Haydiiii çalışan anneler burada topanalım,dertleşelimmmm

Bak bu soru yanlış bir soru? Kız istekli ya da değil okul çağı gelmiş :) Avrupa'da 3 yaşına geldiğinde çocukları zorunlu olarak kg'lere gönderirsin böyle bakın olaya. Bu süreç ilk başlarda sıkıntılı geçiyor ama sonra yoluna giriyor.

canım benim kardeşim anasınıfı öğretmenliği okuyor, halam ana sınıfı öğretmeni hem fikirlerini alırım, çocuğun hazır hissetmesi çok önemli diyorlar, bir de mutlu olduğu bir kreş ortamınının analizi önemli diyor halam,karar verirken mutlaka onuda gezdir götür mutlu değilse kreşini değiştir onun kararlarının önemli olduğunu hissettir güven duygusu önemli diyorlar,tabi her çocuğun adaptasyon süreci farklıdır.

çoook istekli yavrum zaten her işini kendi görüyor.sabah kalkar üstünü yiyinir tuvaletine gider uyandıysa ve babaannesi gelmediyse ya yukarı amcasıgile çıkar yada açar tvyi babanneyi bekler.allah korusun ya geç gelse çıksa gitse diye çok korkuyorum ama akıllı maşşallah
kreş için çok meraklı çevresindeki her kes okula gittiginden onunda arkadaşları olsun istiyor.bende göndermek istiyorum ama inanıolmaz uçmuş fiyatlar araba kredisi yoruyor biraz. Baklaım zam d
urumuma göre yollayacagım

ayy maşallahhhh ne güzellll seninki her işini görüyor nazar değmesin,tabi imkanlar da önemli canım kreş fiyetlerı tam gaz valla,bende seneye yarım gün deneyeceğim adapte olduktan sonra tamm günnn

canım benim kardeşim anasınıfı öğretmenliği okuyor, halam ana sınıfı öğretmeni hem fikirlerini alırım, çocuğun hazır hissetmesi çok önemli diyorlar, bir de mutlu olduğu bir kreş ortamınının analizi önemli diyor halam,karar verirken mutlaka onuda gezdir götür mutlu değilse kreşini değiştir onun kararlarının önemli olduğunu hissettir güven duygusu önemli diyorlar,tabi her çocuğun adaptasyon süreci farklıdır.

Çocuğun hazır olması kesinlikle önemlidir ama onu bu sürece hazırlayan annelerdir, ben hala çevremde 3 yaşında olupta annesinin yemek yedirdiği bebeleri görüyorum, gölge anneler herşeyi kendileri yapar, çocuklarına hiç fırsat tanımazlar, evde hiç bir aktivite yapmazlar çocuk kendi kendine oyun kursun isterler, bu özellikler için söyledim çocuğun birey olduğunu farketmesi, özgüveninin gelişmesi için kreş şarttır. Birde kreşe gönderipte ilk hafta pes eden çok anne var maalesef, çocuğu dinlemek takip etmek çok önemli elbette ama kreşe adaptasyon süresi 1 aydır, 1 ayın sonunda çocuk hala isyan modundaysa o zaman ben kreşi sorgularım o yüzden de kreş seçimi gerçekten çok ciddi ve yorucu bir süreç...

bu kv deler kendilerini çok akıllı ,gelinleri de birşey çakmayan biri gibi görüyorlar,hem gün le dua aradan çıksın diyor ,hem günden pek kişi katılmıor ,akrabaları topluyor. pes... sende güya bunun farkına varmadın ,ona göre..

bencede güne katıl ,zaten 4 ayda birmiş,her ay almaktansa 4 ayda bir al daha iyi. canın o ay onları nasıl ağırlamak isterse öyle agırlarsın ,belki pidee belki güzel yemekler...

aynen öyle canım benim için daha ii oldu nezaman alıcam onu al bunu al canımı çıkartıyordum 4 ayda bir daha zahmetsiz olur,,,aynen psikolojim ne isterse onu hazırlayacağımmm yemekteee ,ama tiribimi atacağımmm o içimdeeee

geçen sene akraba günü diye ısrar etti ben çalışıyorum ayak uyduramam size dediğim halde paran dönsün dedi gönlü kırılmasın dedim en sona beni koydular, hadi bana sıra gelince evde yasin okutmak istiyordun yeni ev diye al dedi alalım dedim,benim haftasonum var ona uymaları gerekecekleri gerekirken ben yokken de yapılabilirmiş dua okunacakmış nasıl olsa,eşim araya girdi olmaz öyle evde evin hanımı yokken diye pazar günü yaptık, bütün akrabayı topladı günden 2 kişi geldi paralar kaldı getiren veren yok daha, dünde eltisini bize oturmaya çağırmış eltisine demiş(eltisi mesafelidir pek misafir sevmez),görüşülmüyor ayda bir yemekli gün yapalım demiş oda eşine soracakmış,,bu arada bana sormak yok kabul ediyormusun yok,biz ev hanımıyız sen çalışıyorsun uyarmı kızımm demek yokkk elti kabul ederse başlıyormuş gün,4kişi arasında çok değil birde görümcem var,ben zaten müsait oldukça yemeğe alıyorum ama bir sor istermisinnn uyarmı de,,,kayınpederim vardı sesimi çıkarmadım,eşime köpürdüm akşam,yaptırırırm pide lahmacun yesinler bir şey yapamam dedim öfkemden

bunlar bir alem yaaa.

