• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

yaklaşık iki haftadır yüklüce bir alım yapmak istiyordum. bir türlü cesaret edemedim. birkaçgün önce iş bankasında altın hesabı açmıştım ama vadesiz hesaba parayı yatıramadığım için bu sabahki 93 lira fırsatını kaçırdım. bakalım yarın ne olacak:44:

Altın için öncelikle 200 günlük üssel hareketli ortalama olan 1690 ve kırılması durumunda çok kritik bir destek olan 1550 dolar seviyesi altının gidişatı açısından önemlidir. Eğer altın bu desteklerin üzerinde kalmayı başarırsa ilk hedef olarak 50 günlük üssel hareketli ortalama olan 1753 dolar ve bu direncin geçilmesi ile beraber kanalın üst noktası olan 1920 dolar seviyesi olarak belirlenebilir.

Ancak bu yükselişlerin olabilmesi için biraz önce yukarıda bahsettiğimiz desteklerin üzerinde kalması önemli bir koşul olarak karşımıza çıkmaktadır.

Altın eğer geçen hafta yaşadığı satıcılı seyre devam etmek ister ve belirttiğimiz destekleri kırabilirse bu sefer de boğa piyasasının varlığının tehlikeye gireceğini ve satıcılarının derinleşeceğini söyleyebiliriz. Bu da Altın fiyatlarının 1467 ve 1386 seviyelerine geriletebilir.
kızlar yoruma bakar mısınız. biz şu insanların eğilimi bile belli bi kuralda işliyor. yani herşeyin bi kuralı var. ha çok bişey anlamasam da şu yorumdan anladığım şu ki insanoğlunun davranışı sayılarla ifade edilebiliyor.
zaten dayımın oğlu amerikada doktora yapıyor ekonomi üzerine ve biz sormuştuk ekonomi bu ne olacağı belli olmaz siz nasıl çalışıyorsunuz? yok hayır dedi onun da aynen fizik kanunları gibi kuralları var ekliyoruz çıkarıyoruz tahmin çıkıyor diye

önceki sayfaları okuyamadım ama bildiklerimi paylaşmak isterim: bankada xau (altın) hesabı açtırıp biriktirmek, fiziki altını yastık altına koymaktan daha güvenilir olsa da; dezavantajlarını da yazayım size.. bankalar , eğer muaf bir durumunuz yoksa (maaş hesabı vs..) 6 ayda bir hesap işletim ücreti keserler.. örneğin bu, tl hesaplarda 6 ayda bir 40-60 tl arası değişir.. bazı bankalar defter işlettiğinizde de defter işletim ücreti vs keserler..(diğer kesintileri yazmıyorum).. öncelikle bankanıza bu durumları sorun,masrafları öğrenin.. sonra altın alım ve satım kuruna bakın, hem internetten hem kuyumculardan karşılaştırın,mümkünse kapalıçarşı kuyumcuları daha iyi fikir verirler.. fiziki altında işçilik ücreti yüksektir derler , fakat yatırım amaçlı alımda , bankalar alım-satımda -tıpkı usd,euro vs gibi- altındaki o kur kar'ıyla aradaki o farkı fazlasıyla kapatırlar, yani eğer kuyumcuyu tanıyorsanız örneğin bir eski çeyrek altın size çok daha hesaplıya gelir,tabii güvenlik(saklama) sorununuz yoksa..
herkese hayırlı biriktirmeler diliyorum..

önceki sayfaları okuyamadım ama bildiklerimi paylaşmak isterim: bankada xau (altın) hesabı açtırıp biriktirmek, fiziki altını yastık altına koymaktan daha güvenilir olsa da; dezavantajlarını da yazayım size.. bankalar , eğer muaf bir durumunuz yoksa (maaş hesabı vs..) 6 ayda bir hesap işletim ücreti keserler.. örneğin bu, tl hesaplarda 6 ayda bir 40-60 tl arası değişir.. bazı bankalar defter işlettiğinizde de defter işletim ücreti vs keserler..(diğer kesintileri yazmıyorum).. öncelikle bankanıza bu durumları sorun,masrafları öğrenin.. sonra altın alım ve satım kuruna bakın, hem internetten hem kuyumculardan karşılaştırın,mümkünse kapalıçarşı kuyumcuları daha iyi fikir verirler.. fiziki altında işçilik ücreti yüksektir derler , fakat yatırım amaçlı alımda , bankalar alım-satımda -tıpkı usd,euro vs gibi- altındaki o kur kar'ıyla aradaki o farkı fazlasıyla kapatırlar, yani eğer kuyumcuyu tanıyorsanız örneğin bir eski çeyrek altın size çok daha hesaplıya gelir,tabii güvenlik(saklama) sorununuz yoksa..
herkese hayırlı biriktirmeler diliyorum..

