Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

Canım eşler daha doğrusu erkekler biraz savurgandır,onlar pek düzelmez.

Daha doğrusu benim eşim öyledir.Ben de eşime uysam sittin sene taş taş üstüne koyamayız..

Ona birikim yaptığımı söylesem amaaan boşver,gençsin,gez alışveriş yap,harca,der.

Ama yuvayı biraz da dişi kuş yapar değil mi,erkek kuş da malzemeyi (yani parayı) eve taşırsa..

Erkek kuş getirmesin de yuvayı yapsın o dişi kuş göreyim

Ben o filler bereket sembolü diye biliyorum yanlışmıyım ?? :44::44::44: yanlışsamda sana bereket getirsin temennim bu

Ben o filler bereket sembolü diye biliyorum yanlışmıyım ?? :44::44::44: yanlışsamda sana bereket getirsin temennim bu

canım bende öyle duydum aslında geçen sene duvara asmalık almıştım sonraki ay biz para biriktirmeye başladık,ondan uğuruna inandım bereket getirir diye okumuştum işte geçen gün görünce porselen gibi çok şirinlerdi çoktan arıyordum yeni bi yer açıldı alıverdim

pazardan geldim bu hafta denize gidecektik ondan geçen hafta sadece kirazla kayısı almıştım bir haftadır manava da gitmedim tatil işi de ertelenince tüm öğünleri geçiştirdim allahtan eşim aramaz sağolsunbugün sebze meyve herşey aldım 15 tl harcadım haftaya çok şey almam yine 15 tl attım kumbaramakarpuz alacaktım baktım ufacık 5 lira tutuyor amannn dedim yemesem ölmem almadımbu arada eşimin iş yerindeki mühendisin biri işten çıkarıldı birisi de bugün dayanamayıp ayrılmış eşim şimdi gitti işe 12 saat çalışacak temmuzda tatile gidecektik tatilde yattı bu sene yeni mühendis gelse bile işi öğrenmesi aylar alıyor direk vardiyaya giremiyorizinde yok sezonda başlayacak taaaaa kasıma kadar sezon sürer izin yokaslında namazdan sonra genelde allahım boş yere para harcamama izin verme demiştim kabul oldu sanırımama tatile gitmeyi çok istiyordum bu senebirde mesaiden para gelir ama eşime yazık yaz sıcağında stresli çalışıyorneyse sağlık olsun artıkbu arada eşim hiç para harcamaz maaş kartıda bendedir akıllandım artık eskisi gibi harcamıyorum marketleri takip ediyorum genelde bim ama bakıyorum yumurta diğerinde ucuz onu başka yerden alıyorumgeçen ay market pazar 200 tl tutmuştu bu ay bakalım ne olacak izne de çıkmayınca baya para artırırız araba değiştircek eşim peşin alırız az kaldı hayırlısıyla almaya,benim birikim ayrı araba alınca boşta kalmak istemiyorum

canım süper anlatmışsınnn vallahi dediklerinin çoğunu uyguluyorum bi kaç aydır,ikeadan bende geçen yıl ıvır zıvır almıştım 250 lira tuttu hala taksidi bitmediartık akıllandım 6 aydır hiç gitmedim oaraya buraya gezmeye gidiyorduk hiçbişey almasan bile benzinle yemek parası zaten baya tutuyordu 6 aydır şehir dışına çıkmadım mağazalara gezmeye gitmiyorum tutuyorum kendimi dediğin gibi ayakkabı elbiselerde gözüm kalsa da almıyorum dolabı depo olarak kullanmıyorum artık hatta azaltmaya başladım yeğenim büyüdü maşallah bende biraz kilo alınca çoğunu ona veriyorum,allah müsriflikten hepimizi korusun ve evlerimize bereket versin bu arada 7 buğday tanesine ihlas suresimiydi geçen okumuştum okuyup evde tutunca bereket olurmuş ama buğday bulamıyorum burda memlekette olsam kökünden göçürüp gelirdim

daha nasıl açıklanabilir ki bir ev ekonomisinin nasıl yürütüleceği
canım eline yüreğine