günaydın canımm,,,çok soğukkk geceden beri burasıda,bende atkı komikmi olur dedim çok sert rüzgar vardı,anaaa bi baktım millet 3lü takımı yapmış atkı bere eldiven:))

aman dikkat et canımmm çarpar bu havalar insanı

aslında bende dün bere alayım diodum iş çıkışı kulaklarım dondu neyse yarın takarım artık :)

katılmazsam eşimle papaz olurum,eşim amcasına yengesine çok düşkün ammma bişey yapmayacaımmm yesinler 4 ayda bir pide oldu bitttiii,normal zamanda ağırma olayıda finishhhhhh benden bu kadarrrrr

bu kadar yoğunluk arasında bide milletin midesini düşünmek zorundasnnnn.

yuh diormmm

çocuğun hazır olması kesinlikle önemlidir ama onu bu sürece hazırlayan annelerdir, ben hala çevremde 3 yaşında olupta annesinin yemek yedirdiği bebeleri görüyorum, gölge anneler herşeyi kendileri yapar, çocuklarına hiç fırsat tanımazlar, evde hiç bir aktivite yapmazlar çocuk kendi kendine oyun kursun isterler, bu özellikler için söyledim çocuğun birey olduğunu farketmesi, özgüveninin gelişmesi için kreş şarttır. Birde kreşe gönderipte ilk hafta pes eden çok anne var maalesef, çocuğu dinlemek takip etmek çok önemli elbette ama kreşe adaptasyon süresi 1 aydır, 1 ayın sonunda çocuk hala isyan modundaysa o zaman ben kreşi sorgularım o yüzden de kreş seçimi gerçekten çok ciddi ve yorucu bir süreç...

çok haklısın gerçekten yurt dışında kreşe başlama yaşı daha ufak biz türk anneleri özelliklede çalışmayanlar aman yavrum yanımda kalsın gözümün önünden ayrılmazsın ben yediriym ben içiriyim diye harap ediyolar kendilerini.biz çalışan annelerin çocukları hayata daha çabuk adapte oluyor yalnız kaldıkları içinde çaresiz kendi işlerini kendileri görüyor.

kızlarr ben başka birime kahve içmeye gidiorummm :nazar:

iki fal bakıpta geliyim ,umut dağıtıcısı pompisko :KK9:

Son düzenleme:
Çocuğun hazır olması kesinlikle önemlidir ama onu bu sürece hazırlayan annelerdir, ben hala çevremde 3 yaşında olupta annesinin yemek yedirdiği bebeleri görüyorum, gölge anneler herşeyi kendileri yapar, çocuklarına hiç fırsat tanımazlar, evde hiç bir aktivite yapmazlar çocuk kendi kendine oyun kursun isterler, bu özellikler için söyledim çocuğun birey olduğunu farketmesi, özgüveninin gelişmesi için kreş şarttır. Birde kreşe gönderipte ilk hafta pes eden çok anne var maalesef, çocuğu dinlemek takip etmek çok önemli elbette ama kreşe adaptasyon süresi 1 aydır, 1 ayın sonunda çocuk hala isyan modundaysa o zaman ben kreşi sorgularım o yüzden de kreş seçimi gerçekten çok ciddi ve yorucu bir süreç...

aynen öyle canımm,bende kreşe yazdırırıken yıllık izin kullanıp kendim götüüp getirmek istiyorum,onun okul heyecanını görmek istiyorum,benim oğlum her işte bana yardımcı maşallah ,yaramaz hareketlidir ama mutfakla ilgili işlere bayılır,sorumluluk almayı sever,tek problemimiz kaka yapma:KK43:((

Kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ilk size söylüyorum şimdi ablam mesaj attııııı teyze oluyorummmmmmmmmmmmmmmmmm yuppiiiiiiiiii

aynen öyle canımm,bende kreşe yazdırırıken yıllık izin kullanıp kendim götüüp getirmek istiyorum,onun okul heyecanını görmek istiyorum,benim oğlum her işte bana yardımcı maşallah ,yaramaz hareketlidir ama mutfakla ilgili işlere bayılır,sorumluluk almayı sever,tek problemimiz kaka yapma:KK43:((

Oy bu problem bende de vardı, 4 yaşına kadar neredeyse çok uğraştım ama çözdüm sonunda çok şükür..
Kaç yaşında kuzucun belki yardımcı olabilirim sana?

bende seneye kreş düşünüyorum daha doğrusu annem ve kv düşündürüyor.

eşimde hemfikir

2,5 yaş erken mi olur sizce :KK43:

çok geçmiş olsun canım neyi varmış yarın görüşürz

Çok geçmiş olsun canım Allah şifalar versin

geçmiş olsun gamzecim,,,Şifalar prensese

günaydın güzellerrrr.... canlarım çok tşk ederim. sanırım üşüttü sincap:) dünde az biraz huysuzdu. nasıl nazlı anlatamam.
bu arada neler konuşmuşsunuz. yetişemiyoruuumm. :)))
umarım herkes iyidir. boem canım sizede geçmiş olsun.

bende seneye kreş düşünüyorum daha doğrusu annem ve kv düşündürüyor.

Eşimde hemfikir

2,5 yaş erken mi olur sizce :KK43:

hiçde erken değil canım kafan rahat olur en azından ama yarım günle başla sakın tam gün sıkma çocuğu tamammı.

günaydın güzellerrrr.... Canlarım çok tşk ederim. Sanırım üşüttü sincap:) dünde az biraz huysuzdu. Nasıl nazlı anlatamam.
Bu arada neler konuşmuşsunuz. Yetişemiyoruuumm. :)))
umarım herkes iyidir. Boem canım sizede geçmiş olsun.

hoşgeldin gamze:)

nasıl oldu miniğin dha iyimi
valla epey kaynattık dünden beri
bizde muhabbette sınır yok
tam gaz devam

X