Hayatta illa birşeyler için tırmalak mı gerekiyor?

Tıp okumadığıma pişmanım kısaca ne kadar elektroniği sevsemde
üniversite tercihi yaparken kendimi paralıyorum.mühendis olcam diye babam hayır kızım bak biz memuruz iş bulamayız falan dedi.bir sürü mühendisle konuştum çevren yoksa yazma dediler ne kadar garip değil mi ?geçen 6 yıla bakıyorum memleketteki herşey daha kötüye gtti.en kısa zamanda gönlünüze göre iş bulursunuz umarım

Ben konu sahibesinin dediğine göre yorum yaptım, kendimden de örnek verdim. Ben herkes torpille çalışıyor demedim. Torpile ve şansa bağlı dedim. Ki kpss deki torpiller apaçık ortadayken.

Ben konu sahibesinin dediğine göre yorum yaptım, kendimden de örnek verdim. Ben herkes torpille çalışıyor demedim. Torpile ve şansa bağlı dedim. Ki kpss deki torpiller apaçık ortadayken.

egitim sisteminden tutun iş hayatına kadar hem adil olmayan hem de nitelik anlamında sıkıntı olan bir cok alan var.
ancak mutsuz evliligin tek nedenini kötü kayınvalideye baglamaya benzedigi noktada üyelerin kv'lere sövüp rahatlamak icin kullandıgı bir yer olarak tanımlaması gibi torpilliere saydırmakla sınırlandırmanın da pek dogru oldugunu düşünmüyorum.

kendinizden örnek vererek konuya yorum yaptınız, sizin özelinizde kişiselleştirmek istemiyorum cünkü kalp kırarım, biliyorum.
siz böyle iyi hissediyorsanız problem yok.
haklısınız, torpil gercegi de var.

Özelimle kalp kırmak ne alaka şimdi? Torpil vardır 10 yasindaki çocuğa sorsanız bilir. Özel sektör eyvallah istediği elamanı işe alır birşey diyemeyiz ancak bunu devlet de yapıyor. Vasıfsız torpilli elemanlar yüzünden konu sahibesi gibiler işsiz kalıyor. Dolaylı olarak devlet ekonomisi de büyümüyor. Bu konu uzaaaar gider

ekonominin nedeni torpilli memur alımı ise... ne yazayım ki simdi size.
en nitelikli calısanlar bile gelse durum degismeyecek emin olun, geliyorlar da zaten.
eger muhendislik açısından diyorsanız evet devlet kurumlarında uretim yapılmıyor, orada en iyi universiteden mezun olan kisi bile ihaleye verilen bir isi kontrol etmekle sınırlı bir iş yapıyor. orası bile apayrı sorunlar zinciri... eger matematik hesabı dogru ise yapacak birsey kalmıyor, her projeye de red veremiyorsunuz, zaten ihalesi yapılmış bir kere.
fakat bu bile ekonominin ana nedeni olarak gösterilemez.
kurum mu kaldı ki calıştı, calısmadı hesabı yapıyoruz.

çalısamamanızı torpile baglıyordunuz bu yuzden alıntılamıştım, özelinizde böyle bir durum oldugunu düsünmüyorum cunku, en azından tek neden bu degildir fakat baskalarını suclamak her zaman kolay olanı...
ancak diger konularda gercekten yazmak istemiyorum, kusura bakmayın, haklısınız yazmamam gereken birsey dedim.

ODTU mühendislik mezunu olup iş sıkıntısı çekmen cidden büyük talihsizlik, bu ülkenin de utancı.
ALES e girdin mi hiç? iyi bir skor alırsan ÖYP ile akademisyen olabilirsin ya da MEB in bursları var yurt dışında master doktora için destekliyorlar sonra burda bir üniversitede yine akademisyen olarak devam edebiliyorsun.

