Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

kızlar ebnde geçen hafta başladım altın almaya sizlerin sayesinde tabii ki hemen kumbaramı açtım ve 3 çeyerk aldım bu hafta 2 tane daha alıcam birde eşime 1 tane kolye aldırtacam o yatırım sayılmaz tabii kii ama bişey merak ediyorum altın hesabı nasıl oluyor bilenle biraz bilgi verebilirmi acaba hangisi daha mantıklı benim evde saklama gibi bir sorunum yok ama hangisi daha mantıklı?

Çeyrek altın 150 lira
25 Temmuz 2011 14:07

--------------------------------------------------------------------------------
- Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, çeyrek altın fiyatının 150 liraya ulaştığını belirtti.

Başman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 ayar 1 gram altının 90 TL seviyesinde olduğunu, çeyrek altının ise yükselişe devam ettiğini vurguladı.

Başman, yılbaşında 116 liradan satılan çeyrek altının, bugün 150 TL'ye ulaştığını belirterek, şöyle konuştu:

''Yıl sonuna kadar altının gramı 95-97 TL, çeyrek altının ise 158-160 TL'yi bulur. Hatta bu fiyatlar yılbaşından da önce gerçekleşebilir. Burada kırılma noktası 3 Ağustos tarihi olacak. Bu tarihte ABD'de borç tavanının yükseltilmesiyle ilgili gelecek kararı bekliyoruz. Buna rağmen ABD'de her şey yolunda gitse bile bu rakamlara ulaşılacak. Merkez Bankası'nın bugün döviz kuruna yaptığı müdahale piyasayı rahatlattı. Yoksa, altın fiyatları daha da artacaktı.''

Vatandaşların zorunlu olmadığı takdirde altın almadığını ifade eden Başman, düğün yapacak çiftlerin de en az masrafla takı alma yolunu tercih ettiğini söyledi.

Başman, yatırım amaçlı maaşlarından her ay altın alanların da profilinde değişiklik olduğunu anlatarak, ''Eskiden özellikle memurlar, her ay bir yarım altın alıp, saklardı. Ancak, şimdi yarım altın alanlar çeyrek, çeyrek altın alanlar ise 1 gramlık altına yöneldi'' dedi.

Vadesiz altın hesabında ise herhangi bir faiz söz konusu değildir. Kişilerin böyle bir hesabı tercih etmelerinin nedenlerine gelecek olursak:

Birinci neden, güvenliktir. Evde altın tutmak yerine, bankada daha güvenli bir şekilde altın tasarrufu amaçlanmaktadır. İkinci neden maliyetlerle ilgilidir. Altın işçiliği maliyetinin ödenmemesi, hesap işletim ücretinin olmaması, işlem ücretinin olmaması, düşük ayarlı, aski tarihli altın alma riskinin olmaması ve vergi avantajları gibi nedenler bu kapsamdadır.

ya bende istiyorum biriktirip altın yapmak ama şimdi tam pahalı oldgu dönemler peki daha sonra bu fiyatlar ya düşerse ozaman zarar etmiş olmazmıyız ay yoksa heeep böyle bu fiyatlardamı kalıcak.biz eşimle zamanında 12.5 milyarlık altınımız vardı bir kızmını mecburen kullanmak zorunda kaldık ozamanlar altın 75 civarıydı şimdiiiii 25milyar paramız olucaktı aaaah ah çok pişmanım çooooooooook

20 cumhuriyet altını biriktirsen ne süper olur canım valla bende her ay en az 5 gr alıcam bu ay aldım önümüzdeki ayda alırım bide güne girmiştim ordanda geldimi 1700 birazda ben koyarım üzerine o zamanki gram fiyatına göre 20 -25 gr arası alırım gelsin altıncıklarr

teşekkür ederim canım zahmet edip cevap vermişsin peki hangi bankayı tercih ediyorsunuz hesap işletim ücreti yok demişsin yani yıllık ücret falan ödemiyormuyuz

teşekkür ederim canım zahmet edip cevap vermişsin peki hangi bankayı tercih ediyorsunuz hesap işletim ücreti yok demişsin yani yıllık ücret falan ödemiyormuyuz

canım ben halkbankasından açtım altın hesabını maaşımı ordan alıyorum diye. ama şuan işbankasında ana para korumalı altın hesabı var bide kuveyt turkte altına altın katma hesabı var... ben biraz biriktirip kuveyt turke aktarmayı düşünüyorum... ama sen başka bankalarada sor istersen belki daha avantajlı olan vardır.

