Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

ooo epey uzakmış canım ya .bizde yeni araba aldık 27 bin tl ,4.5 sene de bizimkinin bitmesine var canım ,satın aldığımız evin de 4 yıl var daha üstelik devrimülk aldık 10 bintl kredi çektik oda önümüzdeki ay başlayacak kirada oturuyorum satın aldığımız ev istanbulda yani kiracı var ama taksidi için yine üzerine 200 tl kadar koyuyoruz oturduğum kiradaki eve 725 tl veriyoruz.arap saçı gibi birşey .7 aydır kayınvalidemin 310 tl ev kredisini ödüyorduk bu aydan sonra veremicez dedik cünkü kılakıl geçinicez diye.eşim arabayla gidip geliyor iş yerine otoparka hergün 5tl veriyoruz.buna şükür bakalım .kılakıl gitmekten ziyade 600 tl market alışverişi için gider ayarladı arttırdığın senin olsun dedi .tabi benim olup tekrar dönüş yapacak .bana sen kısamazsın diyor .valla bugün hiçbirşey almayacağım diyordum eglence vardı gittik oğlan gösteri izlerken tutturdu puf şeker alacağım diye ,dönüştede hamilelik işte üzüm aşerdim 5,5 tl harcadık geldik eve neyse yinede güzel gidiyorum .alışacağım bakalım.çamaşırı ,bulaşığı ,ütüyü de gece yapacağım ,akıllı sayaç olduğu için ne kısarsam kardır.
marketten çıkarken artan 5 tl paralarımın içine attım 30 tl param oldu .

günaydın canlar herkese sağlıkla dolu mutlu huzurlu bol bereketli bir gün diliyorum .

günaydın şekerler herkese hayırlı bir gün olması dileğiyle.....

dün 5tl bozdurmuştum üstüne eşimin cebindeki bozuklukları da ekledim 9,5 yaptı

ben dün hiç para harcamadım eşimde sadece akşam sigara almış.5,5tl

iftarı kayınvalidede yapıyurz buda bi artı sayılabilir şimdilik.

ya baktımda bide çocuğunuz varmış..enazından çocuk faktörü için bile
daha tutumlu olabilirdi,naapsan bi çocuk dahamı doğursan?:)
valla benimde aklıma bişey gelmiyor yani..sunii masraflar çıkar dicem ama??bende bu konuda pek tecrübeli sayılam

market alışverişlerini sen yapıyorsan 20yerine 30yaptım diyip,köşeye 10 ar 10ar at mesela..
bir kaç haftada 50 tl arttırabilrisin gibi..

çocuklu evde ay sonunu zor getirmek sizin için kolay olmasa gerek,Allah kolaylık versin...

Son düzenleme:
Günaydın hanımlar bankaya maaşımın bir kısmı yattı.790 TL'si (uyanık şirket) şimdi 300 TL'yi kredi kartına yatırdım.Kaldı 490 TL bununla 300 TL gibi başka birkredi kartına yatıracağım.böylelikle borçlarım azalmış olacak.Diyorumki 190 TL ilede 2 gram altınmı alsam bankadan.Kızlar akıl verin altın bugün yüksekmi sizce?

canım ben olsam bugün altın almazdım bu fiyatlar çok uçuk, nasılsa bu kışa doğru düşer ama aradaki düşüşleri de alım için dikkat etmek lazım diye düşünüyorum.
hele bugün zirveeeeeeeeeeeeeeeeeeeee yaptı deyim yerideyse

evet canım haklısın.Zaten gram altında hesaptan alamadım sözleşme imzalamam gerekiyormuş.Artık başka bir zaman gram altın alayım.Bugün TL olarak kalsın o zaman param belki bir ara düşer.Fikrin için çok sağol bitanem benim.

rica ederim canım ne demek .
tam tersine ben elimdeki altını sattım bile şimdi, telefonla bankayı aradım sattılar hemen.
artık düşüş pozisyonunu beklemem gerekiyor tekrar almak için nasipse

tam tersine ben elimdeki altını sattım bile şimdi, telefonla bankayı aradım sattılar hemen.

Hayırlısı olsun bitanem.İyi yapmışsın en azından kar edersin.

hayırlı olsun canım. inşallah en kısa zamanda tekrar altına çevirip kar etmiş olursun.