Girdim, zaten 90 üstü, yalnız artık yurtdışına bakıyorum iş , yani Avrupa'da daha çok olanağım olur , burda vasıfsız çakallarda mücadele edilmez

sizin aldığınız eğitim için neleri feda edebilecek insanlar vardır.
bence iyi bir üni. iyi bir bölümden mezunsunuz.
ülkenin hali malum işsizlik gözardı edilemez boyutta.
ha arka olayına katılırım.arkan varsa bazı şeyler daha kolay. yoksa da şansın olacak. şansın da yoksa elaleme bakıp şaşarsın işte.
yine de olumsuz düşünüp olumsuzu çağırma.başkalarını da fazla dikkate alma.onların tak diye işe girmesi hayatındaki diğer mevzuların da öyle tak diye gerçekleşeceği anlamına gelmez.sen kendine bak. varsın bazı şeyler geç olsun, hatta güç olsun yeter ki sonunda mutlu olacağın bir geleceğin olsun.

birazda kısmet işi canım hiç elemeden hepsine gitmek lazım firsatların nerden çıkacagı bilinmıyor

Çok Sağolun, yazınca iyi hissettim. Yani benim için her alanda hep böyle oldu bir şeyi elde ederken hep çok ağladım, çakallıkla yapanlar çok iyi yerlere geldi, yani şu an basıp gidesim var ülkeden

Terazikızı ne zaman mezun oldun ?? Yurtdisinda o kadar iyi sirketler o kadar iyi olanaklar var ki niye onlari denemiyorsun. Bundan 3 sene once ben tirmaladigimda bile duzgun yerlere cagirilmistim az da olsa dene yurt disini dene...
İşte geçen dönem mezun oldumda ç yurt dışı için tek tek şirketlere mi yoksa yabancı kariyer sitelerine mi bakmamı önerirsiniz?

Çok güzel bir okul ve bölümden mezunsunuz ama ne yazık ki Türkiye'de mezuniyetten sonra 2-3 yıl iş bulma sıkıntısı çekiliyor kesinlikle.Eğer imkan varsa kesinlikle yurtdışına gidilmeli diye düşünüyorum. Çok avantajlı olursunuz dışarıda tanınan nadir okullardan biridir ODTÜ.

İşte geçen dönem mezun oldumda ç yurt dışı için tek tek şirketlere mi yoksa yabancı kariyer sitelerine mi bakmamı önerirsiniz?
Canım ben bazı bilindik şirketlere kendi kariyer olanaklarından başvurmuşturm. Türkiyeden dealım yapan bazı ünlü şirketler var ben kimyagerim, bazılarına siz de girebiliyorsunuz biraz araştırman lazım sizin için eminim daha çok olanak vardır. Buna ilaveten ODTU kariyer merkezi mi neydi orayı takip et mutlaka bizzat okula gelip alım yapan şirketler var.

B'nde bakıyorum , Sağolun, SAN olan şirketlere tğrkiyede inanılmaz sinir oldum, anladınız siz o 4 büyükleri Ankara'daki, inanılmaz kötğ IK ya sahipler ve disiplinsizler.

Yazmak istemedim ancak üslubunuz çok çirkin.

Elbette kendini iyi pazarlayan insanları alacaklar. Özel sektör her halükarda buna bakar. Girişken, kendini iyi pazarlayan, presentabl.

Torpilden dem vurmanızı anlayabiliyorum ama üslubunuz çok çirkin. Mesela başka bir üye de yazmış, sakin olduğum için olabilir diye. Olabilir, çünkü sakin insanlar genelde girişken veya aktif izlenimi vermiyor.

Birçok üst düzey yönetici tanıdığım ise yüksek ortalamalara olumsuz bakıyor. Yeterince sosyal ve aktif bulmuyor. Presentabl olmaya ve kendini iyi ifade etmeye daha çok önem veriyorlar.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile kendinizi iyi ifade edemiyorsunuz. Bununla alakası olabilir.

Vizyon olarak 'kıçı başı ayrı oynayan' yakıştırmasına olan merakınız eğitiminizden gelen artıları götürüyor olabilir, bakın burada yine vurgulamışsınız. Yalnızca bakımlı sınıf arkadaşlarınızı kıskanmış gibi gözüküyorsunuz buradan, gerçek nedir bilemem.

Üye öyle demedi, ''Ben sakinim daha yırtık(girişken) insanları alıyorlar.'' dedi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…