canım peki altına altın katma hesabı faiz oluyormu acaba ben faize pek bulaşmak istemiyorumda

canım peki altına altın katma hesabı faiz oluyormu acaba ben faize pek bulaşmak istemiyorumda

olmuyor sanırım canım çünkü belli bir faizle yatırmıyosun sen..normal fiyattan satın alıyosun banka senin adına paranı değerlendiriyo ve karın yüzde ellisini banka alıyo kalan yüzde elli senin oluyo altın hesabına aktarılıyo canım

birikim yapacaksan hiç düşünme hiç vakit kaybetme erteleme canım

evet gune gırmıstım yatırım sart artık calısmıorum cunku gun parasını altın alarak degerlendırmeye baslamalıyım daha sonrarsndada altın gunune gıreyım bılmem ne kadar mantıklı olur ama

teşekkür ederim canım yarın gidip banka ile konuşayım en iyisi

özel finans kurumu ile çalışıyorum.
ama bir de devlet bankalarından bir tanesinde de vadesiz altın hesabı açtım.

kızlar euro dolar altın hepsi coşmuş vaziyette

Bu arada kumbiriğe bugün 4 tl daha kuytuköşebank'a da 30 tl girecek inşallah eve gidince tabi bu yağmurda eve gidebilirsem 141 tl olcak bozukluklar yupppiii
ohh süper bereketli olsun inşllh,yaa keşke burda da yağsa rüzgar bile esmiyor malesef bayılırım yağmura
teşekkürler canım.

birazdan revani yapacağım kısmetse
ohh afiyet olsun canım bayılırım revaniye
iyi etmişsin canım bu gidişle yükselecek dahada bereketli olsun inşlh
kızlar merhaba..fazla girmeiyorum özür dilerim.düğünler falan vardı.malum altında aldık takmak için.kendime ay sonu alıcam inşallahh.öptüm ve özledim hepinizi..
bizde seni özledim canım inşlhh altıncıklarını almaya başlarsın kendine benimde bitse bir 5 daha almam lazım anneme
slm bende dün kumbarama 100 lira attırıverdim
bugünde 5 lira
ilk çeyreğimi alıcam galiba bu ay
aleyküm selam canım maşallah süper ya kumbaran bayram etmiş benimki çok gariban kaldı kaç haftadır
süpersin canım sen
ohh gelsin çeyrekler allah artırsın canım bereketli olsun:81:
selam kızlar yine yoktum bir kaç gündür ee atamadımda para şimcik bir kaç liracık atıcam [/B]
aleyküm selam canım bende atamadım kaç gündür
canım elinde paran varsa al gitsin,ya yükselirse iyice benimde altınlarım 4 sene de 3 katı karla hala duruyor işe bir girsem hayatta bozdurmayı düşünmüyorum ev için falan allah sağlık versinde emek vererek alıcam evimi altınlar dursun allah ihtiyaç duyurmasın sağlık olsun
ohh süpermiş gün paranda süper ya bizim komşularda iş yok,yazları kimse girmiyor kışlarıda haftada 5 tl pazar parasına yetmez

bu arada deprem oldu burada da bu sene sürekl sallanıyoruz allah beterinden korusun allahtan eşim yanımdaydı

Kızlar bana yardım edın aklıma bıısy takıldı sımdı benİM 2 tane 30 grmlık ayrı ayrı takmak ıcın bılezık yaptım bırde gune gırdım 1000 ordan gelıcek agustosta bırde bırıktırdıgım 500 lıram war yanı 1500 lira param war ; ben düşündüm ki bu ıkı bilezigi vede bu parayı bırlestırıp cok kalın bı bılezıkmı yapsam yada gunluk takmak ıcın duz bılezıklerdenmı yapsam cunku 1500 lıram war kalın 30 gramlık bilezık ıcın param yetmıyor yada ben bu 1500 kucuk altın olarakmı degerlendırsem

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…