Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

çocuklardan kısılmıyor canım ,evde sıkılıp oturuyorlar oyuna götürdüm hadi yiyeceklerini aldım onada tamam ama işte iş oyuncak kısmına gelince evde elimle saysam kırıp attığım en az 20 araç vardır ve bunların tanesi en ucuzu 5 tl .şuan sağlamları saysam yine 20 kadar var erkek çocuğu bir de arabaya meraklı yani işin ucu her istediğini almakla kopmuş benim anladığım bu oldu.bundan sonra arabalarının 2*3 tanesini saklayıp unutmasını bekleyeceğim ,çantamda gezidireceğim ,alışveriş merkezinde alalım derse çantamdankini aldım diye kakalıcam
bir de çarşıda dondurma alıyor yarılamadan ,mısır istiyorum diyor ,onuda yarılıyor yemicem diyor.simit görüyor canım istiyor simit yicem diyor daha 3.5 yaşında yemek olaylarında hayır demem asla ama aldığını bitirmeyi nasıl ögretmem gerekiyor bilmiyorum.
evde özellikle markate gitmeden şunu bunu alacağım demem lazım .gittiğimde aa buda az kalmıştı diye alıyorum eve geliyorum bakıyorum ki aldığım şeye gerek bile yok yani bir kiloluk çay mesela bana bitmiş diye alıp eve gelince yarım paket evde olduğunu görüyorum.takip etmem lazım çok boşlayan biri olmuşum sanırım.
yapmak istediğim şey idareli ve savurgan olmadan evdeki gıdaları zamanında tüketmek.ben cimri arkadaşları gördügümde çok rahatsızlık duyuyorum .cimrileşemiyorum eğer bir yerde kısıyorum ne gerek aman aman yapınca bir yerden patlıyor onuda denediğim olmuştur

ya zaten iş annede bitiyor bence:)

bigün anneme mutfak için o zamanlar son moda olan lambalardan almasını istedim..belki hatırlarsınız,böyle çekince aşağıya kadar uzuyordu:)
oda bana neden sen almıyorsun dedi..güldüm nasıl alayım anne dedim daha ortaokul falanım:)

canım annem bana hergün bozuk para verdi biriktirde mutfağımıza o lambadan al diye..
bozuk parayla alınamaz ki o çok pahalı dedim..sabret dedi ay sonuna kadar birikince rahatça alırsın dedi..

hatta biraz da cebime fazladan koyuyordu okulda gazoz içeyim diye ,gözüm birşeyde kalmasın diye:)

neyse gelzaman git zaman paralar büyüdükçe büyüdü hatta ablalarımında iştahını kabarttı:)

ve gittim karşı dükkanda(elektrikçi) beğendiğim o lambalardan beyaz çevresi kırmızı aldım,parayıda ben verdim...

kim girse mutfağımızda annem herkese bakın cosmo aldı bunu bana dedi..gururum tavan yapmıştı tabi...

ogün bugün paramın kıymetini bilirim,gereksiz harcamalardan kaçarım..heee tabi kendimide ödüllendiririm..gazoz içtiğim günler gibi..

şimdi düşünüyorumda..bir öğretmen maaşıyla 4 çocuğun en küçüğü olan bana o bilinci verebilmek için kendisi kimbilir nekadar

sıkıntıya girdi..bana verdiği paralar belkide pazar parasıydı...ya ben nasıl öderim bu kadının hakkını...onu çooooooook seviyorummm...
onun gibi bir anne olsamm hayatta başka ne isterim ki....Allah annelerimizi ve babalarımızı bize bağışlasınn...hep başımızda olsunlar..

Yerim seni ben.İnşallah bizde çocuklarımızı senin gibi canavar birikim canavarı olarak yetiştiririz.Bu arada topiğimiz çoşmuş maşallah 41 kere maşallah

canım ne kadar gelir o kadar gider lafına katılmıyorum gitmemesi de gitmesine müsade etmek de insanın kendisine bağlı bir durum.
Ben gitmesine müsade etmeyenlerdenim şahsen

canım aslında haklısın kendi elimizde ama şahsen ben elimde olunca çok harcıyorum bide mesela önümüzdeki bi kaç ay extra gelirimiz olacak ben gittim hemen taksitle tül diktirdim olmasaydı kafamda öyle bişey yoktu mesela .. Valla şaundan itibaren inşallah daha sıkıcam kendimi ya her hafta pzar günü çocuğu mecbur dışarı çıkarıyoruz valla sadece onu jeton parası bizim yemek paramız en az 50 tl. öff beynim döndü vallaha

