• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

evet bunuda yazdım bir köşeye en azından nelere harcamışız diye bir muhasebe olur.
tabii kendime çeki düzen vereceğim ama eşimide düzeltmem gerekecek sanırım:97:
yarı yarıya indirsem bütçeyi çok süper olur:23:
ben bu ev ekonomisi işinden hiç anlamıyormuşum bunu anladım valla.
ama bununda nedeni alışverişe çıkmaktan çok üşenmem sanırım.
önümüzdeki bir iki hafta bu dediklerini uygulayıp sonucu yazıcam belki benim gibi müsrif arkadaşlarada bir örnek olurum:9:
öptüm canım görüşürüz yine:3:

Canım eşler daha doğrusu erkekler biraz savurgandır,onlar pek düzelmez.:20:

Daha doğrusu benim eşim öyledir.Ben de eşime uysam sittin sene taş taş üstüne koyamayız..:50:

Ona birikim yaptığımı söylesem amaaan boşver,gençsin,gez alışveriş yap,harca,der.:66:

Ama yuvayı biraz da dişi kuş yapar değil mi,erkek kuş da malzemeyi (yani parayı) eve taşırsa..:21:

Erkek kuş getirmesin de yuvayı yapsın o dişi kuş göreyim:64::64:

saol bitanem:16:

canım ben 10 gün önce falan sordum 77 tl idi:34:

valla bende alışveriş hastasıydım,burayı okuyunca faydası olur,şimdi de o kadar gözümün kaldığı şeyler varki ama tutuyorum kendimi,mesela bugün çarşıya çıktık eşimle ayakkabı mağazası açıldı yeni rengarek ayakkabılar canım kaldı eşimde o kadar sıkma aşkım kendini ne beğeniyorsan al dedi yok aşkım ay sonunda param yanımda kalınca daha mutlu oluyorum dedim:1:dolabım dolu ve alıpta giymediğim çok şey vardı ve ben giyene kadar modası geçiyordu bu sene kilo aldım çoğu denk gelmiyor bende yeğenime götürdüm memlekete giderken birsürü hem azalıyor dolaptakiler kendimi şımartacağım bir an gelirse alırım yeni şeyler:1:kuruyemişççinin önünden geçiyorduk eşime dedim aşkım alsana sen seversin oda dediki aşkım aklımdan geçti ama sen şimdi paramız gitti diye üzülürsün diye demedim dedi,yazık adamı ne hale getirmişim 2 ayda:60:yok aşkım o kaarda değil dedim aldık:1:ama kendimi tutamayıp haftalık paramdan 10 liraya şu 7 li fillerden aldım:59:neyse napaım o kadarlık olur:58:

Ben o filler bereket sembolü diye biliyorum yanlışmıyım ?? :44::44::44: yanlışsamda sana bereket getirsin temennim bu :9::9:

Ben o filler bereket sembolü diye biliyorum yanlışmıyım ?? :44::44::44: yanlışsamda sana bereket getirsin temennim bu :9::9:

canım bende öyle duydum aslında geçen sene duvara asmalık almıştım sonraki ay biz para biriktirmeye başladık,ondan uğuruna inandım bereket getirir diye okumuştum işte geçen gün görünce porselen gibi çok şirinlerdi çoktan arıyordum yeni bi yer açıldı alıverdim:1:

