evet haklısın canım ve de bereketli olsunGün için 50 tl ayırdım . Ayın 1.inde ve 15.inde veriyoruz . Her ay 100 tl birikiyor bu şekilde . Yoksa başka türlü birikeceği yok paranın
bereketli olsun canımbugun benden 5 liracık..
harikasın canım bereketli olsunslm kızlar:79:
ben de cumartesi günü 127 den 6 dene çeyrek aldım.40 liram kaldı ööyle bakınıyodum altıncıklaratezgahtar dediki yarım gram altın alabilirsiniz ben de bayıldım tabi hemen aldım .yaa kızlar gramında gramı çıkmış iyi mi... paracıklarınızı bekletmeyin yarım yarım alın derim ülkemizde istikrar devam ettikçe altına bişeycikler olmaz diye düşünüyorum:82:
bu arada dün çeyreği sordum hemen yükselmiş 130 olmuş.
süperrrrrrrrrrrrrrrrrrr bereketli olsun canımbankada 3185 tl oldu
3 tanede güne girdim harçlıklarımla veriyom
eyll ekim gibide bi 3,500 tl gelecek
yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler...
Topikten az zaman uzakta kaldım bikaç ay önce 1500 tl sini yemiştim şimdide 500 ünü yeniden yedim ama tam gaz devam yeniden bir cumhuriyetim hala kenarda mevduattada 1400 bereketli olsun inşallahh
bankada 3185 tl oldu
3 tanede güne girdim harçlıklarımla veriyom
eyll ekim gibide bi 3,500 tl gelecek
yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler...
canım inşallah hedeflediğin şekilde de birikim yapabileceğin günler yakındır.Borçlarım olmasa hedefim her ay 400-500 tl birikim yapmak . Çok az kaldı . Sabretmem gerek
bereketli olsun canım200 tl daha attım kumbaraya..
Toplamda 1300 oldu..
Kör olası şeytan geri dur sana uymayacağım..
helal olsun size ya, bi ben biriktiremiyorum para, sırrı nedir bu biriktirmenin ?ya keşke bende biriktirebilsem
helal olsun size ya, bi ben biriktiremiyorum para, sırrı nedir bu biriktirmenin ?ya keşke bende biriktirebilsem
ya şimdi ben yeni evliyim aslında çok kıyafete fln para harcamam evede öyle birşey almam ama dışarı çıkınca çok para harcıyoruz ve market alışverişlerinide hep eşim yapar o da sapır saçma şeyler alır birsürü sonra onların çoğu çöpe gider. faturalarımızda öyle aşırı gelmez. bizim 800 tl fln mutfak masrafımız oluyor aşağı yukarı. şaka gibi değilmibunu bir düzene sokmazsam birikim yapmam çok zor gibi geliyor. neyapsam ne etsem bir akıl verin kızlar:96:
Canım efendim, çok az erkek marketten mantıklı bir alışveriş yaparak çıkar..
Ben eşimi markete yollamıştım yeni evliyken misafir gelecekti,kek için malzeme yazdım,yufka istedim,revani yapacağım onun malzemeleri alınacak..
Gitmiş 2 tane baton hazır kek almış hem de paketli olanlardan..
Marketin unlu mamul bölmünden 2 kilo da su böreği,miss..
Revani yerine de hazır şekerpare almış,evde ıslatılacak..Daha bir sürü apır sapır şey..
Demem o ki erkekler alış verişten anlamaz..
800 tl ciddi bir miktar canım,hele evde 2 kişiyseniz..
Meyve sebzeleri sen al,az ve tüketebileceğiniz kadar..
Hafta sonu bir liste yap,diyelim ki pazartesi dolma ve çorba,salı taze fasülye ve makarna,çarşamba pataes köfte,perşembe et sote-enginar,cumapatlıcan yemeği bugur pilavı..
İşte o hafta tüketeceğiniz sebzeler ortaya çıkmış oldu,alışverişi buna göre yapasın..
Ha bir de şunu söyleyeyim evde bakliyattan,patates-soğandan hiçbir zaman zarar gelmez,ani dudumlarda kurtarıcıdır,onları eksik etme canımın içi..
Sonra da gel buraya şu kadar para biriktirdim diye yaz e mi?
Meyve sebzeleri sen al,az ve tüketebileceğiniz kadar..
