• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

Günaydın kızçeler hepinize bereketli günler.Yazılanları okudumda borçsuz insan yok gibi kime sorsam herkesin muhakkak borcu var bende dahil olmak üzre krediler kartlar herhalde çok az insan kalmıştır kredi işine bulaşmayan.Geçen gün bir konuşma geçti arkadaşlar arasında eskiden babalarımız emekli olurken ikramiyeleriyle ev alabiliyorlarmış ama şimdi alınacak ikramiyeler kuş gibi.Şimdi her şey bol çoğu insan bir şekılde iyi standartlarda yaşabiliyor ama neden hep bu kredi kartlarından ve kredilerden bizim olmayan paralarla zevki sefa sürüyoruz

Günaydın kızçeler hepinize bereketli günler.Yazılanları okudumda borçsuz insan yok gibi kime sorsam herkesin muhakkak borcu var bende dahil olmak üzre krediler kartlar herhalde çok az insan kalmıştır kredi işine bulaşmayan.Geçen gün bir konuşma geçti arkadaşlar arasında eskiden babalarımız emekli olurken ikramiyeleriyle ev alabiliyorlarmış ama şimdi alınacak ikramiyeler kuş gibi.Şimdi her şey bol çoğu insan bir şekılde iyi standartlarda yaşabiliyor ama neden hep bu kredi kartlarından ve kredilerden bizim olmayan paralarla zevki sefa sürüyoruz

Evet canım çok haklısın kredi kartlarına insanların bir sürü borcu var ve keyif içinde yaşıyorlar.Hani anlarım birikimle ev yada araba alamazsın kredi çekersin belli bir amacın vardır.Ama kredi kartı öylemi neymiş taksit yapıyormuş.Tamam taksit kampanyasıda güzel ama iy kullanmayı bilirsen.Ben bilemedim ve o yüzden kredi kartı borcu oldu.Tamam şuda var ihtiyaçlarım için taksit yaptım ama uzun vadeli olunca beni yıprattı.

Çok doğru söylüyorsun canım..
Sırf kredi kartımız var diye ihtiyacımız olmayan şeyleri alıyoruz.. 3 tl lik malı 3,2 tl ye alıyoruz kartla haberimiz yok yada amaaan sende deyip geçiyoruz oysa aynı malı nakit alsak 2,8 tl ye alıcaz.. en çok bundan kaybediyoruz. nakit herzaman bereketlidir.. Varsa harcarsın yoksa durdursun kredi kartı öyle değil alıyorsun alıyorsun ay sonu bir bakmışsın cebinde aldıklarının karşılığı kalmamış.. Sonra kartların kölesi misali çalış çalış kartlara öde.

Size bir örnek vereyim eşimle evleneli tam 4 sene oldu ve size kredi kartına kaç kere ne kadar toplu ödediğimizi yazayım da hali görün..her defasında bu sefer kapatalım bir daha harcamıycaz dedik ama her defasında aynısı oldu aynı senaryo..

1. 2007 haziran evlendil işten ayurıldım evlilik tazminatım 7000 tl aldım bu paranın 2500 kadarını evimizn eskisiğine harcadık 4500 tl kredi kartına yatırdık..
2. 2008 temmuz kredi kartı borcu tavan yaptı ve asgari tutarı ödeyemiyoruz ben hamileyim bu borcu kapatmak için 5000 tl kredi çektik hala ödüyoruz.
3.2010 ocak doğum izni paramı aldım 2500 tl yine kredi kartına açılmışız aynen karta gitti..
4.2010 temmuz babamdan kalan arsa satıldı bana düşen 2000 tl kredi kartına..

4 yıl toplamda 12000 tl ödediğimiz sadece toplu paralar onun dışında aylık en az ödediğimiz 400 tl dir..eşim fark etmesede taksitler bizi mahvediyor ama ısrarla herşeyi taksitle alıyoruz nedense..

Sırf kredi kartımız var diye ihtiyacımız olmayan şeyleri alıyoruz.. 3 tl lik malı 3,2 tl ye alıyoruz kartla haberimiz yok yada amaaan sende deyip geçiyoruz oysa aynı malı nakit alsak 2,8 tl ye alıcaz.. en çok bundan kaybediyoruz. nakit herzaman bereketlidir.. Varsa harcarsın yoksa durdursun kredi kartı öyle değil alıyorsun alıyorsun ay sonu bir bakmışsın cebinde aldıklarının karşılığı kalmamış.. Sonra kartların kölesi misali çalış çalış kartlara öde.

