Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

hayırlı iftarlar Allah kabul etsin canım

hayırlı iftarlar canım.. afiyet olsun..

kızlar hepinize hayırlı iftarlar ,Allah kabul etsin oruçlarınızı, dualarınızı Allah'a emanet olun canlar sağlıkla ve hoşçakalın

Kızlar merhaba bu aralar hiç birikim yapamıyorum..

Zaten çok moralim bozuk,ehliyet kursuna gidiyorum,hocanın biri hem de benimle aynı yaşta konuyu anlayamadığımı dile getirince çok çirkin sözler etti..

Çok kaba ve saygısız bir adam,gururum çok incindi,çok gücüme gitti..

Kurs müdürüne ve kurum sahibine şikayet ettik eşimle ama birşey çıkmadı..

Özellikle üç gündür o kadar üzgünüm ki..Ne hakkı var öyle sözler etmeye ya?

Bu adamı yaptığından pişman olacağı bir yere şikayet etmek istiyorum ama nereye?

benim nacizane fikrim altın hesabını açtırmanız yolunda..

altın yüksek belki hemen alım yapmayın ama para evdede durmasın bankada durunca harcanmaz bu da bir kardır..

günaydın kızlar bereketli huzurlu bir gün dileğiyle...

bu sabah kumbişime 1 tl attım Allah bereket versin

kesinlikle saygısızlık yapmaya hakları yok siz oraya üstelik para ödüyorsunuz canım
aynı şeyi gerekirse 10 defa sorarsın ayrıca sorduğun şeyi bilsen zaten orada ne işin var.
gerçekten çok tuhaf insanlar var, karakterini ortaya koymuş demekki.
canım kafana takıp da değersiz hareket gösteren bir kişiyle değerli vaktini boşa harcama salla gitsin.
ama orada olduğun sürecede mutlaka öğrenmekye çalışmaktan geri durma , anlayamadıklarını da sormaktan çekinme sakın bir daha aynı hareketi sergilerse de unutmayın ki ben burada bunu öğrenmek için varım ve de bunun için para ödüyorum ben olmasam sen olmazsın . üstelik bulunduğun kurum için hiç de iyi örnek olmuyorsun umarım dışarıda bir yerlerde bu kurum hakkında böyle olumsuz şeyler duymalarını istemezsiniz deyiver kendine bir geliversin

Son düzenleme:

--------------------------------------------------------------------------------

Dünya altına hücum etti... Yine rekorla kapandı
3 Ağustos 2011 17:20

--------------------------------------------------------------------------------
İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram fiyatı 91,40 liraya yükselerek rekor kırdı.

Altının bundan önceki rekor kapanışı 89,95 lira ile 25 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşmişti. Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını da 614 liradan satılıyor.

24 ayar külçe altın gün içinde en yüksek 91,60 liraya, Cumhuriyet Altını da 615,00 liraya çıktı. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı da 1.673,27 dolara ulaşarak gün içinde rekor kırmıştı.

DÜNYA ALTINA HÜCUM ETTİ

Gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları haziran ayında 10 milyar dolardan fazla altın satın aldı.

Uluslararası Para Fonunun (IMF) verilerine göre, Tayland haziran ayında bu yıl ikinci kez altın satın aldı. Tayland, 19 ton altın alarak rezervlerini 127 tonun üzerine çıkardı.

Tayland'dan sonra Rusya 5,85 ton altın satın alarak altın rezervlerini 836.7 tona çıkardı. Rusya, dünyada en büyük altın rezervlerine sahip sekizinci ülke konumunda bulunuyor. IMF verileri, Rusya'nın son beş yılda altın rezervlerini her ay artırdığını gösteriyor.

Geçen yıl küresel çapta merkez bankaları 73 ton altın satın alırken, bu yıl şimdiye kadar gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları ise 180 ton altın satın aldı.

Meksika bu yıl şimdiye kadar 5,3 milyar dolar tutarında 98 ton satın alırken, Rusya ise 2,6 milyar dolarlık 48 ton altın satın aldı.

IMF verilerine göre, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna ve Tacikistan da altın rezervlerini artırdı.

