Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bim'in yağ çözü çok etkili sık beklet biraz sonra süngerin sert kısmıyla sil..
ezgi 108 tl de paran var değil mi?[/QUOTE
87TL verim gram altına kalan parayıda tekrar kumbaraya attım.yani 21 TL
birkaç gündür takip ediyorum listeyi inceliyorum =) maşallah güzel birikimler yapmışsınız
bu birikimleri eşinizle birlikte mi yapıyorsunuz peki? yoksa ondan tamamen ayrı mı?
ben yaklaşık 1.5 yıllık evliyim. eşim de ben de memuruz. her ay ödemelerimizi ayırıp 2 tane tam altın alıyoruz. bir de oğlumun kumbarası var oraya hergün babası bozuk para atıyor =)
birkaç sayfa öncesinde hep alışverişlerden bahsedilmiş sizin gibi tutumlu hanımları görünce sorayım. 2 ay sonra okullar açılacak ve benim kıyafet alışverişi yapmam gerek. sizce hepsini bir anda almak mı mantıklı yoksa her ay bir parça almak mı? Ben hepsini bir anda alınca sanki gereksiz ne varsa dolduruyormuşum gibi geliyor =)
iyi akşamlar kızlar biz bugün markete gidicez alışverişe normalde 100-150 lirayı geciyor hiç altına düşmüyor tasarrufta ilk ayım oldugundan 100 lirayı gözden cıkardm umarım yine ıvır zıvırı doldurmam artan paralarıda kumarama atıcam ama bana hiç birikmiyor gibi geliyor gerci daha 3-4 gün oldu ama sabır işi galiba kumbarayı acmıyorum bende anahtarını sakladım işin kötüsü yerinide hatırlamıyorum neyse önemli değil tel tokayla acmayı biliyorum eski alışkanlık kumbaramın kilidi dandik oldugundan açılıyor 1 liraya alınan kumbara bu kadar oluyor :)))
napim tatlımm.
evet su ve elektr. fauralaı takibim altında
hele geçen ay 31 tl gelen elektrik fatruası sonucu liste yaptım
yıkadığım bulaşık ve çamaşırları yazıyrm
çok dikkat ediyrm.bakalım bu ay ne olucak,
öle tabi cnm at atabildiğin kadar
Kızlar bir el atıverin:
Biliyorsunuz 1 aydır evde değildim. Eşim erken gelmişti.
Sorun şu ki mutfağı biraz hor kullanmış.
Ocağın yanındaki fayanslar ve duvar yağ içinde.
Sanırım aspiratörü hiç açmamış.Böyle damla damla sarı sarı...
Sabahtan beri clit bangle uğraşıyorum ama çok yoruldum ve ancak hafifletebildim.
Bir de sevgili sıpam müsade etmediği için ıslanıp ıslanıp kurudu oralar.
Ne olur bana bir çare,bir yol, püf noktası neyim söyleyin.
Yoksa akşama herifi telef edeceğim siinirden.
birkaç gündür takip ediyorum listeyi inceliyorum =) maşallah güzel birikimler yapmışsınız
bu birikimleri eşinizle birlikte mi yapıyorsunuz peki? yoksa ondan tamamen ayrı mı?
ben yaklaşık 1.5 yıllık evliyim. eşim de ben de memuruz. her ay ödemelerimizi ayırıp 2 tane tam altın alıyoruz. bir de oğlumun kumbarası var oraya hergün babası bozuk para atıyor =)
birkaç sayfa öncesinde hep alışverişlerden bahsedilmiş sizin gibi tutumlu hanımları görünce sorayım. 2 ay sonra okullar açılacak ve benim kıyafet alışverişi yapmam gerek. sizce hepsini bir anda almak mı mantıklı yoksa her ay bir parça almak mı? Ben hepsini bir anda alınca sanki gereksiz ne varsa dolduruyormuşum gibi geliyor =)
iyi akşamlar hanımlar
topik baya canlanmış.,hanımlar nasıl tasarruf yapmaktan bahsetmişsiniz
benim derdim eşimin müsrifliği nasıl çare bulacağım bana bir akıl verin
Bence canım ihtiyacın olacak kadar alman taraftarıyım.Eskinden bende ne görürsem alır dolaba tıkardım birde onları k.kartına taksit yaptırırdım sonra öde dur.( Aylık niye yetmez diye birde yakınırdım).Artık akıllandım canım çok eskimedikleri sürece yeni almak istemem.Geçenlerde kuzenimin düğünü vardı abiye alacakken vazgeçtim.Tabiki sıran bişey almadım şık bir kıyafetti ama olsun iyikide abiye almaktan vazgeçmişim.Alsaydım sadece düğünde giyecektim ya sonrası ama şimdiki aldığımı günlükte giyebilirim.Bence sende düşündüğünden vazgeçme.Burada arkadaşlarımızın ve ben dahil kendi başımıza eşlerimizin haberleri olarak birikim yapmaya çalışıyoruz.Ama bak sende ne güzel her ay 2 tane tam altın alıyormuşsun.Demekki sende tutumlusun
ben kend adıma cevap vereyim
biz eşimle her ay çeyrek alıyoruz ve aldığımız maaştan ve ikramiyelerden evimiz için birikim yapıyoruz yusum
listede ki birikim benim kendi adıma kendimi deneme amaçlı başladığım birikimim eşim destek veriyor zaten..
alışveriş konusuna gelince bence uzun süreye yay
ne bulursan almak dolabını doldurmaktan başka birşeye yaramaz ama gördükçe alıp mantıklı ve lazım şeyler alırsın
canım ben kredimi kartımı kontrolden çıkmasına müsade etmeden
bazen toplu alışveriş yapıyorum çok ekonomik oluyor pazarlık da yapıp o fiyat üzerinden kredi kartına taksitlendiriyorum normalde diyelim ki 400 tl ye olacak bir alışveriş tutarını 300 tl ye düşürtüp 2-3 bazen 4 taksite vade farksız alışveriş yapabiliyorum.
bazen de tek birşeye ihtiyacım varsa sadece onu alıyorum.
ama kredi kartımın aylık taksit tutarının 100- 150 yi geçmesine müsade etmiyorum.
şu anda bile kredi kartımın toplamda taksitli borcu 500 tl yoktur ve de önümdeki 6-7 ay için
az önce ihtiyacım olan şeylerin listesini yaptım. yavaş yavaş alırım artık ben de. hem bayramda da kullanırım =)))
bizim de evimiz yok canım. bulunduğumuz ilçeden 2 yıl sonra ayrılacağız yani tayin isteyeceğiz o zamana kadar evin parasının en azından yarısını biriktirmek istiyoruz. gerçi şubata kadar ödemelerimiz ondan sonra çok daha fazla biriktiririz inşallah.
buarada sen çalışıyor musun?
bekarken çalışıyordum canım
iki yıldır çalışmıyorum..
akşam haberlerinde döviz ve altın fiyatlarını verdiler cumhuriyet altını 600 tl
hımmm tipik bir param var derdim var vakkası:)
şaka bir yana size yüklü bir borca girmenizi ve taksitlerini eşinizin üstlenmesini tavsiye edebilirim
benimde eşim iş değiştirmişti ve maaşıda artmıştı ama baktım eve verdiği para aynı,bende alttan girdim üstten çıktım
lüküs bi araba aldırdım..şimdi kafam rahat,o arabanın taksidini ödesin bizde arabanın tadını çıkaralım dimi ama:)
ben de ocaktan beri evdeyim doğum iznindeydim yani. öyle alıştım ki şimdiden strese giriyorum.