• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

An itibariyle vazgeçtim:1:
Sağolun hatunlar.
Bi an düşünemedim o iki binlik miktarın ne kadar fark yansıtacağını,haklısınız galiba.
O zaman sağdan soldan bozuk para toplamaya devaaam:1::1:

Canım sıkıldı şimdi altın hesabı açamamış, çok sıra varmış.Ne yapayım kısmet değilmiş bugün sonunda bugün yarın açıcak bu hesabı.Çok kötü huyum var birşeyi istedimmi illa o vakit olacak.Ne olacak benim bu durumum eşime yazık

Selam golden hatunlaaaar

size bi şey danışcam.şimdi bir kredi işine girmem gerekiyor,5 bin lira ihtiyacım olan.ama diyorum ki şöyle 7 bin çeksem,bu iki bin tl yi de altın ya da dövize yatırsam nasıl olur,borç varken para birikiyo valla,öbür türlü zor gibi :/
acil fikirlerinize ihtiyacım var:(

bende öyle düşünmüştüm hatta burda da paşlaşmışıtım düşüncemi canım ama aylık briktirmeye karar verdim sonra , üstelik ben çok düşük faizle kredi çekecektim ona rağmen vazgeçtim birde faizler yükseldi bu aralar...

Son düzenleme:
Selam golden hatunlaaaar

size bi şey danışcam.şimdi bir kredi işine girmem gerekiyor,5 bin lira ihtiyacım olan.ama diyorum ki şöyle 7 bin çeksem,bu iki bin tl yi de altın ya da dövize yatırsam nasıl olur,borç varken para birikiyo valla,öbür türlü zor gibi :/
acil fikirlerinize ihtiyacım var:(

canım yorum yazmakta gec kalmısım arkadaslar yazmıslar sende kararını vermıssın bencede dogru karar ıhtıyacın ne kadarsa o kadar cek onunharıcınde borcla birikim yapılmaz bence:34:

Canım sıkıldı şimdi altın hesabı açamamış, çok sıra varmış.Ne yapayım kısmet değilmiş bugün sonunda bugün yarın açıcak bu hesabı.Çok kötü huyum var birşeyi istedimmi illa o vakit olacak.Ne olacak benim bu durumum eşime yazık

ben de aynı senin gibiyim canım istediğim şey olana kadar rahat uyku bile uyuyamam:52: internetten açamıyo musun acaba ben maaş aldığım bankanın internet şubesinde açtım altın hesabını 15 gün içinde sözleşme imzalamaya gitmek gerek sonra sorunsuz kullandım şimdi ordan takip ediyorum :86:

hergün okuyorum burayı valla çok imreniyorum üç senelik evliyim bu üç sene zarfında oğlumun doğumunda gelen çeyreklerin dışında bi kuruş bile biriktirmemişim.geçen zamana yanıyorum şimdi en azından ayda bi çeyrek atsaymışım köşeye en azında zor durumlarımızda kullanırdık.bende kumbara yaptım yetmiş tl olmuş bile artık her en az bi tane :69:

hergün okuyorum burayı valla çok imreniyorum üç senelik evliyim bu üç sene zarfında oğlumun doğumunda gelen çeyreklerin dışında bi kuruş bile biriktirmemişim.geçen zamana yanıyorum şimdi en azından ayda bi çeyrek atsaymışım köşeye en azında zor durumlarımızda kullanırdık.bende kumbara yaptım yetmiş tl olmuş bile artık her en az bi tane :69:

canım zararın neresınden dönülse kardır hiçbişey için geç deil bak ne güzel bi başlangıc yapmıssın hayırlı ve bereketlı bırıkımlerın olsun ınsallah:34:

sen sorunun aslında kaynağını bulmuşsun da çözüm için düğmeye basmıyorsun anlaşıldı.
canım bugün böyleyiz yarın ne olacağımız belli mi ? para sıkıntın yoksa bile varmış gibi yapmalısın ki biriksin yoksa birikmez.
ben kendimden örnek vermem gerekirse benim hiçbir parasal sıkıntım yok, aksine çok rahatım ama kendimi rahat psikolojisi içerisine atıp da rehavete kapılmak istemiyorum gençken , çocuklar küçükken neden helal yoldan 1 fazlası olmasın ne demişler 8 günlük ömre 9 günlük nafaka lazım :34:
ben öğretmenim , eşim kimyager kendi tekstil işletmemiz var ve yaklaşık 10 yıldır işçilerinin başında işinde ,gücünde çalışıp çok şükür kazanıyor evi geçindiriyor ben ilk 6 yıl eve katkıda bulundum ama son 5 yıldır da eve kuruş harcamıyorum. ama bu demek değil ki hiç mi gezip tozmuyorum. yemesini içmesini bilmiyorum elbette hayır. herşeyi ölçülü bir biçimde yaparak yaşayarak geçiriyorum ömrümü ve de ilerde çocuklarım çok daha rahat yaşasınlar istiyorum.
daha rahat üniversitede okusunlar, daha rahat iş güç sahibi olabilsinler ev kurabilsinler bunlar da elbette maddiyatla olacak şeyler. ve bence bugünleerden hesabı çok iyi yapılmalı diye düşünüyorum . bir insan , bir eş, bir anne olarak .....:34:
:46::46:
teşekkür ederim canım.:34:
bitanem Rabbime sonsuz şükürler olsun ki ben hayatım boyunca yokluk yüzü görmedim maddi anlamda sıkıntı çekmedim ama bunlar çekmeyeceğim anlamına asla gelmez .
ama bir sürü borçla boğuşan insan gördüm bunlar bana ders oldu .
yeni evlenen evliliğinin cicim ayında borçla boğuşan sonra da birbirini yemeye başlayan kavgayla gürültüyle en mutlu anlarını cehenneme çeviren nicelerini duydum , gördüm. işte hayatta bu vaziyette bulunanların bulundukları durumları ders nazarıyla bakabilirsek çok daha verimli olur bizim için.
ama hayatta işimiz ve sağlığımz olduktan sonra da herşeyin üstesinden Allah'ın izniyle pekala gelinir diye düşünüyorum.
herkese akıl fikir sağlık huzur ve de bereketli birikimler diliyorum.:16:
:46::46::46:ne güzel anlatmışsın canım ağzına eline sağlık:48:
bugün kumbarama 5.50 tl gitti kızlar.