pazardan geldim bu hafta denize gidecektik ondan geçen hafta sadece kirazla kayısı almıştım bir haftadır manava da gitmedim tatil işi de ertelenince tüm öğünleri geçiştirdim allahtan eşim aramaz sağolsun:1:bugün sebze meyve herşey aldım 15 tl harcadım haftaya çok şey almam yine 15 tl attım kumbarama:66:karpuz alacaktım baktım ufacık 5 lira tutuyor amannn dedim yemesem ölmem almadım:60:bu arada eşimin iş yerindeki mühendisin biri işten çıkarıldı birisi de bugün dayanamayıp ayrılmış eşim şimdi gitti işe 12 saat çalışacak temmuzda tatile gidecektik tatilde yattı bu sene yeni mühendis gelse bile işi öğrenmesi aylar alıyor direk vardiyaya giremiyor:50:izinde yok sezonda başlayacak taaaaa kasıma kadar sezon sürer izin yok:59:aslında namazdan sonra genelde allahım boş yere para harcamama izin verme demiştim kabul oldu sanırım:1:ama tatile gitmeyi çok istiyordum bu sene:59:birde mesaiden para gelir ama eşime yazık yaz sıcağında stresli çalışıyor:59:neyse sağlık olsun artık:58:bu arada eşim hiç para harcamaz maaş kartıda bendedir akıllandım artık eskisi gibi harcamıyorum marketleri takip ediyorum genelde bim ama bakıyorum yumurta diğerinde ucuz onu başka yerden alıyorum:1:geçen ay market pazar 200 tl tutmuştu bu ay bakalım ne olacak izne de çıkmayınca baya para artırırız araba değiştircek eşim peşin alırız az kaldı hayırlısıyla almaya,benim birikim ayrı araba alınca boşta kalmak istemiyorum:34:

Canımıniçi öncelikle sana birkaç tavsiyede bulunayım..:68:

Evinde,özellikle mutfağında hiçbirşeyi,bir pirinç tanesini bile ziyan etmeyeceksin,hiçbirşey çöpe gitmeyecek..:51:

Faturalara çok dikkat edeceksin,gereksiz elektrik,su,doğalgaz kulanmayacaksın..:61:

Uygun fiyatlı marketlerden alışveriş yapacaksın,indirimleri takip edeceksin..(Bim bu konuda çok iyidir):92:

Dolabındaki giysileri en iyi şekilde değerlendireceksin,bu işe yarama deyip dolap beklemeyecek,ikide bir giyim alışverişine para vermeyeceksin..:75:

Yaz gelince biz bayanlara birşeyler olur,çiçekli elbiseler,babetler aklımızı çeliverir,bu tuzağa düşmeyeceksin,bir-iki elbise alıp sezonu kapatacaksın..:86:

Ev için yok mumluk,vazo,dekor taşı ıvır zıvıra para vermeyeceksin(geçen sene İkea'da yaptığım ıvır zıvır 400 tl tutunca gözümün çayırı açıldı:53::53:)

Kesinlikle ne olursa olsun dışarıda yemek yenen evde bereket olmaaz(bir dönem haftanın 4 günü dışarıda yemiş bir insan olarak söylüyorum):37:

Yemekler mutlaka evde yenecek..

Tüm bunlar olurken sen eşinden aynı mutfak masrafı için para alacaksın ve hemen o paranın bir kısmını bir kenara koyacaksın..:33:

Eşim bana her gün 100 tl civarı para verirdi,bir de be çalışıyorum,gidip elimdeki bütün parayı buradaki avm'ye yatırırdım..:19:

Sonra bana o avm'ye çok para kazandırdım diye madalya takmadılar:37:

Bir anda kendime geldim..Çizme,çanta,kaban,takı (ki tercihim her zaman pırlantalardan yanadır,kahretsin öyle ucuz feciz şeyleri de beğenmem :66:),giyim,parfüm,kozmetik........................Sonu yok bacılar sonu yooookkkk...:15::19::20:

Bir yerden başlamak lazım birikime..Sanırım ben de artık bu yaşıma kadar çok yaptığım için alış verişe doydum:92:

Ha alışveriş yapmıyor muyum,hem de en güzelini yapıyorum,kaliteli ve kullanışlı parçalar alıp uzun süre giyiyorum..:68:

Mesela eşimin işi sebebiyle çok fazla kongreye,yemeğe,toplantıya gidiyoruz..

Haliyle şık olmak gerekiyor..Daha geçen hafta İpekyol'a gittim kullanışlı parçalar aldım..:66:

Gömlek gibi,etek gibi,kombinlenebilir jileler gibi..