Size bir örnek vereyim eşimle evleneli tam 4 sene oldu ve size kredi kartına kaç kere ne kadar toplu ödediğimizi yazayım da hali görün..her defasında bu sefer kapatalım bir daha harcamıycaz dedik ama her defasında aynısı oldu aynı senaryo..

1. 2007 haziran evlendil işten ayurıldım evlilik tazminatım 7000 tl aldım bu paranın 2500 kadarını evimizn eskisiğine harcadık 4500 tl kredi kartına yatırdık..
2. 2008 temmuz kredi kartı borcu tavan yaptı ve asgari tutarı ödeyemiyoruz ben hamileyim bu borcu kapatmak için 5000 tl kredi çektik hala ödüyoruz.
3.2010 ocak doğum izni paramı aldım 2500 tl yine kredi kartına açılmışız aynen karta gitti..

4 yıl toplamda 12000 tl ödediğimiz sadece toplu paralar onun dışında aylık en az ödediğimiz 400 tl dir..eşim fark etmesede taksitler bizi mahvediyor ama ısrarla herşeyi taksitle alıyoruz nedense..

Şimdi geriye dönip baktığında bu kadar ödemelere karşı elde ne var koca bir sıfır işte insan buna çok kızıyor bir bakıyorsun almışsn ama yine yok yine yok yinede o kadar şeye karşı almaya devam ediyoruz.Hepimiz birer tüketim canavarı olduk çıktık eskiden babalarımız borçtan korkarlarmış en fazla yapacakları ay sonunda bakkal borcuymuş şimdi hiç kimse korkmuyor habire karttan geçirip duruyoruz nasıl olsa ödenir diye

haklısın öyle gercekten ve cok şükür ki biz öyl eolmadık ıns da olmayız eşimde 1 kredi kartı var ben 30 yasındayım hıc olmadı kartım düşünmüyorum da almayı bı ıhtıyacım varsa eşimle beraber alıyoruz ama genelde nakıt varsa nakıt yanı oncelıgımız tabıkı bazı alısversılerde taksıtte ıyı oluyor ama bız onuda dengelemeye calısıyoruz mesela en fazla 5 taksıtlı alısverısımız olcak dıyoru zyada toplamı su kadarlık olcak dıyoruz eger fazlaysa herhangı bı taksıt bıtmeden baska bı taksıtlı alısverıse gırmıyoruz. ama bunun harıcınde 2 ay once yatırım amaclı kredi cektık ve ev aldık bundakı amacımızda elımdekı parayı dıger türlü birikim yapmakta zorlanıyorduk mecburı bı bırıkım olsun ıstedık:34:

off canım cok kötü olmuş yaa bu yaptıgın tahlilden eşinin dehaberi var mı yok saoturup ona da anlat ve gelecegınız ıcın kararlar alın bence cunku her zaman borcunuzu kapatacak para bı yerlerden gelmeyebılır Allah korusun sonra kötü sonuclar olabılıyor bu borclar yüzünden .Rabbım hepımızın yardımcısı olsun :34:

bizde aynı sizin gibiydik canım 2 yıl oldu evleneli daha bi kuruşumuz yok evlenirken kredi cektik eşyalar düğün icin kartlara acıldık takılar bilezikler hepsi gitti 7 tane 20 gr burma bileziğim vardı küçükleri falan saymıyorm bile 5 kredi kartı vardı eşimn evlenirken benm hiç yoktu biliyorum borç belasını babadan cok cektik yavas yavas kandırdm eşimi kapattık şuan iki tane kaldı diğerlerini kapattık o 2 tanenin birini taksitlendirdik son 2 aylık ödemesi kaldı onuda kapatcam 1 kart kalcak oda zor zamanlar için bende durcak 35 bin lira kredi cekmiştik faiziyle birlikte 50 yi geciyodu tabi suan 13 ay kaldı her ay bin lirada krediye ödüyoruz ve eşim öğretmen bende devlet memuruyum ne para biriktirebildik ne bişey şuan hamileym aklım basıma geldi cocugumuz olcak borclarıda sabitledk kartlarda kapandı sayılır her ay bi kaç kuruş atmaya calışıyorum şuan 250 liram var :) küçük bi miktar ama mutluyum ayın 15 inde üzerini tamamlayıp bi altın alayım diyorum.. kartmış krediymş allah korusun bi daha sadece ev alırsam cekerm kredi allah tüm borcu olanlara yardım etsn 2 yıldr anam agladı benimm cok zor cookk :( uzaktan duyan ikinizde memursunuz takılarda gitmş naptınız diyor düşününce anlıyor insan yaptıgı hataları ders oluyor bizee

hep hayal ederdm bi gün uyansam tüm borçlarım bitmiş olsa ne güzel olur diye :) o kadar uzaktı bana suan cogu gitti azı kaldı diyorum dişimi sıkarsam bebeğim doğmadan hallederim inşallah allahım yardım eder

