bende varım yuppi gelsin çeyrekler
Hoşgeldiiinn hoşgeldiiinn çeyrek zengini yapıcak bizi bu topikk yaşasın kk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende varım yuppi gelsin çeyrekler
evet bunuda yazdım bir köşeye en azından nelere harcamışız diye bir muhasebe olur.
tabii kendime çeki düzen vereceğim ama eşimide düzeltmem gerekecek sanırım:97:
yarı yarıya indirsem bütçeyi çok süper olur
ben bu ev ekonomisi işinden hiç anlamıyormuşum bunu anladım valla.
ama bununda nedeni alışverişe çıkmaktan çok üşenmem sanırım.
önümüzdeki bir iki hafta bu dediklerini uygulayıp sonucu yazıcam belki benim gibi müsrif arkadaşlarada bir örnek olurum
öptüm canım görüşürüz yine
saol bitanem
canım ben 10 gün önce falan sordum 77 tl idi
valla bende alışveriş hastasıydım,burayı okuyunca faydası olur,şimdi de o kadar gözümün kaldığı şeyler varki ama tutuyorum kendimi,mesela bugün çarşıya çıktık eşimle ayakkabı mağazası açıldı yeni rengarek ayakkabılar canım kaldı eşimde o kadar sıkma aşkım kendini ne beğeniyorsan al dedi yok aşkım ay sonunda param yanımda kalınca daha mutlu oluyorum dedimdolabım dolu ve alıpta giymediğim çok şey vardı ve ben giyene kadar modası geçiyordu bu sene kilo aldım çoğu denk gelmiyor bende yeğenime götürdüm memlekete giderken birsürü hem azalıyor dolaptakiler kendimi şımartacağım bir an gelirse alırım yeni şeylerkuruyemişççinin önünden geçiyorduk eşime dedim aşkım alsana sen seversin oda dediki aşkım aklımdan geçti ama sen şimdi paramız gitti diye üzülürsün diye demedim dedi,yazık adamı ne hale getirmişim 2 aydayok aşkım o kaarda değil dedim aldıkama kendimi tutamayıp haftalık paramdan 10 liraya şu 7 li fillerden aldımneyse napaım o kadarlık olur
Ben o filler bereket sembolü diye biliyorum yanlışmıyım ?? :44::44::44: yanlışsamda sana bereket getirsin temennim bu
Canımıniçi öncelikle sana birkaç tavsiyede bulunayım..
Evinde,özellikle mutfağında hiçbirşeyi,bir pirinç tanesini bile ziyan etmeyeceksin,hiçbirşey çöpe gitmeyecek..
Faturalara çok dikkat edeceksin,gereksiz elektrik,su,doğalgaz kulanmayacaksın..
Uygun fiyatlı marketlerden alışveriş yapacaksın,indirimleri takip edeceksin..(Bim bu konuda çok iyidir):92:
Dolabındaki giysileri en iyi şekilde değerlendireceksin,bu işe yarama deyip dolap beklemeyecek,ikide bir giyim alışverişine para vermeyeceksin..
Yaz gelince biz bayanlara birşeyler olur,çiçekli elbiseler,babetler aklımızı çeliverir,bu tuzağa düşmeyeceksin,bir-iki elbise alıp sezonu kapatacaksın..:86:
Ev için yok mumluk,vazo,dekor taşı ıvır zıvıra para vermeyeceksin(geçen sene İkea'da yaptığım ıvır zıvır 400 tl tutunca gözümün çayırı açıldı)
Kesinlikle ne olursa olsun dışarıda yemek yenen evde bereket olmaaz(bir dönem haftanın 4 günü dışarıda yemiş bir insan olarak söylüyorum)
Yemekler mutlaka evde yenecek..
Tüm bunlar olurken sen eşinden aynı mutfak masrafı için para alacaksın ve hemen o paranın bir kısmını bir kenara koyacaksın..
Eşim bana her gün 100 tl civarı para verirdi,bir de be çalışıyorum,gidip elimdeki bütün parayı buradaki avm'ye yatırırdım..
Sonra bana o avm'ye çok para kazandırdım diye madalya takmadılar
Bir anda kendime geldim..Çizme,çanta,kaban,takı (ki tercihim her zaman pırlantalardan yanadır,kahretsin öyle ucuz feciz şeyleri de beğenmem ),giyim,parfüm,kozmetik........................Sonu yok bacılar sonu yooookkkk...
Bir yerden başlamak lazım birikime..Sanırım ben de artık bu yaşıma kadar çok yaptığım için alış verişe doydum:92:
Ha alışveriş yapmıyor muyum,hem de en güzelini yapıyorum,kaliteli ve kullanışlı parçalar alıp uzun süre giyiyorum..
Mesela eşimin işi sebebiyle çok fazla kongreye,yemeğe,toplantıya gidiyoruz..
Haliyle şık olmak gerekiyor..Daha geçen hafta İpekyol'a gittim kullanışlı parçalar aldım..
Gömlek gibi,etek gibi,kombinlenebilir jileler gibi..
Değiştirip değiştirip giyerim..
