- 7 Haziran 2011
- 1.065
- 128
- 113
kızlar ebnde geçen hafta başladım altın almaya sizlerin sayesinde tabii ki hemen kumbaramı açtım ve 3 çeyerk aldım bu hafta 2 tane daha alıcam birde eşime 1 tane kolye aldırtacam o yatırım sayılmaz tabii kii ama bişey merak ediyorum altın hesabı nasıl oluyor bilenle biraz bilgi verebilirmi acaba hangisi daha mantıklı benim evde saklama gibi bir sorunum yok ama hangisi daha mantıklı?
Vadesiz altın hesabında ise herhangi bir faiz söz konusu değildir. Kişilerin böyle bir hesabı tercih etmelerinin nedenlerine gelecek olursak:
Birinci neden, güvenliktir. Evde altın tutmak yerine, bankada daha güvenli bir şekilde altın tasarrufu amaçlanmaktadır. İkinci neden maliyetlerle ilgilidir. Altın işçiliği maliyetinin ödenmemesi, hesap işletim ücretinin olmaması, işlem ücretinin olmaması, düşük ayarlı, aski tarihli altın alma riskinin olmaması ve vergi avantajları gibi nedenler bu kapsamdadır.
teşekkür ederim canım zahmet edip cevap vermişsin peki hangi bankayı tercih ediyorsunuz hesap işletim ücreti yok demişsin yani yıllık ücret falan ödemiyormuyuz
canım ben halkbankasından açtım altın hesabını maaşımı ordan alıyorum diye. ama şuan işbankasında ana para korumalı altın hesabı var bide kuveyt turkte altına altın katma hesabı var... ben biraz biriktirip kuveyt turke aktarmayı düşünüyorum... ama sen başka bankalarada sor istersen belki daha avantajlı olan vardır.
canım peki altına altın katma hesabı faiz oluyormu acaba ben faize pek bulaşmak istemiyorumda
birikim yapacaksan hiç düşünme hiç vakit kaybetme erteleme canım
olmuyor sanırım canım çünkü belli bir faizle yatırmıyosun sen..normal fiyattan satın alıyosun banka senin adına paranı değerlendiriyo ve karın yüzde ellisini banka alıyo kalan yüzde elli senin oluyo altın hesabına aktarılıyo canım
teşekkür ederim canım zahmet edip cevap vermişsin peki hangi bankayı tercih ediyorsunuz hesap işletim ücreti yok demişsin yani yıllık ücret falan ödemiyormuyuz
canım peki altına altın katma hesabı faiz oluyormu acaba ben faize pek bulaşmak istemiyorumda
canım sen bilirsin de sakın ha ben de eşimin takmadığı alyansı için öyle düşünmüştüm de annem sakın ha yavrum olur mu hiç laf yeri gelir bir alyans aldın onu da sattın adı olur dedi ben hemen fikrimden caydım
haklısın canım hatıra olur hem kalsın altın altındırteyzemde çok doğru söylemiş
canım uzun vadeli durursa kazanırız da ama arada al sat yaparsak daha çok kazanırız
kızlar euro dolar altın hepsi coşmuş vaziyette
ohh süper bereketli olsun inşllh,yaa keşke burda da yağsa rüzgar bile esmiyor malesefBu arada kumbiriğe bugün 4 tl daha kuytuköşebank'a da 30 tl girecek inşallaheve gidince tabi bu yağmurda eve gidebilirsem 141 tl olcak bozukluklar yupppiii
ohh afiyet olsun canım bayılırım revaniyeteşekkürler canım.
birazdan revani yapacağım kısmetse
iyi etmişsin canım bu gidişle yükselecek dahada bereketli olsun inşlhselammm kızlar bende altının rekor kırdığı şu günde 5 gr altın aldım :26: iyi mi ettim kötü mü bilmem ama ben uzun vadeli düşünüyorum 1-2 yıl altın hesabımda sorun vardıda bankadan aradılar bende sorun çözülmüş mü diye 5 gr alıverdim deneme amaçlı.. ama iyi oldu yoksa harcanırdı.. Allah hepimizin birikimini bereketli kılsın inşallah
bizde seni özledim canım inşlhh altıncıklarını almaya başlarsın kendine benimde bitse bir 5 daha almam lazım annemekızlar merhaba..fazla girmeiyorum özür dilerim.düğünler falan vardı.malum altında aldık takmak için.kendime ay sonu alıcam inşallahh.öptüm ve özledimhepinizi..
aleyküm selam canım maşallah süper ya kumbaran bayram etmişslm bende dün kumbarama 100 lira attırıverdim
bugünde 5 lira
ilk çeyreğimi alıcam galiba bu ay
süpersin canım senhaklısın canım ben burayı nisanın 18 i gibi keşfettim o günden bugüne 2 cumhuriyet altınım ve de bir yatırım amaçlı aldığım mülk için 2700 tl borçlandım onun borcunu kapatmama 300 tl kaldı sonuçta o da birikimdi benim için. düşünlünce toplamda yaklaşık 3 ay gibi bir sürede 3700 -3900 tl civarında birikim yapmışım fena sayılmaz
ohh gelsin çeyrekler allah artırsın canım bereketli olsun:81:kızlar bende geçen hafta başladım altın almaya sizlerin sayesinde tabii ki hemen kumbaramı açtım ve 3 çeyerk aldım bu hafta 2 tane daha alıcam birde eşime 1 tane kolye aldırtacam o yatırım sayılmaz tabii kii ama bişey merak ediyorum altın hesabı nasıl oluyor bilenle biraz bilgi verebilirmi acaba hangisi daha mantıklı benim evde saklama gibi bir sorunum yok ama hangisi daha mantıklı?
aleyküm selam canım bende atamadım kaç gündürselam kızlar yine yoktum bir kaç gündür ee atamadımda para şimcik bir kaç liracık atıcam[/B]
canım elinde paran varsa al gitsin,ya yükselirse iyiceya bende istiyorum biriktirip altın yapmak ama şimdi tam pahalı oldgu dönemler peki daha sonra bu fiyatlar ya düşerse ozaman zarar etmiş olmazmıyız ay yoksa heeep böyle bu fiyatlardamı kalıcak.biz eşimle zamanında 12.5 milyarlık altınımız vardı bir kızmını mecburen kullanmak zorunda kaldık ozamanlar altın 75 civarıydı şimdiiiii 25milyar paramız olucaktı aaaah ah çok pişmanım çooooooooook
ohh süpermiş gün paranda süper ya bizim komşularda iş yok,yazları kimse girmiyor kışlarıda haftada 5 tl pazar parasına yetmez20 cumhuriyet altını biriktirsen ne süper olur canım vallabende her ay en az 5 gr alıcam bu ay aldım önümüzdeki ayda alırım bide güne girmiştim ordanda geldimi 1700 birazda ben koyarım üzerine o zamanki gram fiyatına göre 20 -25 gr arası alırım gelsin altıncıklarr
bu arada deprem oldu burada da bu sene sürekl sallanıyoruz allah beterinden korusun allahtan eşim yanımdaydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?