Hayatta illa birşeyler için tırmalak mı gerekiyor?

Aynısını düşünüyorum sizinle daha önceden de konuşmuştuk, vallahi ortalamam çok iyi olmayabilir ama 3ün altında değil, 7 yılda 2.0 la bitiren kız arkadaş çok iyi şirkete tak diye girdi, benim ailemde torpil işlerimi yaptırmaz pek, ben öyle Çok mutsuzum şimdi. Siz savunma sanayi hakkında ne düşünüyorsunuz orası da mı öyle? Görüşmeler çok iyi geçiyor sonuç olumsuz, hayır bir gün kriz geçirip bir şirketi yakacağım rn sonunda ondan korkuyorum.

Ahahhgaaa:)

3ün üstü gayet iyi.

Elektronik hakkında fikrim yok ama kafanı savunma sanayine sabitleme derim. Biyomedikal iyi iş yapar, DSP aynı şekilde.
Alanın ne olursa olsun iyiysen mutlaka alıcın çıkıyor.

Dediğim gibi ilk etapta bence mastera git. Direk burdan iş bulmak zor tecrübesizsen.
Kapağı 1 kez attın mı gerisi kolay gelir zaten.

Ankarada büyük şirkette çalışan arkadaşım var, adam kayırma çok , müdür olan kankalarını şef yapıyor dediydi. En iyi şirket böyleyse gerisini sen düşün artık. Haksızlık, adam kayırma dizboyu.

İtalya da Augusta diye bir şirket vardı zannımca helikopter yapan. Oraya bakabilirsin mesela.

Ahahhgaaa:)

3ün üstü gayet iyi.

Elektronik hakkında fikrim yok ama kafanı savunma sanayine sabitleme derim. Biyomedikal iyi iş yapar, DSP aynı şekilde.
Alanın ne olursa olsun iyiysen mutlaka alıcın çıkıyor.

Dediğim gibi ilk etapta bence mastera git. Direk burdan iş bulmak zor tecrübesizsen.
Kapağı 1 kez attın mı gerisi kolay gelir zaten.

Ankarada büyük şirkette çalışan arkadaşım var, adam kayırma çok , müdür olan kankalarını şef yapıyor dediydi. En iyi şirket böyleyse gerisini sen düşün artık. Haksızlık, adam kayırma dizboyu.
Anladım dediğinizi kuzenlerimde bunlardan birinde çalışıyor önceden daha düzgün imiş son yıllarda bozmuş, ben sizin dediğiniz Almanya okullarına da başvurdum da bakalım, gitmeyi istiyorum, buradaki eğitimde ezberci odtü de de iyi okullada da ondan sonra mühendislik de yok, kurtarmak lazım paçayı, peki sizce iyi bir şirkette Avrupa'da kendimi geçindirecek kadar kazanabilir miyim ?

Çok teşekkür ederim sizin alanınız nedir öğrenebilir miyim? Mühendise gerçekten lazım yok demekki Türkiye içinde, nüfus da azaltılmalı, artarsa böyle on yıl sonra Hindistan gibi olacak :KK43: ihtiyaç yok ama insan çok.

Ben de uçak mezunuyum. Ne hayallere girdik ne oldu. Doktor olsaydım diyorum bazen. Ama onlara bakıyorum doktor arkadaşlarım da hala doğru düzgn işe başlayamadı tus bilmem ne. Daha zor işleri.

Ben yapı olarak fazla sosyal aktif değilim sakin ni tipim. Ona bağladım iş bulamamı hep. Biraz yırtık olmak lazm galiba. Bir de kadın mühendis tercih edilmiyor ne yazık ki. Erkek alternatifin çokken onlrı tercih ediyorlar..