İste böyle güzel kardeşceğizim,şartlarınız nedir bilmiyorum ama istersen sen de yaparsın..
İnşallah çok para biriktirirsin canım..Sonra o paraları getir yamacıma ben saklarım..
Öptüm seni
Ececikk sen tutumlu hanımlarımızdansın en kalitelisini hesaplısını bulur gelir kumbirişinede arttırırsın inanıyorum ben sana
daha nasıl açıklanabilir ki bir ev ekonomisinin nasıl yürütüleceğiCanımıniçi öncelikle sana birkaç tavsiyede bulunayım..
Evinde,özellikle mutfağında hiçbirşeyi,bir pirinç tanesini bile ziyan etmeyeceksin,hiçbirşey çöpe gitmeyecek..
Faturalara çok dikkat edeceksin,gereksiz elektrik,su,doğalgaz kulanmayacaksın..
Uygun fiyatlı marketlerden alışveriş yapacaksın,indirimleri takip edeceksin..(Bim bu konuda çok iyidir):92:
Dolabındaki giysileri en iyi şekilde değerlendireceksin,bu işe yarama deyip dolap beklemeyecek,ikide bir giyim alışverişine para vermeyeceksin..
Yaz gelince biz bayanlara birşeyler olur,çiçekli elbiseler,babetler aklımızı çeliverir,bu tuzağa düşmeyeceksin,bir-iki elbise alıp sezonu kapatacaksın..:86:
Ev için yok mumluk,vazo,dekor taşı ıvır zıvıra para vermeyeceksin(geçen sene İkea'da yaptığım ıvır zıvır 400 tl tutunca gözümün çayırı açıldı)
Kesinlikle ne olursa olsun dışarıda yemek yenen evde bereket olmaaz(bir dönem haftanın 4 günü dışarıda yemiş bir insan olarak söylüyorum)
Yemekler mutlaka evde yenecek..
Tüm bunlar olurken sen eşinden aynı mutfak masrafı için para alacaksın ve hemen o paranın bir kısmını bir kenara koyacaksın..
Eşim bana her gün 100 tl civarı para verirdi,bir de be çalışıyorum,gidip elimdeki bütün parayı buradaki avm'ye yatırırdım..
Sonra bana o avm'ye çok para kazandırdım diye madalya takmadılar
Bir anda kendime geldim..Çizme,çanta,kaban,takı (ki tercihim her zaman pırlantalardan yanadır,kahretsin öyle ucuz feciz şeyleri de beğenmem ),giyim,parfüm,kozmetik........................Sonu yok bacılar sonu yooookkkk...
Bir yerden başlamak lazım birikime..Sanırım ben de artık bu yaşıma kadar çok yaptığım için alış verişe doydum:92:
Ha alışveriş yapmıyor muyum,hem de en güzelini yapıyorum,kaliteli ve kullanışlı parçalar alıp uzun süre giyiyorum..
Mesela eşimin işi sebebiyle çok fazla kongreye,yemeğe,toplantıya gidiyoruz..
Haliyle şık olmak gerekiyor..Daha geçen hafta İpekyol'a gittim kullanışlı parçalar aldım..
Gömlek gibi,etek gibi,kombinlenebilir jileler gibi..
Değiştirip değiştirip giyerim..
İste böyle güzel kardeşceğizim,şartlarınız nedir bilmiyorum ama istersen sen de yaparsın..
İnşallah çok para biriktirirsin canım..Sonra o paraları getir yamacıma ben saklarım..
kızlar tek kelimeyle harikasınızCanım efendim, çok az erkek marketten mantıklı bir alışveriş yaparak çıkar..
Ben eşimi markete yollamıştım yeni evliyken misafir gelecekti,kek için malzeme yazdım,yufka istedim,revani yapacağım onun malzemeleri alınacak..
Gitmiş 2 tane baton hazır kek almış hem de paketli olanlardan..
Marketin unlu mamul bölmünden 2 kilo da su böreği,miss..
Revani yerine de hazır şekerpare almış,evde ıslatılacak..Daha bir sürü apır sapır şey..
Demem o ki erkekler alış verişten anlamaz..
800 tl ciddi bir miktar canım,hele evde 2 kişiyseniz..
Meyve sebzeleri sen al,az ve tüketebileceğiniz kadar..
Hafta sonu bir liste yap,diyelim ki pazartesi dolma ve çorba,salı taze fasülye ve makarna,çarşamba pataes köfte,perşembe et sote-enginar,cumapatlıcan yemeği bugur pilavı..
İşte o hafta tüketeceğiniz sebzeler ortaya çıkmış oldu,alışverişi buna göre yapasın..
Ha bir de şunu söyleyeyim evde bakliyattan,patates-soğandan hiçbir zaman zarar gelmez,ani dudumlarda kurtarıcıdır,onları eksik etme canımın içi..