Son düzenleme:
off canım cok kötü olmuş yaa bu yaptıgın tahlilden eşinin dehaberi var mı yok saoturup ona da anlat ve gelecegınız ıcın kararlar alın bence cunku her zaman borcunuzu kapatacak para bı yerlerden gelmeyebılır Allah korusun sonra kötü sonuclar olabılıyor bu borclar yüzünden .Rabbım hepımızın yardımcısı olsun :34:

Benm eşim öyle oturup konuşunca sinirlenir. Bana ahkam kesiyorsun sen çok biliyorsun kim için harcandı falan filan diye.. Onun için şimdi diyorumki kart borcunu kapatabileceğimiz toplu bir para gelmeyecek bir yerlerden nasıl olsa çünkü gelince yine harcıyoruz yine.. o yüzden şimdi çok borç var diye harcama yapamıyoruz en azından o bişe almaya kalksa karttan ben engel oluyorum ben zaten çocuğun acil ihtiyacı dışında bişey almıyorum birde çocuğun sağlık harcamaları için kullanıyoruz.. Mesala temmuz ayında hiç kullanmadık kredi kartını..

Şu an 3500 tl borcu varmış aylık bir kira kadar ödüyoruz oraya 650 tl asgarisi buda kullanmamıza engel oluyor.. Hiç bişe demiyorum çünki dersem yine kredi çekelim kapatalım borcu bir daha kullanmayalım der.. ama 6 ay sonra bakarız ki aynı noktadayız yine...

Benm eşim öyle oturup konuşunca sinirlenir. Bana ahkam kesiyorsun sen çok biliyorsun kim için harcandı falan filan diye.. Onun için şimdi diyorumki kart borcunu kapatabileceğimiz toplu bir para gelmeyecek bir yerlerden nasıl olsa çünkü gelince yine harcıyoruz yine.. o yüzden şimdi çok borç var diye harcama yapamıyoruz en azından o bişe almaya kalksa karttan ben engel oluyorum ben zaten çocuğun acil ihtiyacı dışında bişey almıyorum birde çocuğun sağlık harcamaları için kullanıyoruz.. Mesala temmuz ayında hiç kullanmadık kredi kartını..

Şu an 3500 tl borcu varmış aylık bir kira kadar ödüyoruz oraya 650 tl asgarisi buda kullanmamıza engel oluyor.. Hiç bişe demiyorum çünki dersem yine kredi çekelim kapatalım borcu bir daha kullanmayalım der.. ama 6 ay sonra bakarız ki aynı noktadayız yine...

anladım canım benım eşimde bazı konularda boyel sabıt fıkırlıdır o yuzden o da sınırlenır konusulmaz yani cok şükür kredi kartı konusunda oyle deıl ama egecnlerde ıst dakı evını sattı ve su an bankada ama o para gözüne batıp duruyor ev alalım dıyor ve alacagımız semtte o paraya cok kötü evler ama bız zaten bırıkım amaclı bı ev aldık amacımızda 4 yıl sonra lojmandan cıkınca satıp üzerine bu satılan evı satıp( o zaman satılmamıstı aksılık ıste) o sekılde ıyı bı ev almaktı yanı oturacagımız evı .su anda boyel bı zorlama yapmamaıza gerek yok dıyorum bız gene bırıkımımızı yapalım acelemız yok egerkı düşeş bişeyler cıkarsa bakarız yoksa nıye acele edıyoruz.korkuyorum parayı bosa savuracak dıye gecen bı arkadası demıs bende su kadar para var sendede varmsı 2 ortak daha bulalım bı arsa varmsı onu alalım.dedim sen emegini nasıl kolay rıske atabıulıyorusn senın oyle bı luksun yok onu yapman ıcın ekstradan cok para olması lazımkı onunlaoynayabılesın demi yanii. bu adamlara laf anlatılmıyor .dıyor bırde arabayıo satıp daha düşük bi araba alalım o paranın üstüne koyarız allahtankı araba benım üstüme satmam dıyorum bende hıh:63:

bizde aynı sizin gibiydik canım 2 yıl oldu evleneli daha bi kuruşumuz yok evlenirken kredi cektik eşyalar düğün icin kartlara acıldık takılar bilezikler hepsi gitti 7 tane 20 gr burma bileziğim vardı küçükleri falan saymıyorm bile 5 kredi kartı vardı eşimn evlenirken benm hiç yoktu biliyorum borç belasını babadan cok cektik yavas yavas kandırdm eşimi kapattık şuan iki tane kaldı diğerlerini kapattık o 2 tanenin birini taksitlendirdik son 2 aylık ödemesi kaldı onuda kapatcam 1 kart kalcak oda zor zamanlar için bende durcak 35 bin lira kredi cekmiştik faiziyle birlikte 50 yi geciyodu tabi suan 13 ay kaldı her ay bin lirada krediye ödüyoruz ve eşim öğretmen bende devlet memuruyum ne para biriktirebildik ne bişey şuan hamileym aklım basıma geldi cocugumuz olcak borclarıda sabitledk kartlarda kapandı sayılır her ay bi kaç kuruş atmaya calışıyorum şuan 250 liram var :) küçük bi miktar ama mutluyum ayın 15 inde üzerini tamamlayıp bi altın alayım diyorum.. kartmış krediymş allah korusun bi daha sadece ev alırsam cekerm kredi allah tüm borcu olanlara yardım etsn 2 yıldr anam agladı benimm cok zor cookk :( uzaktan duyan ikinizde memursunuz takılarda gitmş naptınız diyor düşününce anlıyor insan yaptıgı hataları ders oluyor bizee

bizimde öyle canımya düğündeki takılar, tazminatlar izin paraları.. yani kred kartına gitmeyen ama elimizde çarçur olan paramızın toplamı 60.000 desem ne dersiniz?? Çok acıı ama o kadar gerçek ki.. Aklıma geldikçe çok ama çok üzülüyorum..
Eşim belki farkında belki değil ama yıllardır hiç için çalışıp durduk.Eşim parasızlığa hiç gelemiyor. Elinde kalmayınca kıyıda köşedekini harcar olmadı kredi kartından avans çeker.. En son oğluma açtığım euro hesabını bozmamı istedi.. Çok üzüldüm ama bozdum mecbur sonra koyarız yerine dedi.. Çocuğun doğumunda gelen altınlar içinde aynı şeyi demişti ama uçtu gitti onlarda.. Çok üzülüyorum ama maalesef adamın huyu böyle..
Ama gel görkü konu açılınca bana savurgansın hesabını kitabını bilmiyorsun der yuvayı dişi kuş yapar sen hiç anlamıyorsun ev ekonomisinden falan der.. kendi aylık sigara ve biraya 300 tl belki daha fazla harcar eve yaptığımız 250 tl lik toplu market alışverişi gözüne batar.. Söyleyince kıyamet kopar suçlu yine ben olurum..
O yüzden artık hiç haber vermiyorum gün gelir hastalık olur bişe olur kara gün parası diye saklıyorum..

Ya arkadaşlar bakıyorumda hiç borçsuz olan yok.Ama biz böyle tutumlu bayanlar oldukça eminim bu borçlarda birgün bitecek.Ben çok dua ediyorum borçlarım sağlık sıhhatim varken biran önce bitsin diye.Artık birikim yapmak istiyorum gelecekten çok korkuyorum.

bizimde öyle canımya düğündeki takılar, tazminatlar izin paraları.. yani kred kartına gitmeyen ama elimizde çarçur olan paramızın toplamı 60.000 desem ne dersiniz?? Çok acıı ama o kadar gerçek ki.. Aklıma geldikçe çok ama çok üzülüyorum..
Eşim belki farkında belki değil ama yıllardır hiç için çalışıp durduk.Eşim parasızlığa hiç gelemiyor. Elinde kalmayınca kıyıda köşedekini harcar olmadı kredi kartından avans çeker.. En son oğluma açtığım euro hesabını bozmamı istedi.. Çok üzüldüm ama bozdum mecbur sonra koyarız yerine dedi.. Çocuğun doğumunda gelen altınlar içinde aynı şeyi demişti ama uçtu gitti onlarda.. Çok üzülüyorum ama maalesef adamın huyu böyle..
Ama gel görkü konu açılınca bana savurgansın hesabını kitabını bilmiyorsun der yuvayı dişi kuş yapar sen hiç anlamıyorsun ev ekonomisinden falan der.. kendi aylık sigara ve biraya 300 tl belki daha fazla harcar eve yaptığımız 250 tl lik toplu market alışverişi gözüne batar.. Söyleyince kıyamet kopar suçlu yine ben olurum..
O yüzden artık hiç haber vermiyorum gün gelir hastalık olur bişe olur kara gün parası diye saklıyorum..