Ben bi yerlere gelenlerin mutlaka arkasi oldugunu düşünmüyorum. Bende inanilmaz tirmaladim. Is icin, master icin... asla vazgecmedim ve sunu dedim hep eger digerlerinin torpili varsa benim onlarin torpilini bile susturacak kadar basarim olmali. Cok şükür mezun olur olmaz istedigim isi buldum. Begenmedim istifa ettim, daha iyisini yine buldum. Kesinlikle ne torpilim ne tanidigim ne de yalakaligim var.

Bende çok tirmaladim en sonunda oluyor galiba çok şükür ..
sana tavsiyem asla vazgeçme
çevremde ne kadar benim gibi tirmalayan gördü isem hepsi eninde sonunda oldu istediği yerlere. .
yani diyecegim o ki
tirmalamaya devam :)
Desteginiz icin cok tesekkur ederim. İnsallah ulasiriz hedeflerimize =))

O zaman siz bekleme yönü zayıf olanlardansınız, eğitiliyorsunuz ve Allah'ın izniyle ondan sonra istediğinize kavuşacaksınız diyelim :)

Bir de şu var, bu benim bu hayatta eşimden öğrendiğim şeylerin başında gelir, iyimser bakabilmek. Nam-ı diğer: her işte bir hayır arayabilmek..

Mesela ben biraz sızlanacak olduğumda eşim hemen devreye girer: ''Şöyle düşün: Sabredip isteğine kavuşamayanlar da var, sen azıcık sabretmişsin çok mu?
Hem de istediğin şey ?Rabbimiz'den değil mi?
İstediğine istediğini verir; istediğini de istediğinden almaz mı, neye isyan edebilirsin ki, senin olmayana mı?
Ancak vermediğine sabredebilirsin de demeyeceğim; vermediğine de şükredeceksin, zira verince şükretmeyi çok af edersin ama hayvanlar da yapıyor.'' der.

Ben bunalıp, huysuzlaştıkça bu konuşmaları yapıyor, rahatlıyorum :)
Hepimizin gönlünden geçenlerin en hayırlısını nasip etsin Rabbimiz.
İlginiz icin cok tesekkur ederim. Guzel bir bakis açisi. Eşinizin sizi hayra yonlendiren sozlerini bizimle paylastiginiz icin de tesekkurler. Sabrin sonu selamet olur insallah. Allah isyan etmekten korusun =)

Ben de uçak mezunuyum. Ne hayallere girdik ne oldu. Doktor olsaydım diyorum bazen. Ama onlara bakıyorum doktor arkadaşlarım da hala doğru düzgn işe başlayamadı tus bilmem ne. Daha zor işleri.

Ben yapı olarak fazla sosyal aktif değilim sakin ni tipim. Ona bağladım iş bulamamı hep. Biraz yırtık olmak lazm galiba. Bir de kadın mühendis tercih edilmiyor ne yazık ki. Erkek alternatifin çokken onlrı tercih ediyorlar..
Hah aynısını düşündüm bugün sizinle ama yırtıklar affedersiniz kıçı balı ayrı oynayan kendini pazarlayan insanları daha çoncseviyorlar ama onların hiç bir halt becerisi yok. Aynı durum bendede var, hayır şirket beğenmiş beni sordum ama almadılar, e kardeşim niye almadınız diyorum cevap yok,

Hah aynısını düşündüm bugün sizinle ama yırtıklar affedersiniz kıçı balı ayrı oynayan kendini pazarlayan insanları daha çoncseviyorlar ama onların hiç bir halt becerisi yok. Aynı durum bendede var, hayır şirket beğenmiş beni sordum ama almadılar, e kardeşim niye almadınız diyorum cevap yok,

Aynen biz seni çok sevdik çok hanım hanımcık bir kızsın ama başka adayla devam etmeye karar verdik. Görüşmelerim hep güzel geçti tamam oldu diyorm yok yok. Her çıktığım görüşmeden snra beni sevdiklerini benim cv mi başkalarına önereceklerini ama o pozisyona olmadığımı söylüyolar. Önere önere roketsanda 3 müdürle görüştüm olmadı ya :) Çalıştığım şirkette müdür kadındı o aldı beni. Erkek olsa yine olmazdı bence. :)

