• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

kızlar mesela aylığınızı aldığınız gibi bi lüçük altın alıp kenaramı koyuyosunuz
yoksa küçük kalan bozukluklarımı biriktiriyosunuz
gerçekten ayda bir küçük altın oluyomu

benim yöntemim şöyle... aylık param elime geçtiğinde kenara atacağım parayı ayırırım. onunla da altın almak istiyorum bundan sonra. daha sonra kalan parayı dörde bölerim haftalık olarak. böldüğüm zaman daha iyi ayarıyorum çünkü harcamalarımı. bazen haftalık paramdan da artırabiliyorum. bu da ekstra oluyor birikimlerim için:1: bi de ben çoğunuzun tersine bozuklarla idare edip bütünleri kenara atmayı tercih ediyorum:1:

farmasi ben maaşımı bi kerede almıyorum ki yaa
parça parça alıyorum 100 veriyo 150 veriyo :((
tam bi maaş günüm yok yani
birikim sayılır özel sigorta ödüyorum nisanda başladım inş.devam ettirebilirim
ama altında yapmak istiyorum

canım sonuçta parça parça da alsan ayda aldığım toplam miktar bellidir :34:bunun diyelim ki her ya belirlediğin bir miktarını biriktirmeye özen göster koy kenara asla elleme ya da hemen altın döviz birşeyler al.

selam kızlar nasılsıonız?bugun 3 lira atıyorum kumbaraya ama ben bayramdan sonra ev taşıyacağım ve 3-5 milyarlık harcamam olacak birikim yapabilirmiyim bilmiyorum..

benim yöntemim şöyle... aylık param elime geçtiğinde kenara atacağım parayı ayırırım. onunla da altın almak istiyorum bundan sonra. daha sonra kalan parayı dörde bölerim haftalık olarak. böldüğüm zaman daha iyi ayarıyorum çünkü harcamalarımı. bazen haftalık paramdan da artırabiliyorum. bu da ekstra oluyor birikimlerim için:1: bi de ben çoğunuzun tersine bozuklarla idare edip bütünleri kenara atmayı tercih ediyorum:1:

merhaba arkadaşım sen tam benim kafadansın :34::38::nazar::nazar::nazar:

aynen canım ya bir iki şey için giriyorum 50 tl en az tutuyor .bir arkadaş var ben onları çok inceledim napıyorlar ne ediyorlar diye .ben yemeklerde salatasıymış ayranıymış ,herşeyini tam yapıyorum ama onlara yemeğe gittiğimde ayran yoktur ,salata vardır su ikram ediyor ,meyve tek çeşit veriyor .çok idareli bir aile.cocuklarına oyuncak dahi almazlar .ben de her gidişimde mutlaka 10tl dondurmaymış,mısırmış ,oğlanın oyun alanında 20dk oynamasıymış öylesine gider o para. Harcamayı kısmaya çalışacağım diyorum olmuyor .
Bakalım bende hırs yaptım .az harcayacağım ,günlük not etmek güzel fikir valla insana gaz veriyor :1:
Mesela ben evde kuru baklagillerim vardır ama nedense evde et olmasın birşey yapamam gibi geliyor.artık onları tüketeyim alışverişe çıkmıcam bir süre onları sıfırlayayım .pazardan alıyordum ilk evlendiğim zamanlar ama eve gelince kriz geliyordu nerde cürük varsa poşette göryrdum o yüzden marketten kendim seçiyorum biraz daha pahalılar ama morelim bozulmuyor .yeşillikler falan değil de hep domates falan ezik koyuyolardı .

canım inan ki bende senin gibiyim yazdıklarım dışında mutkaka ota ...a para gidiyor anlamıyorum tutumlu bir bayan değilim çocuk ne isterse yada ben çocuğa ne görürsem almanın peşindeyim ne gerek var fuzuli diyemiyorum mesela bugün bişeymi beğendim çocuğa yada eşime eve bugün almasam bile mutlaka ya ertesi gün yada o haftanın içinde alıyorum yoksa içim içimi yiyor birine oturmaya gidelim elimiz kolumuz dolu onlar gelsin bomboş valla bilmiyorum yapımı aileden gelen bişeymi
eşimde öyle ekmek almaya gider bi bakarım çikolata ıvır zıvır doldurmuş getirmiş kızarım 2.ye yapmaz ama 3.mutlaka yine aynısını yapar bide drki diyene bak nerden sıksak ordan suyu çıkıyor anlayacağın ne kadar gelir o kadar gider maalesf