Değiştirip değiştirip giyerim..

İste böyle güzel kardeşceğizim,şartlarınız nedir bilmiyorum ama istersen sen de yaparsın..

İnşallah çok para biriktirirsin canım..Sonra o paraları getir yamacıma ben saklarım..:60::60:

Öptüm seni:66:

canım süper anlatmışsınnn vallahi dediklerinin çoğunu uyguluyorum bi kaç aydır,ikeadan bende geçen yıl ıvır zıvır almıştım 250 lira tuttu hala taksidi bitmedi:1:artık akıllandım 6 aydır hiç gitmedim oaraya buraya gezmeye gidiyorduk hiçbişey almasan bile benzinle yemek parası zaten baya tutuyordu 6 aydır şehir dışına çıkmadım mağazalara gezmeye gitmiyorum tutuyorum kendimi dediğin gibi ayakkabı elbiselerde gözüm kalsa da almıyorum dolabı depo olarak kullanmıyorum artık hatta azaltmaya başladım yeğenim büyüdü maşallah bende biraz kilo alınca çoğunu ona veriyorum,allah müsriflikten hepimizi korusun ve evlerimize bereket versin bu arada 7 buğday tanesine ihlas suresimiydi geçen okumuştum okuyup evde tutunca bereket olurmuş ama buğday bulamıyorum burda memlekette olsam kökünden göçürüp gelirdim :1::71:

Canımıniçi öncelikle sana birkaç tavsiyede bulunayım..:68:

Evinde,özellikle mutfağında hiçbirşeyi,bir pirinç tanesini bile ziyan etmeyeceksin,hiçbirşey çöpe gitmeyecek..:51:

Faturalara çok dikkat edeceksin,gereksiz elektrik,su,doğalgaz kulanmayacaksın..:61:

Uygun fiyatlı marketlerden alışveriş yapacaksın,indirimleri takip edeceksin..(Bim bu konuda çok iyidir):92:

Dolabındaki giysileri en iyi şekilde değerlendireceksin,bu işe yarama deyip dolap beklemeyecek,ikide bir giyim alışverişine para vermeyeceksin..:75:

Yaz gelince biz bayanlara birşeyler olur,çiçekli elbiseler,babetler aklımızı çeliverir,bu tuzağa düşmeyeceksin,bir-iki elbise alıp sezonu kapatacaksın..:86:

Ev için yok mumluk,vazo,dekor taşı ıvır zıvıra para vermeyeceksin(geçen sene İkea'da yaptığım ıvır zıvır 400 tl tutunca gözümün çayırı açıldı:53::53:)

Kesinlikle ne olursa olsun dışarıda yemek yenen evde bereket olmaaz(bir dönem haftanın 4 günü dışarıda yemiş bir insan olarak söylüyorum):37:

Yemekler mutlaka evde yenecek..

Tüm bunlar olurken sen eşinden aynı mutfak masrafı için para alacaksın ve hemen o paranın bir kısmını bir kenara koyacaksın..:33:

Eşim bana her gün 100 tl civarı para verirdi,bir de be çalışıyorum,gidip elimdeki bütün parayı buradaki avm'ye yatırırdım..:19:

Sonra bana o avm'ye çok para kazandırdım diye madalya takmadılar:37:

Bir anda kendime geldim..Çizme,çanta,kaban,takı (ki tercihim her zaman pırlantalardan yanadır,kahretsin öyle ucuz feciz şeyleri de beğenmem :66:),giyim,parfüm,kozmetik........................Sonu yok bacılar sonu yooookkkk...:15::19::20:

Bir yerden başlamak lazım birikime..Sanırım ben de artık bu yaşıma kadar çok yaptığım için alış verişe doydum:92:

Ha alışveriş yapmıyor muyum,hem de en güzelini yapıyorum,kaliteli ve kullanışlı parçalar alıp uzun süre giyiyorum..:68:

Mesela eşimin işi sebebiyle çok fazla kongreye,yemeğe,toplantıya gidiyoruz..