evet canım iyi bir fikir fiş biriktirmek .bazen gerçekten eve geldiğinde insan aldıklarına bakıyor,almasakda olurmuş yahu diyoruz demi ben de güzelce takip etmeliyim ,evde ne var ne yok ona bir bakayım .onları bir tüketeyim bir barbunya var 3 ay oldu belki alalı daha bir sefercik pişrdim eskimesin demi .böyle böyle sanırım ögrenicez ev hanımlığını.5 yıllık evliyimdir hala adam akıllı evde ne var ne yok bilmiyorum .evde varken bilr markate gidip aldıklarım oluyor :-( annemi hiç örnek almamışım anlaşılan .

bu daha mantıklı sanki tatlım
ama şimdi nişanlıyım ya taksit taksit
o yüzden şimdi bozuklukları biriktirmeye çalışayım
senin uygulamanı evlendikten sonra kısmekse yaparım

inş. farmasi hiç acmıcam kumbaramı :))))

fıstıkkkkkımmm napıyonnn
seni böyle bi topicte bekliyodum ama tutumlusun
geçen su faturası nkadar diye sormuştun :))))
biliyon canım taksitler var bende bozuklukları değerlendircem
öyle düşündüm
gram bile yapmsam kar kardır diyorum

her kelimesi bence örnek alınması gereken bir paylaşım olmuş kendi adıma çok ama çok teşekkür ve de tebrik ederim canım

hadi kızlar bana müsade .oğluşu besleyeyim evi toplayayım birazcık .
bu topiğe hergün gireceğim mutlaka .şuanda nasıl bir düzene girdirsem diye düşünüyorum .ramazanda gelmişken israftan kaçınmak için en güzel zaman bakalım .akşama ne yemek yapacaksınız paylaşır mısnız .benim aklıma hiçbirşey gelmiyor oğlana kanat çıkarttım biraz kaynatayım diye ,dünden tarhana çorbası vardı ,bir de pilav ve barbunya mı yapsam ,nohut mu yapsam karar veremedim .cacıkla akşamı geçirirdi kocişim .dün sahurada kalkamadı zavallım
ilk oructa kalmıştım sahur hazırlamaya ,yorulma yat sen demişti ben hallederim demişti ,gece kalkıp su içmiş ,bir bakmış saat geçiyor aaa sahuru kaçırdım dedi kaza düşecek ama oruclu maşallah akşama kurt gibi acıkır :-(

tavsiye ederim canım. kızımın çeyizini hazırlarken de bu yöntemle yaptım alışverişimi. taksit bile yapmadan bir senede hazırladım herşeyini

Evet canım bende öyleyim
şimdiye kadar hep çalıştım paramın hesabınıda hiç bilmeden çalıştım hemde..hep borç ödedim bir türlü bitmek bilmedi borçlarım.. Nisanda işten ayrılmak zorunda kaldım saolsunlar işyerim borçlarımı ödeyebileyim sıkıntıya düşmeyeyim diye işten kendisi çıkardı istifa istemedi..
5 aydır ev hanımlığını öğrenmeye çalışıyorum çok zormuş çok..
eşim çoğu zaman birşey söylüyor çok bozuluyorum ama haklı mesela dışarda yeme-içme konusunda çok savurganmışız onu fark ettim..
Market alışverişi içinde öyle.. elime geçeni atardım market arabasına, pazar kalabalık oluyor diye marketten 2 katı fiyata kırdım sebzeyi falan..evde ekmek yemek hep çöpe gidiyordu..
şimdi şimdi bakıyorumda her zamanımız böyle olmaya bilir dar günümüz için kenarda 5 kuruşumuz yok. o yüzden dikkatli harcamak ve biriktirmek gerek..
Tasarruf ile cimrilik arasındaki çizgiyi bildikten sonra hiç sıkıntı yok inan...

bence sebze meyve alışverişi kesinlikle pazardan yapılmalı. hem taze hem ucuz. hem de hafta boyunca el altında yemeklik oluyor. bir de ben market alışverişimi asla tek marketten yapmam. marketlerin indirim listelerini takip ederim. çok fark ediyor toplamda.

