• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

GBGZ canım altın hiç bir zaman değer kaybetmeyen birşey.eşim bankacı ve altının düşmeyeceği konusunda hemfikir.
5 yılda ikiye katlamış geçen düşündümde şöyle bir .
bende artık kenarda olsun diye biriktirip biriktirip alayım diyorum .
günlük harcamalarımı kayıt ediyorum .pzt 9tl harcamışız .salı günü 51 tl :1: eşim kimliğini kaybetti 50 tl ordan girdi .bende böyle birşey uydurdum güya .bakalım bir haftada ne kadar harcıyorum görmek istiyorum .hergün de kumbaraya eşimin eve bıraktığı kağıt paraları atacağım .

aaaaaa süper bir fikir günlük ne harcadığımızı bende tutucam bugünden itibaren kızlar süpersiniz yahuu

kızlar bu market alışverişlerinizi nasıl ayarlıyorsunuz.
ben haftalık sebzemi ,meyvemi ,sütümü ,etimi alayım diyorum her hafta en az 100tl ile çıkıyoruz.
birde günlük ani vırt zırtlar çıkıyor :26: nasıl düzene sokabilirim acaba siz nasıl ayarlıyorsunuz bana da bir akıl verin.
bende ajandaya yazıyorum bugün şu kadar harcadım diye.birde hergün daha az harcamaya çalışıyorum.mesela meyve olarak muz kaldı evde. ama benim canım üzüm ,karpuz istiyor ,akşam gitsem kesin yine en az 50 harcayıp gelicem :53: akıl verin bana.
annemle babam her ay giderdi toptan alışveriş yapardı.haftada bir pazara gidip alırlardı günlük ihtiyac çıkmazdı
sanki ben her zaman harcamaya hazırmışım gibi oluyor ya :26:

o zman dün haftabaşıydı dünden başlayayım

mantı 10
yufka 4
camel 5,5
market 5

etti 24,5tl.

bakalım bugün daha bi harcama yapmadım..)

5tl bozdurttum şimdi çocuğa bir an önce biriktirmeye başlayım diye çünkü okudukça bi gaza geldim

kızlar mesela aylığınızı aldığınız gibi bi lüçük altın alıp kenaramı koyuyosunuz
yoksa küçük kalan bozukluklarımı biriktiriyosunuz
gerçekten ayda bir küçük altın oluyomu

kızlar bu market alışverişlerinizi nasıl ayarlıyorsunuz.
Ben haftalık sebzemi ,meyvemi ,sütümü ,etimi alayım diyorum her hafta en az 100tl ile çıkıyoruz.
Birde günlük ani vırt zırtlar çıkıyor :26: Nasıl düzene sokabilirim acaba siz nasıl ayarlıyorsunuz bana da bir akıl verin.
Bende ajandaya yazıyorum bugün şu kadar harcadım diye.birde hergün daha az harcamaya çalışıyorum.mesela meyve olarak muz kaldı evde. Ama benim canım üzüm ,karpuz istiyor ,akşam gitsem kesin yine en az 50 harcayıp gelicem :53: Akıl verin bana.
Annemle babam her ay giderdi toptan alışveriş yapardı.haftada bir pazara gidip alırlardı günlük ihtiyac çıkmazdı
sanki ben her zaman harcamaya hazırmışım gibi oluyor ya :26:

canım bizim orda çarşamba pazarı kuruluyor her hafta 30 kesin sebzeye gidiyor pazardan çıkıp markete giderim bu her hafta böyle değişmez (paramızın olmadığı zamanlar hariç) markettende haftalık kahvaltılığımı alırım ufak tefek şeyleri rahat her hafta 60-70 arası bazen daha az 50tl falan gider.toptan alışverişimizide 2 yada 3 ayda bir yaparız zaten ramazandan dolayı erzak falan geliyor bayramda ayrı kuruya hiç para vermiyorum desem yeri.haftada 50den olsa ayda 200 rahat gidiyor canım toplu alışverişimizde 2ayda yada 3ayda 150-200 arası değişiyor..

o zman dün haftabaşıydı dünden başlayayım

mantı 10
yufka 4
camel 5,5
market 5

etti 24,5tl.

bakalım bugün daha bi harcama yapmadım..)

