Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

Altın Yorumu
Uzun vade beklentilerinin 1700 ve 1775 dolar olduğu sarı maden de daha önceki stratejimiz olan düşüşlerde alım pozisyonları açılması hala geçerliliğine devam etmektedir.

Altın, küresel ekonomideki büyümeye ilişkin belirsizlik ve endişelerin etkisiyle bir rekor daha kırdı. Borç tavanının yükseltilmesine ilişkin son dakika anlaşmasına rağmen ülke notunun düşeceği beklentisi ve Güney Kore Merkez Bankası’nın 13 yıl sonra ilk kez altın alması da altının yükselişinde etkili oldu. ABD'de tüketim harcamaları haziran ayında 20 ay aradan sonra ilk kez gerileyince yükseliş tetiklendi. Altın fiyatları, Amerikan Merkez Bankası’nın parasal genişleme programlarının da olumlu katkısı ile son bir yıldır yaklaşık yüzde 39 yılbaşından bu yana da yüzde 15'in üzerinde artış gösterdi. Analistler, ABD’deki ISM imalat verisi ile iyice su yüzüne çıkan son kötü verilerin ardından Fed'in üçüncü bir parasal genişlemeye gideceği beklentisinin de altın fiyatlarını yukarı taşıdığı görüşünü taşıyor.

Sarı maden ABD ile ilgili az bir endişe duyduğu anda yukarı yönlü atağını başlatmaktadır. Çünkü güvenilir yatırım aracı olan altındaki fiyat hareketleri her an ateş edebilecek ve bu yüzden de tetikte bekleyen askere benzemektedir. En ufak bir haberde sert hareketlere başlayan sarı maden özellikle ABD ile ilgili olumsuz haberlerin gelmesi ile yükselişlerine hız kesmeden devam etmektedir. ABD’nin ekonomisinin büyümeye ilişkin gelen olumsuz haberleri altın fiyatlarının yükseltmeye yetti. ABD borç tavanı oylaması sonrasında da kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarını AAA olarak teyit etmesi ancak indirime gidebiliriz uyarısı da güvenilir yatırım aracına olan talebin artmasına neden oldu. Bütün bu gelişmelerle birlikte 1661
dolar seviyesine kadar yükselen sarı maden 1651 dolar seviyesine kadar gerilese de tekrar yükseldi ve 1658 dolar seviyelerinde hareket etmektedir.

Sarı Maden orta kanalı kırdığı için üst kanala kadar yükselmek isteyebilir. Bu seviyelerde sırasıyla 1672 ve 1686 dolar seviyeleri olarak belirlenmiştir. Bugünden itibaren özellikle ABD’den gelecek olan haberler dikkat etmeli ve tarihi rekor seviyelerinde olan sarı maden deki hareketlere dikkat etmeliyiz. Çünkü her yeni rekor seviyelerinden başlayan tepki satışları altın fiyatlarını kısmi olarak geriletmekte ve sonra destekten güç alarak yukarı yönlü atağına tekrar başlatmaktadır. Örneğin altın fiyatlarının 1624 dolardan 1580 dolara daha sonra da 1630 dolardan tekrar 1600 dolar seviyesine kadar gerilemesi ve buralardan aldığı güçle yükselmek istemesidir. Uzun vade beklentilerinin 1700 ve 1775 dolar olduğu sarı maden de daha önceki
stratejimiz olan düşüşlerde alım pozisyonları açılması hala geçerliliğine devam etmektedir.

Pivot 1639
Destek 1652-1642-1630
Direnç 1661,50-1672-1686"
03 Ağustos 2011 Çarşamba

Son düzenleme:

canım bu ilaçlar öyle aklına estiği gibi kullanılacak ilaçlar değil. doktor kontrolü şart. yan etkileri, ilaç etkileşimleri olabilir. bırakmayı gerçekten istiyor mu eşin. devlet hastanelerinde sigara bırakma poliklinikleri var. aile hekimine dahi başvurabilir. kullandığım ilaç aslında bir antidepresan. yoksunluk krizlerini ortadan kaldırıyor. onun dışında sgaranın tadını alamıyorum. mide bulantısı, öğürtü yapıyor.. nişanlımla birlikte gittik. o benden daha iyi. inat etti. cumartesiden beri paket almadı. bulursa otlanarak 2-3 tane içiyor günde.. biz ilk defa bırakmayı deniyoruz. ilk defada başarılı olamayabiliriz. ama şu anda sigarasız da yaşayabileceğimizi görüyoruz yavaş yavaş.