bereketli olsun canım:34:

herkeslerin kumbaraları kuytu köşe bankları bereketli olsun canlar:3:sıcaktan dışarıya çıkamadım bende eşim belli miktar parayı kenara koymuş banada pazar vs için 180 tl bırakmış bankada zaten maaşada 10 gün falan var baya artırmam lazım bu paradan yarın pazar var bakalım sıcaktan çıkabilirsem kumbaram bayram edecek:1:

ben de aynı senin gibiyim canım istediğim şey olana kadar rahat uyku bile uyuyamam:52: internetten açamıyo musun acaba ben maaş aldığım bankanın internet şubesinde açtım altın hesabını 15 gün içinde sözleşme imzalamaya gitmek gerek sonra sorunsuz kullandım şimdi ordan takip ediyorum :86:

Canım ya haklısın bende bakayım maaşımı Halkbanktan alayım belki öyle bir seçenek vardır.En azından eşimin başını yemem dimi ama :9::9:

herkeslerin kumbaraları kuytu köşe bankları bereketli olsun canlar:3:sıcaktan dışarıya çıkamadım bende eşim belli miktar parayı kenara koymuş banada pazar vs için 180 tl bırakmış bankada zaten maaşada 10 gün falan var baya artırmam lazım bu paradan yarın pazar var bakalım sıcaktan çıkabilirsem kumbaram bayram edecek:1:

süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
eniştemi alkışlıyorum :46::46::46:
ya hemşom sen en iyisi pazara filan gitme sıcak geçer , ne yapacan sıcakta pazara gidip de yahu :34::1:

Son düzenleme:
kızlar bugün alyın düşüşte.. naapsak acaba... tüyo var mı??

analizlere bakındım ama bugünkü düşüşle ilgili bişi bulamadım..

kızlar bugün alyın düşüşte.. naapsak acaba... tüyo var mı??

analizlere bakındım ama bugünkü düşüşle ilgili bişi bulamadım..

biraz düşse bile ağustos ayını 92- 93 tl seviyelerinde kapatma ihtimalinin yüksek olduğu yönde yorumlar okudum bugün.:34:

kızlar artık para olarak mı birikime devam etsek
altın almakta güçleşiyor her geçen gün
gerçi çeyrek alabilecek kadar parayı toplayabiliyrm şükür her ay ama
yinede kararsız kalıyorum
sizler ne yapcaksınız altına devammı

canım ben malum önce borç sonra ramazan yaklaşıyor zekat zaten altın almam mümkün değil?
ama birikim yapabilecek pozisyona geldiğimde altın alıp yükselince satıp düşünce tekrar alarak yani al-sat yaparak birşeyler kazanabilmeyi hedefliyorum.hayırlısı inşallah .:34:

hi hi .... az önce nişanlımın çantasına daldım. 9 tl bozukluk aşırdım:1::1: kumbiş için :1::1:

aşırdım dediysem yanlış anlamayın. gözünün önünde aldım. eee çorbada onun da tuzu bulunsun di mi.. niçin biriktiriyoruz kötü günlerde kullanmak için ya da ileriye dönük yatırımlar yapabilmek için. kociş olmasına şunun şurasında 65 gün kaldı.. yavaş yavaş işin içine dahil etmek lazım di mi ama:34::34:

yani ben para biriktirdiğim sürece altına devam dıyorum :52:

ÖNEMLİ DUYURU : kızlar deren arkadaşımızın sınavı varmış ve sıkı bir ders çalışma maratonunun içerisine gireceğini bu nedenle de birikim tablosunu oluşturup oluşturamayacağımı sordu ve ben de kendisine yardımcı olabilmek maksadıyla tabloyu oluştumayı kabul ettim .haberiniz olsun bildirim yapacak arkadaşlar birikim durumlarını özelden en geç 31 temmuz günü saat 17 :00 ye kadar yaparlarsa iyi olur.
1 ağustos itibariyle yayınlamış olurum inşallah :16:

Back