Sonra da gel buraya şu kadar para biriktirdim diye yaz e mi?
canım arkadaşlar süper bir şekilde açıklamışlarya şimdi ben yeni evliyim aslında çok kıyafete fln para harcamam evede öyle birşey almam ama dışarı çıkınca çok para harcıyoruz ve market alışverişlerinide hep eşim yapar o da sapır saçma şeyler alır birsürü sonra onların çoğu çöpe gider. faturalarımızda öyle aşırı gelmez. bizim 800 tl fln mutfak masrafımız oluyor aşağı yukarı. şaka gibi değilmi bunu bir düzene sokmazsam birikim yapmam çok zor gibi geliyor. neyapsam ne etsem bir akıl verin kızlar:96:
bu fikri de çok beğendim ve uygulayacağım inşallahBebişim o senin sevimliliğin yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
Vallahi bu zamanda geçinmek çok zor,israf olan eve milyarlar da girse bereket olmuyor..
Canım bir de market alışverişi fişlerini biriktir bir kitabın arasında o ay ne kadar alışveriş yapmışsın buna dair bir fikrin olur..
inşallah en kısa zamanda rahata kavuşman dileğiyle canımben anladım ki benim paramın hiç bereketi yok...
tatil zamanı geldi birde.şimdi temmuz ayında bankaya koyacağım parayı tatil için ayırmak zorundayım.içerden yemktense buda bişiydir diye düşünüyorum ama işte param yükselmeyecek diyede kara kara düşünüyorum.neden hep yerimde sayıyormuşum gibi geliyor vede öyle oluyor:95:
birde koyversem sanırım elimde kuruş olmayacak.
ben ne zman tamm artık rahatım diyebileceğim ya.............................
hoşgeldinnnnnnnnnnnnnnn bereketli olsunbende varım yuppi gelsin çeyrekler
canım bende öyle duydum aslında geçen sene duvara asmalık almıştım sonraki ay biz para biriktirmeye başladık,ondan uğuruna inandım bereket getirir diye okumuştum işte geçen gün görünce porselen gibi çok şirinlerdi çoktan arıyordum yeni bi yer açıldı alıverdim
ben bu ay dogru duzgun birsey koyamadim kumbarama sadece esimin bozuklariyla yetiniyorum.
bu ay harcamamiz oldu baya 1 hafta once sinema bileti,yemekti,gezmeydi,kafeydi bilmem ne oyle gitti paramiz:84: bu haftada kendime bir kac hamile kiyafeti aldim mutfak masrafimizda tavan yapti yaz gelince meyvesiydi karpuzuydu onlarda burada cok pahali Turkiye gibi degil visnenin kilosu 5 sterlin 12.5 tl kiloyla almak ne mumkun gramla aliyoruz.insan hamile olunca herseyi cani istiyor almamak olmuyor,bogazimizdan kesemiyoruz haliyle.
anliyacaginiz bu ay gitti paraciklarimiz esime soyluyorum cok harcadik diye olsun askim arada olur boyle diyor
helal olsun size ya, bi ben biriktiremiyorum para, sırrı nedir bu biriktirmenin ?ya keşke bende biriktirebilsem
ya şimdi ben yeni evliyim aslında çok kıyafete fln para harcamam evede öyle birşey almam ama dışarı çıkınca çok para harcıyoruz ve market alışverişlerinide hep eşim yapar o da sapır saçma şeyler alır birsürü sonra onların çoğu çöpe gider. faturalarımızda öyle aşırı gelmez. bizim 800 tl fln mutfak masrafımız oluyor aşağı yukarı. şaka gibi değilmi bunu bir düzene sokmazsam birikim yapmam çok zor gibi geliyor. neyapsam ne etsem bir akıl verin kızlar:96:
pazardan geldim bu hafta denize gidecektik ondan geçen hafta sadece kirazla kayısı almıştım bir haftadır manava da gitmedim tatil işi de ertelenince tüm öğünleri geçiştirdim allahtan eşim aramaz sağolsunbugün sebze meyve herşey aldım 15 tl harcadım haftaya çok şey almam yine 15 tl attım kumbaramakarpuz alacaktım baktım ufacık 5 lira tutuyor amannn dedim yemesem ölmem almadımbu arada eşimin iş yerindeki mühendisin biri işten çıkarıldı birisi de bugün dayanamayıp ayrılmış eşim şimdi gitti işe 12 saat çalışacak temmuzda tatile gidecektik tatilde yattı bu sene yeni mühendis gelse bile işi öğrenmesi aylar alıyor direk vardiyaya giremiyorizinde yok sezonda başlayacak taaaaa kasıma kadar sezon sürer izin yokaslında namazdan sonra genelde allahım boş yere para harcamama izin verme demiştim kabul oldu sanırımama tatile gitmeyi çok istiyordum bu senebirde mesaiden para gelir ama eşime yazık yaz sıcağında stresli çalışıyorneyse sağlık olsun artıkbu arada eşim hiç para harcamaz maaş kartıda bendedir akıllandım artık eskisi gibi harcamıyorum marketleri takip ediyorum genelde bim ama bakıyorum yumurta diğerinde ucuz onu başka yerden alıyorumgeçen ay market pazar 200 tl tutmuştu bu ay bakalım ne olacak izne de çıkmayınca baya para artırırız araba değiştircek eşim peşin alırız az kaldı hayırlısıyla almaya,benim birikim ayrı araba alınca boşta kalmak istemiyorum