,,,sen bundan çekiyosun ben başka yerden,,herkesin kendine göre sıkıntısı oluyor işte ,,eşlere yansıtmayalım desem olmuyor rol ne kadar yapabilir insan ki ben hemen yansıtıyorum bazen kötü yaptığımıda düşünüyorum,,akıllı kadın iki tarafıda işlemesini bilir ama bende o meziyet yok,,haksızlığa tahammülüm yok maalesef,,,sen çok haklısınn annenede kıyamıyorsun insan gururlanabileceği bi eşinin ailesi olması istiyor fıssss biyerden patlak veriyo işte,,bizimkilerinde kültür görgü çatışması var ama ailem bana hiç bunu konu etmesede ben üzülüyorum,,ailemi yemeğe aldılar kırı bi pideyle başka bişey yokk,,benim annem benim evimde geldiğinde evimin gelini gibi yapar pişirir sunar yedirir eşimin sülalesine,,memleketimdede öyle sofralar hazırlar sunar onlara am yok nato mermer nato kafa

canım seninkiler gene yemeğe almışlar oda bişeydir bizimkiler 2 yıllık nişanlılığımda sadece 1 defa davet ettiler 2 defada annemle babam kendiliğinden gitti birinde kaynım askere gitmişti birindede askerden gelmişti..
ama benim annem babam ne yaptı mangal yaptı çağırdı yemeğe aldı hatta kaynanma abarttı iki haftada bir gelmeye başladılar annemde çalışan biri ama her defasındada muhteşem sofralarla ağırladı..
evlendim annem 2 haftada bir hafta sonu gelir evimi temizler yemeklerimi yapar yardım eder bana annemde benden uzakta oturur..
4 buçuk aydır birkereçağırmadılar annemi annem gene davet etti bi gün gelin diye
kayın babam aradı 3 gün önce diyo ki senin kaynanan insan değil insan olsa derki gideyim gelinime yemek yapayım bi tas çorba yapayım yazık işten geliyor geç saatte yorgun oluyor der dedi ama nerede onda o insanlık dedi..
bende boşver baba gözüm yok bunlarda annem sağ olsun zorda kaldığımda yetişiyor dedim..

Back