Hafta sonu bir liste yap,diyelim ki pazartesi dolma ve çorba,salı taze fasülye ve makarna,çarşamba pataes köfte,perşembe et sote-enginar,cumapatlıcan yemeği bugur pilavı..
İşte o hafta tüketeceğiniz sebzeler ortaya çıkmış oldu,alışverişi buna göre yapasın..
Ha bir de şunu söyleyeyim evde bakliyattan,patates-soğandan hiçbir zaman zarar gelmez,ani dudumlarda kurtarıcıdır,onları eksik etme canımın içi..
Sonra da gel buraya şu kadar para biriktirdim diye yaz e mi?
sevgili prometheus çok sevimli birisin gerçekten bunu söylemeden geçmek istemedim
ayrıca çokta güzel açıklamışsın. şu haftaiçi yapacağın yemekleri listeleyip ona göre haftalık alışveriş yapma planını gerçekten çok beğendim ve böyle yapmaya karar verdim sayende. böylece en önemlisi israftan kurtulacağım inş. gerçekten çoğu insan o kadar parayla geçiniyorken bizim sadece mutfağa harcamamız kendimden utanmama sebep oluyor. çok teşekkür ederim canım sonuçları yazarım mutlaka
Canımıniçi öncelikle sana birkaç tavsiyede bulunayım..
Evinde,özellikle mutfağında hiçbirşeyi,bir pirinç tanesini bile ziyan etmeyeceksin,hiçbirşey çöpe gitmeyecek..
Faturalara çok dikkat edeceksin,gereksiz elektrik,su,doğalgaz kulanmayacaksın..
Uygun fiyatlı marketlerden alışveriş yapacaksın,indirimleri takip edeceksin..(Bim bu konuda çok iyidir):92:
Dolabındaki giysileri en iyi şekilde değerlendireceksin,bu işe yarama deyip dolap beklemeyecek,ikide bir giyim alışverişine para vermeyeceksin..
Yaz gelince biz bayanlara birşeyler olur,çiçekli elbiseler,babetler aklımızı çeliverir,bu tuzağa düşmeyeceksin,bir-iki elbise alıp sezonu kapatacaksın..:86:
Ev için yok mumluk,vazo,dekor taşı ıvır zıvıra para vermeyeceksin(geçen sene İkea'da yaptığım ıvır zıvır 400 tl tutunca gözümün çayırı açıldı)
Kesinlikle ne olursa olsun dışarıda yemek yenen evde bereket olmaaz(bir dönem haftanın 4 günü dışarıda yemiş bir insan olarak söylüyorum)
Yemekler mutlaka evde yenecek..
Tüm bunlar olurken sen eşinden aynı mutfak masrafı için para alacaksın ve hemen o paranın bir kısmını bir kenara koyacaksın..
Eşim bana her gün 100 tl civarı para verirdi,bir de be çalışıyorum,gidip elimdeki bütün parayı buradaki avm'ye yatırırdım..
Sonra bana o avm'ye çok para kazandırdım diye madalya takmadılar
Bir anda kendime geldim..Çizme,çanta,kaban,takı (ki tercihim her zaman pırlantalardan yanadır,kahretsin öyle ucuz feciz şeyleri de beğenmem),giyim,parfüm,kozmetik........................Sonu yok bacılar sonu yooookkkk...
Bir yerden başlamak lazım birikime..Sanırım ben de artık bu yaşıma kadar çok yaptığım için alış verişe doydum:92:
Ha alışveriş yapmıyor muyum,hem de en güzelini yapıyorum,kaliteli ve kullanışlı parçalar alıp uzun süre giyiyorum..
Mesela eşimin işi sebebiyle çok fazla kongreye,yemeğe,toplantıya gidiyoruz..
Haliyle şık olmak gerekiyor..Daha geçen hafta İpekyol'a gittim kullanışlı parçalar aldım..
Gömlek gibi,etek gibi,kombinlenebilir jileler gibi..
Değiştirip değiştirip giyerim..
İste böyle güzel kardeşceğizim,şartlarınız nedir bilmiyorum ama istersen sen de yaparsın..
İnşallah çok para biriktirirsin canım..Sonra o paraları getir yamacıma ben saklarım..
Öptüm seni
hepinizz süpersinizzzzzzzzhayırlı birikimler olsuninşllhh bende bugün pazara çıkıcam bakalım ne kadar artırcam geçen hafta bişey almadım bu hafta baya almam gerekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?