Hayırlı olsun canım Peki canım hiç baktınmı yıllık verilere bu aylarda genelde çıkışmı oluyor.Biraz önce okudum merkez bankası altın yükselişiyle ilgili ani toplantı yapacakmış.Allah altın borcu olanlara yardım etsin altını artık rüyalarımızda göreceğiz herhalde

iyi akşamlar hanımlar
topik baya canlanmış.,hanımlar nasıl tasarruf yapmaktan bahsetmişsiniz
benim derdim eşimin müsrifliği nasıl çare bulacağım bana bir akıl verin

canım aynı durumu yaşıyorum inan.. Eşimin müsrifliğine bende çadiye kadar bildiği tüm paralar uçtu gitti elimizden toplu para oldumu hemen kredi kartına yatıralım borç kapansın diyor. Tamam deyip veriyorum o borç kapanıyo sonra en fazla 2-3 ay içinde bakıyorum aynı duruma gelmişiz. En iyisi kartta borç olsun az az ödensin yerine yenisi yapılmasın.Şimdi borç var diye rahat davranamıyor eğer o borcu kapatırsa yine rahatlar yine başlar savurmaya..
Şimdi ben elime ne geçerse habersiz atıyorure arıyorum ama nafile..Benimde eşimin yaptığım birikimlerden haberi yok çünkü şimm kenara.. sonuçta ilerde ev falan alırsak çıkaracağım ortaya. Yada allah korusun yarın bir gün sağlık sorunumuz falan olur diye hiç söylemiyorum.. Oda beni çok harcıyo biliyor.. Varsın öyle bilsin

Benim eşimde bilmiyor şu an oda bana hep çok harcıyorsun diyor çok müsrifmişim.Dün akşam sadece markete süt almaya gittim 20 tl harcadım Söylenincede kızıyor sana para hesabı soranmı var diye..eee sormuyorsun ama elimdeki harçlıklarım gidiyor işte böyle böyle dedim çıkarttı 100 tl verdi Akşam akşam bi sevindirik oldum sormayın gitsin o şimdi benim onuda harcıyacağımı zanediyor ama yanılıyor bugün niyetim üstüne biraz daha katıp çeyrek almaktı ama malesef çok yükselmiş bekleyeceğim artık cumaya kadar düşürse alırım yada dolar alacağım böylelikle dolarlarımı 100 e tamamlarım..

Hayırlısı olsun bitanem.İyi yapmışsın en azından kar edersin.
sağol bitanem Allah razı olsun
hayırlı olsun canım. inşallah en kısa zamanda tekrar altına çevirip kar etmiş olursun.
sağol canım Allah razı olsun hayırlı bakalım

Allah razı olsun canım.
benim okuduğum yorumlarda ve analiz köşelerinde karşılaştığım şeyler şunlar altın normalde yatırımcısına yıllık % 20 kazandırır diyorlar
fakat yabancı yatırımcı asla %100 oranda kazanmadığı sürece kendini kazanmış saymaz, o nedenle de yıl içerisinde yaptığı al-sat hareketleriyle kazancını en az
% 100 lük oranlara taşır.
gene bir diğer sonuç genelde altın fiyatlarının yaz aylarına doğru hareketlendiği sonbahar ve kışa doğru gerilediği .
ama yıllık bazda zaten gündeme göre altın fiyatları yaz ya da kış düşer ya da çıkar genelde bu zamanlarda al- satlarla kısa vadeli kazançlar kazanılmış oluyor.

amanın altın tavan yapmış yahu biz geçen yıl 120gr altın almıştık düğünde gramını 50tlden almıştık şimdi oldu gramı 92tl.

farmasi hayırlı olsun satmışsın altınını inşallah bol bol kar yaparsın.

merhaba altın kızlarr

nasılsınız?? bakıyorum yatırımlar son hız devam ediyor... bereketiniz bol olsun..

birkaç gündür yazamadım detaylı. neler yaptım anlatayım şimdi.

cuma günü sigarayı bırakmak için doktora gittik. bize bağımlılığımızın yüksek olduğunu, ilaç kullanmamız gerektiğini söyledi. ilaçlarımızı yazdı. bazı tavsiyelerde bulunarak 15 gün sonra tekrar çağırdı. gittik ilaçları aldık. cumartesi günü de başladık içmeye..

son zamanlarda 1.5 - 2 pakete çıkmıştı içtiğim sigara.