Kazakistan haziran ayında 3,11 ton altın satın alarak rezervlerini 70,4 tona, Tacikistan 0,04 ton altın satın alarak rezervlerini 3,03 tona, Yunanistan ve Ukrayna ise 0,03'er ton altın satın alarak rezervlerini sırasıyla 111,5 tona ve 27,7 tona yükselttiler.

Güney Kore Merkez Bankası, dün iki ayda 25 ton altın satın aldığını, böylece altın rezervlerini 39,4 tona çıkardığını açıklamıştı.

Güney Kore, elinde bulundurduğu altın rezervleriyle dünyada 45. sırada yer alıyor.

Dünyada en fazla altın rezervi 8.133,5 tonla ABD Merkez Bankasının elinde bulunurken, Almanya 3.401 tonla ikinci sırada yer alıyor.

Çin Merkez Bankası ise mayıs ayı sonunda elinde bulundurduğu 1.054,1 ton altınla, dünya sıralamasında 6. konumda bulunuyor.

Küresel ekonomik toparlanmadaki zayıflık, Avrupa ve ABD'nin yaşadığı borç sorunları yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yönlendiriyor.

ALTIN YİNE REKORLA BAŞLADI

Uluslararası piyasada altının ons fiyatı güne rekorlarla başladı ve 1.662,95 doları gördü.

Dün akşam saatlerinde 1.640 doları geçerek yeni bir rekora imza atan altının ons fiyatı, burada da durmayarak yükselişini sürdürdü ve 1.659,70 dolardan kapandı.

Sabah saatlerinde 1.660 doları da aşan altın fiyatı 1.662,95 doları görerek yeni bir tarihi zirve yaptı.

Altının ons fiyatı saat 09.30 itibariyle 1.660,60 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bu seviyeye göre altının geçen cuma gününe göre artışı yüzde 2,19 olurken, 2010 sonuna göre bu oran yüzde 17,90 seviyelerinde bulunuyor.

Hayırlı sabahlar herkese...

Kızlar dün pazar vardı ve sadece 30 tl harcadım kahvaltılığı falan haftalık alıyodum bitmediği için sadece sebze ihtiyacımı gördüm nasıl olduysada 50 tl pazar paramdan 20 tl kaldı (ıvır zıvır almadım çorap vs.gibi)9,5tl param vardı 50 tl pazar parasından kalan 20 yi koydum üstüne..39,5tl oldu ..

Ya bide size bişey danışmak istiyorum

eşim 2kartımız olmasına rağmen tekrardan kart çıkatmıştı bende çok kızdım o zman hiç kullandırtmadım.kenarda duruyor ama kullanmaktan korkuyorum limit 2tl eşim iptalde ettirmiyo hastalık var şu var bu var diye kenarda dursun sana zararı ne diyor aslında bi yandan haklı da dedim ya kullanmaktan korkuyorum benim aklıma şöyle bişey geldi diyorum 20 gr bilezik alayım onuda taksitlendireyim karta her ay ödeyim taksitle bilezik yapmış olurum yoksa başka türlü yoktan yere boş bişeye gidecek diye ödüm kopuyo valla ne yapayım bana bir fikir verin lütfen

Günaydın hanımlar ;

Canım düşündüğün şey güzel ama ben tavsiye etmem.Bende senin gibi yaptım ama taksit ödüyorum dedim ve 10 gram bilezlik almıştım.vade farkınıda yedim cabası.Birde 12 taksit yaptırdım şimdi halen ödüyorum.Öde öde bitmiyor.Beni sana nacizane tavsiyem taksitlemi almak istiyorsun.O zaman her ay sanki kredi kartına taksitin varmış gibi gram veya çeyrek altın al koy kenara en azından bu şekilde de birikim yapmış olursun.Bu arada hastalık var demişsin doğru diyonda kullanmadığın kredi kartınada her yıl belli bir miktar aidat alıyorlar.Madem varmış onuda iptal ettirin ben şu borçlarım bitsin 3 tane kredi kartım var.2 sini iptal ettirip limiti düşük olanı bırakacağım.Bu ne ya her ay öde öde bitiremedim.Şu borçlarım bitsin her ay nakit olarak birikim yapacağım valla.Ama daha taksitlerim çok var 2012-Mayıs ayına kadar.Birde 2011-Aralık ayında doğum iznine ayrılacağım işim çok zor bayanlar.

