Hayatta illa birşeyler için tırmalak mı gerekiyor?

Çok affedersiniz de sisinde üslubunuzu beğenmedim, daha bakımlı arkadaşlarla ne alakası var olayın çözemedim kaldı ki beni görmediniz tanımıyorsunuz, sizde sanırım torpille girenlerdensinizki atladınız kaldı ki kıçı başı ayrı oynayan çok insan var gerçekten, bunlardan biriyseniz bilemem, sosyalistten bahsetmişsiniz, ne enstrüman çaldığımı, ne spor kulubünde yer aldığımıilmiyorsunuz ki böyle ifade ettiniz, neyse sizin gibiler sayesinde daha da ayılıyorum :) bu arada hanımlar bugün güzel bir gelişme oldu oxford mühendislik programının kontrol mühendisliğine olumlu dönüş yaptı ama burs programına dahil edecekler mi bilmiyorum Haziran ortasında belli olacak :)) skypetan görüşme yapacağım haftaya bölümdeki hocalarla :)

HAHA o 4 büyükler değil bahsettiğim biliyorum canım onları.. (Umarım doğru anladım:))) Ben Yabancı olup Türkiye den alım yapan şirketleri kastettim:)
Bu arada Türk şirketlerinin IK ları pek içi acıcı değil...
2 yıl çalışma deneyimim var çalışırken de bir çok kişinin iş mülakatlarını, nasıl seçim yapıldığını iyi kötü gördüm. Tabi ki her şirket aynı değil.
Sen yine de oldukça zeki birisindir eminim ODTU EE yi bitirmek ve hele hele de kazanmak hiç kolay değil.
İlaveten söylenmiş ama ortalama meselesi.. Bizim eski şirkette pek iyi bakılmazdı kötü ortalaması olanlara. Girdiğim mülakatlarda da mutlaka soruldu ve önemliydi. Ben lisans ortalaması pek iyi olmayan lisansüstü ortalaması iyi olan biri olarak söylüyorum.

Ben size iletişim probleminiz olduğunu ve yazdıklarınızın bu izlenimi verdiğini söyledim. Çünkü kendinizi ifade etme konusunda başarısızsınız, bu mesajınız dahi öyle.

Olayı kişiselleştirmek istemişsiniz ancak kendim ile ilgili bilgi vermeme gerek yok, zaten verirsem hoşunuza gitmeyecektir. Yinelediğiniz tabirler ve iletişim tarzınız vizyonunuz hakkında kötü fikir veriyor, ben sizi uyarmak istedim.

İyi akşamlar dilerim.

Tebrikler Terazi kızı hadi bakalım darısı benim başıma

konu sahibi 7 yıldır özel sektördeyim. finans alanında çalışıyorum. belki 50 mülakata gittim. kimini ben beğendim, kimi beni beğenmedi. önceki işyerimde 5 yıllık, bu işyerimde 2 yıllık tecrübem var.

şunu söyleyeyim, o k.çı başı ayrı oynuyor dediğin kişiler her zaman daha girişken, sosyal, kendine güvenen yapıdadır. kendine güvenen kişiye sen de güvenir iş verirsin. açıkçası ben öyle güzel değilim ama çenem var. işbitirici olduğumu düşünüyorum. birçok da teklif aldım ve hala alıyorum.

asıl önemli olan bir görüşmede, işi ne kadar istediğindir. gözlerinin içi parlayacak, aç bakacaksın. aç derken, ben bu işi istiyorum ve benim olacak gibi düşün. kendine inanırsan karşındakini de inandırırsın. ufak tefek espriler işe yarayabilir, karşındakinin yapısına bağlı. ellerin her zaman masanın üzerinde olmalı. dik oturmalısın. karşındaki konuşurken suskun kalma. "evet, anlıyorum, haklısınız" gibi destekle. kalem ve not defteri olmalı ki gerektiğinde not alabilesin. eğer görüşmede seni ezmeye kalkışırlarsa sakın ezdirme kendini. ters psikoloji falan diyenler olur. inanma, çık git.

kısmetin vardır bir yerlerde. bol şans. Allah güzel kapılar açtırsın.

