Ben bu yüzden kreş kapattırdım 2,5 yaşında çişi kakayı öğrenen kuzum kreşe başladıktan sonra kaka kaçırmaya başlamıştı, ne oluyo neden oluyo derken çocuğu pedagoğa götürdüm, orada konuşurken çişim geldi dedi benim ufaklık, kadında hadi gidin yapın dedi ama kapıdan da bizi dinliyo ben oturttum kızımı, tuttum ellerimden benim kız bir anda döküldü " anne dedi sen beni hiç bırakmazsın di mi? Bırakmam annecim dedim, Ayşe öğretmenim bıraktı ama dedi..." Tokat yemişe döndüm pedagog arkadan bana telkinde bulunuyo sakin ol devam et sormaya diye... dedim nerede bıraktı kızım, okulda büyük tuvalete götürdü bıraktı, ben de içine düştüm çıkamadım, çok çağırdım ağladım duymadı beni dedi kızım..." delirmiş gibi ofisten çıkıp kreşi bastığımı hatırlıyorum, şikayetler vs derken öğretmenin başka vukuatları da çıktı ve o kreş kapatıldı sonunda...
bana da ders oldu, kreş seçerken para mı kriterler mi konusunu böylece aşmış oldum :))
çocuğun güvene ihtiyacı var, sonraki sürecimiz 5 ay sürdü bizim, sürekli kaka kaçırmaya devam etti. Ben hep sakin kaldım, hiç tepki vermedim, sadece ona kilodunu kendisinin çıkartmasını söyledim, oda çıkarttı makineye atıyordu, sonra ben siliyordum, tuvaleti süsledim, klozeti neon ışıkları ile donatmıştım, sanırsın prenses tahtına çıkıyor hanım ve ilk kakasını tuvalete yaptığında evde şenlik düzenledim :)))) cam önüne sakladığım çikolatayı verdim, bak sen bunu yaptığın ve bu zorlu görevi başardığın için sana hediye gelmiş diyerek.. derken alıştı sonunda çok şükür şimdi eser yok :)))