Anladım dediğinizi kuzenlerimde bunlardan birinde çalışıyor önceden daha düzgün imiş son yıllarda bozmuş, ben sizin dediğiniz Almanya okullarına da başvurdum da bakalım, gitmeyi istiyorum, buradaki eğitimde ezberci odtü de de iyi okullada da ondan sonra mühendislik de yok, kurtarmak lazım paçayı, peki sizce iyi bir şirkette Avrupa'da kendimi geçindirecek kadar kazanabilir miyim ?

Almanya adına konuşsyım, en çok IT kazanıyor. İşyerimdeki kızın kocası çalışmıyor , kızın parasıyla kral gibiler. İlk etapta kendini geçindirirsin ortalam üstü yaşarskn. 3 yıl içinde 2 çocuklu aileyi tek başına geçindirecek duruma gelirsin.

Aynen biz seni çok sevdik çok hanım hanımcık bir kızsın ama başka adayla devam etmeye karar verdik. Görüşmelerim hep güzel geçti tamam oldu diyorm yok yok. Her çıktığım görüşmeden snra beni sevdiklerini benim cv mi başkalarına önereceklerini ama o pozisyona olmadığımı söylüyolar. Önere önere roketsanda 3 müdürle görüştüm olmadı ya :) Çalıştığım şirkette müdür kadındı o aldı beni. Erkek olsa yine olmazdı bence. :)
Ya çok derin torpiller var bir şey dönüyor ama anlamadım, neye bakıyorlarç niye öyle, hayır yaşıtlarımız dünyada iyi yerlerde yaşayanlar buluş bulur, grammy alır, biz anca iş bulmaya, ayıp ya.

Onlarda sanırım artık hükümet yanlısı olmak ve direkt birinci dereceden torpil etkili. Çok var oralarda çalışan tanıdık ama anlamadım neye göre alıyorlar, onların bir elden geçirilmesi lazım, iklar bile berbat :KK43:

işin cok detayını bilmedigimden yanlıs bilgi vermek istemem ancak torpilsiz oralara giren bircok arkadasım var.
ispanakliborek ispanakliborek ' nin bahsettigi kurumlar özellikle mezun olunan okul ve ortalamayı baz alıyorlar,
yani kadrolu muhendis olarak girmek icin ucu ucuna mezun olmak, adı sanı hic duyulmamıs bir uni.den diploma almak o bahsedilen yerler icin imkansız gibi birsey. taseron olarak aldıkları muhendislerde bile önce universiteye bakıyorlar.

evet issizlik var, haklısınız. ancak umudunuzu kaybetmeyin, teselli eder mi bilmiyorum ulkemiz gercegi pek ic açıcı olmasa da birileri işe girecekse yine sizin denginiz egitimde olanları alacaklar. bazı yerlerden mezun olanların hic şansı olmuyor...

Almanya adına konuşsyım, en çok IT kazanıyor. İşyerimdeki kızın kocası çalışmıyor , kızın parasıyla kral gibiler. İlk etapta kendini geçindirirsin ortalam üstü yaşarskn. 3 yıl içinde 2 çocuklu aileyi tek başına geçindirecek duruma gelirsin.
Bana kendimi geçinirsem yeter en başta yoksa burada akıl sağlığım gidecek. Türkiyede mühendislik yokki zaten :KK70: argeler hep Çin'den, ABD'den çalıntı :KK70:

işin cok detayını bilmedigimden yanlıs bilgi vermek istemem ancak torpilsiz oralara giren bircok arkadasım var.
ispanakliborek ispanakliborek ' nin bahsettigi kurumlar özellikle mezun olunan okul ve ortalamayı baz alıyorlar,
yani kadrolu muhendis olarak girmek icin ucu ucuna mezun olmak, adı sanı hic duyulmamıs bir uni.den diploma almak o bahsedilen yerler icin imkansız gibi birsey. taseron olarak aldıkları muhendislerde bile önce universiteye bakıyorlar.

