- 23 Kasım 2014
- 397
- 216
-
- Konu Sahibi Terazikizi
İşte en son çare münih teknike, Oxford'un Control mühendisliğine vs başvurdum, burada pek bir gelecek göremiyorum, beni tasarım bölümlerinden çağırdılar sonra elemana ihtiyacımız yok dediler, bende anlamadım.bütün özel sirketler icin durum böyle demedim.
aynen dediginiz gibi torpille gelen cok. bir o kadar yırtınarak gelen de var...
fakat kurum ismi gorunce yazmak istedim, oralarda calısan cok arkadasım var ve torpil soz konusu olsa belki mulakata bile cagırmazlardı o kadar zıt goruslere sahipler.
ancak okulda akademisyen olup da napcam, ortalamam iyi, bu kurumlarda işim de garanti maaşı da iyi diyip oralara giden cok kisi var...
yanlıs okuduysam düzeltin, ortalamanız 3'ün üzerinde, hem de odtu... hemen alırlardı aslında.
belki kadın olmanızdan ötürü o birimde istememişlerdir ancak elektrik diyorsunuz, girenler var... bilemedim şimdi.
siz diger tüm sirketleri zorlayın,
olmadı bursla yurtdısına gidin master'a,MissCherryBlossom cok güzel yönlendirmiş aslında.
baska bir universite veya ortalamaya sahip olsanız dahi özeller istediginiz gibi gitmiyorsa yurtdışını zorlayın, cıkamam diyorsanız kpss kasmaya devam...
Bende bugün bakmaya başladım Avrupa'da şirketlere, böyle olmayacak, belki orada intel, ibm, Microsoft alacakken, buradaki vizyonsuzlarla uğraşıyoruz, kriterlerde düzgün değildi seçim, birde şeye üzülüyorum okurken arkadaşlarını ağlatn, kazıla atan, not için her türlü ş.sizlipi yapan adamlar tak dşye çok iyi yerlerde işe girdi.
Aynen ağzınıza sağlık birde şöyle bir durum var, ailem sağlık alanında çalışıyor, maddiyatımız nispeten güzel, daha çok canıma okunacak gibi burada kalırsam, onların standardını yakalayamayacağım gibi hemde kendim tasarım yapmak istiyorum dediğiniz gibi hanımefendi olunca dans hanımında dediği gibi yırtık, kıçı başı ayrı oynayanları alıyorlar, bizim sınıfta ne kızlar vardı kıç baş oynayan, onları tak diye aldılar.Ben sana gordugun seyleri anlatsam kitap cikar...yaa adamlar kpss puani olmadan el atindan ataniyo bu ulkede...sen yine odtu mezunu olanlardan bahsediyosun...odtude basarisiz olan adamin en azindan belli bi zeka seviyesi vardir ama siradan bi anadolu lisesinden mezun sūmūgunu bile atmayacagin tipler sirf akraba torpilinden turkiyenin en iyi kurumlarina giriyolarr..ben bes sene muhendis olarak calistim ankarada ne olaylar gordum...turkiyede bi halt yok....turkiyede olan olaylari gorup dusunup de akil sagligini yitirmeden yurt disina cik...egitimin bi ise yarasin..turkiyede bi yere girsen bile seni uc kurusluk insanlarla ayni kefeye koyacaklar eger yırtık bi insan degilsen...
Hayır ben tamam 4.0 ortalamam yok ama iyi sayılır, proje yaptım, labda çalıştım, 3 staja gittim, ek yazılım öğrendim, yazar olarak çalıştım, ne eksik çözemedim, ama yırtık değilim oradan kaybediyorum, nazik efendi olmak işe yaramıyor bu ülkede.Ben sana gordugun seyleri anlatsam kitap cikar...yaa adamlar kpss puani olmadan el atindan ataniyo bu ulkede...sen yine odtu mezunu olanlardan bahsediyosun...odtude basarisiz olan adamin en azindan belli bi zeka seviyesi vardir ama siradan bi anadolu lisesinden mezun sūmūgunu bile atmayacagin tipler sirf akraba torpilinden turkiyenin en iyi kurumlarina giriyolarr..ben bes sene muhendis olarak calistim ankarada ne olaylar gordum...turkiyede bi halt yok....turkiyede olan olaylari gorup dusunup de akil sagligini yitirmeden yurt disina cik...egitimin bi ise yarasin..turkiyede bi yere girsen bile seni uc kurusluk insanlarla ayni kefeye koyacaklar eger yırtık bi insan degilsen...
