• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

bugün altın hesabı açtım kendime, bankada mevcut paramı da altına çevireyim nasılsa hemen lazım değil, belki biraz da artar dedim. şimdilik 25 gr aldım. daha bankaya yatırmam gereken nakitim var onları da yatırayım da kullanana kadar altın olarak dursun bari.

ama bugün fiyatlar saniyelik değişiyordu, tam alım yapıcam kur yükseldi diye ikaz ediyor. düşsün diye bekliyorum falan. neyse 79.85 tl de yakalayıp aldım. az önce baktım 13 lira kara geçmişim :).. evdekini de yatırayım da...

ekimde düğünüm olacak. mobilya parasını falan ayırdık. 2-3 haftadan erken de alamıycaz daha. ev badana olacak. o zamana kadar altın olarak durması mantıklı geldi.

bu arada nişanlımın evrak çantasında en az 20 tl bozukluk buldum. şimdi yanımda yok, birazdan gelir. gelsin de ben bunları alıyorum diyeyim, akşam da kumbaram bayram etsin :1:

kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi altının gözümü bürüyeceğini:60::60:

Kızlar ben bu birikim işinde bir şeyi fark ettim mesela kredi kartı extrelerimi atmıyorum defterime yazıyorum maaşıma göre maximum daha ne kadar harcanılabilir belirliyorum gereksiz harcamalardan elbette sizler gibi uzak duruyor yemek masrafı yapmamaya özen gösteriyorum evde yemek hem daha ekonomik hemde sağlıklı yol masraflarını olabildiğince kıstım yürünebilecek yere yürüyorum hem spor da oluyor :9: birde birikim için belirli bir tarih ve belirli bir hedef belirliyorum bu sayede hepten gaza gelmiş oluyorum ve elbette sizlerin sayesinde teşekkürler canlarr :21::16::16:

harikasın canım zaten aman bununla ne olacak o kadardan birşey olmaz denilen şeyler toplandı mı o kadar çok tutuyor ki işte asıl bunun farkına varıp da önemsiz görülen şeyleri kısıverdik mi hem de nasıl birikim oluyor

kızlar geçen gün yazdığım üzere 2 adet termal devremülkten 1 tanesinin kalan borcunu ödemek üzere bugün ilk girişim olarak 2 adet kulpsuz ata altın bozdurdum.
18 nisanda tanesini 485 tl den alarak toplam 970 tl ödemiştim .bugün o 2 altını 100 tl kar ile 1070 tlye bozdurdum.:65:
2 ayda 100 tl 2 altından hiç de fena değil :34:

Son düzenleme:
bugün altın hesabı açtım kendime, bankada mevcut paramı da altına çevireyim nasılsa hemen lazım değil, belki biraz da artar dedim. şimdilik 25 gr aldım. daha bankaya yatırmam gereken nakitim var onları da yatırayım da kullanana kadar altın olarak dursun bari.

ama bugün fiyatlar saniyelik değişiyordu, tam alım yapıcam kur yükseldi diye ikaz ediyor. düşsün diye bekliyorum falan. neyse 79.85 tl de yakalayıp aldım. az önce baktım 13 lira kara geçmişim :).. evdekini de yatırayım da...

ekimde düğünüm olacak. mobilya parasını falan ayırdık. 2-3 haftadan erken de alamıycaz daha. ev badana olacak. o zamana kadar altın olarak durması mantıklı geldi.

bu arada nişanlımın evrak çantasında en az 20 tl bozukluk buldum. şimdi yanımda yok, birazdan gelir. gelsin de ben bunları alıyorum diyeyim, akşam da kumbaram bayram etsin :1:

hayırlı uğurlu bol kazançlı olsun inş canım hesabın.umarım getiri çok götürüsü az olur:9:
biz bu konuda fikir alışverişi yaptığımız ilk zamndan beri altında ne duyum aldıysak doğru çıktı.altın için alma zamnı kışın bozduracaksanda en yüksek zamanı yaz dönemi.ama şuna mazide altın hesabı olan biri olarak eminim ki alıp altın olarak köşeye koyunca insanın dokunası gelmiyor paracıklarına.ben malesef ki saçma ama bana çok gerekli bir nedenle bozdurduğum günlerde altın fırladı.buda kısmet napalım..altın hesabında sadece iniş çıkışlarda bozdursammı ne zman alsam gibi tereddütlerle hani napılır bilemediğimizden kafamız karışıyor yani şahsen bana öyle oluyor.
umarım senin için hayırlı olur...

kızlar geçen gün yazdığım üzere 2 adet termal devremülkten 1 tanesinin kalan borcunu ödemek üzere bugün ilk girişim olarak 2 adet kulpsuz ata altın bozdurdum.
18 nisanda tanesini 485 tl den alarak toplam 970 tl ödemiştim .bugün o 2 altını 100 tl kar ile 1070 tlye bozdurdum.:65:

:71::71:
canım müthiş bir haber.çok sevindim azımsanmayacak kadar iyi bir kazanç elde etmişsin.faiz değil bişiy değil hellal kazanç en güzeli:65:demek neymiş her aldığın altını not etmek en güzeliymiş.tebrikler...