benim 7 aydır altın hesabım var ve hesap işletim ücreti alınmadı. ve internetteki satışdakinden düşük alıştakinden yüksek oluyor çok az da olsa. bence her halukarda altın hesabı mantıklı ve istediğinde de bu banka altın olarak sana verebilmeli. ben öyle bi banka tercih ettim. Allah korusun o altınlar bir çalınsa bi anda sıfırlanırsın benim geçen sene 2 arkadaşıma hırsız girdi hele birinin kasasını sırtlanmış gitmişler. gitti yakutlar elmaslar..

altın haftaya düşüşle başlamış..Bugün öğle ARASI gazeteleri okurken altının düştüğünü görünce birden çıkıp altın alayım dedim.. sonra vazgeçtim c.tesine kadar bekeleyeceğim şansıma artık.. C.tesi tüm paramı çekip altın alıcam sonrada en güvenilir bankama anneme vereceğim. Araba almayı düşünüyorum en az 1 yıl paramı altında tutucam.. Herkese bol bereketli günler ..

of altın düşecekmi çıkacakmı diye düşün düşün yedim kendimi:31:
bende dün dayanamadım gidip bi çeyrekcik aldım 160 dan 26 liramıda kumbişe geri attım:64:

Son düzenleme:
dün akşama doğru 162,00 tl den bir çeyrek aldım:64:

of altın düşecekmi çıkacakmı diye düşün düşün yedim kendimi:31:
bende dün dayanamadım gidip bi çeyrekcik aldım 160 dan 26 liramıda kumbişe geri attım:64:

çok iyi etmişsiniz. altın bugün yükselişe geçmiş. zaten yükselirse yükselip gider düşerse de iyice düşer diye yorum yapmıştı yorumcular. demek ki çıkacak. işte arkadaşlardan biri demişti ya para babaları panikletip milleti düşürdü altını kendileri minumum rakamlardan topladılar altını.

bende bu ay böyle yapmaya karar vermistim ki bu basligi gördüm
ayni dediginiz gibi ay boyunca kumbaramda para biriktirip ay sonunda bi ceyrek almayi düsünüyodum...
öyle böyle birikir...

bende istiyorumm para biriktirmak..kızlar bende çeyiz hazırlığındayım inanınn para yok pull yokk ayrıca borçlarımda varr nasıl yapcam etcem blmyrm.. vee inşlhh birikm yapabilirimmmm:34:

Günaydın arkadaşlar... Fikir vermesi açısından, dün sordum kuyumcuya, eski tarihli çeyrek 157 tl dedi. Bakalım önümüzdeki günlerde durum ne olur. Hayırlısı inş.

bende istiyorumm para biriktirmak..kızlar bende çeyiz hazırlığındayım inanınn para yok pull yokk ayrıca borçlarımda varr nasıl yapcam etcem blmyrm.. vee inşlhh birikm yapabilirimmmm:34:

çeyizde ayrıntıya kaçma herşey mükemmel olmak zorunda değil. ben o kadar çeyiz hazırlamadım ama yine bile eşyalar fazla görünüyor gözüme şunu almasam ne iyi olurdu diyorum. nasılsa kiracıyım en azından kendi adıma. bazı şeylerin de eksik oluversin yeter ki borca girme. paran neye yetiyorsa onu al. sonra evin olursa istediğini yavaş yavaş ve en güzelinden alırsın. tabi evin varsa o ayrı mesele.

çok iyi etmişsiniz. altın bugün yükselişe geçmiş. zaten yükselirse yükselip gider düşerse de iyice düşer diye yorum yapmıştı yorumcular. demek ki çıkacak. işte arkadaşlardan biri demişti ya para babaları panikletip milleti düşürdü altını kendileri minumum rakamlardan topladılar altını.

tabiki elinde büyük miktarlarda para olanlar ekonomiye yön verebiliyor bizim yatırımlarda onlara göre şekilleniyor.. ben çok çok uzun vadede düşündğüm için sorun yok ama bazen keşke beklesemde düşükten alsamda kalan parayıda kumbarama atsam diye hayıflanıyorum sonrada diyorumki nasılsa uzun vadede yükselecekve değerlenecek belki parayı elimde tutsam harcıcaktım ki genelde öyle olur iyikide almışım bu ay 2 cumhuriyet 1 çeyrek alabildim daha alırdımda bi takım yerlere para vermem gerekiyodu allah hepimize bol kazançlar nasip etsin

Back