Çok teşekkür ederim buraya yazdım nasıl rahatladım size anlatamam intihar edenleri vs çok iyi anlıyorum, imkan olursa Avrupa'ya göçeceğim buranın sonu yok.tırmalamak yetmiyorki. parçalamak, kazımak ve hatta yırtınmak gerekiyor. lisas üstünde biliyorsunuzki sadece adam kayırma ve usta çırak, hatır gönül ilişkisiyle ilerliyor her şey. iş hayatı deseniz referans dedikleri şeyi ben torpilden ayırt edemiyorum. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Evet arkadasim, maalesef bazilarinin hep tirmalamasi lazim. Cok aci, yasadiklarini hissettiklerini okadar iyi anliyorumki.Merhaba herkese,moralim bozuk buraya yazmak istedim, yazınca çok rahatlıyorum. Ben şu sıralar çok sıkıntılı süreç geçiriyorum,öhayatta ne istediysem cidden fazladan zorluk geçirdim başkalarını tırmalamam gerekti. İş mühendislik mezunuyum hemde Odtüden ama hala iş yok, başta olumlu gibi oluyor sonra olumsuz oluyor. Yüksek lisans konusunda da keza öyle, kendi okuluma devam etmeme rağmen iyi sayılacak ortalamaya tırmalamam gerekti bazı şeyleri, bilmiyorum niye böyle oluyor, etrafımda not ortalaması düşük ve donanımsız insanlar tak diye işe girdi, istediği yerde yüksek lisansa gitti, illa sağlam arka mı lazım bilemiyorum.
İşte en son çare münih teknike, Oxford'un Control mühendisliğine vs başvurdum, burada pek bir gelecek göremiyorum, beni tasarım bölümlerinden çağırdılar sonra elemana ihtiyacımız yok dediler, bende anlamadım.
Evet arkadasim, maalesef bazilarinin hep tirmalamasi lazim. Cok aci, yasadiklarini hissettiklerini okadar iyi anliyorumki.
ODTU gibi bir universitenin muhendislik bolumunden mezun olup da is skintisi cekiyorsan bu suc senin degil. Ama bedellerini ceken hep sen ben gibiler. Yurt disina cikmak icin cabalayabilirsin. Eminim iyi ingilizcen vardir. TOEFL GRE ye gir basit sinavlar, altindan kolaylikla kalkarsin eminim. Amerikada eyalet ve universite olarak iyi bir yere asistanlikla master basvurusu yap. Eminim bi cok okuldan kabul alabilirsin, arkanda kimsenin olmasina luzum yok. Masterin 2. yili is basvurularina baslarsin, is de bulursun korkma. Cok da guzel maasin olur.
Aynen toefl var, ama işte artık çok yoruldum, tasarım bölümleri çağırıp geri yolluyor, dalga mı ediyorlar nedir çözemedim, o şanlı şirketler özellikle benle dalga geçiyor herhalde, mesela benle mülakata giren müdüre baktım affedersiniz ama benden daha vasıflı değil aynı okuldan mezunuz baya araştırırım öyle donanımlı adam değil ve bu adam Ankara'daki en büyük şanlı şirketten siz tahmin edin, not ortalaması da donanımda parlak değil, sorduğu sorular bile saçmaydı, bunlar başka ülkelerde işsiz güçsüz kalması gereken adamlar.Evet arkadasim, maalesef bazilarinin hep tirmalamasi lazim. Cok aci, yasadiklarini hissettiklerini okadar iyi anliyorumki.
ODTU gibi bir universitenin muhendislik bolumunden mezun olup da is skintisi cekiyorsan bu suc senin degil. Ama bedellerini ceken hep sen ben gibiler. Yurt disina cikmak icin cabalayabilirsin. Eminim iyi ingilizcen vardir. TOEFL GRE ye gir basit sinavlar, altindan kolaylikla kalkarsin eminim. Amerikada eyalet ve universite olarak iyi bir yere asistanlikla master basvurusu yap. Eminim bi cok okuldan kabul alabilirsin, arkanda kimsenin olmasina luzum yok. Masterin 2. yili is basvurularina baslarsin, is de bulursun korkma. Cok da guzel maasin olur.
bütün özel sirketler icin durum böyle demedim.
aynen dediginiz gibi torpille gelen cok. bir o kadar yırtınarak gelen de var...
fakat kurum ismi gorunce yazmak istedim, oralarda calısan cok arkadasım var ve torpil soz konusu olsa belki mulakata bile cagırmazlardı o kadar zıt goruslere sahipler.