kızlar tek kelimeyle harikasınız
öneriler süper üstü

canım arkadaşlar süper bir şekilde açıklamışlar
ben de diyorum ki evin ekonomisini eline al eşine bırakma anlaşılan o ki enişte bey bu konuda sınıfta kaldı .sen çekip çevir canım evin ekonomisini
bir de öyle dene bence

bu fikri de çok beğendim ve uygulayacağım inşallah
inşallah en kısa zamanda rahata kavuşman dileğiyle canım
bende varım yuppi gelsin çeyrekler
hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnn bereketli olsun

canım ben o tip şeyleri batıl olarak buluyorum putlara tapanlar gibi onlardan medet umulur mu
en güzeli bol bol dua okumak evimizde bereketin sağlığın huzurun olması için

Son düzenleme:
yukarıda o kadar yazdım ama minik suratlar kimi mesajlarımda çıkmadı ya :44:

şimdi mesajları düzelt yapınca çıktılar minik surat kullanmadan yazdım mı rahat edemiyorum .
sanki bu suratlar işi daha kolaylaştırıyor içimizden gelen duyguyu yansıtmada karşımızdakine

kızlar mrb ya bende eşim çok tutumlu ben savurganım eşim her aylığı aldığnda evin ihtiyaçları haricinde bana para verir bende para harcayacak çocukta yok ben okadar parayı nasıl harcıyorm anlamıyorm ama bu çeyrek fikri güzel bunu düşünecem tabi son anda caymazsam

ben bu ay dogru duzgun birsey koyamadim kumbarama sadece esimin bozuklariyla yetiniyorum.

bu ay harcamamiz oldu baya 1 hafta once sinema bileti,yemekti,gezmeydi,kafeydi bilmem ne oyle gitti paramiz:84: bu haftada kendime bir kac hamile kiyafeti aldim mutfak masrafimizda tavan yapti yaz gelince meyvesiydi karpuzuydu onlarda burada cok pahali Turkiye gibi degil visnenin kilosu 5 sterlin 12.5 tl kiloyla almak ne mumkun gramla aliyoruz.insan hamile olunca herseyi cani istiyor almamak olmuyor,bogazimizdan kesemiyoruz haliyle.

anliyacaginiz bu ay gitti paraciklarimiz esime soyluyorum cok harcadik diye olsun askim arada olur boyle diyor

canım kıyamam Allah sağlıkla kavuştursun bebeğine

Son düzenleme:
bugün akşam haberlerinde altın fiyatlarının yükseldiğini ve bunun devam edeceğini hatta bugün ABD nin faiz artırımıyla ilgili alacağı karardan sonra yarın yeni rekor denemeleri yapacağını söylüyordu.

evet bende netten okudum bugün altın bu ay sonuna kadar yükselecekmiş temuuzda duracakmış bu aydan daha yüksek olmaz artık diyordu bakalım hayırlısı,yunanistanın batma vs ihimali altını yükseltiyormuş herhangi bir kargaşa olduğu zamanlar yükselirmiş:26:

helal olsun size ya, bi ben biriktiremiyorum para, sırrı nedir bu biriktirmenin ?ya keşke bende biriktirebilsem

sırrı harcamalrı kesmek canım..

boşa harcadığımız ,dayanamayıp ihtiyaç olmadığı halde aldığımız şeyleri kısmak..

canım mutfak alıiverişini aza indirgemenin en güzel yolu ihtiyaç oldukça alışveriş yapmak..
ilk evlendiğimizde bizde aylık market alışverişine çok paralar harcardık sonradan lazım oldukça almaya alıştırdım kendimi ve gerçekten arttırabildim..

herşeyde bir hayır vardır canım üzülme..

güzel yatırımlar yapacaksın belkide tatil her zaman olur napalım

dün isteksiz isteksiz kuaföre gittim..
isteksiz olmam için sebep varmışta benim haberim yokmuş
çene altımda senelerdir bitmeyen iki üç tel kılama epilasyon ve kaş aldırdım 20 tl mi aldı pis karı.
asla şu ne kadar bu ne kadar mevzusuna girmem ,hiçte girmediğim için soyuyor sanırım çaktırmadan.
böyle fuzuli şeyler çok sinir ediyor beni,bir eksiğimi tamamlardım 20 tl ile...
napalım kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…