• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatnz Deitiren Kitap Var m?

flower84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2008
191
1
96
İstanbul
okuduktan sonra hayatınızda değişiklikler yapan,çok etkilendiğiniz ve yıllar geçsede unutmadığınız kitaplar var mı?

rüzgar gibi geçti.her satırını ayrı heyacanla keyifle okudum.bitirince tekrar okudum.11 yıl geçti hala unutmadım.

kitap okumayı hiç mi hiç sevmem
okuyup da hayatımı değiştirebilecek kadar etkilendigim tek yazılı yapit kuranı kerim oldu...
gerisi fasa fiso :kahve:

zaten kuran ı kerimin ne kadar önemli olduğu tartışılamaz bile hayatımızdaki yerinin de önemliliği çok büyük.o yüzden onu bu konuya dahil bile edemiyorum.bence kuran ı kerim ayrı bir boyut.

ama şunu da söylemek isterim ki kitap okumayı sevmemek bir meziyet değil.
Allah katında da kendimizi geliştirmenin olumlu yönde adımlar attıracak etkinliklerin de önemli olduğunu düşünüyor ve konuyu saptırmadan tekrar soruyorum.

hayatınızı değiştirecek kadar etkilendiğiniz kitaplar...veya sizi çok etkileyen hala unutamadığınız kitaplar varmı?

Kitap okumayı severim evet..Ama kitap kurdu da sayılmam..

Hayatımı değiştirecek bir kitaba rastlamadım henüz..

Ben genelde, birşeyler kazandıran gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak yazılmış kitapları seviyorum.

Merak ettim açıkcası, hayatının gidişatını değiştiren bir kitap okuyan var mı başka aramızda?

değişim derken illa radikal değişikler olmaya bilir mesela daha önce sevdiğinizi bilmediğiniz bir şeyi sevdiğinizi farketmek,daha önce yapmadığınız şeyleri yapmak,birdenbire bir huyunuzun iyi olmadığını farkedip değiştirmeye çalışmak vb...şeyleri kastediyorum.

ayrıca belki sizde birşey değiştirmeyen ama hayatınız boyunca unutmayacağınız,çok etkilendiğiniz kitaplarda olabilir.

yani bu kitaplar;kişisel gelişim,şiir,roman,otobiyografi her türlü kitap olabilir......

benim de öyle hayatımı değiştiren değil ama bende yer eden kitaplar oldu.ortaokul yıllarımda okuduğum peyami safa kitapları beni çok etkilemişti.kitap okumayı çok severim her ne kadar bazen ara versemde ama o kitapların ardından çok kitaplar okuduğum halde peyami safanın kitaplarının yeri bende bambaşka.sözde kızlar,canan,matmazel noralyanın koltuğu,fatih harbiye....hep dilimdedir peyami safa nedendir bilmem.

onun haricinde kişisel gelişim kitapları okurum arada sevginin beş dili beni etkilemiştir..her kişinin bir sevgi dili olduğundan bahseden bir kitap,çevremdekilere bakarken sevgi dillerinin ne olduğunu düşündüğüm oluyor...

bende bu aralar kişisel gelişim kitaplarına ilgi duyuyorum r.şanal ın kitaplarını okumayı çok istiyorum.ama burdaki kitapçlarda yok

14 yaşında okuduğum bir kitap yüreğinin götürdüğü yere git... belkide o kitabi okumasam hayatımda bir daha hiç kitap okumayacaktım o yaşta başka bir kitabı okusam belki soğuyabilirdim okumaktan... ve tek felsefemdi hep yüreğinin götürdüğü yere git.... ama hayatımı gerçekten etkileyen ve kendi adıma çok çok önemli bir karar vermemi sağlayan kitap ise adı aylin-ayşe kulin dir.. insanlar bazen bir takım şeylere karar verirler ama bir türlü gerçekleştiremezler yaa işte hayatımın en önemli kararını gerçekleştirmemde büyük bi adımdı benim hayatımda adı aylin...

Son düzenleme:
cengiz erşahin stres,kendine güven,mücadele ruhu hayatımda biraz değişiklikler getirdi okudukça insan ister istemez etkileniyor okudukça.

kadınları kadınlarda eziyorr bazı şeylerin kafamaa dank etmesini sağlayan bi eserrrsenağlama

Hayatımı, yazdıklarımı,okuduklarımı, okuyacaklarımı, dünyaya ve kendime bakış açımı kısacası neredeyse her şeyimi değiştiren bir kitap oldu evet!!!!

Oğuz Atay-Tutunamayanlar!!!!

Okuduğum daha bir yıl bile olmadı ama etkisinden hala kurtulamadım. Belki bir ömür boyu kurtulamayacağım!Ama değer!!:delphin:

aslında bi çok kitaptan etkilendim tek bi kitaba bağlayamam kitap sevgimi ama düşündüm de SİMYACI (yazarı:paulo coelho) beni baya bi etkilemişti..

Back