canım kartlar var ama dolu ve aylık otomatik ödemeye bağlılar ya bilemedim şimdi ne yapsam aylık alsam yine korktuğum başıma gelebilir kartta limit olacağından yine kullanma durumumuz olacak off

29.5 tl olmadı mı?:26:

bereketli olsun canım bak işte olmaya başlamış bile hem de çok güzel

canım bence o hiç girme taksitle altın işine.. Sonuçta kredi kartına faiz ödeyeceksin piyasadan daha pahalıya gelicek aldığın altın.. onun yerine bir altın hesabı aç her ay ne kadar atabiliyorsan at o hesaba.. Zaten 2-3 ay düzenli atarsan sonrada alışkanlık olur. Hem kredi kartı büyük risk. Eşinle konuş kapattırsın yani iptal ettirmesi sadece kullanıma kapattırsın çok lazım olduğu bir durumda telefon bankacılığından 2 dk da açarlar. Böylece kafanda rahat olur istesende kullanamazsın..

[/B]
canım kartlar var ama dolu ve aylık otomatik ödemeye bağlılar ya bilemedim şimdi ne yapsam aylık alsam yine korktuğum başıma gelebilir kartta limit olacağından yine kullanma durumumuz olacak off

canım mümkün olduğunca karttan uzak durmaya bakın
kart sayınızı çoğaltmak yerine tam tersine azaltın.
örneğin ben tek kredi kartı kullanıyorum ama hemen hemen haftada birkaç defa hareketlerime bakıyorum. 7000 tl lik limiti var ama her zaman aylık toplamda 100-150 tl yi taksitlerimin geçmemesine özen gösteriyorum.
bir taksit biter ya da bitmesine yakın diğerine şartlar uygunsa girerim.
toplamda şu anda bile ödemem gereken kredi kartı borcum şubata kadar 500-600 tl civarı
kontrollü kullanılırsa çok iyi değilse sakın bulaşma derim
kredi kartıyla altınsa aslaaaaaaaaaaaa

Kızlar 7000 TL'lik borcumdan bu sabah hesapladım 5700 TL kalmış.ALLAH'ım ne olur doğum iznine kadar bitireyim şu borcumu hem iş yerinde daralmaya başladım hemde bu borç beni sıkmaya başladı.

Son düzenleme:
Kızlar 7000 TL'lik borcumdan bu sabah hesapladım 5700 TL kalmış.ALLAH'ım ne olur doğum iznine kadar bitireyim şu borcumu hem iş yerinde daralmaya başladım hemde bu bırç beni sıkmaya başladı.

Canım seni en iyi ben anlarım çalışırken bitmek bilmeyen kredi ve kredi kartı borçlarım yüzünden aldığım çalıştığım paranın hiç hayrını göremiyordum. Geldiği gibi bir şekilde gidiyordu.. Sürekli dua et kurtarsın seni rabbim bu borç belasından.. Şimdi kapattım sayılır çok az kaldı onuda az az ödüyorum zorlanmadan..
ve bitince bir daha asla ve asla kredi kartıyla alışveriş yapmıycam hep taksit yüzünden başıma açtım bu borçları artık alacağım ne ise biriktirip biriktip sonra peşin alıcam hemde nakit paraya pazarlık yapma şansın var..

Uzunn ama çook uzun süren borç döneminden çıkardığım ders.. Bir para işinin içine faiz giriyorsa o paradan hayır gelmiyor..

evet canım çok haklısın kar edeceğim sanarken kredi kartına yaptığım borç beni hem yıprattı hemde birikim yapmamı engel oldu.Ödüyorum ödüyorum sanki bitmiyor ama bende senin gibi ders aldım canım artık kredi kartı kullanmak yok.Hatta yarından itibaren krei kartlarını evde bırakıyorum kullanmamak için.Bundan sonra varsa yoksa nakit kullanacağım.Ve bu arada akşam kiler dolabıma baktımda o kadar çok şey alıp tıkmışımki halen ne yemek yapacağımı derdindeyim.Karar verdim kilerimdekileri öncelikli olarak bitireceğim yazık günah tarihleri geçecek ve sonra atmak zorunda kalacağım.Bense habire markete girip 3-5 lira harcayarak bikimimi engelliyormuşum.Artık uyandım doğumuma 5 ay var ve kararlıyım bu borçlar bitecek ve doğum için bile kenara 3-5 atacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…