Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

ben kend adıma cevap vereyim

biz eşimle her ay çeyrek alıyoruz ve aldığımız maaştan ve ikramiyelerden evimiz için birikim yapıyoruz yusum

listede ki birikim benim kendi adıma kendimi deneme amaçlı başladığım birikimim eşim destek veriyor zaten..

alışveriş konusuna gelince bence uzun süreye yay

ne bulursan almak dolabını doldurmaktan başka birşeye yaramaz ama gördükçe alıp mantıklı ve lazım şeyler alırsın

kesinlikle sabır işi canım ama birikmeye başladkça göreceksin ne kadar zevkli olduğunu ve vazgeçemeyeceksin:82:

ay kızlar yıkadıgınız camasır bulasıkları da mı hesaplıyosunuz 40 yıl düşünsem aklıma gelmez bırde ben boyel yapsam kafayı yerim valla harcadıklarımın fişini biriktireyim dedim de moralim bozuldu yanı fuzulı olmasa bıle cok yani:18:[/QUOTE]

bızım bu aykı elektrık faturamız 120 lıra geldı 31 lıra gelse bayram olur bana heralde:))
tabı bunun sebebı klımayla oturuyoruz ama çok sıcak elden gelen bışey yok bende fatura olayın adıkkat ederım
ama boyle sıck olunca goze gelmıyo:))

canım kolay gelsın cif in sarısı var mutfak ıçın o da baya ıyı ben onu kullanıyorum genelde

canım ben kredimi kartımı kontrolden çıkmasına müsade etmeden
bazen toplu alışveriş yapıyorum çok ekonomik oluyor pazarlık da yapıp o fiyat üzerinden kredi kartına taksitlendiriyorum normalde diyelim ki 400 tl ye olacak bir alışveriş tutarını 300 tl ye düşürtüp 2-3 bazen 4 taksite vade farksız alışveriş yapabiliyorum.

bazen de tek birşeye ihtiyacım varsa sadece onu alıyorum.

ama kredi kartımın aylık taksit tutarının 100- 150 yi geçmesine müsade etmiyorum.
şu anda bile kredi kartımın toplamda taksitli borcu 500 tl yoktur ve de önümdeki 6-7 ay için

iyi akşamlar hanımlar
topik baya canlanmış.,hanımlar nasıl tasarruf yapmaktan bahsetmişsiniz
benim derdim eşimin müsrifliği nasıl çare bulacağım bana bir akıl verin

bugünde kumbaraya 2 tl gitti,
bir arkadaş sormuş eşlerin
haberi varmı diye
benim eşimin haberi yok aman olmasında yoksa onlarda gider.
sadece kumbara yaptığımı biliyor.
ama onun bilmediği kumbaramda var.
ben bu birikimleri onun bilmediği kumbarada yapıyorum:52:

hımmm tipik bir param var derdim var vakkası:)
şaka bir yana size yüklü bir borca girmenizi ve taksitlerini eşinizin üstlenmesini tavsiye edebilirim

benimde eşim iş değiştirmişti ve maaşıda artmıştı ama baktım eve verdiği para aynı,bende alttan girdim üstten çıktım
lüküs bi araba aldırdım..şimdi kafam rahat,o arabanın taksidini ödesin bizde arabanın tadını çıkaralım dimi ama:)

iyi akşamlar hanımlar
topik baya canlanmış.,hanımlar nasıl tasarruf yapmaktan bahsetmişsiniz
benim derdim eşimin müsrifliği nasıl çare bulacağım bana bir akıl verin

aynı durumu geçen ay ben de yaşadım =) düğün vardı abiye alacaktım ama bir daha giyemem diyerek güzel bir elbise aldım.

aslında biz daha fazla da biriktirebiliriz ama ben mutfak konusunda çok müsrif davrandım bu zamana kadar ama artık o devri kapattım 1 haftadır. bakalım arttırabilirsem bu ay 1 çeyrek daha alırım inşallah

az önce ihtiyacım olan şeylerin listesini yaptım. yavaş yavaş alırım artık ben de. hem bayramda da kullanırım =)))

bizim de evimiz yok canım. bulunduğumuz ilçeden 2 yıl sonra ayrılacağız yani tayin isteyeceğiz o zamana kadar evin parasının en azından yarısını biriktirmek istiyoruz. gerçi şubata kadar ödemelerimiz ondan sonra çok daha fazla biriktiririz inşallah.

buarada sen çalışıyor musun?

bizim de öyle farmasi, evlenirken beyaz eşyamızı kredi kartıyla almıştık bir de bebeğin yatağını falan onun haricinde çok da kullanmadık. şimdi toplam borcumuz 200tl falandır. Bir yandan rahatlık kredi kartı bir yandan da onca insanın başına dert oluyor ne yazık ki.

kredi kartını hayatımdan çıkardığımdan beri paramın hayrını görebiliyorum..
hem ekstre öde hemde kenara çeyrek at..valla çok zor işler..

bekarken çalışıyordum canım

iki yıldır çalışmıyorum..

akşam haberlerinde döviz ve altın fiyatlarını verdiler cumhuriyet altını 600 tl

bekarken çalışıyordum canım

iki yıldır çalışmıyorum..

ben de ocaktan beri evdeyim doğum iznindeydim yani. öyle alıştım ki şimdiden strese giriyorum.

akşam haberlerinde döviz ve altın fiyatlarını verdiler cumhuriyet altını 600 tl

keşke biz alırken düşse satarken yükselse =)

benim eşimin arkadaşları altın satacakları zaman birbirlerine haber veriyorlar. kuyumcu onun altınını kaça alıyorsa birbirlerine öyle satıyorlar. alan kişi karlı olmuş oluyor böylece. bu aralar hiç satan olmadı ama altın daha da yükselirse öyle satarız diye düşünüyorlar herhalde =(

canım benim aynı bende sen gibi araba aldırdım eşime daha 4 senesi var taksidinin bitmesine
ama eşim buna rağmen dikkat etmiyor harcamalarına ay sonunu zor getiriyoruz
en basitinden biz ailemizden 130 km uzakta oturuyoruz ve her hafta gidiyoruz buda bize
exstra masraf olarak geri geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…