önce kendisinin istemesi lazım. inan sen söyledikçe bir tane daha yakası geliyordur. annem günde kaç kez söylerdi bilmiyorum. hep vır vır gelirdi dedikleri. yakardım üstüne bir sigara daha...

bugün de iyiydi kar tam bozacaktım son anda beklemede kaldım bakalım hayırlısı

benımde yakın bı arkadasım var cocugu oldu altın taktım arkasına benım oldu o da bana taktı.şimdi onun bidaha oldu gidemedim ama gidersem bi takım alıp götürücem bu sefer

evet şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmalıyız galiba canım

canım görümceğe çeyrek tamam da
arkadaşlara günün şartına göre 50 tl ya da çocuk giysisi bence yeter

en iyi arkadaşımın ben de hakkı çok büyük canım onun çeyreğide hazırladım da dier arkadaşa galiba öyle yaparım bir 50 tl birde hediye yeter galiba :82:

selamlar...farmasicim sen epeyce bir yorum okuyorsun galiba..elimizdekiyle alış yapmayalım tl de kalalım diyorsun değil mi:44:

selamlar...farmasicim sen epeyce bir yorum okuyorsun galiba..elimizdekiyle alış yapmayalım tl de kalalım diyorsun değil mi:44:

şu an için aynen öyle diyorum canım .
çünkü kar edenler satıyor çok yüksekten almış oluruz, gerek yok yani biraz düşmesini beklemek mantıklı olur bence

Farmasi verdiğin linkteki yorumlara baktım haftaya 95 i vulur diyorlar ))))

aynı yerde bu seviyeden alım yapanlara geçmiş olsun da diyorlar cumaya kadar epey düşer şu andaki yükselişler yapay yükseliş de diyorlar
hayırlısı artık canım.
üşenmesem şimdi sarrafa gidip 2 cumhuriyet altınını bozdurmak istiyom.

Son düzenleme:
tamam farmasicim sakin ol ....

senle ben bugün bozacağımızı bozduk

evdekileri rahat bırak bari..

bence de bugünkü dalgalanma yapaydı. gün içinde hiç yerinde durmadı. bir aşağı bir yukarı..

yarın ve öbür gün göstericek asıl durumu..

haklısın galiba canım benim

merhaba kızlar
bende aranıza katılmak istiyorum.birikim yapmak istiyorum ama değerler çok yüksek.nerden nasıl başlıyacağıma karar veremedim.bu ay bi miktar nakit koyduk kenara ama ben altın hesabı açtırmak istiyorum aslında ama sizinde bildiğiniz gibi yüksekk.fikirlerinizi ve deneyimlerinizle bana yardımcı olursanız sevinirim.
herkese bereketli günler

şimdi telefon açtım kuyumcuya
eski tarihli çeyreği 145 e alıyor , 147 tl ye satıyormuş
eski tarihli cumhuriyet altınını da 585 tl ye alıyormuş

taydinnnnnnnnnnnnnnn bugün 2 tane cumhuriyeti satsam 177 tl kar elde etmiş olacam kız bunlar beni dürtüyor

Ben pazartesi eski tarihli 143 tl den almıştım 5 lira yükselmniş vay bee Valla düşsünde alalım artık sabah 155 ti çeyrek şmdi baktım 154 yazıyor altın borsasında

Bu gün alma günü değil canım yüksek altın takip et düşüşte olduğu zaman alırsın.Ayrıca kendine hedef belirle burda öyle yapıyoruz döviz cinsi olabilir altın olabilir biriktirip alıyoruz herkesin sistemi ayrı

bak şimdi gerçekten bilemedim.. ya karına engel oluyorsam.. sen bilirsin canım..:26::26:

ya kızlar ben mi yanlış düşünüyorum. 177 tl kar altınlar elindeyken yapmış oluyorsun bence önceki aldığın fiyattan geri alamayacağına göre:44:

Yarına bakalım kaçtan açılış yapacak Bende sanki çil çil altınlarım varmış gibi takip etmeye başladım alt tarafı 1 çeyreğim var valla herhalde gram gram altınlarım olsa uyku uyuyamam.Kızlar size hayırlı iftarlar ben çıkıyorum yarına görüşürüz

bak şimdi gerçekten bilemedim.. ya karına engel oluyorsam.. sen bilirsin canım..:26::26:
yok canım yaaaaaaaaa burada yazışıyoruz ben azıcık sesli düşünüyorum galiba ve de senle konuşmak istedim o an
zarar bile etsem öyle hayıflanmam arkasından ilahi

ya kızlar ben mi yanlış düşünüyorum. 177 tl kar altınlar elindeyken yapmış oluyorsun bence önceki aldığın fiyattan geri alamayacağına göre:44:

haklısın bitanem acaba 300 tl borcumu kapatıp kalanıyla da zekatımın bir miktarını versem mi diye düşündüm de onun için.
yoksa ayın 15 inde maaşımla yapacağım yazdıklarımı işte ne yaparsın koç burcunun aceleciliği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…