canım çocuğun yediği helal giydiği haramdır derler bu sözden yola çıkarak şimdiki devirde giydiğini bırakın aynı sigaraya verilen para gibi oyuncaklara da verilen tonlarca paraya acıyanlardanım .
şahsen çocuğuma oyuncak almayan bir ebeveyn değilim ama 3 arabası varsa 4.. 5...15. niyeeeee?????????
oyuncaklara lüzumsuz yere harcanan paraları ilerde duysalar anne niye izin verdin keşke o para şimdi elimde olsaydı diyeceklerdir eminim .özellikle çevreleri genişlediği yıllarda çok daha rahat bir okul ,sosyal hayat sunmak istiyorsanız oyuncak canavarlığı yapmalarına müsade etmezsiniz.
mısır dondurma olmadı simit istedi demişsin canım çocuğuna tek seçenek sunmalısın ya da dondurma bitmeden asla demelisin bitirirse zararı yok 10 çeşit yesin ama tabi bu arada sağlığına zararlı yiyecekler yiyip yemediğine dikkat etmek lazım . o da ileriye yönelik sağlığmıza yatırım olur
ve son olarak alışveriş listesi yaparak alışverişe çıkınız
ben şahsen listemi hazırlarken bile mutlaka alınması gerekenler belki alınabilir şeklinde ayırıyorum

tavsiye ederim canım. kızımın çeyizini hazırlarken de bu yöntemle yaptım alışverişimi. taksit bile yapmadan bir senede hazırladım herşeyini

çok az bi taksitim var sanırım bende büyüksünüz abla diyim :))
telefon almıştım 280 oraya
300 çeyiz için bişeyler almıştım oraya
var başka kırık dökük hiç tasitim yok
bundan sonrada taksit yapmayı düşünmüyorum
bi beyaz eşya taksitim var 350 ayda
bide özel emeklilik ödüyorum 120 ayda
maaşımdan sadece onları ayırcam
birazda harçlık kendime
kısmmetse geri kalanı altın yapayım diyorum

canım benimki daha küçük aklı ersin uygulamaya geçicem kuzenimin oğlu 3yaşını doldurdu kuzenimde çalışıyor maddi durumu iyi olan birisi oturmuş oğluyla konuşmuş demişki bak oğlum bende babanda senin için çalışıyoruz ama her ay ödememiz gereken yerler var falan filan çocuğa bi güzel anlatmış her ay maaşımı aldığımda bende birşey isteyebilirsin demiş şimdi atıyorum marketemi gidiyolar çocuk bişey görüyor diyomuşki anne bugün ay başımıydı kuzenim diyor ilk zamanlar çok üzüldüm canım yandı ama şuan oda alıştı en azından her gördüğünü istemiyor vede ev greksiz fuzuli oyuncak vs şeylerle dolu değil diyor ayda birkez en çok istediği şeyi alıyormuş

her kelimesini büyük zevk alarak ve hayata dair ders alarak okudum .Teyzenin ellerinden öperimmmmmmmmmmmmm
çok güzel bir hayat dersi daha ne olsun sadece seni değil dolaylı olarak bak burada bizleri bile yetiştirmeye yetti uyguladığı yöntem.

Canım kuzenin fikri çok hoşuma gitti maşallah deyim bari.akılıca davranmış

canım para senin paran elbette nasıl isityorsan öyle harcarsın
çocuk da senin çocuğun onu da ne kadarına katlanabileceksen öyle yetiştirirsin sevgiyle kal kolay gelsin.

güle güle kullan canım aldıklarını ama elinden geldiğince taksitli almamaya çalış alacaklarını. hem vade farkı biniyor hem de öde öde bitmiyor. internette veya çevrendeki mağazalardaki indirimleri takip et. alacaklarını da önem sırasına göre sıraya koy. her ay birşeylerini al bütçene göre.

[

fıstıkkkkkımmm napıyonnn
seni böyle bi topicte bekliyodum ama tutumlusun
geçen su faturası nkadar diye sormuştun :))))
biliyon canım taksitler var bende bozuklukları değerlendircem
öyle düşündüm
gram bile yapmsam kar kardır diyorum[/QUOTE]

napim tatlımm.
evet su ve elektr. fauralaı takibim altında
hele geçen ay 31 tl gelen elektrik fatruası sonucu liste yaptım
yıkadığım bulaşık ve çamaşırları yazıyrm
çok dikkat ediyrm.bakalım bu ay ne olucak,
öle tabi cnm at atabildiğin kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…