ayıptır söylemesi geçen neredeyse benim kadar ağırlıkta bir karpuz aldım ve 6-7tl civarı bişey tuttu..
üzümün en hasının kilosuda 3tl olsa meyve ihtiyacınızı 10tlye rahat rahat giderirsiniz..50tl lik masraf meyvelerden değil,reyonlara fazla bakmaktan oluyor sanırım:)

her hafta alışveriş masrafım değişkenlik gösteriyor..bir hafta 50 tl harcamışsam diğer haftayı 20 tl ile bile kapatabildiğim olmuştur.
tabi bu durum birazda çocuksuz ve çalışıyor olmamızdan kaynaklanıyor..zaten bebek olana kadar ne biriktirdiysem biriktirebilirim:)
h.sonu dışında bizde sadece akşamları yemek pişer.ekstra olarak 15 tl apartman iaidatı(ayda bir)bide ayda 2-3 kez su siparişi dışında masrafımız yok çok şükür..

kızlar bu market alışverişlerinizi nasıl ayarlıyorsunuz.
ben haftalık sebzemi ,meyvemi ,sütümü ,etimi alayım diyorum her hafta en az 100tl ile çıkıyoruz.
birde günlük ani vırt zırtlar çıkıyor :26: nasıl düzene sokabilirim acaba siz nasıl ayarlıyorsunuz bana da bir akıl verin.
bende ajandaya yazıyorum bugün şu kadar harcadım diye.birde hergün daha az harcamaya çalışıyorum.mesela meyve olarak muz kaldı evde. ama benim canım üzüm ,karpuz istiyor ,akşam gitsem kesin yine en az 50 harcayıp gelicem :53: akıl verin bana.
annemle babam her ay giderdi toptan alışveriş yapardı.haftada bir pazara gidip alırlardı günlük ihtiyac çıkmazdı
sanki ben her zaman harcamaya hazırmışım gibi oluyor ya :26:

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız uğrayamadım bikaç gündür misafirler vardı hafta sonundan çok para harcadık ama ne yapaılım yurtdışındandı inş. iyi ağırlayabilmişizdir:52: bugün altın alınır mı sizce kızlar iiice koptum fiyatlar çıktı mı yine

kızlar mesela aylığınızı aldığınız gibi bi lüçük altın alıp kenaramı koyuyosunuz

herkesin evi kazancı farklıdır maaşını alıp altında alsan bozuk biriktirip ay sonunda da alsan farketmez pazardan ordan burdan artırıp alıyorum ben illa bozuk para olacak diye bişeyde yok herkes bütçesine göre koyuyor kenara ister bütün ister bozuk yeterki biriktir:34:

canım inan ki bende senin gibiyim yazdıklarım dışında mutkaka ota ...a para gidiyor anlamıyorum tutumlu bir bayan değilim çocuk ne isterse yada ben çocuğa ne görürsem almanın peşindeyim ne gerek var fuzuli diyemiyorum mesela bugün bişeymi beğendim çocuğa yada eşime eve bugün almasam bile mutlaka ya ertesi gün yada o haftanın içinde alıyorum yoksa içim içimi yiyor birine oturmaya gidelim elimiz kolumuz dolu onlar gelsin bomboş valla bilmiyorum yapımı aileden gelen bişeymi
eşimde öyle ekmek almaya gider bi bakarım çikolata ıvır zıvır doldurmuş getirmiş kızarım 2.ye yapmaz ama 3.mutlaka yine aynısını yapar bide drki diyene bak nerden sıksak ordan suyu çıkıyor anlayacağın ne kadar gelir o kadar gider maalesf

canım ne kadar gelir o kadar gider lafına katılmıyorum gitmemesi de gitmesine müsade etmek de insanın kendisine bağlı bir durum.:34:
ben gitmesine müsade etmeyenlerdenim şahsen :9::9::9::9::9:

ben de inşallah senin kadar altın biriktirebilirim inşallah:1:
umarım helalinden hayırlısından çok daha fazlasına sahip olursun canımmmmmmmmmmmmm:38:
ayıptır söylemesi geçen neredeyse benim kadar ağırlıkta bir karpuz aldım ve 6-7tl civarı bişey tuttu..
üzümün en hasının kilosuda 3tl olsa meyve ihtiyacınızı 10tlye rahat rahat giderirsiniz..50tl lik masraf meyvelerden değil,reyonlara fazla bakmaktan oluyor sanırım:)