Haliyle şık olmak gerekiyor..Daha geçen hafta İpekyol'a gittim kullanışlı parçalar aldım..:66:

Gömlek gibi,etek gibi,kombinlenebilir jileler gibi..

Değiştirip değiştirip giyerim..

İste böyle güzel kardeşceğizim,şartlarınız nedir bilmiyorum ama istersen sen de yaparsın..

İnşallah çok para biriktirirsin canım..Sonra o paraları getir yamacıma ben saklarım..:60::60:
daha nasıl açıklanabilir ki bir ev ekonomisinin nasıl yürütüleceği
canım eline yüreğine :66: :nazar:

Canım efendim, çok az erkek marketten mantıklı bir alışveriş yaparak çıkar..

Ben eşimi markete yollamıştım yeni evliyken misafir gelecekti,kek için malzeme yazdım,yufka istedim,revani yapacağım onun malzemeleri alınacak..

Gitmiş 2 tane baton hazır kek almış hem de paketli olanlardan..:37:

Marketin unlu mamul bölmünden 2 kilo da su böreği,miss..:52:

Revani yerine de hazır şekerpare almış,evde ıslatılacak..Daha bir sürü apır sapır şey..:53:

Demem o ki erkekler alış verişten anlamaz..:50:

800 tl ciddi bir miktar canım,hele evde 2 kişiyseniz..:51:

Meyve sebzeleri sen al,az ve tüketebileceğiniz kadar..

Hafta sonu bir liste yap,diyelim ki pazartesi dolma ve çorba,salı taze fasülye ve makarna,çarşamba pataes köfte,perşembe et sote-enginar,cumapatlıcan yemeği bugur pilavı..

İşte o hafta tüketeceğiniz sebzeler ortaya çıkmış oldu,alışverişi buna göre yapasın..

Ha bir de şunu söyleyeyim evde bakliyattan,patates-soğandan hiçbir zaman zarar gelmez,ani dudumlarda kurtarıcıdır,onları eksik etme canımın içi..

Sonra da gel buraya şu kadar para biriktirdim diye yaz e mi?:34:
kızlar tek kelimeyle harikasınız
öneriler süper üstü :nazar:

ya şimdi ben yeni evliyim aslında çok kıyafete fln para harcamam evede öyle birşey almam ama dışarı çıkınca çok para harcıyoruz ve market alışverişlerinide hep eşim yapar o da sapır saçma şeyler alır birsürü sonra onların çoğu çöpe gider. faturalarımızda öyle aşırı gelmez. bizim 800 tl fln mutfak masrafımız oluyor aşağı yukarı. şaka gibi değilmi:D bunu bir düzene sokmazsam birikim yapmam çok zor gibi geliyor. neyapsam ne etsem bir akıl verin kızlar:96:
canım arkadaşlar süper bir şekilde açıklamışlar
ben de diyorum ki evin ekonomisini eline al eşine bırakma anlaşılan o ki enişte bey bu konuda sınıfta kaldı .sen çekip çevir canım evin ekonomisini
bir de öyle dene bence:38:

Bebişim o senin sevimliliğin yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..:71:

Vallahi bu zamanda geçinmek çok zor,israf olan eve milyarlar da girse bereket olmuyor..