Allah sana sabır versin canım eşinde ıns bırgün anlar cok gec olmadan.enıyısını yapıyorusn senın gızlı bırıktırmen daha ıyı bak cocugunda varmıs bende hep kendımı garantıde hıssettırecek bı param olsun ısterım her zaman dünya hali bu çünkü Allah cümlemizi kötülüklerden korusun ele muhtaç etmesin inşallah:69:

Bu erkeklerin hepsi farklı.Benimkide etliye sütlüye karışmaz.Parayı bana verir ama kendine ayırdığı parayı gün içerisinde hemen çarçur eder.Hani sigarası, içkiside yok ama yemeyi çok seven biri herhalde sürekli abur cubura harcar.Bazen sıkılırım evin hesabını yapmaktan 3 kuruş nereden arttırırım diye düşünmekten.Sen al sende olsun evin bütçesi diyorum sen daha iyi becerirsin diyor.( Aslında haklı bende durması daha iyi ama ne bilim bazen sürekli hesap yapmaktan birşeylerten kısmaktan sıkılıyorum ). Bu kadar kıstığım halde 5700 TL borcum var.Demekki akıllı bir bütçe yapamamışım artık daha iyi düşünüp karar vermem lazım olacak.

Allah sana sabır versin canım eşinde ıns bırgün anlar cok gec olmadan.enıyısını yapıyorusn senın gızlı bırıktırmen daha ıyı bak cocugunda varmıs bende hep kendımı garantıde hıssettırecek bı param olsun ısterım her zaman dünya hali bu çünkü Allah cümlemizi kötülüklerden korusun ele muhtaç etmesin inşallah:69:

amin amin canım ALLAH'ım kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Merhaba,bende şimdiye kadar biriktirmeye kalktım ama lazım olunca elim hemen gitti kumbaraya
Çocuk da olunca biraz zor oldu eksikleri bitmiyo çünkü
Bundan sonra artık yok sayacağım o parayı,ya allah bismillah

slm kızlar bugun 5 lira atıyorum kumbiriğe:))
borçlulara da allah yardım etsin çok şükür hiç borcumuz yok.

Aminn canım aminnn..
Ben size bir olay anlatayım bu yorum üzerine..
Bundan 3 yıl kadar önce sürekli gittiğim kuaförde çalışan bir kız vardı. Birgün ben oradayken bu kızın annesi geldi kuaforün sahibine hediyeler falan getirmiş.. Teyzeyi bir görseniz hani şu töre konulu dizilerde hanımağalar olurya aynen öyle giyimi kuşamı süslü püslü bir eşarp, gözler sürmeli kolunda kalın kalın bilezikler falan.. Birde hoş sohbet anlatamam..
Kuaförün sahibine el işi lif, patik, kenarı işlemeli havlu falan getirmiş. Konuşurken falan kızların çeyizi bitti artık bunları ya satıyorum yada hediyelik yapıyorum falan dedi. İyi işte bu yaşta hala paranızı kazanıyorsunuz haliniz vaktiniz yerinde falan dedik..
Kadın size bir öğüt vereyim dedi ve çantasından iki tane banka cüzdanı çıkardı..
Elinize bir para geçiyorsa o parayı 3 e bölün. 1 ini harcayın, 1 ini kocanızın bildiği hesaba yatırın 1 inide bilmediği hesaba. yatırın dedi elindeki cüzdanlardan birinde 15000 tl bakiye bu kocamın bildiği hesap dedi.. diğerinde 12000 tl bakiye bu da bilmediği hesap dedi.. Dedik ne güzel biriktirmişsiniz.. Kadın dedi ben neler yaşadım bir bilseni 38 yıllık evliyim hayattan çok ders aldım siz de bundan ders alın kocanızı sevin ama çok güvenmeyin dedi..

Kadın gittikten sonra kızıyla konuştum.. Kadıncağız gençken 3 çocuğu ile kocası kapıya koymuş başka kadın getirmiş. Kadın çok çekmiş, çalışmış etmiş falan çok kötü günleri olmuş sonra aileler araya girmiş tekrar barışmışlar. Barıştıktan sonra kocasına bir daha hiç güvenmemiş ve evden çeyizlik yapmaya başlamış hep kocasından aldığı olsun kazandığı olsun bu şekilde biriktirmiş. Yıllar içinde adamda evine bağlanmış kadının evden çalıştığın falan biliyormuş bakmış kadın para biriktiriyo evin tüm idaresini kadına vermiş. kadın bu paralardan hariç 2 araba almış falan..
O hiç aklımdan çıkmaz hep derdim kendime bir gün şu borçlar biterse bende yapıcam aynını diye..

Back