Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

buarada kızlar bende 29 yaşındayım ankarada yaşıyorum kamuda çalışıyorum 3,5 yıllık evliyim ve 1,5 yaşında bir oğlum var

günaydınlar kızlar dün akşam kumbaram için hazırlıadığım bozukluklar çantamda kaldı ama bugün ayrıca yine hazırladım.dün 2.5 bugünde 2.5 toplam 5 tl atıcam akşama.
bereketli olsun inş.

merhaba canım hoşgeldin.
3 çeyreğin bereketli olsun inşallah.
erkekler böyledir işte lüzumsuz laflarıyla bizleri farklı çözümler üretmeye yöneltirler de haberleri olmaz kendi kendilerine ayaklarına çelme takarlar yani iyi yapmışsın şimdi kafan rahat rahat birikim yaparsın canım hayırlısıyla.
paranı harcamaktansa gram altın al tabiki ziyan olmasın paracıklar

günaydın ve aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn inşallah canım .
bugün hepimiz için çok güzel geçer inşallah.

buarada kızlar bende 29 yaşındayım ankarada yaşıyorum kamuda çalışıyorum 3,5 yıllık evliyim ve 1,5 yaşında bir oğlum var
merhaba asyacım allah bağışlasın evladını. hoşgeldin aramıza.

bereketli olsun sonbaharcığım

merhaba herkese hayırlı cumalar kızlar
bendeki bugünün gelişmeleri şöyle ;

2700 tl borcumun 200 tl sini ödedim .( çantamın kuytusundaki 250 tl nin 200 tl si ile ehhh biraz daha hafifledim.)
bana kalan kuytu köşebankta 50 tl
kumbişte 42 tl
cüzdanda 20 tl
Allah bereket versin.
herkese hayırlı birikimler canlar

bu arada eşim sabah işten geldi bugün tatil yarın gündüze gidicek uyumak istemiyorumgündüz gece uyuyamam dedi,bende kalkar kalkmaz ağlama krizine girdim sanırım evde iyice bunaldım gündüz uyuyor eşim akşam 7 de gidiyorbende hep yalnızım sabah 4 e kadar kitap okuyorum6 aydır bursaya gitmedim eşim ısrar etti gidelim gezelim diye bende masraf olsun istemedim en azından benzinle yemek 100 tutar ne gerek var şimdi,bi taraftan da canım istedi ama tuttum kendimi,2 mühendis izinli eşim 3 gün tek başına idare edecek kıyamam yorgun da zaten onun çalışıp kazandığını savurmak istemiyorum haftaya izne çıkabilecekmiş diğerleri idare edecekmiş yoruluyorum denize gidelim dinleniriz dedi o yüzden bugün gitmemmekle ii yaptım ordaki masrafla birlikte çok olurdu

hayırlı cumalarr canlarımmmbugün benden 5 tl

bol bereketli olsun kızlar

canım kıyamam
anladığım kadarıyla senin de eşinin de başbaşa bir tatile ihtiyacınız var 1 hafta daha sabret ve de tatile çıkın.
bak bir de şöyle düşün herşeyin normali güzel tutumluluğun da öyle.

bir arkadaşımın dediği gibi paralar kazanmak için sağlığımızdan oluruz sağlığımıza kavuşmak için de kazandıklarımızı savururuz . çok da güzel bir söz hoşuma gider.
o nedenle cimri de olmayalım savurgan da .ne dersin
seni çok öpüyorum.

mrhaba arkadaşlar bende sizlerle birlikte para biriktirip sonrda çeyrek almak istiyorum..yaklaşık 7 senedir çalışıyorum ve kıyıda köşemde 5 kruş param yok..sadece evlenmeden önce biraz birikim yapmıştım onuda düğün arası harcadık..şimdi tekrar biriktirmrk istiyorum..birkaç kez denedim ama yapamadım..eşimin paraya ihtiacı olduğunda hep verdim.ama artık vermek yok..

dün kumrama 7 tl
bugünde 10 tl koydum..

hoşgeldin canım ne iyi ettin de böyle bir karar aldın .
eşin peki aldığı paralardan sonra sana az da olsa hiç geri verme girişiminde bulundu mu ya da dile getirdi mi?

haklısın canım eşimde aynen böyle söylüyor harcamadıktan sonra neden kazanıyoruz zaten savurgan değiliz artırıyoruzda şükür diyor ayda bir kere de gezelim sıkılıyoruz diyor ama bende eşimin ne kadar yorulduğunu gördükçe kıyamıyorum ama sıkıntıdan da patlıyorumbiraz uyuyayım madem çarşıya falan çıkıp gezelim dedi bende tamam dedim

kızlar bugün tanıdığım 2 kuyumcuya telefon açarak altın fiyatlarını sordum (daha doğrusu bir tanıdığın altına ihtiyacı olmuş fiyat soruverdim)

birisinde küçük altın eski tarihli 129 tl
cumhuriyet eski tarihli 507-508 tL ( abla sana yapacağım fiyatlar dedi . bu arkadaştan almıştım altınlarımı.
altın , döviz alıp satma da çok sık alışveriş yaptığım, tercih ettiğim kuyumcu.)

diğeri ise küçük altın eski tarihli 128 tl
cumhuriyet altını eski tarihli 512 tl dedi.

Son düzenleme:

hımm birisinde çeyrek ucuz diğerinde cumhuriyet ucuz,biraz inse de alsak bende haftaya açıcam kumbaramı

ikinizde haklısınız.
kız biriktir biriktir nereye kadar arkamızdan gelecek nesil yememiş enayiler demesin bir de.
en çok da ona üzülürüm. o nedenle hem harcamayı bilmeli, hem biriktirmeyi

Son düzenleme:
hoşgeldin canım ne iyi ettin de böyle bir karar aldın .
eşin peki aldığı paralardan sonra sana az da olsa hiç geri verme girişiminde bulundu mu ya da dile getirdi mi?

aslında canım eşime verdiğim paralar çok büyük paralar değil..o yüzden o da bana geri verme girişiminde bulunmadı..zaten gerek yokta.Allah ondan razı olsun benim aldığım paraya karışmaz..ben kendim istersem eve harcarım,istersem kendime yani parayı ne yaptın demez..ben onun ihtiyacı olduğunu görünce dayanamayıp biiktirmeye calıştığım paraları veriyorum..kocama para vermicem derken biriktirdiğim paralra dokunmayacam anlamında söyledim canım...

tamam şimdi anladım harika o zaman .
biriktirmen de kolay olur.
tabiki eşlerimize zor günlerinde bizler destek olmayacağız da kimler destek olacak ama şartlar o anki duruma ve psikolojime olayın seyrine göre değişir.

Valla paraları ne yapıyom ben ya..kocişede çok vermiyorum..nasıl bitiyo anlamıyorummm:26::26:

bence aklına yatmışken gram altını hemen al
yoksa şuna lazım buna lazım diye harcanıp gidiyor

ececik kendini çok sıkma bence

arada harcamadıktan sonra sıkıcı bir hal alır birikim

gezmek dolaşmakta hakkımız ikisini bir ara yürütebiliriz biz :)

mesela ben her ay mutlaka hesabımdaki parama bişiler atıyordum ama bu ay tatile gidilecek ve alışveriş yamam gerekiyordu bu ay aksattım ama telafi ederim ederim ederim :):)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…