her hafta alışveriş masrafım değişkenlik gösteriyor..bir hafta 50 tl harcamışsam diğer haftayı 20 tl ile bile kapatabildiğim olmuştur.
tabi bu durum birazda çocuksuz ve çalışıyor olmamızdan kaynaklanıyor..zaten bebek olana kadar ne biriktirdiysem biriktirebilirim:)
h.sonu dışında bizde sadece akşamları yemek pişer.ekstra olarak 15 tl apartman iaidatı(ayda bir)bide ayda 2-3 kez su siparişi dışında masrafımız yok çok şükür..
sen de benim kafadansın ve çok doğru dediklerin.
çocuk meselesine gelince çocuğu sevip değer vermedik kişi olmaz ama bu yaşlarda onların özellikle de neyin doğru neyin yanlış olduğuna tam anlamıyla karar veremeyecekleri yaşta müdahale şartttttttttttt olmazsa ömür boyu çocuklarımızın sonu gelmeyen isteklerinin kölesi olur durum bu kadar basit bence.:34:yoksa evde iki tane kopyamı nasıl yetiştirebilirdim( birikim canavarlarımı) :52::52::52::52::52::52:

Bende istiyorumm :1::1::1::1::1:

:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

umarım helalinden hayırlısından çok daha fazlasına sahip olursun canımmmmmmmmmmmmm:38:

sen de benim kafadansın ve çok doğru dediklerin.
çocuk meselesine gelince çocuğu sevip değer vermedik kişi olmaz ama bu yaşlarda onların özellikle de neyin doğru neyin yanlış olduğuna tam anlamıyla karar veremeyecekleri yaşta müdahale şartttttttttttt olmazsa ömür boyu çocuklarımızın sonu gelmeyen isteklerinin kölesi olur durum bu kadar basit bence.:34:yoksa evde iki tane kopyamı nasıl yetiştirebilirdim( birikim canavarlarımı) :52::52::52::52::52::52:

:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

Yerim seni ben.İnşallah bizde çocuklarımızı senin gibi canavar birikim canavarı olarak yetiştiririz.Bu arada topiğimiz çoşmuş maşallah 41 kere maşallah

herkese bol bereketli günler kızlar bugün kumbaraya 4 tl girdi Allah bereket versin...

slm arkadaşlar
ilk defa yazıyorum topiğinize
tutumluyumdur bende
nişanlıyım doğal olarak giderlerim çok oluyo
sizce bende ayda bi altın yapabilirmiyim :26:

canımcımmm hoşgeldinn
ben para üstlerinden artan bozuklukları atıyorum. sonrada çeyrek alıyrm
ama artık maaşımı ilk aldığımda alıcam bozuklukları biriktirirken parasız kalıyrm :D
gerçi yinede 3 5 artarsa bozukluk para üstü dayanamam ben kenara atıveririm.
sende maaşını aldığın gbii git kuyumcuya yavaş yavaş başla nişanlıyken insan pek birikim yapamıyor
ben ancak son aylarda yapabilmiştim

Konu çocuğa gelmişken çocuğum olmadan önce etrafımdaki çocuklarda hep gözlem yaptım neyin yanlış nerde hata yapıldığını saptamaya çalıştım.Örneğin markette alışveriş merkezlerinde ben onu istiyorum ben şunu istiyorum diye ağlayıp zırlayıp kendini yere atan çocuklar hep bana garip gelmiştir bu ebeveynin suçu diye düşündüm hep Çocuğuma her zaman her şeyi elde etme lüksü getirmedim markete gittiğimiz zaman ona sadece 1 şık sundum sadece 1 tane istediğini alabilirsin dedim.Zaten çocukların alacakları şey nedir ya cips çikolata yada şeker zaten yararlı değil ve çocuğum her zaman bu kuralı bildi.Zaten çocuğun önüne envai çeşit oyuncaklar serip envai çeşit nasıl yapıldığı belli olmayan çikolata gibi şeyleri yedirmek onu mutlu çocuk yapmaz sadece ilerde doyumsuz bir çocuk yapar

maaşınızı aldığınızda hemen alırsanız çeyreği daha güzel olur bence. birikmesini beklemek daha zor geliyor bana:97:

ben haftalık sebzemi ,meyvemi ,sütümü ,etimi alayım diyorum her hafta en az 100tl ile çıkıyoruz.
birde günlük ani vırt zırtlar çıkıyor :26: nasıl düzene sokabilirim acaba siz nasıl ayarlıyorsunuz bana da bir akıl verin.
bende ajandaya yazıyorum bugün şu kadar harcadım diye.birde hergün daha az harcamaya çalışıyorum.mesela meyve olarak muz kaldı evde. ama benim canım üzüm ,karpuz istiyor ,akşam gitsem kesin yine en az 50 harcayıp gelicem :53: akıl verin bana.
annemle babam her ay giderdi toptan alışveriş yapardı.haftada bir pazara gidip alırlardı günlük ihtiyac çıkmazdı
valla bizde de bi düzen yok bende gecenelrde ılk defa pazar gittim 25 tl cıvarı harcadım 1 hafta yettı ama mutlaka o hafta ıcınde ekstra bısey cıkıp marekte gıttıgım olmustur ekmektı cocuga yogurt yapmak ıcın süt v.s.yanı buna nasıl bı düzen koyulur acıkcası bılmıyorum cok asırı bı harcama yaptıgımıda düşünmüyorum acıkcası ama gıdıyor genede bı az gıtse dıgerınde cok gıdıyor:19:
canım benim tavisiyem şu maaşını aldığın zaman
önce aylık tahmini sabit giderlerin için paranı ayır geri kalanıyla altın mı alacaksın döviz mi al.
biraz da harçlık ayır o kadar:34:
en ıyısı bende oyle yapayım yada bı kerede oyle deneyım boyel cok stres yaptım fiş felan bırıktrıdım sankı cok harcama yapıyormusum gıbı geldı ama engel olamıyorum mecbur kalıyorum yanı.bastan tahmını bı rakamla bırıkımımı yapayım onun harıcınde harcamalarıma normal devam edeyım dıyorum gene bozuklukları da atarım tabi.
güzel yöntemmiş seninkide canım:34:

malesef bızde de oyle oluyor bende kafama taktıgımı mutlaka alıyorum enınde sonunda ne zamandır balkon ıcın masa sandalye ıstıyordum fırsat ve ımkan olmamıstı gecenelrde bımın afısınde gormus karedsım ve aynı takımı baska bı markette 130 a görmüştük orda 85 ti.bi türlü bualmadım en son bı yerde buldum ve aldım hatta esım dedıkı aldın da rahatladın mı sonunda:9:ama gercekten ıhtıyac dıye düşündüm bilmiyorum siz ne dersiniz.ama gecenlerde cocuga oyuncak aldım yasına pek uygun deıl bırı dıgerı uygun ama bakmadı bıel ıkısne 15 tl verıdm yasına uygun olmayanı da acmadım yanı o para bosa gıtmıs gıbı hıssettım bende cocuga dayanamıyorum heves edıyorum herseyde ama buna bıraz dur demem lazım sanırım.ama ne kadar harcasamda büyük meblağlara pek girmiyorum pahalı oyuncaklar fılan almıyorum yani. bırde gene söylüyorum büyük sehirde yasamak cok farklı ıstemesende para gıdıyor bı sekılde farmasının dedıgı gıbı küçük bi yerde yaşansa daha farklı ve kolay olurdu birikim yapmak bence:34:

canım ben geöen ay yaptığım alışverişlerin fişlerini aldım biriktirdim.. ,
biriktirdiğim fişleri 2 amaçla kullandım..
1. si alışverişi yaptıktan bir kaç gün sonra fişi alıp hangisi gerekli hangisi gereksiz onu belirledim birde gerekli ama o anda olmasa da olur harcamaları belirledim. Böylece gereksiz ve çok grekli olmayanlara ne kadar para harcadığımı görmüş oldum.

2. si sürekli hangi ürünleri alıyorum fiyatları hangi markette ne kadar ona göre bir sonra ki alışverişte yanıma gerçekten gerekli olan ihtiyaçlarımızın listesi ve ona göre para alıyorum gideceğim marketide ona göre belirliyorum..

Geçen ay bu şekilde yaptım denem amaçlı olduğu için çok büyük bir fark ve tasarrfuf sağlamadı ama bu ay bu işi kıvıracağıma eminim :))

mesela bu ay haftalık 50 tl ev alışverişi için ayırdım.. haftalık genel ihtiyaçlarımız belli..
haftada 1 damacana su 5 tl
süt 1,5 tl
yoğurt 3 tl
yumurta 4,5 tl
et - tavuk 10 tl
ekmek haftalık 5 tl
pazar alışverişi 10-15 tl

Bunlar genel ihtiyaçlarımız olmazsa olmazlar ve 40 tl falan tutuyor.. 10 tl de ekstra bişe çıkarsa diye çıkmazsa bana kalıyor ayrıca haftalık yemek planı yapmakta çok iyi oluyor gereksiz alışverişe gerek kalmıyor yani..

Çok mu tefarruatçıyım bilmiyorum ama inanın 1 ay önce benden daha savurganı yoktu diyebilirm.. Bu topic e takıldığımdan beri bir tedbir bir tasarruf sormayın..

Canım ben maaşı alınca bir miktarını ayırıyorum ve bankaya atıyorum.. ay boyuncada evden harçlıktan alışverşten artan bozukluğu biriktiriyorum..
yakında maaş kalmıycak ortada kesilcek son 2 ay çünki..
o zmaan sadece bozukluklara kalcez..

Back