Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

zeynepcim ne olacak sorusuna net bir yanıt vermek o kadar zor ki ben de elimdeki altınları satsam mı acaba bir düzeltme hareketi görünce yeniden alsam mı diye düşünmeye başladım.

Son düzenleme:
Evet farmasi haklısın bir şekılde bir şeylerden fedakarlık etmeyince malesef bu devirde bir şey olmuyor.Mesela bir arkadaşım var ayda sadece 1 kere dışarı çıkıyor oda ev almak için para biriktiriyor bir şekılde bir şeylerden feragat ediyor ama ne oluyor ben şu an 100 binlik bir evde oturuyorsam hedefleri büyük 200 300 binlik bir ev düşünüyor bunuda alması için fedakarlık yapması şart yani bir şeylerin sahibi olmak istiyorsan hayatından ödün vereceksin Galiba biz evi aldık rahatladık pozisyonundayız hedefimiz yok şu an

sen sorunun aslında kaynağını bulmuşsun da çözüm için düğmeye basmıyorsun anlaşıldı.
canım bugün böyleyiz yarın ne olacağımız belli mi ? para sıkıntın yoksa bile varmış gibi yapmalısın ki biriksin yoksa birikmez.
ben kendimden örnek vermem gerekirse benim hiçbir parasal sıkıntım yok, aksine çok rahatım ama kendimi rahat psikolojisi içerisine atıp da rehavete kapılmak istemiyorum gençken , çocuklar küçükken neden helal yoldan 1 fazlası olmasın ne demişler 8 günlük ömre 9 günlük nafaka lazım
ben öğretmenim , eşim kimyager kendi tekstil işletmemiz var ve yaklaşık 10 yıldır işçilerinin başında işinde ,gücünde çalışıp çok şükür kazanıyor evi geçindiriyor ben ilk 6 yıl eve katkıda bulundum ama son 5 yıldır da eve kuruş harcamıyorum. ama bu demek değil ki hiç mi gezip tozmuyorum. yemesini içmesini bilmiyorum elbette hayır. herşeyi ölçülü bir biçimde yaparak yaşayarak geçiriyorum ömrümü ve de ilerde çocuklarım çok daha rahat yaşasınlar istiyorum.
daha rahat üniversitede okusunlar, daha rahat iş güç sahibi olabilsinler ev kurabilsinler bunlar da elbette maddiyatla olacak şeyler. ve bence bugünleerden hesabı çok iyi yapılmalı diye düşünüyorum . bir insan , bir eş, bir anne olarak .....

Son düzenleme:

Çok güzel anlatmışsın canım.Ben evlenirken eşimin ailesinden çok fazla destek görmedim.Tamam herkse destek olacaklar diye bişey yok ama 3 erkek kardeşler.Diğer ikisi borçsuz evlenmişler velerini barklarını kurmuşlar.Birde üstlerine belli bir miktar vermiş kaynatam.Bize gelince neden yok.Birde üstüne üstlük çok borcumuz olduğu halde bize diye satılan tarladan 5 aylık biriken 5000 TL'yi bile vermedi kefen parası dedi, sustuk bişey demedik; ama o para bile kalmadı diğer gelinler sömürdü.Ben böyle olmak istemiyorum belki sıkıntı çekiyorum ama ileride olacak çocuklarım rahat etsin istiyorum.Onları borç batağına bırakmak istemiyorum.Benim çekiklerimi onlar çeksin istemiyorumki.Bu yüzden birikim yapmak çok önemliii

Ben geldim ama paralarımıda annemde unuttum :) Aslın da iyi de oldu hani cebimde kalan paralar bu cts pazar harcamak zorunda kaldım.. Artık bu ay başına kadar elime para geçmez galiba.. Bir gram altınla bu ay kapanışı yapıcam , hiç yoktan iyidir :)

teşekkür ederim canım.
bitanem Rabbime sonsuz şükürler olsun ki ben hayatım boyunca yokluk yüzü görmedim maddi anlamda sıkıntı çekmedim ama bunlar çekmeyeceğim anlamına asla gelmez .
ama bir sürü borçla boğuşan insan gördüm bunlar bana ders oldu .
yeni evlenen evliliğinin cicim ayında borçla boğuşan sonra da birbirini yemeye başlayan kavgayla gürültüyle en mutlu anlarını cehenneme çeviren nicelerini duydum , gördüm. işte hayatta bu vaziyette bulunanların bulundukları durumları ders nazarıyla bakabilirsek çok daha verimli olur bizim için.
ama hayatta işimiz ve sağlığımz olduktan sonra da herşeyin üstesinden Allah'ın izniyle pekala gelinir diye düşünüyorum.
herkese akıl fikir sağlık huzur ve de bereketli birikimler diliyorum.

bereketli olsun canım

merhabalar kızlar
bugün 20 tl bütünlettim
geri kalanınıda yavaş yavaş bütünletmeyi düşünüyrm
ama sonra ne yapıcam o paraları bilemiyrm
yani altın alsam mı almasam mı kararsızım.

merhabalar kızlar
bugün 20 tl bütünlettim
geri kalanınıda yavaş yavaş bütünletmeyi düşünüyrm
ama sonra ne yapıcam o paraları bilemiyrm
yani altın alsam mı almasam mı kararsızım.

bereketli olsun canım

altın hesabından gr alabilirsin canım.bu gidişle altın durmayacak gibi

merhaba kızlar bende kendi çapımda 3-5 kenarı atmaya çalışıyorum ama altın çok pahalı daha da artıyor ben bu gidişle altın fln alamam

Selam golden hatunlaaaar

size bi şey danışcam.şimdi bir kredi işine girmem gerekiyor,5 bin lira ihtiyacım olan.ama diyorum ki şöyle 7 bin çeksem,bu iki bin tl yi de altın ya da dövize yatırsam nasıl olur,borç varken para birikiyo valla,öbür türlü zor gibi :/
acil fikirlerinize ihtiyacım var

aynı şeyi bende düşünmüştüm ama bana kızdılar bence boşuna faiz ödeme canım ama para elimde bulunsun krediyi ödeyemediğin durumda çıkartıp faiz yememek adına yatıracaksan mantıklı ama şu sıralar mortage patladığı ve dolar ve altın uçtuğu için kredi faizleri çok fazla çok çok acele bir durum yoksa araştırıp düşük faizli en mantıklı ödeme seçenekli krediyi değerlendirebilirsin

canım faiz işine hiç bulaşma derim paranın bereketini mutlaka götürür.

Ben şahsen tavsiye etmem çünkü şu an faizler zaten yüksek kaş yapayım derken göz çıkartma olur.Birde 2 bin tlnin geriye dönük faizi ne kadar onuda hesaplamak gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…