cumartesi 11 tane, pazar 10 -11 tane, pazartesi 7 tane, dün yine 10-11 tane içtim. pazar günü 2 paket almıştım. bir paketin yarısından fazlası hala duruyor..

akşam regl olduğum için oruç yok bugün. kahvaltı ettim, ardından canım hiç istemedi. az önce kahve yaptım kendime yanında da bir sigara yaktım ama tat alamadığım gibi, öğüre öğüre bir hal oldum.. sanırım mutlu sona yaklaşıyorum..

akşam da almadığım sigaraların parasını attım kumbişe. 20 tl sigara parası, 8 küsur da bozukluk çıktı çantamdan. toplamda 28 tl kumbişe gitti dün..

Uzun vade beklentilerinin 1700 ve 1775 dolar oldugu sari maden de daha önceki stratejimiz olan düsüslerde alim pozisyonlari açilmasi hala geçerliligine devam etmektedir.

Altin, küresel ekonomideki büyümeye iliskin belirsizlik ve endiselerin etkisiyle bir rekor daha kirdi. Borç tavaninin yükseltilmesine iliskin son dakika anlasmasina ragmen ülke notunun düsecegi beklentisi ve Güney Kore Merkez Bankasi’nin 13 yil sonra ilk kez altin almasi da altinin yükselisinde etkili oldu. ABD'de tüketim harcamalari haziran ayinda 20 ay aradan sonra ilk kez gerileyince yükselis tetiklendi. Altin fiyatlari, Amerikan Merkez Bankasi’nin parasal genisleme programlarinin da olumlu katkisi ile son bir yildir yaklasik yüzde 39 yilbasindan bu yana da yüzde 15'in üzerinde artis gösterdi. Analistler, ABD’deki ISM imalat verisi ile iyice su yüzüne çikan son kötü verilerin ardindan Fed'in üçüncü bir parasal genislemeye gidecegi beklentisinin de altin fiyatlarini yukari tasidigi görüsünü tasiyor.

Sari maden ABD ile ilgili az bir endise duydugu anda yukari yönlü atagini baslatmaktadir. Çünkü güvenilir yatirim araci olan altindaki fiyat hareketleri her an ates edebilecek ve bu yüzden de tetikte bekleyen askere benzemektedir. En ufak bir haberde sert hareketlere baslayan sari maden özellikle ABD ile ilgili olumsuz haberlerin gelmesi ile yükselislerine hiz kesmeden devam etmektedir. ABD’nin ekonomisinin büyümeye iliskin gelen olumsuz haberleri altin fiyatlarinin yükseltmeye yetti. ABD borç tavani oylamasi sonrasinda da kredi derecelendirme kuruluslarinin notlarini AAA olarak teyit etmesi ancak indirime gidebiliriz uyarisi da güvenilir yatirim aracina olan talebin artmasina neden oldu. Bütün bu gelismelerle birlikte 1661
dolar seviyesine kadar yükselen sari maden 1651 dolar seviyesine kadar gerilese de tekrar yükseldi ve 1658 dolar seviyelerinde hareket etmektedir.

Sari Maden orta kanali kirdigi için üst kanala kadar yükselmek isteyebilir. Bu seviyelerde sirasiyla 1672 ve 1686 dolar seviyeleri olarak belirlenmistir. Bugünden itibaren özellikle ABD’den gelecek olan haberler dikkat etmeli ve tarihi rekor seviyelerinde olan sari maden deki hareketlere dikkat etmeliyiz. Çünkü her yeni rekor seviyelerinden baslayan tepki satislari altin fiyatlarini kismi olarak geriletmekte ve sonra destekten güç alarak yukari yönlü atagina tekrar baslatmaktadir. Örnegin altin fiyatlarinin 1624 dolardan 1580 dolara daha sonra da 1630 dolardan tekrar 1600 dolar seviyesine kadar gerilemesi ve buralardan aldigi güçle yükselmek istemesidir. Uzun vade beklentilerinin 1700 ve 1775 dolar oldugu sari maden de daha önceki
stratejimiz olan düsüslerde alim pozisyonlari açilmasi hala geçerliligine devam etmektedir.

Pivot 1639
Destek 1652-1642-1630
Direnç 1661,50-1672-1686"
Tarih: 03.08.2011 11: 12 :44

canım çok teşekkürler ,Allah bereket versin.
senin karın da süper bereketli olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…