5tl bozdurttum şimdi çocuğa bir an önce biriktirmeye başlayım diye çünkü okudukça bi gaza geldim
yapma canım yapma bende inatlaşıcam bugün hiç para harcamıcam :1:

kızlar mesela aylığınızı aldığınız gibi bi lüçük altın alıp kenaramı koyuyosunuz
canım ben çalışmıyorum ev hanımıyım bende bir kutumuz var eşimin bozuk paraları var içine kağıt para atıyor ,günübirlik lazım olursa diye bende onları alıp kenara koyacağım ,şimdilik 25 tl var .kücük altın alacağım bende .kafaya koydum .eşime al desem manası kalmaz .günlük harcamada az yaparım oylelikle alıp kenara koyarım.
sen nişanlıymışsın çeyizlik eşyada alıyorsundur ama gramlık altın al sen istersen 1 gramlıklardan .

Ben kendimden örnek vereyim 15/07 de başladım biriktirmeye şu an 1 çeyrek 30 dolarım var ben elime ne geçse onu kenariya atıyorum beğenmediğimiz 5 kuruşları bile Market alışverişlerini ben büyük montajlıları aylık alıyorum mesela 5 lt sıvı yağ alırım o bayağı bir gider deterjanlarıda toptan alırım oda bayağı bir gider sütümü 2 haftalık şekilde alırım muhakkak evde stokta kuru bakliyatım vardır Annem samsuna gitmişti geçen hafta ordan bayağı bir şeyler getirmiş onların hepsini buzluğa attım inşallah yemek nasip olur.Ben sadece peynir konusunda israf ediyorum bizim evde eşimde bende oğlanda herkesin peyniri farklı kaç çeşit olduğunu bilmiyorum şu an dolapta ve boşuna israf gerçektende sadece ona çare bulmaya çalışacağım eskiden sebze meyva alışverişini marketten yapardık şimdi pazardan yapıyoruz daha ekonomık oluyor ayrıca

aaaaaa süper bir fikir günlük ne harcadığımızı bende tutucam bugünden itibaren kızlar süpersiniz yahuu

canım bende bir ara yaptım günlük harcamalarımı hatta bilgisayara kaydettim.Cüzdanımda şu kadar param var bugünkü harcamam şu kadar diye birbirinden çıkartıp o günkü elimde kalan parayı hesaplıyordum ama sıkılınca bıraktım.Aslında devm ettirmiş olsam kendimi değerlendirmiş olurum para konusunda.

canım benim tavisiyem şu maaşını aldığın zaman
önce aylık tahmini sabit giderlerin için paranı ayır geri kalanıyla altın mı alacaksın döviz mi al.
biraz da harçlık ayır o kadar:34:

yapma canım yapma bende inatlaşıcam bugün hiç para harcamıcam :1:

canım ben çalışmıyorum ev hanımıyım bende bir kutumuz var eşimin bozuk paraları var içine kağıt para atıyor ,günübirlik lazım olursa diye bende onları alıp kenara koyacağım ,şimdilik 25 tl var .kücük altın alacağım bende .kafaya koydum .eşime al desem manası kalmaz .günlük harcamada az yaparım oylelikle alıp kenara koyarım.
sen nişanlıymışsın çeyizlik eşyada alıyorsundur ama gramlık altın al sen istersen 1 gramlıklardan .

evet tatlım giderim var baya taksitler
gramlıklar nkadar ki
birikim yapayım diyorum ama bende bozukları atayım bari bi kutuya
ya ama o kutuyu açmadan bir ay nasıl bekliyonuz ya:26:

canım bizim orda çarşamba pazarı kuruluyor her hafta 30 kesin sebzeye gidiyor pazardan çıkıp markete giderim bu her hafta böyle değişmez (paramızın olmadığı zamanlar hariç) markettende haftalık kahvaltılığımı alırım ufak tefek şeyleri rahat her hafta 60-70 arası bazen daha az 50tl falan gider.toptan alışverişimizide 2 yada 3 ayda bir yaparız zaten ramazandan dolayı erzak falan geliyor bayramda ayrı kuruya hiç para vermiyorum desem yeri.haftada 50den olsa ayda 200 rahat gidiyor canım toplu alışverişimizde 2ayda yada 3ayda 150-200 arası değişiyor..
aynen canım ya bir iki şey için giriyorum 50 tl en az tutuyor .bir arkadaş var ben onları çok inceledim napıyorlar ne ediyorlar diye .ben yemeklerde salatasıymış ayranıymış ,herşeyini tam yapıyorum ama onlara yemeğe gittiğimde ayran yoktur ,salata vardır su ikram ediyor ,meyve tek çeşit veriyor .çok idareli bir aile.cocuklarına oyuncak dahi almazlar .ben de her gidişimde mutlaka 10tl dondurmaymış,mısırmış ,oğlanın oyun alanında 20dk oynamasıymış öylesine gider o para. harcamayı kısmaya çalışacağım diyorum olmuyor .
bakalım bende hırs yaptım .az harcayacağım ,günlük not etmek güzel fikir valla insana gaz veriyor :1:
mesela ben evde kuru baklagillerim vardır ama nedense evde et olmasın birşey yapamam gibi geliyor.artık onları tüketeyim alışverişe çıkmıcam bir süre onları sıfırlayayım .pazardan alıyordum ilk evlendiğim zamanlar ama eve gelince kriz geliyordu nerde cürük varsa poşette göryrdum o yüzden marketten kendim seçiyorum biraz daha pahalılar ama morelim bozulmuyor .yeşillikler falan değil de hep domates falan ezik koyuyolardı .

slm farmasi biraz önce yazıma cevap vermişsin ben intennetten iş yapmka istiyorum şu marketin işlerinden ne kadar üye bulursan o kadar kazanıyorsn yeni her bulduğun üyeden kazancın var
yapabilirm belki sizler yapıyor musunuz bişeyler yada yapalım mı

gramlıklar nkadar ki

Valla canım ben dayanamıyorum sürekli sayıyorum şimdi utanmasam burda tekrar boşaltıp sayacağım ama ortam müsait değil Bu arada işyerindekiler benim para harcamasıdığımın farkına vardılar dalga geçiyorlar ne o zengin olmaya mı karar verdin ? kimiside cimri diyor ...

canım benim tavisiyem şu maaşını aldığın zaman
önce aylık tahmini sabit giderlerin için paranı ayır geri kalanıyla altın mı alacaksın döviz mi al.
biraz da harçlık ayır o kadar:34:

farmasi ben maaşımı bi kerede almıyorum ki yaa
parça parça alıyorum 100 veriyo 150 veriyo :((
tam bi maaş günüm yok yani
birikim sayılır özel sigorta ödüyorum nisanda başladım inş.devam ettirebilirim
ama altında yapmak istiyorum

slm farmasi biraz önce yazıma cevap vermişsin ben intennetten iş yapmka istiyorum şu marketin işlerinden ne kadar üye bulursan o kadar kazanıyorsn yeni her bulduğun üyeden kazancın var

canım bence hiç netten o tarz işlere bulaşma derim yine sen bilirsin tabi ama avon gibi bir sürü firma var jetnet avrupa gibi ben bunların 2sini yapıy0rum ufakta olsa elimde kalıyor bide boncuk gibi işler veriyolar evlere araştırabilirsin canım

gramlıklar nkadar ki

canım
YENİ ÇEYREK 143.5500 / 150.0000
ESKİ ÇEYREK 141.8560 / 145.0000

buda internetteki 1 gram altın fiyatı canım .
Kargo Bedeli: 4,90TL
Hızlı Gönderi
Kredi Kartı Fiyatı
Havale / EFT İndirimli
94,85 TL 92,79 TL

ben bozukluk biriktirmek istemedim o yüzden kağıt para daha iyi olur .hergün 5 tl kenara koysan sen her ay sonunda kumbaranı açsan bir çeyrek altın alırsın canım . eğer 3 tl koysan ay sonunda 1 gram altın alırsın .kuruş farkı oluyor ondada tamamlarsın

farmasi ben maaşımı bi kerede almıyorum ki yaa
parça parça alıyorum 100 veriyo 150 veriyo :((
tam bi maaş günüm yok yani
birikim sayılır özel sigorta ödüyorum nisanda başladım inş.devam ettirebilirim
ama altında yapmak istiyorum
o zaman aldığın zaman 3 te 1 ini sakla canım .
parça parça alman aslında senin için daha iyi .beklemiyorsun en azından .al koy kenara ne koyarsan kar.