ancak okulda akademisyen olup da napcam, ortalamam iyi, bu kurumlarda işim de garanti maaşı da iyi diyip oralara giden cok kisi var...
yanlıs okuduysam düzeltin, ortalamanız 3'ün üzerinde, hem de odtu... hemen alırlardı aslında.
belki kadın olmanızdan ötürü o birimde istememişlerdir ancak elektrik diyorsunuz, girenler var... bilemedim şimdi.
siz diger tüm sirketleri zorlayın,
olmadı bursla yurtdısına gidin master'a,MissCherryBlossom cok güzel yönlendirmiş aslında.
baska bir universite veya ortalamaya sahip olsanız dahi özeller istediginiz gibi gitmiyorsa yurtdışını zorlayın, cıkamam diyorsanız kpss kasmaya devam...
Ben bişi daha merak ettim Avrupa'da da torpil dönüyor mu yoksa gerçekten vasıfa mı bakıyorlar?
Bana Almanya'dan kabul geldi bir kaç yerden, şu sıra düşüncelerdeyim, hatta bmw de çalışan bir abimizde Münih'te Almanya'nın çok iyi olduğunu söyledi. Nee phd mi istiyorlar ahah süpermişKesinlikle yok. Ozel sirketler para getirmiyorsan kovar gecerler.
Zaten is bulunca stres o aman basliyor:)) Ben her gun sabah 9-alsam 8 calisiyorum. Isler yetismeyince pazar gunu calistigim da oluyor. Surekli stresteyim sefimi memnun etmek zor. Bir de xtra psikopat bir herif, yetimhanede buyumus cok problemli. Yani kapagi atinca da problemler bitmiyor kucuk hanim, hayat cabalamaktan ibaret.:))
Devlette calismak icin PhD gerekiyor.
Almanya'da PhD konusundaki yalani cikan bakan istifa ettiydi, zira rezil oldu.
Ailenin durumu iyi , cok cok cok sanslisin. mutlaka kullan derim. Kapagi atmak icin debelenmek fazini kolay atlatacaksin en azindan.
Ben cok ugrastim, 20 basvuru yazdim hayir alinca oturup agladim, falciya gittim:))) Pffffffff amma strese girmisim be.:)))
Torpil olduğunu ben düşünmedim hiç işsiz günlermde. Senle dertleşirdik athencim hatırlarsın :)
Ben daha çok kendimde eksik arayıp oraları kapatma yoluna gittim. Özgüven problemim vardı. Bu işe girerken iş görüşmemde müdür özgüvenine bayıldım falan dedi bir ara. O eşiğimi kırmış olmam bile beni mutlu etmişti. O an karşılıklı iyi enerji almıştık muhtemeln. Ben anlıketkileşmelere inanıyorum gerçekten.
Ya bu ülkede ÖSS bile şaibeli iken güvensizlik duyuyoruz herkese, şirketler bile çakal olmuş. Ben bir sürü vasıfsız adam biliyorum giren...Ben de Türkçe haricinde 4 dil biliyorum, yarı hafızım bana da iş yok. Ama hiçbir özelligi olmayan vasıfsız insanlar çoktan iş buldular bile. Bu hem şansa hem torpile bağlı
Bana Almanya'dan kabul geldi bir kaç yerden, şu sıra düşüncelerdeyim, hatta bmw de çalışan bir abimizde Münih'te Almanya'nın çok iyi olduğunu söyledi. Nee phd mi istiyorlar ahah süpermişşimdi hayat koşullarımın iyi olduğunu belirtmemdeki diğer nedense çevrem o yüzden sürekli düşmemi, ayağımın kaymasını bekliyor, bu iş süreci uzadıkça onların olumsuz baskısı artıyor.
Ben de Türkçe haricinde 4 dil biliyorum, yarı hafızım bana da iş yok. Ama hiçbir özelligi olmayan vasıfsız insanlar çoktan iş buldular bile. Bu hem şansa hem torpile bağlı
Kabul aldiysan git derim durma.
Munich Teknik, Aachen , Berlin , Leipzig varsa aralarinda hele mutlaka git. Dandik okullarsa da git:)))))))
Hayat ucuz zaten, yeme icme market ucuz. Kira icin de 200-300 euro arasi bir yurda kapak atarsan iyi olur. Aachen, Bonn gibi kucuk sehirlerde hayat zaten ucuz ve kolay, ulasim derdi de yok.