Kızlar altın almaya devam mı hala yaa:26: ben 128.5 tan almıştım (annem almıştı sağolsun) bir önceki hafta, gecen hafta alacak olmuş çeyrek için 135 demiş kuyumcu almamış annem de nereye kadar gidecek bu fiyatlar sizce?? Hani olsun yine de al desem mi param elimde kaldı valla:27:çar çur etmek de istemiyorum ne yapsam ki??:2:

dün nişanlıma kumbaramı gösterdimmm bakk dedimm çeyizlerim için para biriktiriyorum görünce gözleri yuvalarından fırlıcaktı sen ve para biriktirmek ha dedii:26::1:. evlenincede birikim için devam edicem, teşvik fonu açık dedim saolsun 70 lira attı içinee:66::66:

hayırlı bereketli olsun canım..

Kızlar altın almaya devam mı hala yaa:26: ben 128.5 tan almıştım (annem almıştı sağolsun) bir önceki hafta, gecen hafta alacak olmuş çeyrek için 135 demiş kuyumcu almamış annem de nereye kadar gidecek bu fiyatlar sizce?? Hani olsun yine de al desem mi param elimde kaldı valla:27:çar çur etmek de istemiyorum ne yapsam ki??:2:

ben ne olursa olsun devam ediyorum sinirboyu

elimizde para oalarak kalıp harcanacağına hemen gidip almak en mantıklısı bence..

selam bayanlar.
eskiden pek bi takip ediyordum sizi hatta kumbara edinip sayenizde epeyde bi para biriktirdim
ama evlilikti düğündü dernekti derken bişiy kalmadı elde avuçta.
şimdi yeniden başladım kumbaraya.
ve hatta evlendiğim 1 ay olmasına rağmen 1 çeyrek altın aldım.
2. çeyreğimde yolda kısmetse
130 tlden aldım daha dün. ama ne kadar çıkar daha bilinmez.
gerçi uzun vade de olucağı için pekte zarar etmez herhalde.
sizden aldığım taksitlerlede bütün harcamalarıma dikkat ediyrm.
bugün işe gelmeden 1 buçuk tl attım bile kumbarama.

selam bayanlar.
eskiden pek bi takip ediyordum sizi hatta kumbara edinip sayenizde epeyde bi para biriktirdim

hayırlı olsun canım Rabbim hep çok çok mutlu etsin sizi :69::69:

çeyreğinde hayırlı olsun yolun başında birikime başlamışsın ne mutlu sana :65:

hayırlı olsun canım Rabbim hep çok çok mutlu etsin sizi :69::69:

çeyreğinde hayırlı olsun yolun başında birikime başlamışsın ne mutlu sana :65:

sağol canımm teşk.ederim amin..
evet cnm ne kadar erken başlarsak o kadar iyi bizim için
ilk zamanlar evliliğin tadını çıkarın gezin tozun diyorlar ama ben ancak hesap kitap yapıyrm
elimde değil :)
dışarıda çıksam kafam hesapta hep.
hergün mutlaka kumbaraya 3 5 bişiyler atmaya çalışıyrm
maaşları alınca eşimle 20 30 koyuyrz toplu o da iyi oluyor :)
birer birer çoğalır altınlarımda ileride lazım olucak

harikasın canım zaten aman bununla ne olacak o kadardan birşey olmaz denilen şeyler toplandı mı o kadar çok tutuyor ki işte asıl bunun farkına varıp da önemsiz görülen şeyleri kısıverdik mi hem de nasıl birikim oluyor

Kesinlikle insanın harcayası olduğunda saçma sapan yerlere verdiği tutarları hesaplayınca insanın içine oturuyor ve güzel bir ders oluyor :53::53:

Hiç fena olmamasını bıraktım bence harikaa :21::21: dahada bereketlensin paracıklarımız inşallahhh :52::52:

kızlar bugün kumbarama 10 tl attım
bereketli olsun canım
selam bayanlar.

bereketli olsun canım hayırlı birikimler yapabilmen dileğiyle...

Back