Canım bir de market alışverişi fişlerini biriktir bir kitabın arasında o ay ne kadar alışveriş yapmışsın buna dair bir fikrin olur..:61:
bu fikri de çok beğendim ve uygulayacağım inşallah:38:
ben anladım ki benim paramın hiç bereketi yok...:31:

tatil zamanı geldi birde.şimdi temmuz ayında bankaya koyacağım parayı tatil için ayırmak zorundayım.içerden yemktense buda bişiydir diye düşünüyorum ama işte param yükselmeyecek diyede kara kara düşünüyorum.neden hep yerimde sayıyormuşum gibi geliyor vede öyle oluyor:95:

birde koyversem sanırım elimde kuruş olmayacak.
ben ne zman tamm artık rahatım diyebileceğim ya.............................:58:
inşallah en kısa zamanda rahata kavuşman dileğiyle canım :16:
bende varım yuppi gelsin çeyrekler
hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnn bereketli olsun:65::65:
canım bende öyle duydum aslında geçen sene duvara asmalık almıştım sonraki ay biz para biriktirmeye başladık,ondan uğuruna inandım bereket getirir diye okumuştum işte geçen gün görünce porselen gibi çok şirinlerdi çoktan arıyordum yeni bi yer açıldı alıverdim:1:

canım ben o tip şeyleri batıl olarak buluyorum putlara tapanlar gibi onlardan medet umulur mu
en güzeli bol bol dua okumak evimizde bereketin sağlığın huzurun olması için:16:

Son düzenleme:
yukarıda o kadar yazdım ama minik suratlar kimi mesajlarımda çıkmadı ya :44::31:

şimdi mesajları düzelt yapınca çıktılar minik surat kullanmadan yazdım mı rahat edemiyorum .
sanki bu suratlar işi daha kolaylaştırıyor içimizden gelen duyguyu yansıtmada karşımızdakine :34:

kızlar mrb ya bende eşim çok tutumlu ben savurganım eşim her aylığı aldığnda evin ihtiyaçları haricinde bana para verir bende para harcayacak çocukta yok ben okadar parayı nasıl harcıyorm anlamıyorm ama bu çeyrek fikri güzel bunu düşünecem tabi son anda caymazsam

ben bu ay dogru duzgun birsey koyamadim kumbarama sadece esimin bozuklariyla yetiniyorum.:43:

bu ay harcamamiz oldu baya 1 hafta once sinema bileti,yemekti,gezmeydi,kafeydi bilmem ne oyle gitti paramiz:84: bu haftada kendime bir kac hamile:49: kiyafeti aldim mutfak masrafimizda tavan yapti yaz gelince meyvesiydi karpuzuydu onlarda burada cok pahali Turkiye gibi degil visnenin kilosu 5 sterlin 12.5 tl :53:kiloyla almak ne mumkun gramla aliyoruz.insan hamile olunca herseyi cani istiyor almamak olmuyor,bogazimizdan kesemiyoruz haliyle.

anliyacaginiz bu ay gitti paraciklarimiz esime soyluyorum cok harcadik diye olsun askim arada olur boyle diyor:69:

ben bu ay dogru duzgun birsey koyamadim kumbarama sadece esimin bozuklariyla yetiniyorum.:43:

bu ay harcamamiz oldu baya 1 hafta once sinema bileti,yemekti,gezmeydi,kafeydi bilmem ne oyle gitti paramiz:84: bu haftada kendime bir kac hamile:49: kiyafeti aldim mutfak masrafimizda tavan yapti yaz gelince meyvesiydi karpuzuydu onlarda burada cok pahali Turkiye gibi degil visnenin kilosu 5 sterlin 12.5 tl :53:kiloyla almak ne mumkun gramla aliyoruz.insan hamile olunca herseyi cani istiyor almamak olmuyor,bogazimizdan kesemiyoruz haliyle.

anliyacaginiz bu ay gitti paraciklarimiz esime soyluyorum cok harcadik diye olsun askim arada olur boyle diyor:69:

canım kıyamam Allah sağlıkla kavuştursun bebeğine :38:

Son düzenleme:
bugün akşam haberlerinde altın fiyatlarının yükseldiğini ve bunun devam edeceğini hatta bugün ABD nin faiz artırımıyla ilgili alacağı karardan sonra yarın yeni rekor denemeleri yapacağını söylüyordu.:36::36::36:

evet bende netten okudum bugün altın bu ay sonuna kadar yükselecekmiş temuuzda duracakmış bu aydan daha yüksek olmaz artık diyordu bakalım hayırlısı,yunanistanın batma vs ihimali altını yükseltiyormuş herhangi bir kargaşa olduğu zamanlar yükselirmiş:26:

helal olsun size ya, bi ben biriktiremiyorum para, sırrı nedir bu biriktirmenin ?:50:ya keşke bende biriktirebilsem

sırrı harcamalrı kesmek canım..

