• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

bende altının 102 olduğu zamanda 2 tane çeyrek yaptım.Ama şimdi altın pahalılandı baya kumbaram var ona her ay 200 tl atıyorum.yalnız ben tek seferde o ay için birikimim diyerek 200 tl'yi baştan koyuyorum. kendime böyle bir hedef koydum ilerliyorum .Hayırlısı 2 çeyreğim 600 tl de nakit varHepinizin birikimi hayırlı olsun.Bu arada çalışmıyorum ve 2 tane de çocuğum var.

Bende günlük atamıyorum malesef, işe servisle gidiyorum, yemeğide orda yiyoruz para harcanmayıncada bozukluk çıkmıyorki kumbarama atayım..Ama bu hafta maaşımı alınca 1 yada 2 çeyrek alıp koyucam kenara, altın sürekli çıkışta zaten pahalı olsa bile bir aysonra daha pahalı oluyor devamlı yükseliyor en azından param değerlensin..

Altını elindeki para ile hemen almak düşer çıkar beklememk en mantıklısı sanırım.birikim için iki üç kuruşuş hesabı yapmamak lazım gibi geliyor bana.çünkü o harcanmıyor kesinlikle diğer şekilde çar ve çur oluyor:66:

biriktirmek isteyince insan bozuk bir liralarla bile ayda çeyrek alıyo...tamamen irade işi olduğunu kendimde gördüm ıvır zıvır parçalara verdiğim parayı kısınca birikiyo... bende alcam bu ay bir çeyrek

biriktirmek isteyince insan bozuk bir liralarla bile ayda çeyrek alıyo...tamamen irade işi olduğunu kendimde gördüm ıvır zıvır parçalara verdiğim parayı kısınca birikiyo... bende alcam bu ay bir çeyrek

aynen canım..

biz de eşimle atıyoruz ne çıkarsa cüzdanımızdan..

ay sonu gün parasını veriyorum ordan ..:46:

ben de haftada 50 tl koyuyorum ayda 200 yılda 2500 ediyor. bide kira alıyorum 450 oda yılda 5400 ediyor:1: ikisinin toplamı yılda 8000 ediyor.ilerideki hayalim 2 tane evim olsun birini kirasını alayım birinde de oturayım şimdi bitane var 2.yi almak için biriktiriyorum kızlar.Allah hepimizi muvaffak eylesin...
ama bende bi koca var evlere şenlik 5 kuruş biriktiremez har vurup harman savurur.baktım para falan birikmiyo kiraya çıktım kendi evimi de kiraya verdim zor ama napıyım.böyle olunca kirayı mecbur ödüyor:27: ama öbür türlü Allah versindi yani kızlar.
altın mevzuunda bence de parayı hemen altın dolar vs bişeyler yapmak lazım yoksa harcanıyo ya.

350 tl den kala kala 50 tl kaldı yine ne kadar tutumsuzum yaa:14:
hep annem başlattı çeyiz olayı diye gerisini de ben getirdim keşke hepsine çeyiz alsaydım ama:14:
bundan sonrakii rauntlara bakalım artık:58:

kızlardan dugunde takılan altınlarım var.. annem bilezik yapalım diyor.. babamda paraya cevirtelim diyormus.. napsak bir fikir verin?
benımde biriktirdigim param var altın alayım mı?

kızlardan dugunde takılan altınlarım var.. annem bilezik yapalım diyor.. babamda paraya cevirtelim diyormus.. napsak bir fikir verin?
bilezik yaptırırsan bozdururken işçiliği çok düşüyorlar yatırım için düşünüyorsan bilezik alma derim.para da yapma çünkü para harcanır.bence cumhuriyet veya ata lira yaptır.beşi bi yerdeler var onlardan da yaptırabilirsin.ama bilezik veya para yapma derim zararlı çıkarsın.

işçiliksiz bilezikler var onlardan alabilirsin hem yatırım olsun hem koluma takayım diyorsan..

sadece yatırımsa amaç bence de cumhuriyet almak en güzeli..

para mutlaka biryere gidiveriyor elde olunca..