evet issizlik var, haklısınız. ancak umudunuzu kaybetmeyin, teselli eder mi bilmiyorum ulkemiz gercegi pek ic açıcı olmasa da birileri işe girecekse yine sizin denginiz egitimde olanları alacaklar. bazı yerlerden mezun olanların hic şansı olmuyor...
Dediğinizde haklısınız ama çok garip yerlerden çok düşük ortalaması aldıkları adamlar biliyorum, hayır kendimi vasıfsızım ona üzülüyorum, şu an mesela ailem destek olmasa sıfırım kaldı ki işe girsem de ailemin hayat standartlarında hayatım olacak mı endişe üst var kaç geçedin uyuyamıyorum.

Ben bişi daha merak ettim Avrupa'da da torpil dönüyor mu yoksa gerçekten vasıfa mı bakıyorlar?

bilmiş bilmiş konusuyorum sanki cok icerden biriymiş gibi ama bu cumlen o kadar dogru ki dans.
bazı birimlerde ve uzmanlıklarda kadın muhendise yer verilmiyor, sirket politikasıymıs. nasıl oluyorsa...
kadın acıklarını diger muhendisliklerden veya bambaska alanlardan kapatıyorlar calısan dengesini saglamak icin.
bazı özel sirketler ise hic kadın calıstırmıyor, icler acısı bir durum maalesef.

bilmiş bilmiş konusuyorum sanki cok icerden biriymiş gibi ama bu cumlen o kadar dogru ki dans.
bazı birimlerde ve uzmanlıklarda kadın muhendise yer verilmiyor, sirket politikasıymıs. nasıl oluyorsa...
kadın acıklarını diger muhendisliklerden veya bambaska alanlardan kapatıyorlar calısan dengesini saglamak icin.
bazı özel sirketler ise hic kadın calıstırmıyor, icler acısı bir durum maalesef.
Bende bunu ilk defa sizden duydum ama doğrudur kadın yoktu pek hatta hiç yoktu.

Erkek arkadaşım var mı evlenicek misiniz evli misin çocuk düşünüyor musunuz :) bunlar erkeklere sorulmuyor bile...

Dediğinizde haklısınız ama çok garip yerlerden çok düşük ortalaması aldıkları adamlar biliyorum, hayır kendimi vasıfsızım ona üzülüyorum, şu an mesela ailem destek olmasa sıfırım kaldı ki işe girsem de ailemin hayat standartlarında hayatım olacak mı endişe üst var kaç geçedin uyuyamıyorum.

bütün özel sirketler icin durum böyle demedim.
aynen dediginiz gibi torpille gelen cok. bir o kadar yırtınarak gelen de var...
fakat kurum ismi gorunce yazmak istedim, oralarda calısan cok arkadasım var ve torpil soz konusu olsa belki mulakata bile cagırmazlardı o kadar zıt goruslere sahipler.
ancak okulda akademisyen olup da napcam, ortalamam iyi, bu kurumlarda işim de garanti maaşı da iyi diyip oralara giden cok kisi var...

yanlıs okuduysam düzeltin, ortalamanız 3'ün üzerinde, hem de odtu... hemen alırlardı aslında.
belki kadın olmanızdan ötürü o birimde istememişlerdir ancak elektrik diyorsunuz, girenler var... bilemedim şimdi.
siz diger tüm sirketleri zorlayın,
olmadı bursla yurtdısına gidin master'a, MissCherryBlossom MissCherryBlossom cok güzel yönlendirmiş aslında.
baska bir universite veya ortalamaya sahip olsanız dahi özeller istediginiz gibi gitmiyorsa yurtdışını zorlayın, cıkamam diyorsanız kpss kasmaya devam...

X