Evet ben o deyime takıldım ama üstelemek istemedim. Yırtık cadaloz girişken ben kullanırım o kelimeleri birbirnn yerine. Kıçı başı ayrı oynamak pek iyi anlama gelmese gerek ben o anlmada kullanmadm. Yırtık olsam az daha güzel olurdu :))))

Ben ne demek istediğinizi anladım çünkü diğer mesajlarınızda da söylemek istediğiniz şeyi desteklemişsiniz.

Özgüven yüksekliği, girişkenlik, tuttuğunu koparan biri olmak, yırtıklık bunlar zaten aranan özellikler.

''Kıçı başı ayrı oynayan kızlar'' ise tamamen vizyonsuzluk ve zihniyet göstergesi, saçma bir tanımlama.

Şu an kıçım başım ayrı oynarken yazıyorum bunları o ayrı. Çok içmekten. Demek istediğim insan kıöını başını kolay oynatabiliyo da yeri geldi mi becerikli girişken olmak zor :)

çene nedir yaa arkadaş odtu elektronik müh. donanımlı belliki ama biraz şanssız sadece istese sizin gibi bir bankada çalışır sınavına girerek ama başka kariyer yapmak istiyor :)

çene nedir yaa arkadaş odtu elektronik müh. donanımlı belliki ama biraz şanssız sadece istese sizin gibi bir bankada çalışır sınavına girerek ama başka kariyer yapmak istiyor :)

ben bankacı değilim, finans sektöründeyim. sınavla da hiçbiryere girmedim. sınavlarda başarısızım zaten. ben sadece pasif durmamasını girişken olmasını söylüyorum. ağlamak sızlamak boş geliyor bana..

odtü mezunu tanıdığım var. makina mühendisi. yıllarca iş bulamadı burada. NASA'da çalıştı uzun süre. şimdi yine Amerika'da başka yerde. gayet sessiz bir oğlandı. k.çı başı oynamıyordu ama derecesi iyiydi. olmayınca olmuyor.

Ben de doktora yapan bir itü uçak mühendisiyim ama beceriklilik önemlidir. Özgüveninin yüksek olduğunu görmek ister işveren. Acısını çok yaşadım.

Ben de doktora yapan bir itü uçak mühendisiyim ama beceriklilik önemlidir. Özgüveninin yüksek olduğunu görmek ister işveren. Acısını çok yaşadım.

Bir yandan da özgüveni de çeşit çeşit gösterme yolları var. Normalde mülakatlarda eksik olduğun kısımları saklamaya çalış derler mesela. Son girdiğimde, yabancı dil okumada/anlamada çok iyiyim ama konuşurken hiç de değilim diye rahat rahat söyledim, aa hiç sorun değil, geliştirilir dendi. Çoğunluğun yaptığı gibi ikisi de süperdir ne de olsa yabancı dil bölümü mezunuyum diyerek giriş yapsaydım, bu sefer kapıdan çıkarken arkamdan burun kıvrılacaktı, şimdi dürüst oldum, risk aldım sonuç da güzel oldu.

Ben de hep öyle derim. Ama aslında konuşabildiğini söyleyen çok kişiden daha iyi konuşabiliyorum belki de. Yani eşim diyor bunu. İşte ben konuşamam diyorum. Bi düştü mü çenem susmam. En azndan itici olmuyorumdur diye düşünüyorum :)))))?

Finans sektörü banka mıdır?

Çene dediğiniz şey ise çok önemlidir, çünkü kendine güveni ve iş bitiriciliği simgeler.

ODTÜ bitirmek önemlidir evet, ancak ODTÜ'nün 30 000 civarı öğrencisi var. Bunlar arasından da seçecekler herhalde. Zaten seçmişler de.

Konu eski ama konu sahibinin su anki durumunu cok merak ettim acikcasi. Ben de ODTU EE mezunuyum ve bizim donemde is bulamayan hic kimse olmamisti, en fazla 7-8 ayda guzel isler bulmustu herkes. Not ortalamasi is bulmayi biraz geciktirmis olabilir. 3-3.20 arasi ortalama sirtketleri de, yuksek lisans icin basvurulan universiteleri de tatmin etmeyebiliyor bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…