boşa harcadığımız ,dayanamayıp ihtiyaç olmadığı halde aldığımız şeyleri kısmak..

ya şimdi ben yeni evliyim aslında çok kıyafete fln para harcamam evede öyle birşey almam ama dışarı çıkınca çok para harcıyoruz ve market alışverişlerinide hep eşim yapar o da sapır saçma şeyler alır birsürü sonra onların çoğu çöpe gider. faturalarımızda öyle aşırı gelmez. bizim 800 tl fln mutfak masrafımız oluyor aşağı yukarı. şaka gibi değilmi:D bunu bir düzene sokmazsam birikim yapmam çok zor gibi geliyor. neyapsam ne etsem bir akıl verin kızlar:96:

canım mutfak alıiverişini aza indirgemenin en güzel yolu ihtiyaç oldukça alışveriş yapmak..
ilk evlendiğimizde bizde aylık market alışverişine çok paralar harcardık sonradan lazım oldukça almaya alıştırdım kendimi ve gerçekten arttırabildim..

pazardan geldim bu hafta denize gidecektik ondan geçen hafta sadece kirazla kayısı almıştım bir haftadır manava da gitmedim tatil işi de ertelenince tüm öğünleri geçiştirdim allahtan eşim aramaz sağolsun:1:bugün sebze meyve herşey aldım 15 tl harcadım haftaya çok şey almam yine 15 tl attım kumbarama:66:karpuz alacaktım baktım ufacık 5 lira tutuyor amannn dedim yemesem ölmem almadım:60:bu arada eşimin iş yerindeki mühendisin biri işten çıkarıldı birisi de bugün dayanamayıp ayrılmış eşim şimdi gitti işe 12 saat çalışacak temmuzda tatile gidecektik tatilde yattı bu sene yeni mühendis gelse bile işi öğrenmesi aylar alıyor direk vardiyaya giremiyor:50:izinde yok sezonda başlayacak taaaaa kasıma kadar sezon sürer izin yok:59:aslında namazdan sonra genelde allahım boş yere para harcamama izin verme demiştim kabul oldu sanırım:1:ama tatile gitmeyi çok istiyordum bu sene:59:birde mesaiden para gelir ama eşime yazık yaz sıcağında stresli çalışıyor:59:neyse sağlık olsun artık:58:bu arada eşim hiç para harcamaz maaş kartıda bendedir akıllandım artık eskisi gibi harcamıyorum marketleri takip ediyorum genelde bim ama bakıyorum yumurta diğerinde ucuz onu başka yerden alıyorum:1:geçen ay market pazar 200 tl tutmuştu bu ay bakalım ne olacak izne de çıkmayınca baya para artırırız araba değiştircek eşim peşin alırız az kaldı hayırlısıyla almaya,benim birikim ayrı araba alınca boşta kalmak istemiyorum:34:

herşeyde bir hayır vardır canım üzülme..

güzel yatırımlar yapacaksın belkide tatil her zaman olur napalım :34:

dün isteksiz isteksiz kuaföre gittim..
isteksiz olmam için sebep varmışta benim haberim yokmuş:36:
çene altımda senelerdir bitmeyen iki üç tel kılama epilasyon ve kaş aldırdım 20 tl mi aldı pis karı.
asla şu ne kadar bu ne kadar mevzusuna girmem ,hiçte girmediğim için soyuyor sanırım çaktırmadan.
böyle fuzuli şeyler çok sinir ediyor beni,bir eksiğimi tamamlardım 20 tl ile...
napalım kısmet

Back