:46::46:

ayda 400 tl kenara para atabilip ,bunu az görüp kendine dert eden kardeşime örnek olsun :52:

ay da 200 tl bile senede kaç para ediyor..

:64:
evet biriktirirken küçük bi meblağ gibi görünsede birikince para oluyor işte.hem böyle hesap yapınca daha çok biriktiresim geliyo:37:kim kime durup dururken 2000 binlira verirki.bnm eşimde biriktirdiğim parayı küçümser. hadi bin lira versene deyincede bişey diyemez tabi haklısın der :1:
kardeşine maaşallah cnm az bi para değil biriktirdiği.

:46::46:

ayda 400 tl kenara para atabilip ,bunu az görüp kendine dert eden kardeşime örnek olsun :52:

ay da 200 tl bile senede kaç para ediyor..

:64:

:41:
ama ocaktan beri bunu yapabildiğim için çok dert ediyorum kendime.
önceden istedim ama olmuyordu.şimdide hemen yükselsin istiyorum kayıp senelerim için...

kızlaaar bu ya bendede iş yok :25: ama 160 tl doktor parası ödedim, olsun saglık olsun.. henüz 2 çeyrek bir gr altınım var.
çok yogun olduğum için size verdigim sözü de tutamadım.. çok sonra aklıma geldi, hepinizden özür dilerim..
bu ay çok özel dersim olacak, inş tüm ihtiyaçlarımı giderip anneme dolar almak istiyorum.. belki 1 gr daha altın parası ayırabilirim.. hepimize kolay gelsin.. öpüyorum.. :71:

Bu ay her ay oldugu gibi 100 tl ayırdım kenara 600 tl olmuş .Bir de 12 tane çeyreğimiz var . Aynı zamanda da her ay kardeşimin kurs taksitini ödüyorum . 500 tl :( O olmasa 500 e de dırek altın alacagım . Ben de durumlar böyle :16::nazar::nazar:

ben de bugün bankaya gidip para yatırdım..

bu konuya katıldığımdan bu yane 1000 tl biriktirmişim..

benim için büyük başarı :46::46:

şimdi hedefim 1500 2000 yapmak..:89:

öneriler için cok saolun kızlar altına yatırım yapmak en mantıklısı gibi hakikatende ..
sizleri tebrik ediyorum para biriktirmek evlılıkte cok zormus zoru basarmakta cok güzel eminim.

eskısı kadar kumbaraya bozukluk atamıyorum ama yıne de 120,00 tl cıktı bu ay
maasımın bır kısmını da ekledım bankaya yatırdım
altın almıyorum henuz cunku bana dovız olarak lazım olacagından sımdılık tutuyorum bu sekılde harcamamak ıcın hemen bankaya yatırıyorum tabıı

bu konuyu okuya okuya banada birikim yapma hevesi geldi (geç olsada)...

öncelikle birkaç ay önce evdeki tüm altınlarımı bozdurup bankaya yatırdım neden banka altın daha karlı derseniz evde bıraktımmı aklım kalıyordu yakın zamanda bir kaç komşuya hırsız falan girdiğini duyunca bende tedirgin oldum koluma taksam o dahada kötü doğrayıveriyorlar adamı sokak kenarında
bana en mantıklısı banka geldi ben 32 günlük vadeli yatırdım ama oradada bir sürü hesap türleri var 3 aylık 6 aylık yok fon yada döviz hesabı gibi ben hangisinin daha karlı olduğunu bilemedim sizce hangisi karlı oluyor...
yatırmaya başladığımdan beri bir sefer 100 tl bugünde 50 tl yatırdım mebla az gibi ama olsun evde tutsam onuda harcardım ben herkes gelirine göre birikim yapabiliyor nede olsa benden bu aylık bu kadar
herkese bol yatırımlı günler dilerim...

Back