Haa bak mesela bizim orda bi lokanta var ev yemekleri yapıyor yazı yazmışlar yöresel tatlılar yemekler kadınlar yapıyo götürüyo lakonataya adam satıyo böylew işlerde bulabilirsin

Ben kendimden örnek vereyim 15/07 de başladım biriktirmeye şu an 1 çeyrek 30 dolarım var ben elime ne geçse onu kenariya atıyorum beğenmediğimiz 5 kuruşları bile Market alışverişlerini ben büyük montajlıları aylık alıyorum mesela 5 lt sıvı yağ alırım o bayağı bir gider deterjanlarıda toptan alırım oda bayağı bir gider sütümü 2 haftalık şekilde alırım muhakkak evde stokta kuru bakliyatım vardır Annem samsuna gitmişti geçen hafta ordan bayağı bir şeyler getirmiş onların hepsini buzluğa attım inşallah yemek nasip olur.Ben sadece peynir konusunda israf ediyorum bizim evde eşimde bende oğlanda herkesin peyniri farklı kaç çeşit olduğunu bilmiyorum şu an dolapta ve boşuna israf gerçektende sadece ona çare bulmaya çalışacağım eskiden sebze meyva alışverişini marketten yapardık şimdi pazardan yapıyoruz daha ekonomık oluyor ayrıca
canım peynirler neden israf oluyor anlamadım çöpe mi gidiyor ?
mesela ben de sen öyle deyince kendimi gördüm ben de evde peynir çeşitliliğini çok severim israf etmeden yenir de.
mesela aynı anda kaşar ,beyaz peynir, keçi peyniri ,lor ,üçgen peynir çeşitlerinden en az 3 ya da 4 ü evde bulunur. israf edilmeden tüketiliyorsa sorun yok da çöpe gidiyorsa doğrusu hiç tasvip etmem.:50::50::50:

aynen canım ya bir iki şey için giriyorum 50 tl en az tutuyor .bir arkadaş var ben onları çok inceledim napıyorlar ne ediyorlar diye .ben yemeklerde salatasıymış ayranıymış ,herşeyini tam yapıyorum ama onlara yemeğe gittiğimde ayran yoktur ,salata vardır su ikram ediyor ,meyve tek çeşit veriyor .çok idareli bir aile.cocuklarına oyuncak dahi almazlar .ben de her gidişimde mutlaka 10tl dondurmaymış,mısırmış ,oğlanın oyun alanında 20dk oynamasıymış öylesine gider o para. harcamayı kısmaya çalışacağım diyorum olmuyor .
bakalım bende hırs yaptım .az harcayacağım ,günlük not etmek güzel fikir valla insana gaz veriyor :1:
mesela ben evde kuru baklagillerim vardır ama nedense evde et olmasın birşey yapamam gibi geliyor.artık onları tüketeyim alışverişe çıkmıcam bir süre onları sıfırlayayım .pazardan alıyordum ilk evlendiğim zamanlar ama eve gelince kriz geliyordu nerde cürük varsa poşette göryrdum o yüzden marketten kendim seçiyorum biraz daha pahalılar ama morelim bozulmuyor .yeşillikler falan değil de hep domates falan ezik koyuyolardı .
ben kendimi küçük bir ilçe merkezinde oturduğum için şanslı sayıyorum.
burada kurulan pazarda köydeki vatandaşın kendi bağında bahçesinde yetiştirdiği her çeşit meyveyi sebzeyi raatlıkla kendiniz seçerek alabilirsiniz hem de çok uygun fiyata .:34:

canım bu tip işler insanı çok hırpalıyor ama olsun dersen çevrende satış yapabileceğin çok iyi bir alıcı kitlen olması lazım ve de paranı sana tıkır ödeyecek sağlam kişiler olması önemli.
diğer bir husus prim gelirleri elde edecek seviyeye ulaşabilmen için binlerce kişiye ulaşman lazım .
üye yaptığın kişiler de çok gayretli olmalılar.:34:
ben yapmıyorum eskiden yapmayı düşündüm ama dediğim gibi çok yıpratıcı.
sadece krndi ihtiyaçlarımı karşılamak maksatlı üye olmuştum birkaç yere .:34:

Back