arkadaşlar sizi çok sıkı takip ediyorum.
bende ata lira almak istiyorum byağı bir birikmişim var
kışn düşer diye tahmin ediyorum altın fiyatlarını siz ne dersiniz
bu fiyatlarla şimdi altın alınmaz gibi gelyor bana
Evet farmasi haklısın bir şekılde bir şeylerden fedakarlık etmeyince malesef bu devirde bir şey olmuyor.Mesela bir arkadaşım var ayda sadece 1 kere dışarı çıkıyor oda ev almak için para biriktiriyor bir şekılde bir şeylerden feragat ediyor ama ne oluyor ben şu an 100 binlik bir evde oturuyorsam hedefleri büyük 200 300 binlik bir ev düşünüyor bunuda alması için fedakarlık yapması şart yani bir şeylerin sahibi olmak istiyorsan hayatından ödün vereceksin Galiba biz evi aldık rahatladık pozisyonundayız hedefimiz yok şu an
sen sorunun aslında kaynağını bulmuşsun da çözüm için düğmeye basmıyorsun anlaşıldı.
canım bugün böyleyiz yarın ne olacağımız belli mi ? para sıkıntın yoksa bile varmış gibi yapmalısın ki biriksin yoksa birikmez.
ben kendimden örnek vermem gerekirse benim hiçbir parasal sıkıntım yok, aksine çok rahatım ama kendimi rahat psikolojisi içerisine atıp da rehavete kapılmak istemiyorum gençken , çocuklar küçükken neden helal yoldan 1 fazlası olmasın ne demişler 8 günlük ömre 9 günlük nafaka lazım
ben öğretmenim , eşim kimyager kendi tekstil işletmemiz var ve yaklaşık 10 yıldır işçilerinin başında işinde ,gücünde çalışıp çok şükür kazanıyor evi geçindiriyor ben ilk 6 yıl eve katkıda bulundum ama son 5 yıldır da eve kuruş harcamıyorum. ama bu demek değil ki hiç mi gezip tozmuyorum. yemesini içmesini bilmiyorum elbette hayır. herşeyi ölçülü bir biçimde yaparak yaşayarak geçiriyorum ömrümü ve de ilerde çocuklarım çok daha rahat yaşasınlar istiyorum.
daha rahat üniversitede okusunlar, daha rahat iş güç sahibi olabilsinler ev kurabilsinler bunlar da elbette maddiyatla olacak şeyler. ve bence bugünleerden hesabı çok iyi yapılmalı diye düşünüyorum . bir insan , bir eş, bir anne olarak .....
Çok güzel anlatmışsın canım.Ben evlenirken eşimin ailesinden çok fazla destek görmedim.Tamam herkse destek olacaklar diye bişey yok ama 3 erkek kardeşler.Diğer ikisi borçsuz evlenmişler velerini barklarını kurmuşlar.Birde üstlerine belli bir miktar vermiş kaynatam.Bize gelince neden yok.Birde üstüne üstlük çok borcumuz olduğu halde bize diye satılan tarladan 5 aylık biriken 5000 TL'yi bile vermedi kefen parası dedi, sustuk bişey demedik; ama o para bile kalmadı diğer gelinler sömürdü.Ben böyle olmak istemiyorum belki sıkıntı çekiyorum ama ileride olacak çocuklarım rahat etsin istiyorum.Onları borç batağına bırakmak istemiyorum.Benim çekiklerimi onlar çeksin istemiyorumki.Bu yüzden birikim yapmak çok önemliii
Ben geldim ama paralarımıda annemde unuttum :) Aslın da iyi de oldu hani cebimde kalan paralar bu cts pazar harcamak zorunda kaldım.. Artık bu ay başına kadar elime para geçmez galiba.. Bir gram altınla bu ay kapanışı yapıcam , hiç yoktan iyidir :)
merhabalar kızlar
bugün 20 tl bütünlettim
geri kalanınıda yavaş yavaş bütünletmeyi düşünüyrm
ama sonra ne yapıcam o paraları bilemiyrm
yani altın alsam mı almasam mı kararsızım.
Selam kızlar ;
Geçmişi okudukça hırs yapıp para biriktirmek geliyor içimden.Artık sırf fazla param olsun diye ek iş bile yapacağım bu kadar heveslendim yani.Ama bana bu hamile halimle kim ek iş verir bilinmez.Bu arada eşimle görüştüm ben iş yerinden çıkamıyorum.eşim bugün kendi hesabında altın hesabı açtıracak ve ben ilgileneceğim altın al-sat işiyle.Böyle çeyrek almak çok güzel ama inanın evde saklamaktan korkuyorum.Tl'ninde değeri yok 3500 TL geçenlerde hesabıma yatırdım aylık 16 TL faiz verdi.Hem altın hesabı olunca faiz işlememiş oluyor.Hemde gram altın alıyorsun.Ama şu 3500 TL'yi 5.000 TL yapmam gerekiyor.Her ihtimale karşı TL'mizde olsun kenarda dimi kızlar.Bu ay 100 EUR yapmıştım.Kısmetse ablamdan 800 Tl alacağım var, eşimde 200 TL veririm 1.000 e tamamlarsın dedi acaba o 1.000 TL yi 3,500 tlnin üstünemi atsam kızlar yoksa eşimin altın hesabından gram altınmı alsam hadi bana bir fikir verin bakalım.
bugün kumbarama 5.50 tl gitti kızlar.
nurcummmmmmmmmmm nasılsın bitanem
Selam golden hatunlaaaar
size bi şey danışcam.şimdi bir kredi işine girmem gerekiyor,5 bin lira ihtiyacım olan.ama diyorum ki şöyle 7 bin çeksem,bu iki bin tl yi de altın ya da dövize yatırsam nasıl olur,borç varken para birikiyo valla,öbür türlü zor gibi :/
acil fikirlerinize ihtiyacım var
Selam golden hatunlaaaar
size bi şey danışcam.şimdi bir kredi işine girmem gerekiyor,5 bin lira ihtiyacım olan.ama diyorum ki şöyle 7 bin çeksem,bu iki bin tl yi de altın ya da dövize yatırsam nasıl olur,borç varken para birikiyo valla,öbür türlü zor gibi :/
Selam golden hatunlaaaar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?